Yatalak insan altına bilerek yapar mı?

Arkadaşlar benim halam var , 50 yaşında çocukken melencit felci geçirmiş ve zamanla tembellikten sol tarafı çalışmıyor. Destekle çok az yürüyebiliyor 22 yıldır annem bakıyor. Lavaboya ihtiyacı vesaire götürüyoruz annemle. Ama ortalama 10yıldırda kendimi bildim bileli altına yapıyor. Bez vesaire bağlıyoruz. Bu seferde bezi tutmuyor yapınca çıkarmaya çalışıyor evde oraya buraya atıyor. Aklınıza gelebilecek her kötü şeyi yapıyor. banyo yaptırmaya bile çok uğraşıyoruz. Yalan söyleyemem bazen şeytana uyup bağırıyorum sinirden sinirim geçince tövbe ediyorum Allah'ın emanetidir diye. Ama artık işin altından kalkamıyoruz annemin bacaklarda sorunu var bel sorunu var ben artık gücüm yetmiyor kaldiramiyorum bir başıma bakıcıya verelim diyoruz babam ısrarla vermiyor. Artık anneme acıyorum kadın çok yoruldu. Her yere yapıyor altına üstüne başına özür dileyerek söylüyorumki bazen oynarken bile yakalıyorum pisliğiyle. Doktorlar idrar kaçırma sorunu olanaksız dedi söyleyebilir ve geldiğinin bilincindedir dedi. Ne yapmak lazımdır arkadaşlar.
Yatalak insan altına bilerek yapar mı?