Fransız İhtilali, Rönesans, Coğrafi Keşifler, İstanbul'un Fethi, Birinci Dünya Savaşı, Elektriğin keşfi, Telefonun icadı gibi gibi gider, tarihte neyi değiştirirdiniz ve sizce sonuçları ne olurdu?
Tarihi bir olaya müdahale etme şansınız olsaydı bu hangi olay olurdu ve nasıl yön verirdiniz?
Padişah 2. Beyazit'a ( Fatih Sultan Mehmet' in oğludur. ) Leonardo Da Vinci mektup yazıyor deprem sonucu yıkılan İstanbul köprüsünü kendi yapmak istediğine dair, İstanbul 'a gelmek istiyor yani. 2. Beyazit kabul etmiyor bir de sanatçılara, bilim adamlarına çok değer veren Ali Kușcu' yu yanına getirmek için sen gel her adım başına 1 altın vericeğim diyen Fatih'i oğlu bu... Leonardo Da Vinci'nin gelmesini isterdim İstanbul 'a.
Ali kuşçu önemli biri, Fatih Sultan Mehmet İtalya'yı fethetseydi belki de Leonardo Da Vinci değil de Ali kuşçu derdin ama maalesef Fatih'in ömrü yetmedi İtalya'yı fethetmeye.
Zamanın en güçlü devletisin, senden daha iyi olan çok önce Roma vardı sadece, o da ondan daha iyi olmak istedi, papaya da eteğini öptürecekti, onu yapsaydı kimse tutamazdı İrlanda'ya kadar giderdi valla :D
Tarihi olay olarak müdahale değil de, bu devirin bu kadar çirkinleşmesini değiştirmek isterdim. Edebiyatı şiiri yaygınlaştırmak isterdim. Edebi, adabı en önemlisi insanın hem kendine hemde karşındakine saygı göstermesini isterdim. Belki de devir bunların olmamasına izin verdi?40 sene önceki edebin adabı arar haldeyiz. O devirde mi yaşadım, tabii ki hayır lâkin o deviri yaşayan insanlarla tanıştım. Onlarla konuşunca insanın o yıllara gidesi geliyor.
İnsanlar hep değişti ama yakın zamana geldikçe sanki bu iş daha hızlı oldu gibi, neden bu kadar hızlandı her şey, insanların değişmesinin sebebi ne, kurallar kültürler değişir insanlar ayak uydurur ama bunları bu kadar çirkinleştiren ne acaba?
Ben insanların duyarsızlığından, birbirini anlamayışından şikayetçiyim, aslında çok basit şeyler ama herkes bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyor gibi.
Evet, öyle, ben yine de umutluyum, birkaç sene sonra olmasa bile belki 10 sene sonra daha güzel bir insanlık olabilir, daha kötüsü olmamasını diliyorum.
Bir yerde Sokrates'i idam kararından sonra baldıran zehrini içmeden önce kaçırmak için her şeyi hazırlamışlar ama o kaçmak istememiş diye okudum, sen de kaçıramayabilirdin onu. :D
Bazen yıldızları süpürürsün, farkında olmadan.. Güneş kucağındadır, bilemezsin. Bir çocuk gözlerine bakar, arkan dönüktür.. Ciğerinde kuruludur orkestra, duymazsın. Koca bir sevdadır yaşamakta olduğun, anlamazsın. Uçar gider, koşsan da tutamazsın...
Açıkcası internet icat edilmeseydi keşke diyorum. Tamam yararlı yanlarıda var ama gereksiz yanlarıda var. Boşa zaman kaybı gibi geliyor yani sosyal medyada takıldığımız zamanlar. Öylede zaten. Kitabın daha çok kıymet bilindiği zamanlar olsaydı keşke diyorum.
İnan bilmiyorum lakin o büyük fedakarlık içimde yer etmiş tamm biliyorum türkiye tarihi değişir belki ATATÜRK bile olmaz o an bilinçsiz ve özgürce öyle geçti içimden İşte bu sebepten tarihe müdehale etmek istemem