Selam herkese..Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt sistemine göre, Türkiye'de yaşayanlar eğer doğdukları kentte kalmış olsaydı ortaya bambaşka bir durum çıkacaktı.. Çünkü TÜİK verilerine göre herkes doğduğu kentte kalsaydı eğer, Türkiye'nin en kalabalık şehri İstanbul değil Şanlıurfa olacaktı..
Sıralama şu şekilde;
1-) Şanlıurfa: 2 milyon 839 bin 2-) Konya: 2 milyon 603 bin 3-) İstanbul: 2 milyon 559 bin 4-) Diyarbakır: 2 milyon 264 bin 5-) Ankara : 2 milyon 16 bin 6-) İzmir: 1 milyon 977 bin 7-) Samsun: 1 milyon 976 bin 8-) Sivas: 1 milyon 950 bin 9-) Erzurum: 1 milyon 946 bin 10-) Bursa: 1 milyon 826Bu farklılıkta yıllar içinde pek çok sebepten kaynaklanan göçün etkisi var..
Doğduğum şehirde şu an geçici olarak yaşamıyorum daha doğrusu elde olmayan sebeplerden dolayı yani çalıştığım için çalışamıyorum. Yoksa doğduğum şehirde semtte çalışıp, ailemle birlikte yaşamak gibisi yok.
Evet Doğurganlık Şanlıurfa'da ortalama üzerinde. Bunun birden çok nedeni var. Mesela korunma yöntemleri ile alakalı eksiklikleri var insanların. Allah verdi diyorlar. Vel hasıl şanlıurfadan göçün en büyük neden parçalı miras toprakları. İnsanlara kalan miras parçalara bölünüyor ve elde edilen toprak az olduğu için kişiler şehir dışına çıkıyor. Şanlıurfanın kadın nüfusu Türkiye ortalamasının üstündedir bu arada. 2. Sırada ise Hakkari.
Annem İstanbul da doğup köye gelmiş Babam köyde doğmuş Ablam köyde doğmuş Ben denizli de Küçük kardeşim İstanbul'da... Ben ankarada yaşıyorum Hadi çok işin icinden
ben İstanbul'da dogdum ve İstanbul'da yasiyorum da benim asil sormak istedigim bir sey var memleketimiz babamizin dogdugu yer mi yoksa bizim dogdugumuz yer mi oluyor bence kendi dogdugumuz yeri soylemek daha mantikli sonucta cocuklarimiz da benden dolayi istanbulluyum diyecek
Çok ilginç bir istatistik, ilk kez duydum👍 ben doğma büyüme İstanbul'luyum. Herkes doğduğu yere dönebilse benim memleketim daha da yaşanır hale gelirdi.
Butun soyum ismirli. İzmir yerlisiyiz ama konyada dogd. Bence bu istatistikleri memlekete gore yapsalardi iyi olacakti. Nufusa kayitli oldugum yer İzmir
Evet doğduğum şehirde yaşıyorum. Doğma büyüme İstanbul'luyum Aslen nerelisin diye sorduklarında babam Balıkesir'li olduğu için Balıkesirli'yim diyorum sadece..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kütük olarak urfalıyım orda doğdum ben 3 aylıkken istanbula taşındık. Anne ve baba tarafından nerdeyse bütün akrabalarim burda İstanbul'da yaşıyor sayamayacağım kadar uzaktan akrabamda var burda İstanbul'da.
Evet İzmir doğumluyum ve İzmir de yaşıyorum. Ama ne yazık ki geleceğim ya İstanbul ya da Ankara olabilir.. İnsallah İzmir olur ama yazgı bizi sürükleyecek..
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Doğduğum şehir İstanbul , şu an Ankara ’da yaşıyorum.
Keşke öyle bir şey olsa. En azindan insanlari kendi dogduklari sehirlere cekmek icin bi tesvik. Zorla olmaz da. İstanbul dogumluyum, balikesir de yasayrom ama gidicem bu yazdan sonra istanbula.
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Anketler > Türkiye'de insanlar doğduğu kentte yaşasaydı en kalabalık il Şanlıurfa olacaktı. Peki sen doğduğun şehirde mi yaşıyorsun?