Sen islam dinini hareme açılan bir kapı olarak görüyosun ya da bana öyle geldi.. Bence kuranı tekrar oku. Milyonlarca insanın inandığı bir dine bu kadar basit yaklaşman yanlış ve bide şu var. Işidden felan bahsetmişler aşağıda. Onlar cihat yaptığını salan mallar sizin gözünüzü boyamasın. Çünkü kuranı okuduysan allahın insan canına değer verdiğini bilirsin. Sanada bir yandan hak veriyorum neden öyle inandığına. Günümüzde o kadar sahte ve pis ''MÜSLÜMAN'' varki islamın iyi yanlarından çok kötü yanlarını gösteren. Sizi etkilemeside doğal tabi. Bir de gerelim ZİNA konusuna. Sen islamın ilk çıktığı yıllardaki dönemi biliyorsundur o kadar araştırmışsın. Arap yarımadasında o dönemde cahiliye dönemi vardı. Dünyanın en pis yerlerinden biriydi. Kadına hiç değer verilmiyordu. Peçete gibiydi kullan at. Ne olduğun önemli değil gözüyle bakılıyordu. O dönemde bir zihniyeti değiştirmek ne kadar kolay sanıyorsunki? Sen cahil ve kötü bir toplumun zihniyetini nasıl değiştirebilirsin bir anda? Zina yasak değil evlenmek şartıyla kuralı bu yüzden geldi. En azından kadının bir değeri oldu. Yaşayabileceği bir evi oldu. Karnı tok oldu. Değer verilmeye başladı. Tabi günümüzde o zamanki bir toplum olmadığından size saçma geliyordur tahminimce. Ama her şeyin bir nedeni vardır. Sonuçlarıda vardır :) Neyse bunları yazmak istedim bunlarıda sen müslüman ol diye değil müslümanlığı doğru öğrenmen umuduyla yazıyorum. Sadece kötü taraflarını görmeye çalışırsan iyi taraflarını göremessin hiçbirinin.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılSeni Müslüman yaparlarsa Cennete daha fazla Huri alacaklarini saniyorlar ondan :D
310 Yorumla- +1 yıl
Bize karsi tiyatro yapamazsiniz dostlar. Biz siz kendinizi Günde 5 kere Huriler icin yere attiginizi biliyoruz.
Soran+1 yılBence arti sonsuz :))))
Soran+1 yılGel mezun oldugumuz bölümle karsilastrlm
- +1 yıl
Bizim sandıklarımızla senin bildiklerin arasında çok fark var :) fena kandırmışlar seni :D o hurileri seni müslüman yapanlara değilde sana vericeklerini söyleseler Anandan Babandan geçersin sen ;)
Soran+1 yılElestiriyi kaldiramiyonuz :) dogrular bunlar
Soran+1 yılO cok zor imkansiz
- +1 yıl
ahahahahahadsfjdshdfsghdfsahahahaahahaa
+1 yılaçıkcası gerçek bir ateist olduğunu düşünmüyorum gerçek ateistler ateist olduğunu söylemezler hayır gerek duymazlar bunların hepsini özentilikten yapıyosun kesinlikle :) her ne kadar kendine ben doğruyum tanrım yok gibi saçmalıkları söylesende bilinç altın farklı tatlım.. bu şeylerden bende geçtim yakında kendin diyceksin ne malmışım illa müslüman olman gerekmiyor fakat evren kendi kendine oluşmadı bunu anla.. biri bana yazsaydı bende eskiden kızardım ama gerçekler bunlar milyonlarca din var ve hepsinde tanrının olduğunu fakat gerekçelerin ve başka şeylerin farklı olduğunu gördüm sadece demek oluyor ki tanrı var fakat onun öğretileri bilinmiyor ''ateizm '' bir saçmalık uyan lütfen :)
23 Yorumla- +1 yıl
Kuran incil tevrat okumadan burada onun bunun ozentiligine hava yapma cabasina ateistim diyor
- +1 yıl
yanii... dini başka olsa tabii ki birşey diyemez kimse fakat bu bir din bile değil saçmalık tanrıyı kötülemek ne yahu?
Soran+1 yılYa sizene sizene kac senedir ateistim ben bunu. u degistirceksiniz
+1 yılBen de aynı tavrı görüyorum. Ama normal karşılıyorum. Kendilerince doğru olan islam olduğu için, bu doğrudan neden ayrıldığını anlamaya caĺışıp tekrar akıllarınca dogruyu gostermeye calisiyolar. Ama cok sıkıcı bir durum gercekten. Inancimi soylemiyorum ben de zorunlu kalmadikca. ikna cabalari cok sıkıcı gercekten
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
68Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılsanki ateistler müslümanlığı bilmiyor, hiç kutsal kitap vs okumamışlar, sorgulamamışlar gibi muamele işte, gel bana hadis, ayet yaz denmiyor ki, ateist'im demeye koy, cehennemlik olacaksından, odun olacaksına kadar götüryorlar işi. insanlar neye isterse ona inanır, birde hoşgörü dini denir, pek bir hoşgörü göremiyorum malesef kendilerinde, ateist'im demeyi hakaret gibi algılıyor birde bazıları :S. ondan sonra sen benim dinime niye küfür ediyorsun deniliyor, küfür eden yok sadece yanlışlar görülüyor buna göre bir seçim yapılıyor. birde şakirt tayfası var çakma dindarlar karalamak için ellerinden geleni yapanlar, ateistler üzerinden söz yazıp küçük düşürmeye çalışanlar. Zaten en büyük sorun karşıt görüşlere saygının olmaması, hiç bunu sevap için yapıyoruz felan demesinler, madımak gibi olayları yaratan zaten bunun gibi düşünceler.
11 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin
+1 yılDini anlatmak farz ama zorlamak haram. Sen ateistsen benim hakkıma ve inancıma tecavüz etmediğin müddetçe sana Yaradan'dan ötürü saygı duyarım, yaşam hakkına saygı gösteririm. Tebliğ ve irşad kalmadı, Mus'ab Bin Umeyr cahiliyye devrinde 70 kafiri Müslüman olmasına ikna etmişti, bunların çoğu da savaşlarda büyük cesaret gösterip şehit olmuşlardır. Kafirlerden en zengini ve Mekke'nin ileri gelenlerinden Hz. Ebu Süfyanın karısı Hz. Hind'de en büyük kafirlerdendi ama sonra Allah'a ve peygambere iman etti. Çok örnek var.
13 Yorumla
Soran+1 yılBen suana kadar hicbir insana hakaret etmedim muslumana mi edicem
Soran+1 yılCahil dedim cunku zorluyorlar
- +1 yıl
Her kesimin cahili var, ateistin de dindarın da. Benim inancıma göre Allah bile sana rızkını veriyorsa ben mi senin gibi iki kollu iki bacaklı biri olarak seni üzeceğim ve yok sayacağım. Belki asla yanyana gelmeyeceğiz, belki hiç görüşmeyeceğiz. Ama bu sana değil saygısızlık yapmamı, haddimi bile aşamayacağımı işaretidir. Senin iraden var, sana duam olur ama kötü sözüm olamaz. Hatta sen ve senin gibilerle tartışmak ve münazara yapmak daha hoşuma gidiyor. Çünkü soru işaretlerinize cevap vermek güzel. Fıkıh bilgimi de bu şekilde artıyorum, sayenizde.
:)
+1 yıl(İçinizde, hayra çağıran, marufu emreden ve münkeri nehyeden bir topluluk bulunsun. İşte bunlar, kurtuluşa erenlerdir.) [Âli İmran 104]
Maruf, dinimizin emrettiği, münker ise, dinimizin yasakladığı işlerdir.
Emr-i maruf yapılmazsa, ilim yok olur, cahillik, fitne ve fesat her yeri kaplar.
Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Fitne [bid’at, sapıklık, küfür] yayıldığı zaman, hakikati, doğruyu bilen bir kimse, [imkanı nispetinde, söz ile, yazı ile, gazete, dergi, radyo, tv ile] başkalarına [mümkün olan her yere ve herkese] bildirsin, [imkanı var iken, bir engel de yok iken bildirmezse], Allahü teâlânın, meleklerin ve bütün insanların laneti onun üzerine olsun!) [Deylemi]
inan ya da inanma müslüman olan herekese dine çağrı yapmak farzdır yani inandığımız Allahın emridir.
gelirsin gelmezsin inanırsın inanmazsın dinlersin dinlemezsin tabii ki senin bileceğin iş saygım sonsuzdur :)10 YorumlaAile & Toplum konusunda 314 cevap paylaştı. İnsanlar şunu anlayamıyor herkese kendi inandığıdan başkasını kötü yapılması yanlış inanılması imkansız görür bu nedenle doğru olduğuna inandığını karşısındakinede anlatmaya ve ona inandırmaya çalışır, inanç özgürlüğünü anlayabildiğimiz zaman bu olaylar ortadan kalkacaktır, senin kendi iraden hiçbirşeye inanmamak ve bu kendi aklınla düşünüp verdiğin bir karar, bende islam dinini benimsemiş bunu yaşayan ve allahın varlığına birliğine inanan biri olarak dinde veya inanıp inanmamakta zorlama yoktur diyen bir Müslümanım, aklın ve kalbin sana neyi gösteriyorsa onu kabul etmek senin hakkındır
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılinsan işine geldigi gibi davranır. kısıtlamaya gitmek istemez.
ama gerceklerden kacmaktır bu sadece. araştırmadan etmeden ateistim dersin. Ama gercekte ateistler bile inanır. ama inanmak istemez. ünkü kalpleri mühürlenince öyle kalırlar. tabi illa bir cıkıs kapısı vardır ve onu da baskaları sana anlatmak ister. bu yüzden de sana tanıtmak isterler.
Bu sadece İslamda mı sence?
Yurt dısında Hristiyanlara git onlara bunu söyle ateist oldugunu yani. onlar da sana Hristiyanlıgı anlatır. Hangi dine gidersen böyle
Git Budhha ya tapanlara onlar da anlatır. ya da taoculara git. vs.
Dinin olmadıgını kendine kanıtla ve o zaman ateist olarak devam et. Ama din yoksa veya inandıgın birşey yok ise onu da kendine kanıtla devam et. işine gelene göre hareket etme.
Zaten Müslüman olsun Hristiyan olsunve diger dinler olsun Tam olarak yapan olmasa da inancları var inandıkları var.
İslamda da Yaradana inana vardır. ama islamın şartlarını yapmayan da vardır.00 Yorumlamüslümanım ve neye inanıp inanmadığın umrumda bile değil. arkadaşlarımın büyük kısmını ateistler, deistler oluşturuyor, onlar sormadan anlatmayı bırak, sorduklarında dahi üşeniyorum. daha kendim ibadetlerimi layıkıyla yerine getiremiyorken kimsenin başına misyoner kesilecek halim yok...
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 421 cevap paylaştı.
+1 yılBu aslinda doğaçlama gelen tepkidir. Mesela hastayım dersiniz, neyin var? "Sunu yap, bunu yap" seklinde tavsiyeler alirsiniz. Ben insanimizin samimiyetine bağlıyorum bunlari. Yoksa inanan birini nasil ateist yapmak zor ise, ateist olan birini de inandırmak zordur. Herkes bunun bilincinde.
00 Yorumla
+1 yılmüslümanım ama birisi niye Allah'a inanıyorsun anlat derse anlatırım ama anlat filan demezse anlatmam ateistim dese bile anlatmam çünkü kararını vermiş bile yapacak bir şey yok boşuna boğaz patlatmam ama Allah'a niye inanıyorsun Allah var mı filan diye sorarsa anlatırım bildiklerimi yani bu böyledir anlat derse anlatılır ben ateistim deyip sonra bana anlatmayın derse zaten anlatmam bitmiş demektir
02 Yorumla- +1 yıl
yok öyle bir şey ben Allah'a inanıyorum hiç kimsede değiştiremez zaten alakası yok o da inanmaya çalışıyor ondan soruyor aklına takılan sorular olamaz mı örnek vermiştim
İslam dini hakkı helali anlatan dindir tabi tam anlamıyla yaşanlar için elhamdülilliah biri sorsa müslamnız diyoruz ama ne kadar yaşıyoruz islam dinini müslümanlar amacı dunyada islamı yaymaktır bir müslüman olmayan kişiyitam anlamıyla müslüman etmek ahirette sonsuz cenneti kazanmak demektir bazı insanlarda avrdırkı ateist deyince hemen sana kötü gözle bakar ki bu bir müslümanın imanını tehlikeye atar islam dınınde zorluk yoktur herkes özgürdür ama dini yaymakta gerektirir.. saygılarımla
00 YorumlaAteist olmandan dolayi haline uzulup yardim etmeye calisiyorlar
Bir de bir insani musluman etmek cok buyuk sevap
Ancak onun ateist olmasina neden olan da bir musluman olabilir
Hassas bir konu aslinda ama hic dikkat edilmiyor ne yazikki
Ya sovuyorlar ya da hararetli tartismalara giriyorlar..00 YorumlaKimse kimseyi sorgulayamaz İnan bende akşam bayan arkadaşla konuştum bu konuyu oda deist olduğunu söyledi neden dedim dinin gereksimlerini yerine getirmeye çalıştım ama cevreme bakıyorum benden daha iyi durumdalar bir banamı yok dedim ve inanmaktan vazgeçtim dedi şunuda ekledi birşey oldumu allahım diyorum dedi ama alışkanlık ama istemeden oluyor dedi saygı duyuyorum herkez kendinden sorumlu sadece bildiğimi söyler uyara bilirim
02 Yorumla
Soran+1 yılBak canim insanlari ornek gostererek inanclari sekillendirme. 10 ogrencisine tecavuz eden imam desem?
Sana acıyıp doğru yolu bulmanı istediklerinden dolayı. Ki bu bir müslümanın görevidir. Ayrıca bunda bir çıkar arıyorsan emin ol YOK. Kendini kurtardığından bile emin değilken hiçbir müslümanın senin müslüman olup olmamandan hiçbir kazanç düşüncesi olamaz. Şikayet etmek yerine dinlemeyi dene birgün pişman olmak da var.
00 YorumlaElbette hatta aklına gelebilecek her türlü farzdan daha farzdır. Müslümanlar inanmayanlarin yanacağına inanır ahirette. .. siz inanmasaniz da onlar inanıyor yani senin ateist olduğunu öğrenince seni de yanma tehlikesi altında biri olarak görür normal olarak. Dolayısıyla da gel bak oraya gitme orada azap var ateş var demeleri kaçınılmaz.
Bir de bu taraftan bak00 Yorumla
+1 yılKendileri dinlerini iyi bilmedikleri için müslümanlar zaten. Din her zaman cahiller için görkemli olmuştur. Tayyip 12 yıldır bu cahillerin sayesine iktidarda kaldı. 'Müslüman kardeşlerim' diyince olay bitiyor bu salaklar için. Durmak yok, dinsiz olmaya devam.
03 Yorumla
Soran+1 yılTayyip offf tayip :((
- +1 yıl
Canim tayip olmasa bu ulkenin kimin yonetmesini istiyosun cok pardon bu ulke tayip olmadan dinsiz olsun mu istiyosun cevrene iyi bak ve musluman bir ulkede yasadigini hatirla eger begene miyosan bu ulkeyi terkede bilirsin zorla tutan yok kimliginede hiristiyan yaz tam olsun neden musluman olarak duyoki
- +1 yıl
Bacı'm ülkeyi sen yönet.
Asalamayi hic bir ateist yapmaz diyen adam hadi bunu açıkla
fbcdn-photos-g-a.akamaihd.net/.../...8594549_n.png03 Yorumla
Soran+1 yılBu yalan
+1 yılİslam'da tebliğ denen bir durum var. Her müslüman en azından bir kere de olsa İslam'ı anlatmak zorundadır. Bunu da ego için falan yapmıyorlar. Gerçekten iyi niyetle yapılıyor. Belki bazıları bunu kabaca yapıyor olabilir.
11 Yorumla
Soran+1 yılBazilari mi?
+1 yılBir Insani Cehennem'den kurtarnak tüm insanligi Kurtarmis gibi sevap'tir. Allah cümlemizi Cehennem azabindan korusun ve Hidayet nasib etsin. Hidayet ancak Allahtan'dir bizler sadece tebligciyiz. Islama davet etmek, Islamin güzelliklerini anlatmak, insanlari ebedi Azaptan korumak, bir Müslüman icin farzi Ayin'dir.
00 Yorumla
+1 yılaynen. ben zaten hepsini okuyup ateist olmuşum, eksik bilgileriyle beni çevirmeye çalıyorlar. ben şimdi napayım, onlara bilmedikleri dini mi öğreteyim yoksa neden inanmadığımı mı :) tarafsız ve saygılı olmaya çalışıyorum ama karşımdaki öyle olmayınca yapabileceğim birşey yok.
00 Yorumlabirşey sormak istiyorum şimdi siz allah'a namıyorsunuz yaa ters bir durum olduğunda neye sığınıyorsunuz mesela çok ama çok büyük bir korkuda ya da işlerinizin hep ters gittiği zamanlarda yanlış anlaşılma olmasın sadece merak
01 Yorumla
Soran+1 yılKimseye tek basimayim
Senin cehenneme gitmeni istemiyorlar...
Şüphesiz Allah, adaleti, iyilik yapmayı, yakınlara yardım etmeyi emreder; hayasızlığı, fenalık ve azgınlığı da yasaklar. O, düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor.
Nahl Sûresi, 90.12 Yorumla
Soran+1 yılKarinizi yataga cagirin gelmezse dövün
Nisa suresi 34. Ayet- +1 yıl
O gelmezse değil dikkatini çekerim. Kadınlarınızın serkeşliğinden korkunca onlara öğüt verin, onları yatakta yalnız bırakın, dövün onları.
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılMuslumanligin grekliligi bu bir muslumanin boynunun borcudur hadis vardir bu konuda aslinda ateistlerde cok iyi biliyorlar gercgi ama sorumsuzca yasamak islerine geliyor. Ben burada ozelden hangi ateistle konustuysam ben onun sorularina cvb verdim ama o benim sorularima cvb siz kaldi olsun cehennemede adm lazim napalim
00 Yorumla
+1 yılÇünkü dinimizde inanmayanlara dinimizi anlatın onlar bimliyorlar yoksa boyle yapmazlardır yazar. Ama illa inamıyorsa biriisi o zamanda bosuna cabalmayın zorlmaa yoktur onlar ınanmazlar bılselerkı senın buyuklugunu o zaman korkar secdeye varırlardı yazar
10 Yorumla
+1 yılMuslumanligin yayilmasi guzel bir sey değil mi? Ve insanin sevdigi deger verdigi onemsedigi kişiyi kendisine göre yanlis yoldan cikarmak istemesinin neresi yanlış
06 Yorumla
Soran+1 yılZorluyorlar hakaretler filan ayip ya ayip
- +1 yıl
Islamda zorlama yoktur. Asil ateistlrt allaha peygambere ve kurana kufur edip hakaret ediyor. Bir suru arkadasim oldu böyle
Soran+1 yılYa bir git sacma insanlarla arkadas olma
- +1 yıl
Tabi sen şimdi kaldiramayip yobaz tarzi aciklamar yapacaksin. Cunku tek yaptığız insanlara yobaz damgasini yapistirmak. O yuzden yobaz kelimesinin anlamini bir ogren. Oyle kulaktan dolma cakma atesitlerden duyup gelip buralara yazma. Youtube dan izledigin videolarla burada ateist olma ;)
- +1 yıl
Yobazin anlami bir seye koru korune baglanmak. Sen buna bilip bilmeden araştırmadan etmeden baglanmissin.
- +1 yıl
Sizi gorunce namaza baslayasim geldi yahu. Cok iğrençsiniz
+1 yılYorumlari okudumda ne kadar ateist var boyle ya... Allah imanimizi kuvvetlendirsin yolundan ayirmasin.. yoldan sapmislari da islah etsin insanllah. EY ATEISTLER ALLAH'IN VERDIGI GUZELLIKLERE KARSI COK NANKORSUNUZ. UMULUR KI DOGRU YOLU BULASINIZ YOKSA SONUNUZ HELAK OLACAK ÖLÜM GELINCE PISMANLIK FAYDA ETMIYOR
10 Yorumlabe kardeşim seni kim yarattı kendiliğindenmi oldun sana gözü kulağı burnu kim verdi konu alma duygunu tat alma duygunu bunlar annenin karnında kendiliğinden oluşmuyor... demekki seni senden daha ziyade bilen birisi var oda kainatın yaratıcısıdır...
10 YorumlaYaratilis gercegini en iyi aciklayan din oldugu ve bu ulkenin yuzde doksaninn musluman oldugu icin olabilirmi acaba?
03 Yorumla
Soran+1 yılUmrumda mi :) onlar sadece nufusda musluman izmire gel 10 insandan 9u ateist
- +1 yıl
Sen toplum ozentisi olmayasin canim :)
- +1 yıl
İzmiri zaten allah kurtarsin ne diyelin her insan kendi bacagindan aslilir dinde zorlama yoktur ama dine tesvik vardik ataistim dedigin zaman karsindaki kisi seni uyarir sadece yanlis yoldasin diye ama bu senin tercihin sonucta biz bisey diyemeyiz ataistin eyvallah ama sunu soyliyim cok kotu yoldasin allaha inanmiyosan bas parmagina bak neden herkezden farkli parmak izi oldugunu dusun neden var oldugunu bisey demiyorum sadece anlatmaya calisiyorum dini anlatmiyoruz burada sana gercekleri soyluyoruz sen nasil anliyosan
Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Kendilerinin annamadigi biseyi millete anlatmalarina bide ozellikle hastayim. Su anda din olarak yapilan ve su Tv lerde Konusan Cuppeliden Hatipoglusuna kadar alayi zaten Allah a sirk kosuyor. Yani ha duvara annatmislar ha sana bana.
03 Yorumla
Soran+1 yılAynen haklisin
- +1 yıl
Allaha şirk koşuyolar derken? Rica etsem örnek verirmisin kaynak kullanmak için? Özellikle cüppeliden ama
- +1 yıl
Kiyamet alametleri ya da olum ani ve sonrasi hakkinda atip tutmalari baslica orneklerden ki daha yiginla var. Gelecekte ne oldugunun ne olacaginin en kucuk detayini bile Yuce Allah tan baska kimse bilemez nokta. Peygamberimiz bile evet ben Allah in resuluyum dogru ama ben bile yarinimin ne olacagindan habersizim demesine ragmen bunlar kim ki atip tutabiliyorlar.
Evet islamda dini yaymak farzdir, ama ben buna caba sarf etmezdim herhalde 2 dakka imana gelmez. Caba sarf edecegim insansa yillardim arkdasim olmali ki, onun icin caba sarfediyim, lafimida dinlesin
10 YorumlaAteistlere Muslumanim deyince neden karsisindakini asagilamaya basliyorlar?
14 Yorumla
Soran+1 yılHicbir ateist yapmaz bunu yalan soyleme. Onu musluman yapmaya calisirsan der
- +1 yıl
He yav, adamı sinir ediyorlar. Kafalarını keseceğim bir gün.
Git kendi kumunda inan işte, kimse dinlemek zorunda değil ama yoo, hüloğğğ10 Yorumlamü'min kimselerin görevi hak din olan islama gore doğru nedir yanlış nedir bunu anlatmaktir.. ilk ayet "oku" diye indirildi ya işte oku derken bu kastedilmektedir... oku, anlat, öğret, bildir... saygılarımla. .
00 YorumlaÜzülüyorlar kurtulman için yardım ediyorlar... din dediğin olgunun takım tutmak gibi olmadığını hayatımızın her noktasına hitap ettiğini ve bunlardan sorumlu olduğumuzu hatırlatmak boşa bir hayatın imkansız olduğunu belirtmek boynumuzun borcu.
00 Yorumlaiyiliği emret kötülüklerden alikoy ayeti kerimedir emir ediyor. ALLAH muhakkak nurunu tamamlayacaktir. inancimiza göre inanmayan ebedi bir azap bekliyor. kimse kimsenin azap görmesini istemez değil mi
02 Yorumla
Soran+1 yılTanimadigi insani düsünüyor demek o kadar iyi bir insan
+1 yılsen desitlik ve ateistligi karistirmissin.. ikisinin arasinda farkli biliyorsun herhalde
01 Yorumla
Soran+1 yılOfffffggfggfgg
+1 yılçünkü '' başkalarına yanlış yolda olduklarını söylemeleri, onların kendilerini doğru yolda hissetmelerini sağlıyor''
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 929 cevap paylaştı. Turkiyede yasanmaz bu yuzden. Tamamen arap hakimiyetinin oldugu dini de, tanrisini da kabul etmem.
17 Yorumla- +1 yıl
bende kabul etmem
- +1 yıl
Batiya ozenmeye devam mi cici kiz sjiddidid
- +1 yıl
Neden bu araplardan nefret etme? Araplardan nefret ettiginiz kadar israilogullarin etmezsiniz. Nerden cikti bu nefret. Ne bilip bilmedigimi sen nerden bileceksin. nerden yargilayacaksin. Sen ne biliyorsun ki? Zaten bir şeyler bilseydin atesit olmazdin. Biraz arastirsaydin. He birde şimdi bu konuda bile tayyipe laf soylemissiniz. Yolda tasa takılıp dusseniz tayyipe laf soyleyeceksiniz. sizin gibi izmiri savunanlara gavur dedigi icin bir kere daha arkasindayim
- +1 yıl
Turkler cok mu iyi yasiyor sanki.
@justfriend araplardan nefret etmiyorum bu konida olani soyledim ki benim erkek arkadasim misirli yani arap bilmeden konustugun ne kadar belli. Ben butun arap ulkerine gitmis onsanim kendim gprdum kendim biliyprum sizin gibi oturdugum yerden ahkam kesmiyorum. Tayyip konusunda benim kisisel yorumum bulunmamakta nasil siz diyorsun her musluman bir degol diye ayni sekilde her ateistte bir degil. Cahil cahil konusma bana.
“Rabbinin yoluna hikmetle ve güzel öğütle çağır ve onlarla en güzel bir biçimde mücadele et. Şüphesiz senin Rabbin yolundan sapanı bilendir ve hidayete ereni de bilendir.” (Nahl Suresi, 125)
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 340 cevap paylaştı.
+1 yıl#Ne güzel işte anlatsın sana Müslüman olacaksın diye zorlayan yok anlatıyorlar kararı sana bırakıyorlar işte istemez isen baştan söyle anlatmazlar
02 Yorumla
Soran+1 yılYo hemen bir saldiri :) 4000 saat konussun yine olmam
- +1 yıl
#Saldırı varsa o onların mahlukatlıklarıdır herkes düşünce özgürlüğüne sahip :D
Aile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Kafa yok ta çoğunda ondan. Tüm dünyayı kendilerinden ibaret zanneden zavallılar.
00 Yorumla
+1 yılSadece sana olan sevgisinden kaynaklı emin ol. Cehennemde yanmaman için uğraşıyo herif. Üstelik yaranamıyor. Çok yazık.
06 Yorumla- +1 yıl
saçmalama lütfen
Soran+1 yıltamam sussun ama yeter anladk ben ateistim hala soyumda ateist devam edicek
- +1 yıl
Karşındaki kişinin gözünde böyle bu kardeşim. Elbette ki sana saçma gelecek.
Soran+1 yılCocuklarm ateist olucak umarm
- +1 yıl
Ateistlik konusuuna gelince yeterince araştırıp ateistliği seçtiysen diyecek lafım yok ama umarım kutsal kitapları okumuşsundur zira bişeyi inkar etmek için onun olmadığını kendine ispatlamalısın neyse hayat senin yol senin başarılar :)
Soran+1 yılİncili kurani bitirdim ateistim
mahserde yakamıza yapışmayın dıye o zaman geldığınde gerceği biliyodunuzda nıye bızı uyamadınız demeyın dıye
22 Yorumla
Soran+1 yılOffffff
Onların görüşüdür. yanlış yolda olduğunu düşünüyorlardır.
00 Yorumla
+1 yılBende ataistim birine. Ben ateiatim diom basliyor anlatmaya anca diom arkadaşım ben dinlemek istemiyorum diye lafı kesiyorum.
10 YorumlaSeni Hidayet-i aleme eriştiirecekler canım , belki o 2 dakikada imana gelirsin haha. D
02 Yorumla
Soran+1 yıl400 saat konussun yine vazgecmem
+1 yılAteist olman ya da hristiyan ya da yahudi vs vs kimin umrunda.
Anlatanları sakın kınama Müslümanlara düşen göre sizlere islamı anlatmak islama davet etmek. sonuçta irade senin tercih senin..00 YorumlaMüslümanların dinlerini anlatma emri vardır.
Misal yanında oturan otobüste veya uçakta tanımadığın bir insan var onu islam dinini anlatma zorunluluğu vardır.00 Yorumlaöbür dünyada allah bizden bunu için hesp soruyor. o yüzden.
00 YorumlaBen sana muslumanligi anlatmam. Cunku kalbin muhurlenmisse caren yok.
00 Yorumla
+1 yıldöte pamuk tıkanınca herkes eşitleniyor herkes rahat olsun
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEninde sonunda herkes Allahın huzuruna çıkacak ateistmiş deistmiş kimin umrumda günahı kendi boynuna.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 538 cevap paylaştı. çünkü birini müslüman yaparsın onun sevabını da alıyorsun:P
02 Yorumla
Soran+1 yılZorla yaparakta mi :) aslindabok yaparlar:)
+1 yılvala dın seçmede özgürsün ama islam dinine diyecek söz yok bence dinini değiştir
02 Yorumla
Soran+1 yılNeee?
- +1 yıl
şaşırma :) bacı
İslam gerçekten güzel bir dindir. Yalnız onu kötü yorumlayanlar yok mu onlar seni bu dinden alıkoyarlar.
10 Yorumlane olursan ol önce dinlemek lazım. dinimiz gereğince herkese saygılı olmak var.
04 Yorumla- +1 yıl
Asil yobaz bunlar. Gercekten haklisiniz
Soran+1 yılBen neden yobazim? İstemiyorum dinlemek sıkıldm
+1 yılÇünkü herkesi kendileri gibi sanıyorlar , iki sevap işleriz birini döndürürsek düşüncesi ya da tamamen EGO.
01 Yorumla
Soran+1 yılYa ben insanlarin arkasindan konusmayi etik bulmam ama cok cahilce yani
benimde ateist arkadaşım var size tek söyleyeceğim neye inanmak istiyorsan ona inan ama doğrusu islam
02 Yorumla- +1 yıl
neye doğru? işid ne oluyor?
+1 yılAteistler neden ateist olduklarını söylüyorlar ki kimin umurunda?
06 Yorumla
Soran+1 yılOruc musun diye sordu
- +1 yıl
Değilim dersin tüm müslümanlar tutmuyor ki illa reklam edicen demi marifet sanki
Soran+1 yılYa muslumandin niye tutmuyorsun diyince cikti agzimdan
- +1 yıl
Ne alakası var tutmuyorum seni ilgilendirmez dersin din tercihinippaylaşmak zorunda değilsin ama marifet sanıyorsun bunu söylemeyi biliyorum kerata :)
Soran+1 yılYasim 28
- +1 yıl
Yine de keratasın :)))
tatlım sen önce ne olduğuna karar ver ondan sonra ne olacağını konuşalım :/
10 Yorumla
+1 yılSaniyede bile olursun yetrki allah nasip etsin senin gibi birine
00 Yorumla
+1 yılonlarda allahın olmadığının farkındalar ama kabullenemiyor
00 Yorumla- Devamını Gör (20)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?