Açıkçası ben bir tutamıyorum. Birisi üniversiteyi bitirmiş, diğeri bir lise diploması bile alamamış. Ama ilkokul mezunu arkadaşlarımızda nedense bir eziklik kompleksi var; tahsil durumunu üniversiteliyle aynı kefeye koyabiliyor, ilginç gerçekten. Ama üniversiteli kız mütevazi olduğundan onu bozmuyor.
Cevabın nedir?
+1 yılSen bence ilk okul mezunuyla bile aynı kefeye konulmamalısın. Çoğu ilkokul mezunu senden bin kat daha bilgili ve kültürlü. Alttaki yorumları okudum da gören mükemmel bir varlık sanacak seni. ''Üzgünüm ama ben günümüzde ilkokul mezunu olan kişilere saygı duyamıyorum. Bir insan neden lise okuyamaz?'' Bunu hangi akılla yazdın peki? O kadar okuyup mezun olduktan sonra kafa yapın değişmedikten sonra kusura bakma ama onca senin bir hiç uğruna gitmiş. Ayrıca üniversitelerde ki eğitim seviyesi ayaklar altında. Hangi üniversitede adam gibi ders veriyorlar? Klasik ezbere dayalı eğitim sistemi varken sen üniversiteyi bitirdim diye ilkokul mezunu birini ezemezsin.
Kültürün ve bilgi birikiminin okulla alakası yok. Bireyin kendisine bağlı her şey. Çok insan gördüm üniversite bitirip bir halttan anlamayan, çok insan gördüm lise bile okumamış fakat bilgi birikimiyle üniversite mezunuyum diye hava atanı yerin dibine sokan. Allah'tan üniversite okumuşsun, kendini geliştirmişsin. Bu geliştirmiş halinse ya geliştirmeseydin ne olurdu? Düşünmek bile istemiyorum eski halini. Birde kız mütavazi demişsin bu mu mütavazi halin? Yaptığınla dediğin şeyler birbirinden çok uzak. Doktora görünmen lazım.
Edit:Üniversite okuyorum ve senin gibi kendini beğenmişlerden tiksiniyorum.117 Yorumla
Soran+1 yıl"Kİ"nin bağlaç olmadığını bile ayırt edemeyecek bir insanın, bu kadar uzun paragraf yazması da komik :) Sen benim bireysel olarak neler yaptığımı nereden biliyorsun da yazmayı bile bilmeden "sen ilkokul mezunu bile olamazsın" diyebiliyorsun. Daha ilkokul yazmasını bile bilmiyorsun sonra da gelmiş kendini geliştirmekten bahsediyorsun :) Demek ki neymiş; kendi kendini geliştirmen sana yetmemiş, rica ediyorum atar yapmadan önce Türkçe imla kurallarına hakim ol :)
- +1 yıl
Bundan sonra senle gereksiz tartışmalara girmeyeceğim. Daha önemli, daha değerli kişilerle işlerim var. Boş insanlarla tartışacak zamanım yok. :)
Soran+1 yılyazmaya devam mı ettin sen :))
Soran+1 yılEn son sen ben gidiyorum dememiş miydin, okumaya gerek bile duymadığım uzun bir paragraf daha. Sakin olmalısın bence, bu kadar önemsediğini belli etmek seni komik duruma düşürür, lütfen davranışlarını kontrol etmeyi öğren :) Bak gidiyorum ben dedin ama hala hırsını alamamışsın, niye bu kadar sinir yaptın ki :)
- +1 yıl
- +1 yıl
@Jidotta boş ver takmaya değmez bunu.
- +1 yıl
Ne kadar acizsin ya 😂
En İyi Cevaplar
afedersinde tam bir sacmalık bu... okul okumuş ya da okumamış gönül işiyle ne alakası var... ilk okul mezunu olupta... devlet kurumlarında calışan tanıdıklarım var bu kafa yapısıyla ilgili... biri ilkokul okudum diee kendini eziklemez kolay kolay ancak cevresinde entellektüel olduğunu sanıpta kendini bilmeyen iki üç kişinin hadsizlik yapması kendini bilmezliği vardır... zaten böyle birşey varsa kızın aklında o ilişki yürümez günümüzde okumak isteyen herkes okuyor...58 yaşında stajer yaptığım yerin patronu master yaptı adam...
00 Yorumla
Üniversite mezunu olmak ile cahillik seviyesi gitmiyor, fakat açmış olduğun başlığa da hak vermiyor değilim. Ayrıca şu soruya bakarsan, iyi edersin düşüncesindeyim. Keza bu başlığı gizlenip benim açtığımı düşünenler var. Tek sebebi ise, böyle bir başlık açtığın için seni savunmuş olmamdır.
www.kizlarsoruyor.com/.../q1562004-universite-mezunuyum-amaaaaaa12 Yorumla- +1 yıl
eski yorumlarından eser yok artık :(
Soran+1 yılCanım teşekkür ederim, o konu kaldırıldı, yönetim sağ olsun ki ilgilendi. Bu kişiler benim konumu kaldırılmasını istemiş; ama hiçbir hakaret, argo, küfür içerikli bir cevabım dahi olmadığı için yönetim doğru olanı yaptı ve sorumu sağ olsun ki siteye tekrar yayımladı.
+1 yılSana katılıyorum bacım, birde çok şey biliyor gibi diklenenler oluyor aralarında. Görsen daha yazı yazamayan herifler gelmişler artistlik yapıyorlar. İlk okul okuyup, 2 üniversite bitirmiş kadına bile okul konusunda akıl verenleri, neden 2 tane okudun boşuna deyip moral bozanları gördüm ben. Bu ne terbiyesizliktir ya
418 Yorumla
Soran+1 yılAy sorma canım ya, gerçekten bunlardaki öz güven bende yok. Ben onca yıl okuyacağım, sonra da ilkokul mezunuyla aynı kefeye konulacağım, oldu başka ! Ya ben aslında inanır mısın bu kişiyi bozmadım bile, hani bıraktım, konuştu kendi kendine, ben de dinledim sadece. Çünkü belli aşağılık kompleksi var.
- +1 yıl
Abi bir şey yapamadıklarından ya kendilerini savunacak bir şey ya da bizi ezik gibi görüp kendilerini rahatlatmak için bizim yaşantımızı, okuduğunuz okulları illa ki kötüleyecek bir lafları oluyor. Hayatta kaybedenler, kazanmaya çalışanların ayaklarını çekmeye çalışıyor resmen! Konuşmayı bilmeyen adam bana gelmiş akıl veriyor ya, hesap sorar gibi okuduğum okulu soruyor. Ne yapacak ilk okula mı karşılaştıracak. Sinir bozucu çok fazla
Soran+1 yılÇok haklısın tatlım, inan ben böyle insanları hiç bozmuyorum bile, dinlerim onu öylece sadece, niye bu kadar ezik diye düşünürüm Emin ol kendisi de biliyor zaten bir olmadığımızı :) Ya bir de şu var : önemli olan kendini geliştirmektir, üniversite fasa fiso olayı :) bu da avutmak oluyor sanırım :) Ben kesinlikle günümüzde ilkokul mezununa saygı duymuyorum, bir insan neden lise okumaz ki, parasızlıktan mı? Hayır ! Devletinde liseleri var artık kitapları da devlet dağıtıyor, e o zaman senin derdin neydi de lise okumazsın? Tembelliğine kılıf aramasın kimse.
- +1 yıl
Herif 3 üniversite bitiriyor, orta okul mezunu bir adam da " boş işlerle uğraşılır mı" diyor. Bunun neresi boş? Orta okul, ilk okul okuyup "ben kendimi geliştirdim, siz okudunuz da ne oldu" tipinde insanlar kendilerini kendince zeka seviyesi yüksek, herkesin olmak istediği kişilik gibi görmeye çalışarak hayatı için okuyup, kendi düzenini ailesine kalmamaya çalışarak kurmaya çalışan birisi için böyle yorumlar yaparak ne yapıyorlar? Ne kadar ezik, iğrenç insanlarımız var ya
Soran+1 yılÜlkemizde eğitimli kişilerden haz etmiyorlar canım. Sorduğu sorulara cevap verirsin bu seferde ego yapma derler :) Yani çok ilginçler gerçekten :)
- +1 yıl
2 üniv bitirene akıl vermesı terbıyesızlık degıl
- +1 yıl
Noluyonuz mk ya...
- +1 yıl
Bunları yazan ya erkek... ya da bizim görmediğimiz modellerden biri 😒
l*n bn konyada hukuk okuyorum daha 1 kere söylemedm bunu. Kalkmıs neler diyor - +1 yıl
Elis farkındaysan ilk havayı atan sensin zaten, hayal edemeyeceğiniz üniversite ile bir cümle oluşturup burada bize Kezban diyerek kendini iyiye çıkartmaya çalışan şu ezik psikolojisinde ki insanlardan farksızsın. Burada yazan benin görüşüm. Okulum değil, dikkatli ve ön yargısız okumayı denerseniz anlarsınız zaten:)
Soran+1 yılArkadaşlar sakin, lütfen sakin. Biriniz moderatöre saydırıyor, diğeriniz bizimle kafayı bozmuş. moderatöre saydıran arkadaş; neden moderatöre saydırıyorsun ki kavga yapan sizlersiniz, kendi kendinize burada polemik yaratmışsınız. Bu kız yorumunu yapmış bırakmış, durduk yere kıza sataşanlar da sizlersiniz ama nerede bu moderatör diyenler de sizlersiniz. Bence bunu bizim sormamız gerekmiyor mu?
ElisAslan, canım sorumu olgunlara yönettiğimi söyledim ve yine de seni kırmadım hadi cevabını verdim :) Ama lütfen tartışmayı olsun biraz öğren olur mu, böyle ona buna saldıracaksan ya da kapak ettim oooo gibi liseli cümleler kullanacaksan ben yokum tatlım :)
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
47Cevap
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılTutulamaz; eğitim seviyesi eksik olduğundan (hayat şartlarının zorluklarından yani okuyamadığından veya başka şartlar), üniv mezunu ile bilgi seviyesi daha aşağıda olduğundan kafa yapıları, konuya bakış açıları, olayları irdeleme, farklı düşüncelerden dolayı tutulamaz.
Tutulabilir; eğitim seviyesi düşük olabilir, kendini geliştirmiş, mesleki eğitim kursları ile destek programlarına katılmış bu arada vizyon kazanmış olabilir bunun yanında yabancı dil öğrenmiş, bilgisayara hakim, kitap dergi gazete ve blog takip eden, siyaseti takip eden, araştırmacı yapıya kazanmış olduğundan üniv mezunu ile bir tutulabilir.10 Yorumla
+1 yılsenin tabirinle şöyle diyelim.. benim oyum ile ilkokul mezunun oyu bir mi? bak arkadaşım akıl yaşta değil bastadir. ben nice ilkokul mezunu bilirim adamdir adam. senin cehaletin başkalarını hakir görüp küçümsemektir. onlarda allahin kulu... onlarda senin gibi ayni havayi soluyo.. sen üniversite okuyan birinin çok üstün bir varlık olduğunu sanıyorsun sanırım.. yavrucum ayni yerden çıktık ayni yere donecez.. hee bunuda söylemeden edemiyecem. sen altin mi scion da senin ne kiymetin var ötekinden? cehalet budur işte.. saygilar sevgiler
24 Yorumla
Soran+1 yılHmm nasılsa öleceğiz diye yan gelip yatalım o zaman, değil mi :)
- +1 yıl
yangelip yatmak değil mesele yavrum.. insanlari assagilamak... senin yaptığın bu.. yorumlarin çoğunu okudum kuzucum.. ne sen benle sidik yaristir nede ben senle... sen aşağı atarsin ben ileriye.. saygilar sevgiler. (argo sevmem ama hakettin mk.)
Soran+1 yılBen de küfür edebilirim, argo üsluba sığınabilirdim ama yapmadım; çünkü bu en kolayıydı. Önemli olan medenice tartışmayı bilmektir, yoksa ben kendimi geliştirdim demekle olmuyor işte o. Unutma, geliştirdiğini sözlerinle değil; davranışlarınla ispatlarsın ancak;) Eğitimin sana kattığı en önemli ayrıcalık budur işte; davranışlarını kontrol edebilirsin, küfür etmeden de farklı bir görüşü savunabilir, tartışabilirsin. İyi günler size.
- +1 yıl
ne diyorlardı hmmmm hee buldum.
yav he he.
Aile & Toplum konusunda 538 cevap paylaştı. Ben üni. mezunuyum babam ortaokul mezunu, oturup konuluyoruz hayran hayran dinliyorum, adam hem mantıklı konuşuyor hem de benden daha bilgili.. araştırmış öğrenmiş çoğu şeyi, evimizin bir odası kitaplıktır, ben doğru düzgün kitdp okumam ama babam 2-3 günde 1 kitap bitirir:D günümüzde ki eğitim sistemi ezbere dayalıdır, öyle avrupadaki, ameriksdaki gibi üni. bitirmeyle bir kıyaslamak çok yanlış olur.. Önemli olan insanın ne mezunu olduğu değil, sonuçta kim eğitimini yarım bırakmak ister ki; ama bir ilkokul mezununu da hor görmek çok yanlış, senden benden çok bildikleriyle bizi mahçup edebilir.. En güzeli önyargılı olmamak, karşındaki insan olduğu için eşit değer vermek gerekir;))
30 YorumlaEmin ol kendini geliştiren insan Üniv. mezunundan daha iyi olur.
Ben özellikle bu eğitim sistemiyle genelde ezberci insanların mezun olup diploma aldığını düşünüyorum. Ezberledigin şey iki günde unutulur gider. Ama sen bir şeyi merak et bir araştır o zaman anlarsın. şu an liseden yeni mezunum. Üniv. e gidicem. Ünive gitme sebebim de etiket. Yani 'üniversite mezunuyum' diyebilmek. Onun dışında üniversitenin bir faydası yok kimseye...32 Yorumla
Soran+1 yılKendini geliştiren diyorsunuz da adamlar daha Türkçe yazmayı bilmiyor, şurada bir tane göstersenize Türkçeyi doğru kullanan birini, rica ediyorum gösterin. Önemli olan "Türkçeyi doğru kullanmak değildir", derseniz düşüp bayılırım ama :)
- +1 yıl
Benim tanıdığım biri vardı halil diye. O adam ilkokul mezunuydu. Kitapçıydı. Tanıştığımız da yaklaşık 40-50 yaşlarındaydı. Oturup o adamla her şey hakkında sohbet edebilirdin. Gelmiş geçirmiş deme, dışardaki 26 yaşındaki üniversite mezunu adam marksizm nedir bilmez ama o adam bilirdi. Türkçeyi düzgün konuşamayan zaten kendini geliştirmenin 1. adımını atlayamamış, onlarla kıyaslama yani. :)
Türkçe üniversitede lisede falan öğrenilmez bu arada, çevreden öğrenilir. :D
Bende hasta oluyorum mesela 'deyil' yazana. Ama zaten o 'deyil' yazanla sen gidip kendini geliştirmeye çalışanla kıyaslarsan hata olur.
Aile & Toplum konusunda 316 cevap paylaştı. *** tam Aysun Kayacı tarzında soru, benim oyumla çobanın oyu bir olur mu? der gibi... üniversite okudum evet ama hayat konusunda bana ekstra bir şey katmadı. insan bazı şeyleri yaşayarak öğreniyor. kültür konusundan bahsedersek insan kendini isterse geliştirir.. ilgisi olan konular alanında ilkokul mezunu bile bazı tıp konularında kendini geliştirebilir. grip nasıl oluşur neler yenilip içilir gibi.
310 Yorumla
Soran+1 yılÜzgünüm ama ben günümüzde ilkokul mezunu olan kişilere saygı duyamıyorum. Bir insan neden lise okuyamaz? Parayla bunun hiçbir alakası yok, tamamen tembellik başka da bir şey değil. Sonra da yok ben kendimi geliştirdikten sonra bana hiçbir şey olmaz edebiyatını geçelim lütfen
- +1 yıl
katılmıyorum çünkü benim annem ilkokul mezunu ve inan ne konu olursa olsun ağzın açık dinlersin:) parasızlıktan okuyamadı demek isterdim sana ama baştan ön yargılı davranmışsın. insanları okudukları okula göre sınıflandırmak hoş değil. ne üniversite mezunu var çevremde ama salaklar yani tek kelimeyle salaklar. genelleme yapmamak lazım.
Soran+1 yılannenden bahsetmiyorum, günümüzün neslinden bahsediyorum. Üstellik Günümüz diye de belirttim :) Yazdığımı lütfen doğru anlayın :) Annemizin kuşağıyla şimdiki kuşağı bir tutacak değiliz :)
- +1 yıl
üstüne tekrar tekrar vurgulamanın anlamı yok. çok fazla ego yapma bence. bende bu sene yüksek lisansa başlayacağım, lisans mezunlarıyla beni bir tutamazsınız diyemem herhalde demi :) insanlar okumayabilir okulu sevmeye de bilir. parası da olmaz ki sen buna kesinlikle inanmıyorsun, bence çok çevren yok ben parasızlıktan okuyamayan ve burs için oradan oraya sürüklenen çok gördüm. umarım sende bu ön yargından kurtulursun.
Soran+1 yılÜstüne tekrar tekrar vurgulamanın anlamı yok mu? Yüksek lisans yapacağım diyorsunuz ama annenizin kuşağıyla, günümüzün kuşağını ayırt edemiyorsunuz :)
Üstelik neden agresifleştiğinizi anlamadım :)
Ayrıca ego yapmadım, lütfen eğitimli kişiler bari bunu yapmasın. Bu tip kelimeler cahillerin sıkıştığı kurtarıcı sözcüklerdir; bunun egoyla ne ilgisi olabilir ki, yorumunuza cevap verdim sadece :)
Neyse, iyi geceler size :)
Soran+1 yılLise diplomanı aldın değil mi :) Üslubun hiç de yüksek lisans yapacak biri gibi durmuyor da :)
Soran+1 yılBiliyor musun gerçekten eğitimli kişiler kendilerini ispatlamakla uğraşmazlar :) Ha bir de lisede olmadığına eminsin değil mi, bunu ısrarla soruyorum; çünkü verdiğin cevaplara inanamıyorum :)
Bu ne kibirlilik bu ne kendini bilmezlik imtihan dunyasindayiz Gözlerini iyi aç ve öyle bak. Bu düşünceler ancak seni dibe çeker. Asaladigin ve cahil kültürdür dediğin insanların bir gün olupta eline düşme. Gerçi düssen de akıllanmaz senin gibiler çünkü edep adap vicdan okumakla islenmez insanın yüreğine
22 Yorumla
Soran+1 yılKibir kesinlikle yok, hangi cümlemden kibir çıkardınız sorabilir miyim :)
Ben üni mezunuyum dayım ise hiç okula gitmedi okuma yazmayı kendısı öğrendi.. Her konuda tartıştığımızda susup dınlıyorum.. dıplomalı cahıl cok bu ulkede ama gelıstırmek ınsanın elınde.. Aradakı fark diplomanla her yere gidebiliyorsun cahıllıkle bıle bırlıkte..
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 323 cevap paylaştı. bnde üniversiteye bnce bir fark yok insan kendini geliştirebilir belkide üniversitede mezunundan daha bilgili bile olabilir bu kişiye bağlı bşy hatta bazı üni mezunları var çok cahil olabiliyorlar sadece okumakla herşey olmuyo mesela sende öylesin bnce sadece bir kağıt o bnce
12 Yorumla
Soran+1 yılSen önce yazmayı öğren, sonra da komplekslerinden arın tamam mı :) Bir kağıt dediğin şeyi kazanmak için kim bilir neler yaptın, ama herkes sahip olamıyor tabii ki :)
- +1 yıl
öncelikle aceleyle işim vardı hızlıca yazdığım için öyle oldu ama üniversite veya lise okuyamayanların neden okuyamadığını düşün bizim imkanımız var ama adam genç yaşta ailesi için çalışmak zorunda kalıyor ve okuyamıyor diyorsun ya devlet yardım ediyor devlet okutuyor ama ne kadar masraf yine de gidiyor ayrıca ailesini geçindirmek için para vermiyorlar yani küçümseme herkesi madem üniversite okumuşsun kendini geliştirmişsin olgun olmuşsun yle davran küçük lise kızları gibi değil
Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Tutulmaz konu iş görüşmesi ise. Ilk okul mezunu gelip senin çalışacağın işde calisamaz.
Ama
Konu kişilik, hal ve hareket, genel kültür, çocuk eğitimi, Bulmaca ve mutfak işi ise işte o zaman kimse ne okumuş denilmiyor ve zaten sen söylemeyince bilinmiyor.00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 825 cevap paylaştı.
+1 yılmey biter saki kalır, her renk solar haki kalır, diploma insanın cehlini alsada hamurun da varsa eşeklik baki kalır.. ilkokul mezunu kendini geliştirdiyse evet tutulabilir.. ben ilkokul mezunu birini tanıyorum ömrüm hayatım boyunca öyle bir adam daha görmedim felsefeyi yalamış yutmuş her konuda bir kaç söyleyecek sözü var ve boşta değil sana kaynakta gösteriyor o kadar üniversite mezunu tanıdığımda var o adamla karşı karşıya gelemezler hiç bir konuda bu kadar iddaalıyım..
30 Yorumla Eşşeğe kitap yükü vurmakla eşşekliği değişmeyeceği gibi, cahile de kitap en büyük sıkıntıdır.
Bir olamaz elbette ama biz insan kendini hem ahlaki yönden hemde insani yönden kişisel gelişimini tamamlayabiliyorsa ondan sonra gelir her şey kendini yetiştirip toplum nazarında o farklılığı hissetiriyorsa ünüversiteliden daha çok uğraşmıştır ve daha çok saygı duyulmalıdır...02 Yorumla
Soran+1 yılKendini yetiştiren kişi emin ol ki ilkokul mezunu olarak kalmaz, gider açıktan da olsa okur.
bu arada lütfen Türkçeyi biraz özen gösterelim : "Eşşek" değil o, doğrusu "Eşek"
+1 yılbence de aynı değildir. üniversite okuyup da ot gibi gidip, ot gibi gelen de olmamalı tabi.
11 Yorumla
Soran+1 yılElbette :)
+1 yılOkul okumakla adam olunmuyor. Universitenin insana kattigi cok sey var ama kimisi universiteye mal gidip mal geliyor. Diplomadan ziyade kisinin kendini ne kadar gelistirdigi onemli.
34 Yorumla
Soran+1 yılMal gibi gidip gelene diploma vermiyorlar ama :)
- +1 yıl
Diplomali cok mal taniyorum. Zeka seviyesine gore degl sinav notuna gore veriyorlar diplomayi.
Soran+1 yılzekası olmayan biri o sınava da giremez değil mi :)
Neyse, iyi günler size.- +1 yıl
:)) sen ne demek istedigimi anlamak istemiyorsun. Kopye tehdit yagcilikla dersleri gecen milyon insan var. Anlasilan sende onlardansin :)
işte buna katılmıyorum insanlığın diploma ile alakası yok bak o dağdaki insanlarda öğretmen bile var apo namı değer (o. ç) ajdar mühendis ayrıca bizim aşağıda rıdvan abi var bakkal adam ilkokulu bile dışardan bitirdi kımliğini 4 yaşında almış kimlikte 4 yaş genç okuma yazma en sonunda öğrendi 56 yaşında orucunu tutar namazını kılar kitap fuarına gider nazım şiirlerini bize okur ve ben sonradan öğrendim sakın okumayı bırakmayın der adan okumadan öncede melek gibi insandı şimdide sadece şu an tahsilli ve bilgili insanda önce beyin adamlık ve vicdan gerek artık eğiitim çok basit kardeşim takma senin şu verdiğin örnekte her memleketten itte çıkar yiğitte sözüyle bağdaştırıyorum bir kıçı boktan üniversiteli kendini övebilir insana bağlı
06 Yorumla- +1 yıl
Kocaman bir alkış istiyorum 😒
Soran+1 yılBakın aslında benim söylemeye çalıştığım zaten cümlelerinizin içinde gizli :) Bunu sadece itiraf edemiyorsunuz o kadar :) Adam hiçbir zaman eğitimden vazgeçmemiş, günümüzün tembelleri de lise okumadım ama kendimi geliştiriyorum diye kılıf arıyorlar sadece :)
Soran+1 yılCümle aralarına virgül, nokta koysaydın ve bir cümleyi bitirmeden başka bir cümleye geçmeseydin yazdığından şu an bir şeyler anlıyor olacaktım.
+1 yıleğitim düzeyleri farklıdır ama bir üniversiteli olarak gerçekten üniversiteye yakışmayan çok insan var. bazılarının imkanı olmadığı için okuyamıyor bazıları ise aşırı imkanı olduğu için okuyor. ben insanın kendini nasıl geliştirdiğine bakarım
03 Yorumla
Soran+1 yılBakın ben bir insan neden üniversite okumadı diye bir soru sormuyorum, insanlar sorumu istedikleri gibi çekiştirdiler ve kabul edin ki bu da bir şeylerin eksikliğinden kaynaklanan bir tutumdu. Yani sorumda hiçbir şekilde bir ego, aşağılama amacı güdülmemesine rağmen; bu insanlar kendi kendilerini aşağıladılar.
Cümlemin başına gelecek olursam : Ben bir insan neden üniversite okumaz demedim, günümüzün şartlarında lise diplomasını almamış bir kişiye saygı duyamıyorum. Peki neden, açıklayayım : Birçok lise devlete ait, kitaplarını da devlet karşılıyor. Hadi bir şey çıktı gidemedin liseye, ama devlet sana açık öğretimde okuma şansı vermiş. Buna rağmen sen hala o lise diplomanı almıyorsan, kusura bakma böyle bir insana ben saygı duyamıyorum. Bana hitaben açılmış soruda bir üyenin cümlesini çok beğendim : Açıktan bile okuma imkanı varken okumayıp sonra da okumamışa efelenmeyeceksin " diye bir cümle yazmıştı, o kadar haklı ki.- +1 yıl
yahu ne alakası var ben gayette güzel bir okulun güzel bir bölümünü kazandım ama bu benim kimseden daha çok hava yapma hakkı vermez. insanların şartlarını bilmeden onları yargılamayın. demişsin ki devlet kitap veriyor açık öğretim oku diye.1. si devlet kitap veriyorda o insanın parasını da veriyor mu. bu ülkede kaç çocuk ailesi tarafından çalışıtırılıyor biliyor musunuz sonra 2. öğretim meslesine gelirsek merak ettim siz hangi üniversitenin hangi bölümünden mezunsunuz bence açıköğretim üniversite değil benim gözümde
Soran+1 yılHava yapalım demiyorum ki ben :) Bakın ben açık öğretim içinde açıklamamı yaptım, imkanları hiçbir şekilde elvermez ise gider açıktan liseyi okur yine de alır o lise diplomasını. Açık öğretimden liseyi okumak sana ne kadar mal olabilir ki, yapmayın lütfen; eğitimi bu kadar yokuşa sürmeyin. Ayrıca şunu da belirteyim : Eski kuşak için eğitim bu kadar olanaklı değildi, onlara tek bir söz etmedim; benim eleştirilerim, günümüzün tembellerine idi.
+1 yılBiss diplomaya göre muamele ettiğimiz için hep kaybediyoruz oysa bilgi diplomayla olacak iş değil benim bir tanıdığım var elektrik mühendisi adam ilkokul mezunu kimsenin yapamadığı işleri yapıyor üniversite mezunları hayret ediyor yapamadıkları yerde onu çağırıyorlar yine de ondan fazla maaş alıyorlar neden bir kağıt parçası yüzünden
00 YorumlaBu memlekette devleti soyan hep üniversitelilerdir. Yaşadığımız bu yüzyılda ne yazık ki okullar, talebelerine güzel ahlak kazanmasına değil tam tersi kötü ahlak a vesile olmaktadır. Nice okumamış insan vardır bir üniversiteliden daha güzel ahlaka sahiptir.
20 Yorumla
+1 yılO kadar sene oku sonra aynı kefede ol lise mezunuyla. Haa oldu enayiliğe okuduk dimi o kadar harç yatırıp kitap alıp.
10 Yorumlaben ortaokul yani 8. sınıf mezunuyum karakterim düzgündür. üniversiteli gençleri görüyoruz ellerinde sigara yanı başlarında efes dark al sana yeni nesil. :D en azından bizim zamanımızda temizdi şimdi hepten çorba olmuş ^^
12 Yorumla- +1 yıl
Bira ve sigara içmek seni neden bu kadar gerdi? Ayrıca sırf içki içti diye bir insan kirli mi oluyor?
Eger keyfiyetten okumamissa yine bir nebze haklisin ama herkesin okuma sansi olmuyor, insanlar kucuk yasta hayata atilip calismak zorunda kalabiliyor coguda unv mezunlarina tas cikarir onlara saygim sonsuz.
01 Yorumla
Soran+1 yılÖyle de açık öğretim diye bir şey var, okumaya gönlü olan okur. Buradaki saldırganlar ise ancak açıklarını saldırarak gizlemeye çalışırlar :) Benim de okuldan çok arkadaşım var, liseye gidemeyen ama ne olursa olsun pes etmeyen kişiler. Açıktan lisesini okudu ve şimdi aynı fakültedeyiz :)
- Aile & Toplum konusunda 330 cevap paylaştı.
+1 yılOlmalı , ilkokul mezunu diyipte genelleme yapmamak lazım ama genel kültürünü geliştirebilen insanlar var. Ama genel olarak bakarsak arada dağlar denizler var.
10 Yorumla
+1 yılValla haklısın.
İlkokul mezunu her daim patron, üniversite mezunu her daim işçi.. Ben hiçbir zaman ikisini bir tutmam.23 Yorumla
Soran+1 yılÖnemli olan eğitim, kültürdür :) Torpille patron olmuş biri nihayetinde :)
- +1 yıl
Yahu adam patron olmuş. Torpille müdür olunur, amir olunur, şef olunur. Patron olunmaz ki. Madem önemli olan bu değil, o zaman önemli olan insanlık. Hı? Kültürü de es geçeriz o zaman.
Soran+1 yılAma ben eğitim ve kültür bakımından sordum. Çok şükür ki maddi sıkıntı hiç yaşamadım ben; ama babamın nasılsa parası var deyip de kıçımı devirip yatmayı tercih etmedim :) Umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır :)
+1 yılBence hersey okumayla olmuyo ben cok gordum okumayip da koseyi donen bazilarida var ki universiteyi 4 yil okumus dogru duzgun isi yok bence okuyan-okuyamayan diye ayirmamaliyiz basarili-basarisiz vardir
10 YorumlaSanırım sen üni mezunusun, arkadaşında ilkokul.. burada ego tatmini yapıyorsun.
31 Yorumla
Soran+1 yılSon cümleyi iyi oku lütfen, arkadaşı bozmadım bile diyorum :)
+1 yılO denli okumuş ki arkadaş daha kendine bir özgüven bulup şurada şu soruyu açıktan soramamış.. Şunuda söyleyeyim yorumlarını okudum çok itici ve çocuksu fikirlere sahipsin o kadar okumuşsun ki daha eleştiriyi hazmedemiyorsun :) Sen okuma bence boşa okuyorsun trajikomik insan:)
713 Yorumla
Soran+1 yılözgüven değil canım öz güven :) Allah aşkına atar yapmadan önce Türkçeyi öğrenin de bireysel olarak kendini geliştirmiş diyeyim, size katılayım :)
- +1 yıl
atar yapmak diye bir kelime tdk'da bulunmuyor kafan güzelmiş güle güle kullan.
- +1 yıl
Hahahhahahha yaaa şuna bakar mısınız?:dddd Pardon ana şurada yazdığınız her cümlede bir kıskançlık ve bir açık arama görüyorum. Bu okuyan insanlara, sizden daha üst düzeyde olan insanlara olan kıskançlığınızı bırakıp ileride evlenince kocanız ile yapacağınız çocuğu okutmak için hayal kurmaya başlasana:))))) kendi yapamadıklarını evlatlarına yaptırırsın ne güzel geçinirsiniz işte:dddd
- +1 yıl
astalahasta ben üniversite mezunuyum ve meslek sahibiyim bence sus:) Bir kere sen benim okumadığımı nereden çıkardın yahu eğitimli insanın önyargı denen olayı aşması gerekirdi?
- +1 yıl
"atar yapmak diye bir kelime TDK 'da bulunmuyor, kafan güzelmiş güle güle kullan" olacak doğrusu:))))))))))9999
- +1 yıl
"Sen okuma bence boşa okuyorsun trajikomik insan" diyerek en büyük ön yargıyı yapan sensin zaten. Sanırım baya bir eleştiri aldın ki insanların buna alışmasını istiyorsun, kötüsün demek ki ki çok fazla eleştiriye maruz kalıyorsun. Bırak şu ben bilirim tavırlarını
- +1 yıl
bunlar gerçekten rahatsız:) Psikolog arkadaşlar bir bakınız şu garibanlara:)
Soran+1 yılastalavistabeybi tatlım bence gerek yok, polemiğe hiç gerek yok :) her şey belli değil mi sence de :) Ama çok doğru yazmışsınız; bu kişiler şimdiden çocuklarını hangi okullarda okutacaklarının hayallerini kuruyorlar :)
- +1 yıl
yahu sana artık cidden gerizekalı diyeceğim hakaret etmeyeyim garibana dedim ama hak ettin be kadın..
- +1 yıl
Tamam siz haklısınız
+1 yılOkuyamamış üniversite beyinli ile okumuş kör cahili bir tutmamak gerek evet
61 Yorumla
Soran+1 yılOkumuş olduğum alandan dolayı derdinizi anlayabiliyorum :)
+1 yılbu ulkede belkı bu dunyada anlasılmayan bırsey var UNIVERSITELER ALANLARA OZELDIR SADECE ALANINI OGRENIRSIN yanı unıversıteye gıden herkes her konuda dahi uzman degıldır
00 Yorumla
+1 yıleğitim seviyesi olarak kıyaslanamaz fakat kişilik olarak her türlü kıyaslanır.. EĞİTİM CAHİLLİĞİ ALIR EŞEKLİK BAKİ KALIR der noktalarım.
412 Yorumla- +1 yıl
Bu arada sen bir ilkokul mezunu ile başa çıkamamış olmalısın ki hıncını burada almaya çalışıyosun:D
Soran+1 yılBence siz oldukça rahatsız olmuşsunuz ki yorum yapmaya devam etmişsiniz :) Siz ilkokul mezunları hep böylesiniz zaten, hiç susmazsınız :) Başa çıkılamayacak bir şey konuşmadık; Sevgilisinden dert ağlanıyordu, bozmak istemedim onu. Yani mesela eğitimsiz biri olsaydım laf dalaşına girebilirdim, kendimi kanıtlamaya gerek duymam ben; çünkü farkımın farkındayım zaten :)
- +1 yıl
bre moron ben üni öğrencisiyim önce sen şu boş beleş önyargını bırak bir halt olduğunda yok.. Şu bahsettiğim eşek tam olarak sen oluyorsun işte.. Dişini fırçalamayı bilmez burada insan ezmeye çalışıyor göbekli mestan.
Soran+1 yılSiz cahiller ancak saldırırsınız, küfür de edersin birazdan :) Ya bir de yazmayı bilseniz keşke :)
- +1 yıl
yav he he İlber Ortaylı kesildi başıma kokona.. Ben seni her türlü her branşta katlar bölerim emin ol sen bence kuyruk acılarını içine göm bu ülkede sen gibi ahmaklar cidden sevilmiyor. Bak yorumlarda bile yanında olan yok. Şimdi bunların hepsimi ilkokul mezunu?:) Sen büyük ihtimal anne baba sevgisinden yoksun büyümüş kaile alınmamış bir insan olmalısın ki bu kadar hırs yapmışsın ama şu bir gerçek cidden derhal bir psikoloğa gözükmeni öneririm:)
Soran+1 yılYarışalım mı o zaman :) Bu arada lütfen şu imla kurallarına hakim ol, gerçekten göz yoruyor. Psikologluk bir sorunum olsaydı, psikolojiyi okuyabileceğimi sanmıyorum :) Ülkemizin genel durumu budur zaten; sıkıştıklarında kullanılan kelimeler sabittir, hiç değişmez :)
- +1 yıl
arkadaş vermiş cevabı bence sen cidden bir yat uyu.
- +1 yıl
Okuduğunu kanıtla madem o kadar hava attın? şimdi sen dersin kendimi kimseye kanıtlamak zorunda değilim diye:D
Soran+1 yılLiberaldemokrat öncelikle Türkçeyi düzgün kullanmak için özel bir çabaya gerek yok, sen eğer Türkçeye hakimsen zaten düzgün kullanırsın.
Ayrıca sen neden bu kadar agresifsin, neden herkesin yorumunun altında seni görüyorum ben , bu hırsın neden? :) En son ben sana yönetime git dememiş miydim, hani halüsinasyon görüyorsun ya :)- +1 yıl
Sen boşverde şu okulu kanıtla bize eyy gereksiz?
Soran+1 yılDaha öncede yazdım : eğitimli insanlar tartışmasını bilir, asla argo üsluba sığınmaz :)
Hani diyorsunuz ya üniversite okumak her şey değil, önemli olan kişinin kendisini geliştirmesidir diye. Ama onu da yapamamışsınız ne olacak peki? :) Baksanıza tartışmayı bile bilmiyorsunuz :)
+1 yılaradaki fark burada işte senin kendini bişey sanmam sen üniversite bitireceksin bir şirkete girceksin işe başlicaksın ama o şirketin sahibi ilkokul mezunu zamanla işleri büyütmüş bir beyefendi
22 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten mi , bu da eğitimsizlerin kendini avutma yöntemi olmalı :))
- +1 yıl
cok komiksin burnun havada kalmıs
+1 yılYahu siz napıyosunuz burada allah aşkına ya? Üniversite öğrenci mezun eder arkadaşlar, İnsan mezun etmez insanlık da üniversitelerde verilern bir eğitim değil, önce insan olun insan, üniversite 2. planda olsun!
10 Yorumla:) bencee okul bir boka yaramaz. Sadece devletin istrdigi mertebeler diplomadan gectigi icin gittim. Yoksa hiic isim olmaz. Hayat okulda ogretilenden cok daha farklisi
02 Yorumla
Soran+1 yılUnutma, devletin o diplomaları senden istemesi de hayatın bir parçası :)
Hic beyni olan insanla olmayan bir tutulabilir mi? Mesela bence sen cok ustunsun cunku beyinsiz yasayabilmek buyuk beceri gerektirir
1014 Yorumla- +1 yıl
EIC bu seçilmeliymiş
- +1 yıl
ahahahahah:D harikaydı bu!
Soran+1 yılCanım sorumu aslında olgun kişilere sormuştum, liseyi bitireli epey oldu da :/
- +1 yıl
Off fena kapak olmuş, tebrik ederim :)
Arkadaş fazlasıyla belirtmiş video koyup daha da ezilmeni istemem. - +1 yıl
Amerika da hayal edemeyeceğimiz hangi üniversitede okuyorsun?:d şu Amerika lafını bırakıp hayal dünyandan çıksan çok iyi olacak. Laf sokabilmek için yalanlar atmaya gerek yok :)
Soran+1 yılAramızdaki kültür farkı ortada bence de, siz kapak yapmak için laf dalaşına girin :) Başka ne yapacaksınız değil mi :)
- +1 yıl
İşte senin kurduğun hayal bu:d sen benim seviyemde dahi değilsin ki üstümde olacaksın:d Yale Üniversitesini bilmiyorsan ve bunu uydurduğumu düşünüyorsan düşünmeye devam et, anladım zaten senin şu an da yaptığının anca hayal kurmak olduğunu. Amerika da yaşıyor olabilirsin fakat cahilliğin dibindesin, college of the artsta sana iyi resim kursları dilerim:d geleceğimizin ressamı hsksjksjsks
Soran+1 yılastalavistabeybi tatlım ciddiye bile alıp da yorum yapma, sorumu sabote etmek istediler ama görüldüğü gibi amaç başarısızlıkla sonuçlandı :)
Soran+1 yıl:):) Öyle deme, adıma konuyu kapattırmaya yönelik konu bile açtı bunlar, ama başarılı olamadılar :)
Demek ki neymiş, ezik ve silik değilmişim :)) bunun sizde farkındasınız ki hem bana hitaben özel konu açılıyor hem de hırsını alamayıp tüm yapılan yorumların altında saldırılıyor :) Bu hırs nedir? :)
+1 yılevet bazen öyle de emin ol iş kafada bitiyor. beynini kullanan düşünebilen kendini az çok geliştirmeye gayret eden herkes bir olabilir. ben nice ünv okumuş kafası boş insan gördüm ve nicesini gördüm ilkokul mezunu olup ünversiteliyi cebinden çıkarmış
10 Yorumla
+1 yılkatılmıyorum. herkes üniversite okuyor günümüzde. önemli olan iyi bölümde okumak. o zaman ben tıp okuyorum seni ezeyim mi? işte sen nasıl ezik psikolojisinde bunalıyorsan onlarda o hisse kapılır. ben yalnış buluyorum bu düşünceni. iyi sabahlar.
11 Yorumla
Soran+1 yılBakın ne kadar güzel söylüyorsunuz; evet, herkes günümüzde üniversite okurken, buna rağmen bir insanın ilkokul mezunu olarak kalması ne kadar mantıklı?
+1 yılTabikide bir tutulamaz ama genelleme yapmamak gerek
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGezdim halep ile şamı
Eyledim ilmi talep
Meğer ilim bir hiç imiş
İllâ edep illâ edep
(Yunus Emre)40 YorumlaAile & Toplum konusunda 811 cevap paylaştı. Mey biter saki kalır, Her renk solar haki kalır. Diploma insanın cehlini alsada, Hamurunda varsa eşeklik; baki kalır.
32 Yorumla- +1 yıl
soruyu soranın tanımı olmalı? :D
Gizli Üye(36-45)+1 yılokumuşsun ama adam olamamıssın
ünüversite mezunu olmamış ama senden benden daha cok şey bilen öğrenen ve senden daha güzel bakış açısıyla yaklaşan ilkokul mezunu arkadaşlarım var benim.
not. 2 üniversite bitirdim21 Yorumla- +1 yıl
İnsanlar genelde ilk okul mezununu üni mezununa tetcih ederler adam tutmuş üniversite okumuş ama adam srlam verirsin almaz yolda karşılaşırsın selam vermez. Diğeri evet ilk okul mezunu ama selam sabahı yerinde sıcakkanlı ben böyle ilk okul mezununu öyle 10 üniversite mezununa tercih ederim.
ne üniversite mezunları var ki kara cahiller. adam prof ünvanı bile almış, kürsüsü var ama söylediği ortaçağ karanlığını yansıtıyor. Türkiye'de örneği bol.
10 Yorumlailkokul mezunu olup 3,4 tane mühendis çalıştıran hatta çoğu işi onlardan daha iyi yapanlar var diploma değil kişilik önemli
10 Yorumla
+1 yıltabi tutulamaz ilk okul mezununun onemlı yerlerde tanıdıgı varsa o üniversite mezunundan önemlidir :)
02 Yorumla
Soran+1 yılDikkatinizi çekerim ki eğitim ve kültür bakımından sordum :)
- +1 yıl
gecenin bu saatinde açıklmayı okumaya üşendim doğrusu :) Bu durum kişiye göre değişiyor biliyormusun. Mesela gecen sene bir haberde mersinde ilk okul mezunu matematik profesörlerinden bile daha iyi geomatri çözüyordu öyle bir haber çıkmıştı :) Aptal olupta çok üniversite bitiren var. Bu soruya kesin bir yanıt vermek zor :)
okuyupta adam olamayanları gorunce ılkokul mezunlarına hak vermemek mumkun değil
21 Yorumla
Soran+1 yılOkuyup da evet, doğru :)
+1 yılAblacim öbür tarafta tahsil durumu işe yaramiyo. herkez ayni kefene sariliyo
12 Yorumla
Soran+1 yılBunu aslında dipnot olarak belirtecektim, tahmin etmiştim böyle yorumlarda geleceğini :) Ancak ben eğitim bakımından sordum :)
- +1 yıl
Hayat bir eğitimdir hanimefendi bazilari yaşar öğrenir bazilari okur öğrenir herkesin eğitim alanı farklidir. Emin ol ki hangi üniversitede okursan oku güncel hayatında karşina bir fizikokimya cikmiyo.. Veya integral türev limitde cikmiyo. ama gece yatağa girdiğinde sadece sevdiğin insan var. emin ol o ögrendiklerine hic ihtiyaciniz olmayacaktir. Saglicakla kaliniz
Eşeğe altın semer vurmuslar eşek yine eşek değişen ne
00 Yorumla
+1 yılÜniv. mezunları farkındadır birçok şeyin. susarlar.. sakindirler... sessizdirler...
00 Yorumla
+1 yılValla kanks ben lise terkim istersen yüksek lisans gönder benden durumu iyiyse bende servetimi vericem ona
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılçok saçma belki imkanı yoktu o zaman okuyamadı çok zeki olamaz mı?
ben 2 üniversite kazanıp gitmedim. o zaman sizinle bir değilim o ego sende ağırlık yapmıyor mu ya?02 Yorumla
Soran+1 yılAçık öğretimden liseyi okumak sana ne kadar mal olacaktı acaba?
Cevap sahibi+1 yılben henüz açıköğretimin ne olduğunu bilmeyen insanlar duydum köy yerinde yaşayan
Gizli Üye(36-45)+1 yılbu devir artık üniversite ya da ilk okula bakmıyor parası olan en güçlü ben ilkokul mezunuyum ama 52 kişiye iş imkanı saylıyorum bence herşey beyinde bitiyor
30 Yorumla
+1 yılOkumak cehaleti alir. Esseklik baki kalir. Başka söze gerek var mı
10 YorumlaTabiki tutulamaz ne dimiz atalarimiz biliyorsan konus alim sansinlar bilmuyorsan sus adam sansinlar
00 Yorumla
+1 yılOkumak cehaleti alır EŞŞEKLİK baki kalır
ilk okul mezunu dediğin kişi kendini geliştirmişse emin ol her ortamda üniversitelileri cebinden çıkartır21 Yorumla
Soran+1 yılBüyük harfle bastıra bastıra yazmışsın ama keşke doğru yazsaydın :) "Eşşek" değil, doğrusu "eşek"
+1 yıldeğil tabiki tutulamaz herkes haddini bilmeli
20 YorumlaKardesim ogretmen esi ilk okul mevzunu neden olmasin
00 Yorumla
+1 yılBen okumuş çok eşşek gördüm baylar bayanlar 😒
49 Yorumla
Soran+1 yılevet, eşşek değil de eşek var doğru :)
- +1 yıl
Eşek faydalı bir hayvan :)
Eşşek ise onun kadar olamayan insan
En azından ben böyle tabir ediyorm
Soran+1 yılTDK'yı ciddiye almayalım mı o zaman, seni mi alalım :)
İyi geceler :)
Soran+1 yılSiz neden bu kadar kompleks yaptınız yahu :) Ama bunun cevabını zaten biliyorum, soru olsun diye öylesine sordum :) Ha bu arada imla kurallarınızı düzeltmeyeceğim, çok yoruldum inanın :)
Soran+1 yılİlahi, güldürdünüz beni:)
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır tutulamaz. Ama hangi konu hakkında? Her konuda üni li üstün olamaz !
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkesnlikle aynı kefeye koymam !!!
10 YorumlaSenin zamanında kürtaj yasakmıymış beybisi?
00 Yorumlaüniversiteden ekstra aldığın şey nedir?
011 Yorumla
Soran+1 yılDikkat ettiysen soruyu ben sordum, sizde soruma soruyla cevap veriyorsunuz. Şimdi ben üniversitenin bana kattıklarını sıralamaya kalksam şımarık, egolu, ukala olacağım; malumunuz ülkemizde eğitimli kişilerden pek haz edilmiyor. Ancak özellikle sormak istediğin bir şey varsa sor cevaplayayım.
Soran+1 yılklinik psikoloji üzerine yüksek lisans yapacağım.
Soran+1 yılİngilizce biliyorum sadece.
Soran+1 yıl:) Ne yazdığınızın farkında mısınız acaba? :) Bir soru sordum, soruma cevap vermek yerine, siz bana soru yönelttiniz ben de sorularınızı cevapladım :) E şimdi sorun nedir? :)
Soran+1 yılSiz hala sorumu anlamadınız mı? :)
Peki, iyi geceler size :)
Egonda boğulacaksın
20 Yorumlane için baktıgına göre değişir
00 Yorumla- Devamını Gör (2)
Devamını Gör(47)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?