Ailem zorla dışarı çıkarıyor veya tatile götürmeye zorluyor ben istemiyorum anormal miyim?

Annem bana asosyalsin diye söylenip duruyor, evde kimseye zararım olmadan odamda oturuyorum batıyor kadına. Kötü alışkanlığım yok, sigaram yok, konuştuğum birileri yok. Dışarı çıkmak istemiyorum arkadaşım falan da yok zaten. Arada sırada tek başıma yürüyüşe çıkıyorum falan bu kadar. Şimdi bir de tatil çıktı başıma. Neymiş kar yağıyormuş kayak yapmaya gidecekmişiz. Zaten pandemi var neden gidiyoruz anlamıyorum. Evde oturalım gerçekten gezmekten nefret ediyorum. Tek kardeşim ve annem evden çıkmadığım için psikolojimin bozulduğundan bile şüpheleniyor :D kayak yapmaya falan gitmek istemiyorum kısacası nasıl ikna edeceğim normal olarak, depresif olmadığımı sadece gezmeyi ve dışarı çıkmayı sevmediğimi, sadece evde oturmayı sevdiğimi ve psikolojimin bu yüzden bozulmadığını nasıl anlatıcam aileme. Tatile gitmemek için de bi bahaneler lazım hastalanırım umarım da gidemez olurum hiçbir yere cidden sıkıldım annemin beni deli gibi görmesinden.
Ailem zorla dışarı çıkarıyor veya tatile götürmeye zorluyor ben istemiyorum anormal miyim?