Lütfen bana akıl verın yalvarırım szizs?

Malasef soyumu sürdürsün diyen sacma bir anlayış içinde bulunan evlat ayırımı yapan hastalıklı bir düşünce içinde olan baba ayrımına maruz kalanlardan birisiniz. evlât ayrımı yapan bu zihinle malesef sizin düşünce ve duyguların yeri ve önemi olmaz. insaniz hepimiz hata yapacağız. her hatamızda dahada güçlenerek ayağa kalkacağız. dusmek kesinlikle olmayacka ne yaşarsa yaşınsın. Cevrenizde dostunuz olsada bu zor günde insanın kendi ailesinin vereceği destek helede bir baba eli bir baba sevkatinin yeri onu sarması onu kollaması her düştüğünde her hata yaptığında onun senin arkanda olması ve destek vermesi kadar sana güç ve inanış vermez gelecek adına. Bu tür Hareketleri görmeyince insan ailemde bunu yaparsa kim n3 yapmaz diye karamsar olunur. ama olmayacaksın güçlü duracaksın ayaklarının üzerinde kimseye acını göz yaşını içinde yaşayacaksın. gucunu kendinden alacaksın. hepimizin hayatla kavgası var hataları yüzünden destekte aldığımız oluyor eleştiride aldığımız oluyor. Ama bu bizi inanın dahada güçlenerek hayata bağlıyor. Sizi anlıyorum acınız var gücünüz belki bununla savaşmaya şu anda yok ama bu durumdan sizi kendinize olan gücünüz ve inancınız kurtaracak. konusun demek istemiyorum zaten konuşacak bir ortam kalmamış ki bu durumdasınız.
Peki ne yapmalıyım her erkek arkadasımla bulustugumda evdekilere yalan atmaktan sıkıdlım nasıl davranmalıyım? Birde su konuda fikrinizi söylerseniz beni coookk mutlu edersiniz. Babam bana hep kötü davranıyor sürekli dalga gecıyor sanki ccouköusum gibi kafama vuruyor. Ablam 2 yas büyük ona gayet saygılı bana küfürler ediyor. İnanmassın ama 15 senedir düzelmesi için ugrsstım ama yok tam sert yapıcam dayanamıyorum yine yumusuyorum ama dalgasından bıktımm. Nasıl davranmalıyım ne yapmalıyım
Bir kere belli bir yaşta insansiniz. yalan söylemeyin tamam mecburende olsa net olduğunuzu gösterin. Imkaniniz ne durumda neden saygı duyulmayan evdesin bilmiyorum eğer imkanın varsa ilk önce kendi hayatını kurmaya başka bunuda evden ayrılarak yap ama şartları oluştur ya da imkanın varsa. bellilki babanizin sizinle geçmişe kalmış bir sıkıntısı var onun istemediği bir evlilik yaptınızmı ondan ya da kardeşlerin daha başarılı her konuda ondan mi ama bir yerde sizinle ilgili geçmişe dayalı bir sorunu var bu sorunu bulmak gerekir dedimya konuşmak çare olmayacak ama son kez konuş ve hayatına artık yön ver
Evden cıkmam imkansızz gibi bişi daha cocuksu harkeetleirm vardı küçükkken sanırım tek nedeni bu
Babanızın sizden geçmişe dönük istekleri neydi nerde olmanızı isterdi neden evden gitmeniz engel
Hiç bi isteği yoktu. Evden cıksam arkamdan gelirler tek basınaa evde yasarmı kadın vscs
Peki ablan veya kardeşin ne diyor bu haksızlığa babana tepki vermiyorlarmi
Hayır yaa ablamda her hareketımee laf söylüyo bi konuda 100 de yüz ben haklıyken bile babaöa hak verıyor. Hep babamın yanında
O zaman sen üvey evletmisin ya insan sorar bu anlattıkların ve yaşadıkların onu gösteriyor. Bak radikal kararlar almak zorundasin
Redikar derken evden cıkma haricinde baksa neler yapbılırım
Sözünün dinlendiği aldigin ve yaptigin her ne olursa olsun yadırgamadan sorgulamadan kabul ve destek görebilecek bir ortamın var mı . bence yok peki sen daha ne kadar bu haksızlığa bu yalana devam edebilirsin bu ev ortamında olmaz tek çare mecburen bu. konusma ve anlama dili yok sana karşı nasıl olacak peki senin isteklerin arzuların yaşantın kısıtlama her yaptığına alay ve soz nereye kadar bir düşün
Elimden bişi gelmıyor işte.
Elinden bir şey gelmiyorsa kimsenin sana nasıl yardim etmesini bekleyeceksin. bu zamana kadar sana karşı bu tutumlardan vazgeçmeyen kişiler ne olacakta birden sana destek verecekler sen böyle bir umut bekliyorsan beklediğin sadece üzülmek olur
İşte sen söyleee ne yapayım
Söyledim degerin olmayan fikrinin bir değeri olmayan evde durmayacaksın kendi hayatını kuracaksın evden ayrıl. Eğer bu olmuyorsa kimse sana yardım edemez seni senden başkası kurtaramaz
Güzel ülkemin yetistirilme sekli ile alakali en basindan beri bu boyle. Sunnet gununde oglum goster pipiyi diye gururlaniyorlarken kadinlar ped alirken cekiniyor utaniyor. Erkek kiz arkadasin var mi diye boburlenerek sorular sorarken kiza insallah yoktur elalem ne der diye korkarak soruluyor erkek bi birliktelik yasadiginda elinin kiridir yapar denirken kadin yapinca agza alinmayacak hakaretler duyuluyor. Ne yazikki baban biraz geri kafali insanlarin soyledigi dusundugune onem veren birisi senin ne hissettiginden cok senin mutlulugunda cok onun gogsunun kabarmasi. Ama babani cok da gommeyelim onun zamaninda onun kafasinda senin mutlulugun icin bunu istiyor buna alismis buna inaanmis. Senfe ayni onun gibi yapicaksin nasil mutluysan nasil iyi hissediyorsan oyle yapicaksin. Lutfen sakin ol olum falan filannhic yakismiyor sana
Görüş
9Görüş
Artık kendinden sorumlu olduğun döneme geçtin. Yani senin hakkında başkalarının dediklerini önemsememe vakti. Kendi mutluluğun herkesten önce gelmeli. Sırf böyle söyledi diye öyle olmuyorsun. Hele ki düşünce yapısı bu kadar ayrımcılıklıysa. Umursamaz olmak en güzeli kesinlikle tavsiye ederim
Peki erkek arkadsım var normal arkadas. Evden cıksrken ne dmeeliyim bin tane soru soruyot
Bu arada cok güzel yamzıssın
Muhtemel eve bağlı durumdasın dışarı herhangi bir aktiviten yok. Spor gibi, dernek gibi bir yere kaydın olsa dışarıya çıkmaya bahanen olur. Arkadaşıma gidiyorum da diyebilirsin herhangi bir arkadaşın olabilir. Birkaç kez umursamadığında tüm sorunların nasıl çözüldüğünü göreceksin
Öncelikle içinde bulunduğun durum ve babanın bu şekilde sana karşı böyle olumsuz tavır alması yanlış. Sen sonuçta çocuk değilsin artık. Senin bence tekrardan düzgün birini bulup yeniden evlenmen lazım yoksa bu baba baskısıyla bu hayat geçmez.
Nasıl bulcamm kii sosyal ortamamım yok off pazaresi işe baslıcam az da olsa o evden kurtukucam
İşe başlıcaksan çalıştığın iş ne bilmiyorum ama orda illaki bir çevre edinieceksin zamanla biriler karşına çıkacaktır.
Baban geri kafalı belli ki
Yapacağın tek şey ekonomik özgürlüğünü alıp o evden kurtulmak
Bence kendine bir iş bulmalısın öleceğine aileni bırakıp kendi başına yasamaya çalışabilirsin zorlansan bile özgür olmak çok daha iyidir
Arkamdan gelip bulutlar alsaa salmazşar ayrı eve
Cok haklısın sizin gibiler iyiki varlar ya❤️
Tamamda baban sana niye bunu soruyoki
Erkeklerle gesen kızlar o. Mnus
Onu anladıkta neden durduk yere soruyor
Korkuyor gezersem diye
Yannis anlamada seninkiler eski kafali ozaman biraz simdiki zaman da gezmeyen evde oturan cocukmu kaldi
İş bul kendi düzenini kur
18 yaşını çoktan geçmişsin aklı başında birisin onlara ne bunlardan. Okuyor musun
Hayır okunuyorum
erkekle gezen kızlar o.. ise baban annene de laf atmış oluyor yalnız.. Allahım ben bu cahilliği anlayamıyorum kendileri hiç yaşamadılar sanki böyle şeyleri. Aralarında bir şeyler olmuş ki kardeşinle sen olmuşsunuz
Benimle takılırsan ruh gibi oluruz kimse görmez
Asla o kelimeyi yakıştırmıyorum yanlış söylemiş
Ben her zaman dürüstüm insan ayrımı yapmam çok yanlış düşünce babanın yaptığı
Gene evlen bence
Evlendıgım kişi iktidarsızdı bakire olarak bosandımm aizce ileride evlenecgım kişi hiç evlenmemiş mi olmalıymoksa oda bosanmısmı olamlı
Oha 3 ay evli kalıp yapmadınız mı? Bide iktidarsız derken biraz aciklarmisin kimle evlenmek istersen onunla evlen.
Yani seyi kalkmıyordu affedersinn. Bekar bir yargılamazmı evlenıp bosnamısla evlenmk ostermı
Tabiki yargılar da ama bakiresin sonuçta bide seni sevmişse pek yargilayacagini düşünmüyorum
Bakşrelik ney değiltirir
Niye bosandin peki
Siddet
Sayılır
Anlasam evlenırmıydım.
Yok defoll
Sabırlı ol
En İyi Görüş