Yabancıların ataturku turklerden daha çok bilmesi daha çok sevmesi hakkinda ne dusunuyorsunuz?

- Sevmekten ziyade saygı duymaları diyelim buna, bazı liderler vardır herkes saygı duyar sevmese hatta nefret etse dahi mesela bende Winston Churchill e, Vladimir Lenin e, İzzet Begovic e saygı duyarım. Dahada tarihte geriye gidersek Büyük İskender, Cengiz Han ve Fatih Sultan Mehmet (Neredeyse saygı duyduğum 2. mahmut ve Genç Osman gibi 3-5 padişahtan biridir.) gibi liderler çıkar. Bunlarin ortak özellikleri uluslarina gerek zekaları gerek politik yetenekleri ile birşeyler katmalari, Atatürk ise sosyal anlamda, askeri anlamda, mali anlamda dibi görmüş okur yazar oranı dahi yüzde 10 u geçmeyen bir topluluktan modern bir ulus yarattı işte bu zorluklara rağmen bunu başardığı için saygı duyuyorlar. Bu zombi gibi toplumun yaratılmasına sebep olan bazı Osmanlı padişahları var. Bazida iyi niyetli gerçekten birşeyler yapmaya çalışanları mevcut idi. Mesela 2. Mahmut bunlardan birisi eğer o dönemden itibaren bütün padişahlar o kalibrede olsaydı ne kurtuluş savaşına nede devrime gerek olurdu. Ama olmuyor işte her zaman bu, ister monarşi olsun ister demokrasi yetenekli kişiler sürekli yönetimde kalmıyor.0|00|0Görüş hala geçerli mi?
Yani evet saygi duyuyorlar ama benim demek istedigim ataturkun ne oldugunu biliyorlar ( 2. mahmudu internette arastiririm 2. mahmutdan bahsetmen iyi oldu )
Birileri sevmez nedense 2. mahmut ve Fatih Sultan Mehmet'i özellikle 2. mahmut yokmuş gibi davranırlar. Halbuki 30. osmanli padişahı, sor çoğu malum kişiye ismini bilmeyenler vardır. İsmini bilseler yaptığı tek bir reformu bilmezler buna eminim.
Yani evet biliyorum reform yaptıgını ama baska tur seylerde var ulke ekonomisini nasil yonettigi ve diger pek cok sey bakicam bu tur seylere
En İyi Erkek Görüşü
- Bu tür bir genelleme doğru değil yani Avrupa ve Amerikada bizim ülkemizin nerede olduğunu bilmeyenler dahi var.
Yani oradaki herkes sanki biliyor gibi genelleme yapmak doğru olmaz.
Ama tarihle ilgili kişiler Atatürk'ü ve reformlarını bilir ve sayarlar ama bu her Avrupa vb coğrafyanın vatandaşları için geçerli değildir.0|00|0Görüş hala geçerli mi?Evet herkes icin demek dogru olmaz beni mdemek istedigim yabanci ulkelerde ataturku daha cok kisi dogru duzgun biliyor
Avrupa reformizm anlayısına biraz daha yatkın bir coğrafya muhtemelen bu yüzdendir.
Bizde de seven ve saygı duyan kişi çok ama reformların karşı olduğundan karşı duranlar da olduğundan dolayı biraz tuhaf bir görünüm var.
Ama bu ülkenin kurucusunun Atatürk olduğu gerçeğini hiçbir zaman değiştirmeyecek.- Hepsini Göster Daha Az Göster
Aynen adam ülkeyi bastan kurdu ahlak konusu haricinde diger pek çok konuda ataturke katiliyorum herseyin en iyisini yapti
Öyle tabikide.
Sevmeyen adama bir şey diyemem ama üzerinde yaşadığı ülkenin kurucusuna hakaretler edip saygısızlık yapan adama da sessiz kalınmaz.
Elbetteki herkes eleştirilebilirdir ama eleştirinin tarzı önemli.
Bizim ülkede eleştiri yapmayı bilmeyen kişi bir hayli fazla maalesef.Kesinlikle öyle.
O yüzden siyasi kutuplaşmalar vs bitmiyor.
Amerika'da bu konuda çöplük ülkelerden birisi mesela ciddi sorunları olan bir ülke ama Almanya vb ülkeler bu konuda biraz daha rahat denilebilir.Aynen bir tane video vardi izlemeni tavsiye ederim bir zamanlar siyasetciler boyle tartisiyordu diye adam yanlis buldugu seyleri gayet dogru bir dille hakaret opmadan fetocusun sen demeden söyluyor karsisindaki adamda evet şu şu beyefendinin sozunu dinledim diyor tek bir saygisizlik sen fetocusun kelimesi bile yok
Evet o videoyu izledim dediğin gibi ne kadar iyi bir olay.
Erbakan gibi iyi siyasetçiler vardı masada.Erbakanın neler yaptigini bilmiyorum bir gun bakayim en iyisi ama evet saygi sınırını asmiyor
Çok zeki bir adam.
Itüdeki not ortalama rekoruda hala ona ait.
Bugün ki iha ve sihalar onun sayesindedir bu kadar kısa ve net özetleyim ve kibarda bir adamdır.Yani itudeki not ortalamasi degilde beni yapmis oldugu seyler dusunce sekli ilgilendirir
Kendisi muazzam bir makine mühendisidir ve 4 not ortalaması ile mezun olmuştu.
Birçok motor sistemi ve iha siha gibi sistemlerin altına imzasını atmış bir adam ama maalesef darbe ile indirildi.Dünyada şu an siha üreten 4 5 devletten birisiyiz.
Bu bayraktar ve siha mevzularını araştır bak ilgini çeker bayağı.
Idam edilmedi çünkü asker bütünüyle bir darbe yapmadı tankları vb şeyleri piyasaya çıkartıp güç gösterisi yapıp tehdit etti o da halk zarar görmesin devlet zayıflamasın diye istifa edip çekildi.Ayrica istifa edince daha kotu olmadimiki? Adam zaten darbe niyeti ilan biri yonetimi ona biraksa halk daha cok etkilenir
Yüzde yüzü yerli değil ama yüzde 70 80 civarı yerli üretim.
Muhtemelen bir 5 sene içerisinde 100 de 100 seviyesine ulaşılır.Araba üretimi sıkıntılı bir süreç.
Elektrik ve elektronik benim alanım ve net şekilde diyebilirim ki elektrikli araba üretimi içten yanmalı motorlu arabalara göre daha zordurAraba konusunda bir şey söylemeyeceğim ama şunu göz ardı ediyor bazı insanlar.
Ilk uretimde yüzde 50 üzeri yerlilik zordur araçlarda.Evet ama yerli diyceksen yuzde 50 yerli dencek ya da yari yerli araba diye oyle tamamen yerli araba diye yutturmiycan ayrica benim demek isteidgim biz daha arabayi bile %80 yerlu yapamazken ihayi sihayi nasil %80 yerli yapabiliriz?
Çünkü iha ve sihanın üretimiyle elektrikli araç üretimi çok farklı.
Bizim sanayisel malzeme anlamında büyük imkanlarımız var ve elektrikli aracı yüzde 40 50 seviyesinde üretebilme kabiliyetimiz daha önce elektrikli araç üretimi alanında olmamız.
Ama Aselsan vb kurumlarda yıllardır silahsal vb alanlarda üretim tecrübemiz var.Ben elektrikli araba demedim yalniz ben benzinli arabadan kastettim ayrica onemli olan yuzde kac oldugu degil o yuzde 40 in hangi parcalar oldugudur
Çünkü biz benzinli araç üretmek istemiyoruz ve benzinli dizel tarzlı araçların miladi doldu bundan 15 20 sene sonra bu tür yakıtlı araç yok denecek kadar azalacak ve elektrikli araç endüstrisi hakim hale gelecek.
Şu anda benzinli arac kullaniyoruz bu yuzden simdilik elektrikli aracada yatirim yapilmali ama benzinli aracda yapmaliyiz
Benzinli araç için üretim tesisleri oluşturacaksın, bir sürü yatırım yapacaksın ve fabrikalar için yer bulup fabrika dikeceksin bütün bunlar zaten en az 4 5 sene sürer.
Bir de bu işin başka boyutları var.
Yani değmeyecek bir yatırım olur.Hayır değmez.
Şöyle düşün sen tecrübesiz bir üreticisin ve milyarlarca tl yatırım yapıyorsun ve karşında yıllarca üretim yapan firmalar ve sen tecrübe kazanıp tutunmaya çalışana kadar benzinli araç sektörü bitecek ve sen yaptığın masraflarla kalacaksın.
Oysa ileriye yatırım yapma şansın var ve bunun içinde elektrikli araç üretimi yapmayı hedeflemek en makul olanı.Ne kadar sonra olucagi kesin bile degil ayrica bizim ulkemiz daha kendi halkini bile doyuramiyor yerli araci nasil yapsin?
Hayır belli eğer yurtdışına gittiysen orada elektrikli araçlar için altyapılar yavaştan yapılmaya başlandı ve çok net şekilde 15 20 yıl içerisinde elektrikli araç devri başlayacak.
Onun dışında halkını doyurabilmek için uretim yapmak gerekir ve bu da iyi bir adım.Tamamen yurtdisina bagliyiz nohudu bile yurtdisindan aliyoruz ayrica araçlami doyurucaz? Once baska tur seylere yatirim yapilir halka esnafa destek cikilir oylesi yapilabilir biz daha nohudu bile yurtdisindan almaya muhtaciz
Biz dışarıdan almaya muhtaç değiliz sadece ticari olarak alıyorlar ha dogru mu bence yanlış yoksa biz tarım alanında gayet yeterli bir ülkeyiz eğer üretime değer verilirse tabiki.
Onun dışında yerli arabayı yapmak için gayet yeterli mühendisler var ve gayet doğal bir şekilde yapılabilir.
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Benzer Sorular
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
33- Makarna kömür türban derken uyuyalım daha çok uyuyalım0|00|0
Atatürk sevmiyorum diyen biri enaz bir kez nutuk okumak zorunda
Zaten o zaman sevmeme gibi bir lüksü olamaz- Hepsini Göster Daha Az Göster
- Cahillik çok kötü bir şey...0|00|0
- adamlar araştırmacı bizde merak yok0|00|0
- İlim, irfan buna denir.0|00|1
- Gizli Üye4 güöyle bir şey yok evet bir kaç yabancı görüyorsunuz diye söylüyorsunuz0|00|1
- Hepsini Göster Daha Az Göster
Detaylı bilgi
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş