+1 yılÇünkü orası işi ekmek teknesi. İşe giderken iş kıyafeti giyersin. Özel günde özel şeyler giyersin. Bayramlarda bayramlığıni giyersin. Ama hava almak, eğlenmek , sohbet etmek , temel ihtiyaçlarını karşılamak için çıktığın sokakta bari insan kendinden bir şeyler katması normal. Onun için insanın kendi doğasında kendi zevkleri ile yaşmasına kimsenin karışmaya hakkı yok. İnsan robot değildir. Açık giyinen birine bakmak veya bakmamak senin elinde bir şey. Gel bak diye gözünün içine sokmuyor. Öyle insanlarla arkadaş olmak bulundukları ortamlara da gitmek senin elinde.
13 Yorumla- +1 yıl
Bu çok basit bir cevap. Soruya cevap bile değil.
Neden mini şortla BİM de kasiyer olamıyorsun mesela bunu açıkla? - +1 yıl
İş yeri kuralları. İş yeri sahibi en iyi verimi almak ister. Mini etek giyen biri sürekli eteğini düzeltmesi. Eşya taşıması kaldırması yukarı koyması için engel. Ki orada çalıştıklarını belli etmesi açısından zaten iş yerlerinin bir çoğunda tek tip giyiniyor.
- +1 yıl
Tek tip kıyafet olmayan birçok mağaza var, işyeri var. Yani patron sence "ya bu mini etek düzeltmekle vakit kaybetmesin diye mi" yasaklıyor ,?
Buna kendin inanabiliyor musun
En İyi Cevaplar
+1 yılİsteyen istediğini giyer. Ama iş hayatının kendi içinde kuralları vardır. O kurallar dahilinde yine isteyen pantolon giyer isteyen etek isteyen elbise. Bak yine isteyen istediğini giymiş oldu. Yani o kadar bomboş bir soru sormuşsun ki daha da saçmalamazsın umarım
116 Yorumla- +1 yıl
Sapık zihniyetli, yobaz insanlar her yerde olduğu için
- +1 yıl
Bu ne salak bir soruya. Her yerin bir giyinme adab-ı vardır. Bu yaşından sonra bunu mu öğretcem bir de sana
- +1 yıl
Ha, sokağın adabı yok yani 👎😅😅
@MerveTaba , @yeniuyee7 koşun kızlar rezalet görün - +1 yıl
Kendine gel. Düzgün konuş benimle. Küstahlığın lüzumu yok
- +1 yıl
Sen de git boxerla çalış o zaman engel olan ne. Tek bildiğim bi yerlerini sıvazlamak git iş yerinde de yap engel olan ne?
- +1 yıl
Tek bildiğin*
- +1 yıl
@birgaripzenginpala ne o işine mi gelmedi, kızların yorumu zoruna mı gitti de sildin?😅😅👎
@MerveTaba , @yeniuyee7 çekin çekin kameraya - +1 yıl
@MerveTaba başkan sakin 😂
- +1 yıl
Merve, mantıklı cevap, mantığını kullanabilen adamdan beklenir.
Sen yanlış kişiden bekliyorsun 😅😅😅💯 - +1 yıl
Çoluk çocukla uğraşamam. Gidin başka yerde oynayın. Arada da kitap okuyun, kültürlenin, kelime haznenenizi geliştirin. Bu kullandığınız sokak jargonu sadece basit ve cahil gösterir sizi başka da bir işe yaramaz. İşyeri nedir? İşyeri kuralları nelerdir? Ya da nerde nasıl davranılmalıdır? İnsanlarla nasıl iletişim kurulur? Bunların tamamından yoksun canlılara ayıracak vaktim yok benim. Şimdi istediğiniz kadar havlayın hadi
- +1 yıl
Kültürlü insans bakın, son cümlesi hakaretle biten 😅😅😅😅👎
Rezalet - +1 yıl
Herkese anladığı dilden. Bak yine diyorum HOŞŞTTT
- +1 yıl
Arkadaş çok komik duruma düştü ya. 😅😅👎
Bu salaklar soruya cunku adabi muaseret var diye cevap veriyor ama bu adap neden var ve orda olmasi gereken adap sokakta neden yok. Yoksa calisirken odaklanirken aklimi almayin ama sokakta musaitim, sokakta degil aklimi sitimi de alabilirsiniz mi diyor
11 Yorumla- +1 yıl
+1 yılİsteyen istediğini giyemez aga. Ben ailemin yanında baksırla duruyorum dediğimde bu ''İsteyen istediğini giyer'' diyen kızlar linç ediyorlardı beni az kalsın.
22 Yorumla- +1 yıl
😅👍
- +1 yıl
A ha ha 🤣
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
- Aile & Toplum konusunda 506 cevap paylaştı.
+1 yılÇünkü açık giyinip milletin dikkatini dağıtmasın
insanlar işe odaklansın diye
yoksa orada kurallar olmasa ohooo...
Devlet dairelerinde okumuş aklı başında insanlar var yani kızlar eğitim seviyesi yükseldikçe beyin ve düşünme kapasitesi de doğru orantılı olarak artıyor yani bi işe yaramayan insanlar beyni olmayan kadın yok devlet dairesinde 🤣214 Yorumla- +1 yıl
😅👍 Kanka vur dedik yapıştırdın
- +1 yıl
He ya ağır olmuş biraz sorry
Linç yemeden kaçayım 🤣 - +1 yıl
@MerveTaba yı da al bizim ekipten kendileri 😅👍
- +1 yıl
Olur onu da linçlesinler 🤣🤣
- +1 yıl
Yoo linç yok benim sorularda. Tatlı sohbetler olur😅
- +1 yıl
Linç yok mu? her sorunu okuyorum kız kankilerim seni bir linçliyor ki sorma 🤣🤣
- +1 yıl
Bu arada bizim ekip dediğin pembe görünümlü maviler mi yoksa sana hiç güvenmiyorum ben 🤣
- +1 yıl
Yok ya onlar saf kız😅
- +1 yıl
Peki.. güzel sorular gönder gelsin o zaman 🤣
- +1 yıl
@MerveTaba saf kız derken halis mulis kız anlamında 😅👍
@butterflysz HillsNoons un görüşüne bak 😅👍 - +1 yıl
Okudum.. Yazık kanki yapma ya 🤣
- +1 yıl
Kendini rezil ediyor bazıları 😅👍
+1 yılÜniforma kuralı olan bir okulda neden elbise giyemiyorsan o yüzden
Kural yok desek bile falanca kuruma yakışma mevzusu var ciddi bir kuruma ciddi giyinmeyen birini niye işe alasın ki
Ayrıca özel hayatında isteyen istediğini giyer hafta içi takım elbise giyen adam haftalık tatilinde piercing takıp transparan bile giyebilir14 Yorumla- +1 yıl
Dur! Kendi ağzınla demişsin. İşyerinde ciddi giyen niye sokakta gayriciddi giyiyor o zaman? Ne oldu ciddiyetsiz olduğunu mu kabul ettin açanları, dekoltecileri?
Kendi ağzınla dedin bak - +1 yıl
Takım elbiseyle kot pantolon aynı ciddilikte mi Armutçum sadece dekolteyi kastetmedim her kıyafetin ciddilik oranı, zarafeti vb. farklıdır
- +1 yıl
Hadi hadi sıkıştın köşeye 👍😅
- +1 yıl
Sbsdjfhsj
Gizli Üye(30-35)+1 yılarmut resmi daireyi boşverde isteyen istediğini giyer diyolarda tüm erkeklek file çorap mini etek giyip bunların karşısına geçse dese giyinişime karışamazsın ne yaparlar acaba :D isteyen istedini giyer mantığıda bokunu çıkarmadıkça resmi daire bu limitleri iyi biliyo
11 Yorumla- +1 yıl
😅👍 Bak sorudaki cevaplara hepsi şah-mat.
Köşeye sıkıştılar
+1 yılHer yerin bi adabı vardır. Yatarken giydiğin donu gezerken giyemezsin ya da düğünde giydiğin takım elbiseyi pikniğe giderken giyemezsin. Kadınların kıyafetine hayatına yaptıklarına ve yapmak istedikerine maydonoz olmaktan vazgeç
18 Yorumla- +1 yıl
İşyerinin adabı var da sokağın yok mu yani?
- +1 yıl
İşveren kural koyar, patronun dediği istediği şeye adaptan saygıdan ve işte çalışmanıh zorunlu olduğunsan uyulmak zorundadır kişi. Profesyonel hayatta üstlerimizin dediklerini yapmakla yükümlüyüz eğer o işi istiyosak. Özel hayatımızda kendi tercihimiz geçerlidir özel hayatta senin deyişle sokakta adap vardır, o adap ise kimin ne giydiğiyle ilgilenmemektir. Sokak adabı budur
- +1 yıl
Sokak adabına göre isteyen götünü-açar diyorsun.
Bu adap değil ki? Dediğine göre bu adapsızlık oluyo 😅 - +1 yıl
Her g*tünü kapayan adap efesi olsaydı izlediğiniz erotif film sitelerinde tesettürlü diye bi kategori olmazdı. Adap dediğin şey saygıdır saygıda hoşgörüdür kimin nasıl giyindiği onun adabını belirlemez. Sığ düşüncelere sahipsin. Sen adaplıysan eper g*ötünü açana 4 gözle bakma. Afam kişinin kendi içindedir giydiklerinde değil.
- +1 yıl
Konudan saptın. Default.
- +1 yıl
Sende insanlıktan saptın. Default.
- +1 yıl
Şah ve mat, oyunu kaybettin pikaçu.
Evet Kültür Seviyesi yüksek kızları bekliyoruz sorumuza - +1 yıl
🙄🙄
+1 yılO lafı yerine göre söylemişlerdir iş yerinin belli kuralari vardir okulunda o lafı diyen kişi ve kişiler Normal yaşantılarında kıyafet zorunluluğu olmayan yerleri kastetmişlerdir neden cımbızla çekiyorsun sen beni yordun be güzelim
15 Yorumla- +1 yıl
Vatandaş anlamadı, yorumları izle bebiş 👍😅
- +1 yıl
Bazı seyleri anlatmaya gerek yokki anlaman lazim sen zeki çocuksun
- +1 yıl
- +1 yıl
😃harika yorum
+1 yılİsteyen istediğini yine giyiyor zaten. Ama kıyafetlerin de bi adabı vardır. Her kıyafet her yerde olmaz. Ortamına uygun giyinmek de bir görgü kuralıdır. Bu nedenle bu bakış açısı yanlış...
18 Yorumla- +1 yıl
Sokağın adabı yok mu yani?
- +1 yıl
Sokağın da adabı var neden olmasın? Adaptan kasıtın açıklık kapalılıksa hala yanlış bakıyorsun yalnız ;)
- +1 yıl
Bak şunu yazan da sensin
"Adaptan kasıtın açıklık kapalılıksa hala yanlış bakıyorsun yalnız "
Şunu yazan da sensin
"Ama kıyafetlerin de bi adabı vardır. "
Yazdığınla çelişiyorsun farkında mısın😅😅😅😅 - +1 yıl
@butterflysz kanka kameraya al arkadaş şok oldu şahmat oldu.😅👍
- +1 yıl
Kıyafetin adabı vardır dediğimden açıklığı kastettiğimi anladıysan cidden algın problemli bir de şahmat diyorlar cahiller ahahahahahahah
- +1 yıl
- +1 yıl
😅👍
devlet dairelerinde veya iş yerlerinde kimse kafasına göre giyinemez. örneğin biri kalkıp iş yerine çarşafla da giremez :) ama sivil hayatta herkes istediğini giyebilir zaten.
13 Yorumla- +1 yıl
Yaa demek ki her kadın her yerde istediği kadar açamıyormuş, niye acaba? He niye?
- +1 yıl
😅👍
İş yerinin kuralları olabilir herkes uymak zorunda, ama dışarıda çalışmadığı zaman istediği gibi giyinebilir
11 Yorumla- +1 yıl
Neden kadınlara etek boyu kuralı var, sebebi ne
+1 yılİş yerininde kendine göre belirli kuralları vardır yoksa tabiki de herkes istediğini giymekte özgürdür.
15 Yorumla- +1 yıl
Neden işyerinde kızlara dekolte. giymeme. kuralı var? Ya da etek boyu. olcusu siniri. var? Neden?
- +1 yıl
Oraya kadar karışan var mı ya
- +1 yıl
Sen hiç BİM de Migrosta mini etekli hatun gördün mu?
- +1 yıl
Görmedim ama giyse kim karışır ki herkesin kendi tercihi
- +1 yıl
Git sor bakayım. giyebiliyo musunuz. diye 😅
Aile & Toplum konusunda 373 cevap paylaştı. Düzen ve kuralları vardır resmi kurumların o yüzden ama onun dışında sosyal hayatında istediği şekilde giyinebilirler
15 Yorumla- +1 yıl
Sokak yatak odası gibi kuralsız mı?
- +1 yıl
Sokak özel hayat değil?
- +1 yıl
İşte Sokağın da hayatın da kuralını da koyan biri var ki o da Yaratan'dır.
Aile & Toplum konusunda 451 cevap paylaştı. Senin yüzünden hesabım geçici süreliğine donduruldu yaptığını beğendin mi
15 Yorumla- +1 yıl
Hoş geldin, özlettin kendini ya.
Ben birşey yapmadım sen kaşıdın - +1 yıl
Aaa kırılma ya seni seviyorum ❤️🌹
- +1 yıl
Bak bir soru acicam senin için telafiyi ederim.
https://youtu.be/_CaWScA3bSE
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu erkekler için de geçerli sonuçta orası resmi bir yer daha resmi giyinmek gerekli sokak stili değil yani. Ve neden sürekli kadınların giyimine taktın ki?
18 Yorumla- +1 yıl
Şunu açıkla, BİM de çalışan bir kasiyer mini şortla çalışamıyor? Resmi daire değil?
Cevap sahibi+1 yılGenel olarak herhangi bir işte çalışanlar mini şortla çalışmıyor çünkü mini şort bir sokak sitili ve de genelde iş yerleri daha ciddi tarzlar seçiyorlar yani mesela beyaz tshirt siyah pantalon gibi
- +1 yıl
Hani kıyafete göre ciddilik, karakter olmazdı?
Açık Kıyafet ciddiyeti bozuyorsa kızlar neden sokakta ciddi değil?
Cevap sahibi+1 yılCiddiyeti bozmuyoe sadece bu erkeklee için de geçerli iş yerinde güzel giyinmek kadın erkek ciddiyeti bozuyor o zaman erkekler de şalvar giysin senin zihniyetine göre
Cevap sahibi+1 yılYani iş ciddiyetini anladın mı sokakta çalışmıyoruz güzel giyinip arkadaşlarımızla buluşuyoruz geziyoruz ve insan doğasında güzel giyim hoş giyim bir şeyleri süslemek güzelleştirmek var
- +1 yıl
İşyerlerinde neden kadının etek boyuna sınırlama var?
Cevap sahibi+1 yılErkekler neden şalvar giymiyor sen onu söyle ahahahhaha
- +1 yıl
Sen cevap verince hemen arkasından söyleyeceğim hadi
bir sürü erkekle çalışıyoruz dikkat etmek lazım dışarıda istediğimi giyerim
16 Yorumla- +1 yıl
Dışarda erkek yoo galiba 😅
- +1 yıl
Açıklık ciddiyeti öldürüyor ise neden dışarda gayriciddi olmayı tercih ediyorsunuz peki
- +1 yıl
Cevap alamıyorum sorularıma. Çok mu zor sorular, kızlar köseye sıkıştı 😅👎
Aile & Toplum konusunda 10b cevap paylaştı. her yerin kuralı var millet işe üçgen bikiniyle gitsin o zaman senin mantığınla
14 Yorumla- +1 yıl
Sokağın kuralı yok mu?
- +1 yıl
Gizli Üye(25-29)+1 yılerkekler devlet dairesinde istediğini giyebiliyor mu? takım elbise şart değil mi? buradan kadınların giyimine ilişkin çıkarımda bulunamayız bence
111 Yorumla- +1 yıl
Devlet dairesinde eteğin kısalığı bir ölçüyü gecemez? Niye sence?
Cevap sahibi+1 yılerkeklerde şort giyemez niye sence
- +1 yıl
Soruma cevap ver, sonra sorunu sor.
Bekliyorum
Cevap sahibi+1 yıliş ortamı resmidir sadece devlet dairesi değil özel bir şirkette de kıyafet konusunda kurallar vardır. İş hayatı ile sivil hayatı ayırmak gerekir bunu sadece etek boyu bakımından ele almayalım devlet dairesinde ya da başka bir işyerinde tişört, kazak ile de çalışılamıyor
- +1 yıl
İşyerinde kurak var da sokakta yok mu?
Sokak, yatak odası. gibi kuralsız mı?
Cevap sahibi+1 yıliş hayatına göre daha serbest olduğu su götürmez bir gerçek boşuna iş hayatı sivil hayat diye ayırmıyorlar
- +1 yıl
Soruma cevap alamadım?😅👍
Cevap sahibi+1 yıldoğrusu cevap verdim farklı şekilde tekrar yanıtlayayım sokakta işyerindeki kadar kural yok bence
- +1 yıl
Sokağın da hayatın da kuralını belirleyen Yaratan değil mi?
Cevap sahibi+1 yılorası öyle
- +1 yıl
E o zaman ne gonuşuyon guş
Çünku is yerinde bi emir altina giriyosun mecbur uymak zorundasin ama reel hayatta kendi özgur iraden oldugu icin daha rahat takıliyosun tabi ailen eşin vesaire karismiyorsa bana sorarsan açık kapali farketmez dozunda giydikten sonra
16 Yorumla- +1 yıl
Mini şort giyene emir verilmiyor mu
- +1 yıl
O lazımlık neden😅?
- +1 yıl
Kızlar soruda köşeye fena sıkıştı ama ha baksana
+1 yılişe çalışmak için mi yoksa kendilerini göstermek için mi gidiyorlar? iş yerinin kendine göre kuralları vardır. Sokakta isteyen istediğini giyiniyor zaten.
13 Yorumla- +1 yıl
Sokağa kendilerini göstermek için gidiyor kızlar yani öyle mi,😅
Bak kendi ağzınla dedin - +1 yıl
iş yerinde dedim. Sokakta ne isteseler giyerler, özgürler sonuçta
- +1 yıl
Neden sokaktaki özgürlük is yerinde kısıtlanıyor peki?
+1 yılNe kadar saçma bir soru a q
21 Yorumla- +1 yıl
İlkokuldaki öğrenciye spermi sorarsan saçma gelir 😅😅
+1 yılcunku yasak sinirlari var
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle şekerim
Resmî biryer ondan dolayı
13 Yorumla- +1 yıl
Resmi olunca ne oluyor. Hadi devleti geçtik. BİMde ŞOKta neden minili şortlu kasiyer yok?
- +1 yıl
Neden iyiki de yok dedin
İş yeri ayrı sokak çarşı ayrı
114 Yorumla- +1 yıl
Neden ayrı?
- +1 yıl
Peki sokağın kuralını mim belirliyor
- +1 yıl
Sokağın kuraklı yokda neden Kabahatler Kanuna göre donla kilotla dolaşmak yasak?
- +1 yıl
Ayrıca sokağı yatak odası gibi mi görüyorsun nasıl adabı kuralı olmaz?
- +1 yıl
Kabahatler kanunu amaç ilkeleri madde birde toplumun (ahlâkî) kurallarını bozmak var ve kabahatler kanunu suçlar bölümünde senin dediğin şey var sebebi ahlaki kuralları bozmaktır bi insanın iç çamaşırıyla veya çıplak gezmesi ahlaki acıdan doğru değildir sende annenin kız kardeşinin veya eşinin bi erkeği çıplak görmesine tahammül edemezsin kadınlarda aynı şekilde bu kurallar bu yüzden var biz çıplak gezmiyoruz ki sort elbise filan giyoruz
- +1 yıl
Ben de kilot gibi şort giyen kizlara tahammül edemiyorum. Bunu ne yapcaz.
- +1 yıl
Bak işte köşeye sıkıştınız verecek bir haklı cevabınız yok 😅👍
- +1 yıl
Tamama Yasemincim devam edebilirsin açmaya
- +1 yıl
Bencil şey😅👎
ne yazıkki herkes her istediğini giyemez.
11 Yorumla- +1 yıl
Ha şöyle. Bileydiniz
+1 yılçünkü iş yerlerinin belli kuralları var
13 Yorumla- +1 yıl
Niye peki kıyafete kural konur,. abartı açıklığa, dekolteye izin verilmez.
- +1 yıl
patron baştan çıkmasın diye
- +1 yıl
😅👍
Gizli Üye(25-29)+1 yılSokağın kurallarını say bakalım
111 Yorumla- +1 yıl
Yaratan saymış bizim ne haddimize.
Cevap sahibi+1 yılBoş konuşuyorsun yoruyorsun be armut... Bir yerde çalışıyorsan ve bunun karşılığını alacaksan oranın kurallarına uymak zorundasın. Üniforması varsa giyilecektir, bu kadar. Ama sokak herkese ait. Özgür bir yer. İsteyen istediğini giyer. Işte böyle ne güzel haddini bilirsen kimse de senin tavuğuna kış demez meraklanma.
- +1 yıl
Söylesene neden işyerinde kadınların etek boyuna sınırlama gelmiş? Neden diz kapağından. yukari olamaz sence?
Cevap sahibi+1 yılBelli algılar var da o yüzden. Erkeklerin beyinleri genelde bacak aralarında olduğundan iş yerinde belli saygı çerçevesinde çalışılması gerektiğinden olabilir. Nasıl erkeklerde gömleklerinin düğmelerini göğüslerine kadar açamazlarsa hoş durmazsa kadınlarda is yerinde mini giymeyecek. Kural kuraldır. Takım elbise giyilecekse erkek giyecek. Gomleginin onunu açması da beni rahatsız edee odaklanamam işime sonra...😋😂
- +1 yıl
😅👍 Demek ki neymiş kadın işte de çişte de adabını bilecek
Cevap sahibi+1 yılHayatimda daha ezik bir profil goremedim cidden. Sen ve senin gibilerin neden yapayalniz geberdikleri sordugun sorulardan o kadar belli ki.
- +1 yıl
Reziller.
Cevap sahibi+1 yılRezil sensin yobaz
- +1 yıl
Ahlaksız.
- +1 yıl
@Ayse0501 😅👍
O hayatın gerçekleri işte konuşmayla olmuyor
22 Yorumla- +1 yıl
👍 Ya dimi kanka.
- +1 yıl
@suxz1 o yüzden evimizde özgür olmalıyız
+1 yılÖyle düşünenlere sor
13 Yorumla- +1 yıl
Öyle düşünenler hakkında sen ne düşünmektesin Prensesimiz
- +1 yıl
İsteyen istediği şeyi giyer ever biri sokağa baldırı çıplak çıksa kimsenin karıl aya hakkı yok her koyun kendi bacağından asılır ama adabı muaşeret kuralları denen bir şey de var giyilmez benim açımdan olmaz bazı şeyler özeldir ve bunları kimileri resmen sergiler dediğim gibi kimsenin hayatı beni ilgilendirmez ben görüşümü belirtirim kendi yolumdan şaşmam onlara kalmış bir durum
- +1 yıl
Ne bilek
11 Yorumla- +1 yıl
Senin bilmediğin ibikciğim
Yerine göre giyinmek
11 Yorumla- +1 yıl
Yeri ne belirler
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026