Darp raporunda tarih ve saat yazmıyor. Savcılığa da olaydan 3 ay sonra başvurdum. Iddiname hazırlanmış. Dava açılmış. Görgü tanığı yok, rapor dışında delilim yok. Hakim bana inanır mı?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Savcının davayı açması için "makul şüphe" yeterlidir. Hakimin ceza verebilmesi içinse "her türlü şüpheden uzak kesin ve yeterli delil" gerekir. Şu şartlarda delil yetersizliğinden beraat edebilir.
21 Yorumla- Soran+1 yıl
Gerçekten hukukçu musunuz?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
3Cevap
- +1 yıl
Tek başına delil olmaz ama göz önündede bulundurulur küçükte olsa bir ceza alır darp raporundan.
10 Yorumla - +1 yıl
O darptan önce veya sonra sana sms ile bu darpi belli edecek bir söylemde bulundu mu
05 Yorumla- Soran+1 yıl
Hayır. Beni şikayet etmişti, yurtta kaliyoduk.
- +1 yıl
O zaman o darp raporu tek başına biseye yaramaz. Ve o seni şikayet etmiş ilk önce. Bana iftira atıyor diyecektir
- Soran+1 yıl
Hukukçu musunuz, yani böyle davalarda beraat mi verilir o kişiye. Sadece bileğimde morluk vardı. Başka bi yerimde hiçbir şey yoktu.
- +1 yıl
Hukukçu değilim bilgim var sadece.
- Soran+1 yıl
Peki Teşekkür ederim.
malesef yeterli olmuyor..
10 Yorumla- +1 yıl
Inanır darp raporu varsa mümkünse avukata danış
00 Yorumla - +1 yıl
Darp eden kim
016 Yorumla- Soran+1 yıl
Bi arkadaş
- +1 yıl
Kızmı erkek mi
- Soran+1 yıl
Kız
- +1 yıl
Oha kızdan dayak mı yedin
- Soran+1 yıl
Kolumu burktu sadece, dayak sayılmaz. Bileğim morardı.
- +1 yıl
Okadar şeyden ceza almaz ams
- +1 yıl
Ama
- Soran+1 yıl
Yani dava açılınca kesin ceza alır sanmistim ben.
- +1 yıl
Almaz morluklar gecince nolcak bu sefer yalan ifade vermekten sen suclu olacaksın
- Soran+1 yıl
Peki Teşekkür ederim cevabiniz için.
- +1 yıl
Sen kaç yaşındasın ve niye sana durduk yere böyle birsey yaptı
- Soran+1 yıl
Odada rahatsız ediyorum diye şikayet etmiş beni yönetime. Ben de ne hakla şikayet edersin dedim, gizlice videoya çektim söylediklerini. Sonra bunu göstericem dedim şikayet ettiğin kişilere, o sırada kolumu burktu.
- Soran+1 yıl
Video için şikayet etti beni. Ben de sonradan rapor aldım işte.
- +1 yıl
Yurtta mi kalıyorsun sen anlamadim ne odasi
- Soran+1 yıl
Evet, yurtta oldu bu.
- +1 yıl
Ailen yok mu senin niye yurttasin
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhabalar,
Ceza muhakemesinde maddi gerçek araştırıldığından her şey delil olarak kabul edilir.
Bu, delil serbestliği ilkesinin bir sonucudur. Ancak, ceza yargılamasında maddi gerçeğe ulaşmak amacıyla, sınırsız, hukuk kurallarına aykırı ve sanık haklarını hiçe sayan yöntemler izlenemez. Ceza muhakemesinde amaç; meydana gelen somut olayla ilgili maddi gerçeğe ulaşmak ve hiçbir kuşkuya yer bırakmayacak şekilde olayın delillerle ispat edilmesini sağlamaktır. Kovuşturma evresinde delil, meydana gelen somut olayın ispatlanması ve hakimin kanaati için gerekli olan ispat vasıtasıdır.
Ceza muhakemesinde ispat için kullanılabilecek delil, olayı temsil etmelidir. Olayı temsil eden delil akla, maddi gerçeğe ve hukuka uygun olmalıdır.
Sizin elinizde bulunan darp raporu olayla alakalıdır ve hukuka uygun bir delildir. Bu nedenlerle bu delili kullanmakta herhangi bir çekinceniz olmasın.
Darp raporunda tarih ve saatin yazmadığını belirtmişsiniz. Bu konuda da içinizin rahat olması gerektiğini düşünmekteyiz. Zira raporu aldığınız hastanede mutlaka kayıtlar tutuluyordur.