Evlenmeyi istememek cok mu anormal bir sey? Kendi parami kazaniyorum, ailemle Yasiyorum ve bu sekilde cok mutluyum. Iliski benim icin cok fazla efor sarfetmek, cabalamak, kendini sürekli anlatmaya calismak, güvenmeye calismak yani kisacasi cok fazla yorulmak demek. Evlenmek istemiyorum bu sekilde sadece kendimden sorumluyum bu anormal bir sey mi? Insanlar bana „yok güzel kizim öyle sey mi olur sacma sacma konusup kendine bunu yapma „ diyolar..
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
bir yerde TAK ediyor. o TAK etme elbet senide vurucak bu insanlığın doğasında olan bir şey. o zamana kadar takıl böyle mecbur değilsin. ama çocuk istiyorsan en azından yumurtalıklarını falan dondurt kafana göre yaşa ilerde çünkü pişman olmak istemezsin duygusallık yaş ilerledikçe artar ve çocuk kokusu özlemi bambaşkadır.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılevlenmezsen evlenme kardeşim kimse kafana silah dayamıyor. laf edenler tepki gösterenler de senin uzaklaşman gereken hayati unsurlar yine sende biten bir şey ya takmayacaksın ya uzaklaşacaksın senin hayatın senin kararların. bunu çözemezsin.
00 Yorumla
+1 yılSeni en iyi ben anlarım çünkü bende bu durumdayım. Bebeğin olsun ileride yapayalnız olacaksın diyorlar. Olmayınca olmuyor. Sırf evlilik için sevmediğimiz insanla nasıl aynı evi paylaşalım. Ben evlilikten ümidi kestim. Çevredekiler de bizi salsınlar artık yaa.
30 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılİlişki sürekli kendini anlatmaya çalışmak diyorsun ya, o etrafında “saçmalama” diyen kişilerede açıklama yapmak zorunda değilsin. Hayat senin hayatın. Rahatım diyorsan, rahatsındır. Keyfim yerinde, düşünmüyorum de geç, yoksa tek tek her biriyle uğraşılmaz.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
45
Cevap
58Cevap
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılİnancın ne bilmiyorum ama doğada evlilik şart insan neslinin ilerlemesi için herkes böyle düşünse bende evlilik düşünmüyorum uzunca bir süre insan nesli biter azalır. Büyüklerimizden duyma sebebimiz hayattayken tanısam kızıma nasıl bakcak nasıl bir eş olcak gözüm arkada gitmem asla diye düşünürler. En büyük etkense torun sevdası kızımın oğlumun canımın parçasının evladı olsada sevsek büyütsek diye beklerler her anne bana bunu en az 3 4 kere demiştir yaşı gelen evladına eminim. İslama inanıyorsan bilmiyorum ama dindede evlilik imanının yarısını tamamlar 😊 iyi günler sağlıcakla
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvde birlikte yaşamak zorunda olduğun bir abin ya da ablan var mı? Evde bekar ya da boşanmış bir kardeş , abi ya da abla varsa belli bir yaştan sonra ev arkadaşı gibi olunuyor sadece. İnsan kendine ait bir düzen kurmak için bile evlenmek istiyor. Evdeki anne ve baba bile yeri geliyor zamaninda evlenmek isteseydin madem biz mi engel olduk diyebiliyor. İşe gelince insan onca emek verdiği işten haksızlığa uğrayıp çıkmak zorunda kalınca yalnızlığı insanın içine daha çok oturuyor. Toplumsal baskı o kadar çok ki herkes herkesin işini evliliğini sorguluyor.Öyle bir an geliyor ki yaşandığını bütün benliğinle hissediyorsun. Ve sana talip olan biri varsa birçok şeyi görmezden gelip evleneyim de ne olacaksa olsun artık yeter diyorsun.
22 Yorumla
Soran+1 yılUzun uzun yazdigin icin cok tesekkür ederim. Evde öyle biri yok. Tabii ki yalnizligi cok seven biri olarak bszen „ keske kendi evim, kendi düzenim olsaydi“ diyorum. Üniversiteyi bitirdim ve ingilizce ögretmenliyi yapiyorum Belcikada. isimdek atilma gibi bi durum yok devletten aliyorum maasimi. Talip konusuna da gelince var adaylar ve daha öncesinde de görüstüklerim ama yoruluyorum. Konusu olunca bile geriliyorum istemiyorum. Nedeni nedir bilmiyorum. Belki de evlilikten beklentim farkli. Bilmiyorum
Cevap sahibi+1 yılRica ederim. İnsanın beklentileri zamanla değişebiliyor. Belki sende doğru yerde ve zamanda biriyle karşılaşırsın oluverir birden. Ben de 30 yaşındayım zamanında tanışma fırsatlarını hep teptim. Hiç sevgilim olmadî. Sakın huzurlu bir iş hayatı bile yeter diyordum. Ama onu yakalamak da zormuşŞimdi birazda toplumsal baskıdan dolayı kendimi evlenmeye mecbur hissediyorum. 2 seneden beri benimle evlenmek isteyen biri var. Büyük ihtimalle evleneceğiz. Fakat anksiyetem daha fazla arttı. Sonum ne olacak bilmiyorum. Ülkemizde 30 yaşını geçtiysen erkek 50 yaşında bile olsa yaşı geçmiş kız olarak görüyorlar seni genelde. Belçika'da insanların bakış açısını bilemiyorum tabi.
+1 yılBence çok doğru şeyler yazmışsın ve kesinlikle evlenme... Evlendiğinde bu yazdıklarının hiç birisi olmayacak. Kazandığın harcadığın paranın hesabını vermek zorunda kalacaksın. Sürekli anlatmaya çalışacaksın, efor sarfedeceksin, güvenmeye çalışacaksın ve yorulacaksın. Evli değilsin ama sanki evli birisi gibi yazmışsın. Bunların hepsi evliliklerde yaşanan şeyler..
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 455 cevap paylaştı.
+1 yılİnsanlar görmüyor sadece içinde bulunduğun çevre ve toplum bunu böyle görüyor. 5000 bin km ötedeki toplum ve çevre ineği kutsalda görüyor. başka bir 30 bin km re ötedeki bereket tanrısına tapıyor. Yani pek takılma derim böyle şeylere. :D sen ne dersen o sonuçta
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı.
s +1 yılKendi ayakları üstünde duran, kendine güvenen kadınlara bayılıyorum. Asıl garip olan totoyu erkeğe dayamak, kocişim de kocişim demek bence🤣 bizim bi tanıdık var kadın okul müdürü, kadına sürekli okul müdürü oldun da noldu bi kocan bile yok çocuğun yok diyorlar, komik. Kim nasıl mutluysa öyle yaşasın
20 Yorumla
+1 yılİnsan kendi ayaklarının üzerinde durmayı başarabildikten sonra evlilik ve bir insana ömür boyu güvenip hayatını paylaşma fikri zor geliyor artık. Kimseyi yadırgayamam bu zamanda evlenmeyi düşünmediği için, insan aldatılıp huzursuz olmak yerine ömür boyu yalnız yaşamayı bile tercih ediyor artık.
10 YorumlaHayır aksine çok normal ve olağan bir durum. Ben de aynı görüşteyim kesinlikle sanki yeterince sıkışık ve sorumluluklarla dolu bir hayat yaşamıyormuşuz gibi bir de evlilik düşüncesinin eklenmesi ekstra gergin bir unsur. Ancak toplumumuz tarafından absürt karşılanması da normal yerleşmiş bir unsur yani peki takılmamak lazım
00 Yorumla
+1 yılEvlenenleride görüyoruz açıkcası.. Kendileri bu çukura girip ahlayıp vahlıyorken, bizide bu çukura çekmeye çalışıyorlar. Aklı başında olan biri evlenmez. Evlenmesi için öyle birisi çıkmalı ki anca o zaman evlenmeli. evlenmek zahmetlidir, yorucudur, emek ister, yük taşımak gerekir. Yani evlenince herşey güzeldir diye birşey yok. Emek vermekten yemek olmuyor maalesef.
10 Yorumla
+1 yılEvlilik türün devamlılığı için gereklidir. Yarın öbürgün aileni tek tek son yolculuğuna ugurlayacaksın.
Yanlız kalacaksin. Bayramlarda komşularının el öpmeye gelen çocuklarına hasretle bakacaksın. Kapı arkasında belki tansiyon sonucu bir felç geçirecek ve sesini kimseye duyuramadan günlerce aç susuz ölümu bekleyeceksin.
Son nefesinde başucunda elini tutan çocukların olmayacak.
Hayat arkadassız olmaz.
Daha çok yazardim ama bu kadarı yeter.10 Yorumla
+1 yılNe istedigini biliyorsun ne güzel :)
Saygı duyarim sahsen. Insanlara bunu anlatamazsin malesef onlar herkesin tek fabrika cikisli olmasini ister.
Evlensen mutlu olsan da olmaz baska konusacak seyler bulurlar. Kisaca insanlari salla gitsin.10 Yorumla
+1 yılSen bazılarına bakma yaşın gecmemis erken evlenip bosananlarla dolu ortalık ya da evliyken aldatan kadınlarla , senle aynı durumdayim fakat şuanda farklı düşünüyorum bu yüzden aslında seni cok iyi anlıyorum nasıl mutluysan hayat öyle güzeldir ✌️
10 YorumlaSelam, zaten yaşın geçmiş bence daha da evlenme hayatını yaşa.
21 Yorumla
Soran+1 yıl30 oldugunda tekrar bak bu soruya ve yazdigini sorgula:)
+1 yılGayet normal. Herkes evlenicek kafası bizim toplumumuzda. Ne kadın ne erkek bekar kalamaz hayatını kendi istediği şekilde yönetemez. Kendi ayakları üstünde duran, parasını kazanan biri neden evlensin neden mutsuz olacağı bir yaşamı tercih etsin ki. Ne kadın erkeğe bağımlı yaşamak zorunda ne de erkek kadına bağımlı yaşamak zorunda.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİnsanlar derken bile belirli çevreyi kast ediyorsun. Çevrenden kurtul zaten tek başına yaşamak istiyorsun ailen de sorumluluk istiyor onlardan da uzaklaş bekarları kabul eden insanların olduğu çevreye yerleş miss dilediğin gibi yaşa. Ailen ölüp gidince zorluk yaşamazsın, şimdiden yalnız yaşamaya öğrenmiş olursun.
00 YorumlaSenin hayatın sonuçta, kararlarını kendin vermelisin. Sürekli birilerini yönlendirme kafasını bir tek bizim toplumumuz yaşıyor sanırım.
10 YorumlaPeki bende sana bir soru sorayım, ayakkabı çorapsız giyilebilir mi? Giyilir evet lakin bir süre sonra ayağına zarar verir değil mi? Evlilik sosyalleşmektir, paylaşmaktır, kendini geliştirmektir evlilik bir çok şey demektir.
10 Yorumla60 yaşına geldiğinde anan baban öldüğünde evde tek başına yaşlı bi kadın olarak yaşadığında diğer yaşlıların torun sevmesini gördüğünde bakalım ne düşüneceksin
30 Yorumla
+1 yılevlenmeee mis bøyle gercekten en dogru karari vermissin ve bunu sorgulama bence
20 Yorumla
+1 yılSen evlenmek istemiyorsun, o halde toplum baskısı senin fikrini değiştirmemeli. Sevmediğin bir ile evlenmek çok anlamsız geliyor açıkçası. Bu senin hayatın nasıl istiyorsan öyle yaşa, Kendi kurallarını belirleyecek tek kişi sensin.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 597 cevap paylaştı.
+1 yılEvlen bak herkes arkandan konuşur evde kalmış kız kurusu drler
21 Yorumla
Soran+1 yılOnlar öyle demesin diye mi evleneyim😄
+1 yılBir özür veya sakatlığın olur, zaten kendi hayatını idame ettiremezsin o ayrı ama Senin , yani insanoğlunun yaratılışının temel gayesidir evlilik, kısaca evlenmeyerek ilahi emre karşı geliyorsun.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 741 cevap paylaştı. ununu eleyip eleğini asmışsın zaten bu yaştan sonra karşı tarafa bişey katacağını sanmam. sadece bi cok güzellikten mahrum kalıyosun
onuda göremeyecek kadar duygularını yitirmişsin sıkıntı yok devam 😁10 Yorumla
+1 yılAmann evlenme ya Türkiye’de evlilik bir tabu evlenip de ne yapacaksın mis gibi sakin bi hayatın var ne güzel koca derdin yok karışan yok girişen yok aşırı ev işi yok mis gibi
00 YorumlaKendi aklınla hareket etmelisin ailem de bana baskı kuruyor evlen diye bir şekilde geçiştiriyorum. Evlenmek için evlenilmez doğru kişiyi bulduğunda işi resmiyete dökmektir evlilik sadece araç.
00 YorumlaAsıl onlar saçmalıyorlar. Ne münasebet, evlenmek zorunda değilsin. Sonuçta evlenirse o kişiyle o hayatı sen yaşayacaksın onlar mı yaşayacaklar sanki? Kimse kimseyi zorla evlnediremez. Abla sende karşı çık hayır de
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHerkes evlenecek diye bir şey yok. Kendin nasıl mutlu isen öyle yaşamak senin hakkın. Kimseyi dikkate alma
10 Yorumla
+1 yılHerkesin hayatına saygı duyulması gerekiyor toplum bakımından hep bir baskı halinde evlenirsin bu defa niye çocuk doğurmadın vs vs
10 Yorumla
+1 yılrisk almayı sevmiyorsun aslında güvenli bölgeni bırakmak zor geliyor bunu sebebi bende öyleyim evlenmemek bir secenektir ama insan bazen kendi ailesini istiyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen de 24üme gireceğim bu yıl. Ailem resmen evden kovar gibi evlen git yoksa biz seni birilerine vereceğiz diyor. Bense evlenmek istemiyorum. Evlenmezsem ne yapacağım. Daha yeni mezunum. Ailem de beni istemiyor. Çok sıkıntı.
00 Yorumla
+1 yılÜzme tatlı canını kıymetini bil boşver takma kafana herşeyi nasip herkes evlenmek istiyorda evlenecek hiç bir kimse de yok ki
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılinsan evlilik yapar yapmaz bilemem o tercihi onun ama 30 yaşında bir insanın hani hala anne babasının kanatları altında olması kötü olan belli bir yaştan sonra insan ister evlenir ister evlenmez ama kendi ayaklarının üzerinde durmalı tabi buda Türkiye için biraz zor ama bence yadırganan evlilikte değil bellirli yaşa gelip artık bi ayrılmanız ya anne babadan.
01 Yorumla
Soran+1 yılKendi ayaklari üzerinde duran biriyim. Meslegimi aldim kendi ofisimi actim yalniz yasamam icin hic bir engel yok fakat annem babamin bana ihtiyaci var. Onlarin yaninda olma imkanim varken onlari kendimden mahrum birakmak istemiyorum
+1 yılHerkesin kendi isteğiyle olur buna kimse karışamaz ister evlenirsin ister evlenmezsin sen nasıl mutluysan öyle olsun.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Türkiye'de ve dünyada normallik bu şekilde oluşmuş ve yerleşmiş. Dünyada normal şeylerle normal insanlar dışında çok az şey var.
00 YorumlaDüşüncelerin de haklısın, herkesin kendi hayatında tercihleri farklı.
İnsanlar nasıl mutlu ise öyle yaşamalı bana göre.00 YorumlaSen başka insanların konuşmalarına mi endekslisin hayat senin dilediğin gibi yaşamalasın
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİnsanlar her boku söyler onlarda laf bitmez istediğin gibi yaşa onlar mı veriyor ekmeğini sanki😏
10 Yorumla
+1 yılKimse evlenmek zorunda değil boşver onları ağzı olan konuşuyor.
10 Yorumla
+1 yılAnormal olan sen değilsin onlar. Herkesin önceliği farklıdır saygı duymaları gerekir
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYarin birgun ailen yaslanicak kendine ait cocugun ya da kizinin olmasi varken bide cinsel istegin hicmi yok kanka
12 Yorumla
Soran+1 yılVar kanka ama cinsellik yasicam diye mutlu olmicagim bir yolu secemem.
Cevap sahibi+1 yılOrta yolunu bul reis
Gizli Üye(25-29)+1 yılEn sonunda yalnız kalmak istemezsin herhalde annen baban ömrünün sonuna kadar senle yaşamayacak yalnızlık yıkar insanı en sonuda 50 60 yaşına geldiğinde
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılAh şu elalem , herşeyin en iyisini biliyorlar sanki
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 535 cevap paylaştı. Bende istemiyorum. Evlilik amacını kaybetmis bir kurum oldu artık.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 746 cevap paylaştı.
+1 yılBire bir katılıyorum yazdıklarına aynı durumdayım :D
00 Yorumla
+1 yılBekar kalmak gayet normal bir durum. Hayatına ve keyfine bak. Konuşanları duyma sessize al.
00 Yorumla
+1 yılPeki ilerisi için ne düşünüyorsun? şu an bu şekilde düşünmeni normal karşılayabiliriz ama ilerde?
01 Yorumla
Soran+1 yılBakima muhtac bir erkek kardesim var parami kazanip ona güzel bir gelecek saglamak
+1 yılİlla herkes evlencek yuva kurcak diye bir kural yok
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 354 cevap paylaştı. armudun sapı üzümün çöpü deme, asgari kritelerde biriyle evlen, yoksa seçenekler azalır
00 Yorumla
+1 yılAsla anormal değil. Bu şekilde mutluysan sorun yok.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılHerkes evlenecek diye bir kaide yok
Evlenende boşanıyor.
Uygun birini bulursan evlen yoksa evlenmek için evlenme dostum20 YorumlaAile & Toplum konusunda 10b cevap paylaştı. toplumsal baskılar yüzünden herkes aile kurmak zorunda gibi düşünüyorlar
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKendini tatmin edeceğin fuckbuddyn sevgilin varsa evlenme
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 837 cevap paylaştı.
+1 yılçocuk düşünüyorsan evlen sonra boşanırsın nede olsa
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlenmek istemiyosan evlenme ama biyolojik saatine dikkat et.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl29 yaşındayım, söylediklerinin altına imzamı atarım, aynı şeyleri düşünüyorum.
00 Yorumla
+1 yılEvlenip cogalmak lazim, durup kuruyup gitmekten ne fayda.
42 Yorumla- 1 yıl
Sanane? Milletin özel hayatına karışmayı ne zaman bırakacaksınız?
- 1 yıl
Millete akıl verme burada. Madem kocaya meraklı bir eziksin, git kendin evlen. Erkek hizmetine meraklı bir aday daha geliyor, yol açın düt düt
- Aile & Toplum konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılnormal knka :D diğer türlü isteklerini de hallediyorsan np :D
00 Yorumla
+1 yılalışmışlar yirmi yaşlarında evlenen kızlara artık ama evlilik yaşı ilerledi gayet kafana göre biri olursa evlenirsin evlenmiş olmak için evlenilmez ki
00 Yorumla
+1 yılAman düşündüğün şeye bak canım benim ya 40 yaşındayım Bekarım Doktorum Ben de böyle anlaşabileceğim bir Talip bulamıyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl30 yaşın da sapıklar genç kızla evleniyor. 30 yaşında kadınlara da evde kaldın diyorlar
20 Yorumla
+1 yılBöyle düşünenler genelde yaşlanınca yalnız kaldıkları için pişman oluyor
20 Yorumla- Devamını Gör (43)
Devamını Gör(88)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > 30 yaşındayım ama evlenmek istemiyorum. İnsanlar niye evlenmemeyi anormal görüyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım