" Adam dediğin şöyle olur, böyle olur. Şöyle yapar, böyle yapar.
Diye.
Ya kadın dediğin?
Nasıl olmalı?
Evde şöyle, yatak odasında böyle olayına girmeyelim.
Duruşu, karakteri, sevgisi, sahip çıkışı perspektifinden bakarsak..

KADIN DEDİĞİN:
Kadın dediğin ayıp nedir bilecek. Sıkboğaz edip seni yalancı durumuna düşürmeyecek. Seni öyle bir tutacak ki arkadaş, sen bile şaşıracaksın öyle tutulduğuna. iki lafın başı, hertartışmada ayrılalım tehtidi savurmayacak. Sabırlı olacak ve asla gururuna dokunmayacak…Tuzu az, şekeri çok gibi limiti olmayan prosedürlerle yemeklerle işi olmayacak. Şöyle pastırmalı kurufasülyenin yanına tereyağlı pilavı konduracak şüphesiz. Salatasız oturmayacak yemeğe. Temiz olacak herşeyden önce mesela köfteyi mıncıklarken elleri yahut pahalı parfümlerinsindiği, boyacı küpü gibi, her öptüğünde bulaşık bir tadın kaldığı bir kadını öpmeyeceksin. Buram buram aşka sarılacaksın arkadaş. Buram buram kadın kokacak kadın dediğin. Kadın dediğin güzel olacak…Zeki olacak zeki, seni bir hamur gibi karmasını da bilecek, o hamura kendini katmasını da…Paranın güzelliğini bilecek ama ne parasızlığın ezikliğini ne de paranın kudurmuşluğunu yaşayacak. Değerlerini bir anlık hevesler uğruna terketmeyecek. Namussuzluğunu , ahlaksızlığını ancak ve ancak seni baştan çıkarırken kullanacak, yan gözle adam kesmeyecek , başka sevgili edinmeyecek. Sarışın, renkli gözlü uzun bacaklı, beyaz tenli, ince bilekli dilber filan fasarya…Kadın dediğin hatun olacak arkadaş, sözüne güvenilir, olacak. Bileceksin ki konuşulanlar burada kalır, kapıdan çıkmaz bir daha. Ağzı sıkı olacak kadın dediğin. Sırrını tutacak ama gününü bekleyip kusmayacakPara lazımcılardan, kürkçülerden, cep telefonu manyaklarından, dırdırcılardan, unutkanlıklarını senin üzerine atanlardan, kendi yetersizliğini seni suçlayarak rahatlayanlardan, raf süslerinden, tehtidkarlardan, kaçaklardan, kıkırdayanlardan, boş bakanlardan olmayacak. Saflığı, cahilliği, aptallığı oynamayacak, biraz ukala olabilir ancak sana rol yapmayacak. Bir şeyi çok isterse ve inançları doğrultusunda yapacak. En önemlisi kendini sevecek arkadaş, kendini sevmeyen kadından sana ne hayır gelir. Bir bakarsın ki yıllar sonra bu kadınla ne yatağa sığabiliyorsun, ne toprağa…Koluna takıp gezmesini de bileceksin gururla, koynuna çekip sevişmesini de şehvetle. Analığını da bilecek, çocuklarından saygı görmeyi de, anaya babaya hürmet etmeyi de…Kadın kadın olacak be, seni sadece sen olduğun için, sensin diye sevecek. Parayla pulla, kariyerle, kimin ne dediğiyle , sınırlamayacak. Hem sevgilin, hem arkadaşın, hem annen, hem çocuğun olacak, bağrına basacaksın huzurla…Bileceksin ki evde ‘O’ kadın tarafından beklenmenin zevkini hiçbir zevk yaşatamaz sana…Öyle bir kadın işte…Nerede oyle kadın yoktur deme…
Öyle bir kadın illaki birini bulur
Ben olmasam başkası olur
şu an öyle bir kadını bulumusum zaten benim ihtiyacim yok Allaha şükür buldugumu bulmusum.
@ınsanz
KADIN DEDIGIN NASIL OLMALI ONU YAZDIM SADECE BEN ÖYLE BIRINI ISTIYORUM DEMEDIM
((((😊😊😊
Ben birsey istemiyorum bulumusum zaten bulacagimi tam istedigim gibi Allaha şükür
@ınsanz senin niye zoruna gidiyor ben onu anlamadm her lafa daliyorsun?
Utanmak imandan dır şükür Allaha imanımız var inançlıyız utanmak kötü birsey mi?
Bileceksin ki emin ellerdeyim, baskasi tutamaz beni boyle. Rahat olacaksin yaninda, cok konusmayacak, beynini didiklemeyecek kucuk kurtcuklarla. Siradan ve kabullenir yasamanin ne demek oldugunu sindirmis olacak icine. Asla satafat duskunu olmayacak. Dogum gunlerinde bir sicacik opucugun yerini, tek tas bir pirlantanin alamayacagini algilayacak kadar doygun olacak. Hatirlaman yetecek ozel gunleri, pahali bir hediyeyle savusturmadan. Sadeligin icinde farkedilir olabilmeyi, gosterisli kiyafetle bir tutmayacak. Durusu, oturusu, yuruyusu abartili degil, basit hic degil, sadelikten olusacak Kendini sus bebegi gibi ortaya atip, fingirdesmeyecek baskalariyla. Ekonomiden, politikadan, milli maclardan ve kulturelolaylardan haberiolacak. Bizi kim yonetir, nasil yonetir, demokrasi, monarsi, oligarsi nedir bilecek, saf hatun numarasiyla cahilligini guzelligiyle ortmeyeyeltenmeyecek. Gezip, eglenmesini bildigi kadar, pazar parasinikozmetige yatirmamasi gerektigini, domatesin, ekmegin, soganin, kiymanin kac para oldugunu bilecek. Cak cak telefonda konusup, "niye boyle fatura geldi hayret" diye laf ebeligine girmeyecek.
Adam dediğin şöyle olur kadın dediğin şöyle olur demek yanlış bir ifade bence. Hatta adam sadece erkekler için kullanılan bir ifade de değildir. Adem yani insan kelimesinden türer. O yüzden adam genel bir ifadedir, dürüst, saygılı ve iyi bir insan olmayı ifade eder.
Erkek de kadın da adam olsa yeter bence. Dürüst, saygılı, iyi biri oldu mu o daha ne istenir ki?
Adam dediğin sahiplenir, tutamayacağı sözler vermez, kıskanır.
Kadın dediğin ağır başlı olmalı, namuslu olmalı, saygıyı bilmeli hal ve hareketlerine dikkat etmeli.
Cevap
31Cevap
Kadın kadın olacak be, seni sadece sen olduğun için, sensin diye sevecek.
Parayla pulla, kariyerle, kimin ne dediğiyle , sınırlamayacak.
Hem sevgilin, hem arkadaşın, hem annen, hem çocuğun olacak, bağrına basacaksın huzurla…
Bileceksin ki evde ‘O’ kadın tarafından beklenmenin zevkini hiçbir zevk yaşatamaz sana…
Öyle bir kadın işte…
Nerede oyle kadın yoktur deme…
Sende adam olacaksın seçmesini bileceksin!
Kadın zeki olsun, gerisini kendi zekası ile halleder; birileri istiyor diye bir kalıba girmek gerçek bir davranış değil, her insan kendi profilini kendi çizer. Bir başkasının çizdiği profil herzaman eksiktir yasaklıdır arka planda. Ve birgün bütün yasaklar çiğnenir..
Kadın dediğin annem gibi olmalı. Yeri geldiği zaman susan, yeri geldiği zaman konuşan, boş konuşmayan, kocası ve çocukları için herşeyi yapabilecek kapasitede olan, kültürlü, sevgi dolu bir kadın olmalı..
Adam dediğin şöyle olur
kadın dediğin böyle olur
bu genellemelerle ile başlayan cümleler beni nedense geriyor
kime göre böyle oluyor kadın ve erkek..
En nihayetinde insan saygılı olur önce kendine sonra hayatındakine..
Her insan düzgün yetiştirilmediği ve eğitim görmediği sürece o kadar karakterli ve iyi değildir diye düşünüyorum. Özellikle evde nasıl büyüdüğü çok fark ediyor. Evladına sevgiyi, iyiyi ve kötüyü düzgün öğretmedikten ve iyi yetiştirmedikten sonra ne beklersin ki?

İroni yapalım biraz.
Adam dediğin, kadın dediğin şeklindeki sınıflamalar çok saçma. İnsan insandır, iyisiyle de kötüsüyle de.
Kadın dediğin ağır olmalı oturaklı sözü sohbeti dinlenir girdiği ortamlarda agarligiyla göz doldurmalı
Ne demek istediğimi büyüdüğünde anlarsın orda herhangi bir mafya tabiri var mı iyi oku yılışık olmayan her soze atlamayan (senin gibi) kadınları kastettim ben
Bebe hadi bak işine sabah sabah seninle aynı kulvarda değiliz hadi
Kadın dedin kendini korur gözlerini kalbini VE namus dedimiz nefsini korur
Adam dediğin medenidir. Maço ya da seviyorum ayağına kadına saçma sapan davranmaz, naziktir. ☺️
Kadın dediğin dekoltesiyle değil zerafetiyle dikkatleri üzerine çeker 🤷♀️
Kadınların ruh halinden anlayan kişilere sormak lazım
baskın dominant olmalıııı bakışıyla erkeği köle yapmalı 🙂🙂
Herkes nasıl olmak istiyorsa öyle olsun salalım artık insanları ya
Karşısındaki erkeğin kalbini sevmeli, boyunu posunu evini barkını mesleğini cüzdanını değil...
İkiside daha ilk aydan aldatıyor. Boşlukları böyle doldurmak en garantisi
Güçlü olur, dünyaya çocuklar yetiştirir gülersen güneşin olur, gülüşünü soldurursan karanlıkta kalırsın
Kıskanc olur
Sahıp cıkar
Avuclarıyla yanakları sever
Sacını oksar
Gunde 3 defa kadınını arar
Sende 2 gun sonra sevıyorsun görüşü
herkese kuyruk sallamayan, gözü oraya buraya kaymayan, küfürsüz oaln vb..
kadin dedigin hakkini bilip koruyan. erkegini seven gozu disarda olmayan. kendini eve hapsettirmeyen kendini kisitlandirmayan. girisimci caliskan. kadin istedigi zaman herseyi yapabilen bi varliktir.
Aldatmayan bir kadın varsa insan odur. Ama çağımızda aldatmayan kadın yoktur.
@ınsanz istisnalar ve kaideler mevzusu...
Aklı sende olmayan kadının, yüreğinde işim olmaz , gottu başı ayrı oyanmayacak ne demek istediğimi anlamışsındır
Hep söylenir ya... mutfakta iyi bir aşçı , yatakta iyi bir o... u evinde iyi bir ev hanımı diye 😉😄
İnsan olmalı her iki taraf da en başta...
Kadın dediğin öz güvenli olur.
Kadın bir eş bir anadır.
Şeyma subaşı gibi. Net
Kadın dediğin adam gibi adam yatistirenlerdir
Herkes insan olsa yeterli 😊
Edepli olsun gerisi hallolur
Ana olmayı bilen bence kadındır
iki tarafta da merhamet çok önemli..
edebi ile
Dürüst olsun yeter...
Familya - Efkar 😍
Oda kadın olur