Arkadaşlar benim bi davam vardı ceza mahkemesinde ve hagb kararı verildi e devlette sonuç kısmında duruşma devam ediyor yazıyor dosya durumunda gerekçeli karar verildi yazıyor mahkeme sonuçlanalı 2 hafta oldu bu ne anlama geliyor şimdiki süreç nasıl olucak birde evime kağıt ne zaman gelir dava biteli 2 haftayı geçti
'Duruşma devam ediyor' ibaresi ne demek?

Merhabalar,
Karar sizin duruşmaya katılımınız ile verilmiş ise HAGB kararına tefhimden yani kararın yüzünüze okunduğu tarihten itibaren itiraz etme süreniz başlayacaktır. Duruşmaya katılmamış iseniz gerekçeli kararın size tebliğinden itibaren HAGB kararına itiraz etme süreniz başlayacaktır. 7 günlük itiraz süresi bulunmaktadır. HAGB (hükmün açıklanmasının geri bırakılması), sanığın kabulüne bağlıdır.
Ceza Muhakemesi Kanunumuzun 231. maddesine göre "Sanığa yüklenen suçtan dolayı yapılan yargılama sonunda hükmolunan ceza, iki yıl veya daha az süreli hapis veya adlî para cezası ise; mahkemece, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilebilir. Uzlaşmaya ilişkin hükümler saklıdır. Hükmün açıklanmasının geri bırakılması, kurulan hükmün sanık hakkında bir hukukî sonuç doğurmamasını ifade eder. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilebilmesi için;
Açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilen hükümde, mahkûm olunan hapis cezası ertelenemez ve kısa süreli olması halinde seçenek yaptırımlara çevrilemez.
Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararının verilmesi halinde sanık, beş yıl süreyle denetim süresine tâbi tutulur. Denetim süresi içinde, kişi hakkında kasıtlı bir suç nedeniyle bir daha hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilemez. Bu süre içinde bir yıldan fazla olmamak üzere mahkemenin belirleyeceği süreyle, sanığın denetimli serbestlik tedbiri olarak;
Altıncı fıkranın (c) bendinde belirtilen koşulu derhal yerine getiremediği takdirde; sanık hakkında mağdura veya kamuya verdiği zararı denetim süresince aylık taksitler halinde ödemek suretiyle tamamen gidermesi koşuluyla da hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilebilir.
Denetim süresi içinde kasten yeni bir suç işlenmediği ve denetimli serbestlik tedbirine ilişkin yükümlülüklere uygun davranıldığı takdirde, açıklanması
geri bırakılan hüküm ortadan kaldırılarak, davanın düşmesi kararı verilir.
Denetim süresi içinde kasten yeni bir suç işlemesi veya denetimli serbestlik tedbirine ilişkin yükümlülüklere aykırı davranması halinde, mahkeme hükmü açıklar. "
Özetle; HAGB kararı; yapılan yargılama sonucunda mahkeme tarafından mahkumiyet yönünde bir karar verilmiş olmakla birlikte, CMK 231’nci maddede sayılan şartların gerçekleştirilmesi durumunda mahkumiyet hükmünün askıya alınmasını ifade etmektedir. Gerekçeli kararın yazımının ardından tebliğ süreci başlayacaktır. Eğer mahkeme ile aynı il/ilçe sınırlarında iseniz mahkemenin kalemine giderek gerekçeli kararı elden tebliğ alabilirsiniz. Böylelikle süreci hızlandırmış olursunuz. HAGB kararına itiraz etmek isterseniz incelemenin yalnızca şekli olarak yapılacağını söyleyelim.
Mahkemeye katıldım ve hakim yüzüme söyledi kararı evime dava sonucu için tebligat gelir mi evdekiler olayı bilmiyor gelmesini istemiyorum ne yapmam gerekiyor
Eğer itiraz süresi geçmiş ve gerekçeli karar yazıldığı halde halen size tebligat çıkmamış ise (uyap vatandaş portalda sln evraka bakarak tebligatın çıkıp çıkmadığını kontrol edebilirsiniz) mahkeme kalemine gidip gerekçeli kararı elden tebliğ alabilirsiniz. Aynı gün yine bir dilekçe bırakarak dosya hakkında kesinleştirme işlemlerinin yapılmasını talep eden bir dilekçe bırakmanız yine süreci hızlandıracaktır. Denetimde uymanız gereken yükümlülüğü ihmal etmeyin ve denetimli serbestlik müdürlüğü ile iletişimde kalın.