Bahçede düzenlemesi nasıl yapılır?

Şehirdeki suları baraja ileten altyapı sistemleri var zaten ama oldukça maliyetli ve tabiki bizde belediyeler sadece ceplerini doldurup gerisini önemsemedikleri için büyük meblağlar ödeyip bu problemi çözemiyoruz.
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!
Arkadaş bozuluyorum böyle işlere.
Bahçe sorunu gidermesi için önerilerde bulunuyorsunuzda maliyeti yüksek olan şeyler bunlar vatandaş corona ortamında bu sorunla nasıl baş etsin. Biraz daha fazla duyarlı olalım. Her şey para para diye çıldırmıyorum insanları da az çok düşünüyorum.
Para yerine insan biriktirin.
Özelden yazıp bana bahçemizin bir videosunu fotoğrafları paylaşırsan yardımcı olmaya çalışırım.
Su depolamayı nasıl yapacağınızı bilmiyorum ama imla ve yazım kurallarını öğrenmeniz daha olumlu olur bizler için ( Bahçede düzenlemesi ) değil Bahçe düzenlemesi diye yazılır.
Birsey yapaman ya da alacan depo buyuk bide su pompasi dolduracan tabi oda icilmez bshceye sularsin
Bence kanalizasyonla ilgili bir şeyler yapmaya çalışın, bahçenizde birikmesi iyi değil.
Toprağa drenaj hatti yapın hattin ucunada kuyu kazın suyu oraya toplasin 😉
Bahçeyi düzenlemeye başlamakla yapılır 😂
Farmville'de nasıl yapıyorsan öyle yap.
sondaj yapın.
Bahçeye kuyu kaz
Sarnıç
Herkese merhaba,
Fazla suyun alandan uzaklaştırılması için öncelikli olarak alanınıza bir drenaj projesi çizilmeli ve uygulanmalıdır. Drenaj projenizin uygulanması toprağın tuttuğu fazla suyun drenaj boruları yardımıyla alandan uzaklaştırılmasını sağlar. Bu borulardan çıkan suyun belli bir eğimle aynı kanala bağlanıp kanaldan süzgeçten geçecek şekilde filtre edilip evin deposuna yönlendirilmesi sonucu bahçenizdeki fazla sudan tasarruf edebilirsiniz.
Aynı şekilde evin terasından süzülen yağmur sularıda yağmur kanalında toplanıp bir filtrasyon sonrası deponuza bağlanabilir. Hem eviniz bu şekilde fazla sudan kurtarılmış olacaktır hem de mevcut su kullanımı daha tasarruflu hale gelecektir. Bir diğer önemli hususta dünyanın yaşadığı su kıtlığını düşünürsek bunun aşılması adına sizin gibi sorumluluk sahibi bireylerin atacağı adımlarım toplumumuzda örnek teşkil edecektir.
Drenaj yapmanın peyzaj alanınızda bitkilerde kök çürünlüğünü engelleyen bir faydası da bulunmaktadır.
Ayrıca suyun alandan uzaklaştırılması aydınlatma ürün ve malzemelerinde meydana gelecek oksidasyonu da zaman içinde azaltacaktır. Çevrenizin güzelliği, bahçenizin korunması ve de su tasarrufu için umarım projeniz hayata geçer.
Sevgilerimle.
bir şey merak ediyorum Nur hanım...
geçtiğimiz günlerde orman müdürümüzün bir konferansına katılmıştım Türkiye'de kızıl çam ağaçları çok yaygınmış ve yangına çok meyilli olduğu söyleniyor.. başka ağaç dikimiyle habitatı değiştirirsek canlıların çok etkileneceğini söylemişti bize 🤔 acaba ağaçlara yerden 2 metre kadar yanmaz boya gibi kaplama yapılsa her köşeye bir kamera takılsa 😄 kısaca efendim ormanlar uzun nasıl yaşar diye düşündünüz mü😇 teşekkür ederi̇m