Üvey baba ile aramdaki bozuk ilişki?

Selamlar arkadaşlar,
Daha 8 yaşlarındayken annem biriyle evlendi ve olayları sadece gözlemlemekle yetinebilen bende onlarla beraber bir yolculuğa çıktım şu an 20 yaşındayım ve hala tek çatı altında beraber yaşıyoruz lakin 17 yaşlarımda üvey babanın yaşamış olduğu iş buhranında bana karşı yapılan psikolojik baskıyla beraber aramızdaki ilişki epeyce gerilemeye başladı beraberken kurmakta zorlandığımız iki üç kelime artık yerini tamamen sessizliğe bırakmış durumda, defalarca kez evden kovulmama rağmen bugünkü ekonomik durumum göz önüne alındığında imkanı yok gibi duruyor bu yüzden ılımlı bir şekilde alttan almaya devam ettim, çalışmam konusunda o kadar ulvi bir istek duyuyordu ki anlatamam hadi bir şekilde işimede başladım bu sefer yeni bir şart çıktı ortaya evde kalmam için 1500 tlye yakın parayı her ay eve vermem gerekiyormuş... Maddi durumu muğlak olan ve bu zamana kadar cebine üç beş kuruştan fazlası girmemiş biri için koyulan şart bu!! kendi kazancı Türkiye standartlarının üstünde şu an annem öz olmasına rağmen biraz saf kadın olduğundan maalesef aramızdaki ilişkiye karışamıyor sonunda kötü bitsin istemiyorum bu durumda ne yapmam gerek? Daha 20 yaşındayım her defasında kendimi geliştirmek için zamanımı ve konsantrasyonumu harcıyorum tüm bu olanlara rağmen... kimsenin başaramazsın dediği yapamazsın dediği çoğu şeyi gerçekleştirdim eskisi gibi de duygulu olamıyorum ebeveynlere karşı sanki bir şeyler gerçekten kopmuş gibi :/ üvey ilişki dışında benimle aynı problemleri yaşayan ya da gözlemlerine güvenen kişilerin bana bu konu tavsiyelerde bulunursa çok sevinirim...
Üvey baba ile aramdaki bozuk ilişki?