Üniversite arkadaşlarım, babam, eniştem ve çevredekilerim bira içiyorlar. Yalnız en başta babam, eniştem ve hakkı olmamalarına rağmen bazı komşularım alkol kullanmama izin vermiyorlar. Babam'dan alkol kullanmam için nasıl izin alabilirim? Bu kişilerin baskıları yüzünden sinirlenerek psikolojiğim iyice bozuldu.
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Baban ne diyorsa o. Biraz sabret ileride istedigini yaparsin.
Bunun ilerisiyle falan alakası yok. Ben zaten belli bir yaşa gelmişim.
Ama ekonomik olarak ailene bağımlısın.
Ben öğrenci olduğum için ekonomik olarak onlara bağımlıyım. Verdikleri para, benim sonuna kadar hakkım. Uyuşturucu kullanmadıktan sonra paramla istediğim her şeyi içerim.
Yok o öyle değil. Alkol özel bir icecektir.
O zaman onlardan hiçbir şekilde para istemeyim. Hem okuyayım hem de bir işte çalışayım. O zaman da karışırlarsa eğer kavga edicem.
Kavga etme. Babana saygi goster ve sabırla anlamaya çalış. Alkol kullanma özgürlüğü için kırmaya gerek yok. Aile en önemli değerdir.
Böyle aileyi s.
Hayat senin hayatın kardeşim
Hayat benim hayatım. Yalnız babam ile eniştem ve bazı haddini bilmeyen insanlar içmemi istemiyorlar. Babam bana karıştığı sürece ortalığı karıştıracağımı gayet iyi biliyorlar.
Ne yiyip içmene kimse müdahale edemez karışamazda
Aslında bunun böyle olması gerekiyor. Ama ben özgür olmayan bir şehirde yaşadığım için durum acınası duruma geldi. Ve bir diğer sebep de ben öğrenci olduğum için çalışamıyorum. Çalışamadığım için ise para ihtiyacımı ailem karşılıyorlar. Ama daha da ileriye gidilirse üniversiteyi bırakıp kendi paramı kendim kazanıcam. Babamı geçtim de bazı komşular had sınırını bilmiyorlar. Kendileri içerler ama benim içmemi istemezler. Ve ailemden gizli içtiğim zaman da aileme şikayet ederler.
iyiliğini istiyorlar
İyilik böyle yapılmaz yalnız. Ben istiyorsam içmeyi, onlarda bir şey demecekler. Ben istersem her gün içerim, onların bir şey demeye hakkı yok. Ayrıca bazı vatandaşlar da içmeme karışıyorlar. Onlara ne demeli? Vatandaşların karışmaları şu şekilde olur; eğer çevreyi rahatsız etmiyorsam karışamazlar. Aksi takdirde isterlerse polisi arayabilirler. Ki ben bunca sarhoş oldum. Ama çevremi hiç rahatsız etmedim. O yüzden bir şey diyemezler.
Ben ailen için konuşmuştum, çevredekiler için değil ama kadem karışmalarını istemiyorsun iç kardeşim bir uyarırlar iki uyarırlar sonra uzatmazlar
Biliyorum, ailem için konuştun. Ailem de bir yere kadar karışabilirler. Benim yaşım 19 olmuş hâlâ karışıyorlar. Polisler de aynı şekilde karışıyorlar. Bir gün ailem, tanıdıkta bir gece kalcaklar. Dedim bi bira alayım geleyim dedim. Birayı tekelden aldım. Eve gelirken polisler elimde siyah poşet olduğunu gördüler. Yetkileri olmamasına rağmen elimdeki poşeti açmamı istediler. Ben de gerilerek açtım. Sonra kimlik istediler. Kimliğimi verdiler. 18 yaşından büyük olduğumu görünce bir şey demediler. Diyemezler de zaten. Çünkü ben yasa dışı bir şey yapmıyorum. Ama sonunda dedim ki sizi savcılığa vericem dedim. Öyle de yaptım. Yetkileri yok çünkü böyle bir şeye. Şimdi savcılık kararını bekliyorum. Ben devlete karşı değilim. Devletimi seviyorum. Ama devlet memurlarının da bir yere kadar karışma yetkileri var. Ne yapacağım, ne yiyip ne içeceğim konusunda ailem dahil hiç kimseye hesap veremem.
içme çokmu zorunlu
Ama ben içmesini çok seven birisiyim.
ozaman sen bilirsin
kullanma.
Ben içmesini seven birisiyim. Din falan önemli değil.
dini kimse takmaz bu devirde. kendine zarar verirsin hepsi bu.
Evdeyken hiçbir şey olmaz, sadece lavabo ihtiyacım olur. Dışardayken ise taksiyle giderim evime. Şoföre de biraz fazla para veririm, o da bende yana şikayetçi olmaz.
ööff sanada bir şey anlatılmıyor hadi baayy.
Kullanmamalısın