Şu an aramızda olanlara uzun ömür, kaybettikleri izle rahmet diliyorum.
Sevgiler.

geçenlerde dayımın kızı ile aynı şeyi konuşmuştuk hatta nur içinde yatsın ama
biz 15 yaşlarında falanken kuzenim dedemden dede bize para versene diye para istemişti dedemde elini cebine atıp ikimize de bozuk para verdi ama çok düşük miktar bişey 😀 kuzenim elinde ki paraya bakıp -dede bu ne şimdi biz ne alalım bunla sakız mı alıcaz yani dedi
dedem de ne vericektim başka dedi
biz kahkalar atıyoruz ama bu sırada bu muhabbeti ananem duydu yanımıza geldi
dedemin bize verdiği parayı görüp dedeme bir söylenmeye başladı utanır insan çocuklara o parayı vermeyi ne biçim dedesin sen vs 😀
sonra ananem bize baya bi para vermişti dedeme kızıp 😀
Neneme bak sen 😅
öyle 😀 şu an 90 yaşında
Köydeki evle bitişik küçük bir bahçe var orda kayısı ağacı vardı birkaç tane. Kuzenlerle bahçeye girdik. Kayısılar daha başparmağın yarısı kadar, tek atımlık çekirdeğiyle birlikte yenecek kıvamda. Bu arada ağaçlarda bodurdu kayısıları çok tatlı yumruk gibi oluyordu. Neyse işte bahçeye girince dayanamadık bir kaç saatte ağaçlarda bir şey kalmadı boynumuzun yetmediği üstteki tek tükler kaldı. Vakit Akşamdı yatsıdan sonra falan, telefon ışıklarıyla bakarak ne var ne yok yedik :) Tam işimiz bittiği ara dedem geldi gözler karanlıkta seçemiyor tabi ağaçları. Napıyonuz fideleri ezeceniz çıkın falan bize kızdı. Ertesi gün dedem kahvaltıdan sonra bahçeye bakıp gelmiş. Nasıl sinirli :) Belli dayak yicez. Bizde çaktık davayı topukladık ordan hemen :) İyi kızmış, Sonra bahçeye kilit vuruldu bize yasaklandı o sene, anahtarı falan biz gidene kadar yanında gezdirdi dedem😀😀
Bir dedem vef etri bir dedem yasiyo memlekette onu cok seviyorum gercekten insanin dedesinin olmasi cok guzel mesela koye gidince dedem sirf torunlari icin sebze eker giderim mesela sabah herkes uyur dedemle sebze toplariz birlikte kahvalti yaparizz bizi arabasiyla gezmeye goturur dedem yasli degil dinc oldugu icin baya hateketli
Bir masallahinizi alirim
Ve dedeme dua edin Allah ona uzun omurler versin
Allah tum dedelerimize uzun omurler versin
Maşallah ya valla, şanslısın:)
Teşekkür ederim:)
Biz de torunları bekleyeceğiz artık napalım 😅
ne yazık ki iki dedemi de göremedim ben.
ben doğmadan çok önce vefat etmiş ikisi de.
bir keresinde 2.'ci sınıf da iken öğretmenimiz en çok sevdiğiniz birisine mektup yazın demişti, ben de rahmetli dedelerime yazmıştım öğretmenim de baya bir ağlamıştı.
dedelerim gelince aklıma hep bu mektup olayı geliyor.
mekanları cennet olsun.
Bir tane daha kader ortağı çıltı 😐👍
Cevap
3Cevap
Ben birini yaşıya bildim oda bir lider di öyle çok ve kolay sohbet etmezdik o yüzden sohbeti değilde öğütleri kalır aklımda.
"Eskiden insaların içine bakardık bizim için yüreği önemliydi ama şimdi sizler derisine bakıyorsunuz derisi güzel ise güzel zannediyorsunuz" derdi.
O kadar haklıydı ki ve biz o kadar körüz ki.
Ruhu şaad olsun saygı ve rahmetle anıyorum.
Ve sana teşekkür ederim 🙏
O içi güzel adamı ve sözlerini tekrar zihnimde canlandırdın.
Mekanı cennet olsun,
Ben teşekkür ederim asıl bu kıymetli sözleri paylaştığınız için, saygılar
🙏🙏
Amin Allah razı olsun kardeşim 🙏
Şükür ikiside yaşıyor. Kanser olan dedemin yanındayım bol bol sohbet ediyoruz 🙂
Şifa diliyorum, birlikte nice mutlu yıllar ile birlikte.
Allah uzun ömürler versin
Amin ecmain.🙏
🤜🤛
Hiç öyle bir anım yok :( düşündüm de... Dedemi hep belden aşağısı felç şekilde, okuduğu kitapları bana anlatırken hatırlıyorum. Yaşasaydı ondan edinecegim hazineler vardı.
Benim annem ve babam ayrıildiklari zaman evden bizi polisler almıştı.(annemin yanına götürmeleri için velayet kararı olana kadar)
Dedem dışarı çıkıp benim dışarda giydiğim ayakkabılarımı eline alıp koklamis öpmüş. Biz iki ay ayrı kaldık eve geri geldiğimizde okadar çok ağlıyordu ki babannemle bana ve kardeşime sofra hazırlamışlar di bana anlattıklarında çok üzülmüş tüm.
İçim acıdı be, ne güzel insanmış
Evet şuanda yaşlandı biraz çekilmez bir adam oldu 😊
Biri çok sertti hiç anım yok diğeri de zihinsel sıkıntılıydı onu daha çok severdim. Hastalığına rağmen annem tek oraya gittiğinde beni sorardı filan. Çünkü kimseyi hatırlayacak bir zihin yapısı yoktu.
Küçükken kucagindayken telefonla kafasına vurmuşum başka da bir anım yok😄
Ben ikisini de hiç görmedim
Sen de bendensin 😐
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?