Büyük şehirler olmasın İstanbul, İzmir , Ankara , bursa doğu tarafi dışında hangi şehirler güzeldir. Daha sakin güzel denizi olan bir il oneriniz var mı kiraları vs hesaplı
Memur biri için ülkemizde hangi şehir daha uygun ve yaşanabilirdir, hangi şehri önerirsiniz?
Eğer memur olsaydım öncelikle bu illeri tercih ederdim. Sakarya ; -İstanbul'a yakın -Hızla gelişen bir şehir -İster Göl manzarında otur , İstersen Deniz Manzarasında -Öğrencilerin yoğunlukta olduğu bir şehir -Bol bol yeşillik imkanı var. Zonguldak ; -Nüfus oranı düşük -Sessiz -Ucuz -Doğal -Eşsiz güzellikleri var. Çanakkale ; -Ege'nin mavi suları -Yaz aylarında hareketli -Tarihle iç içe -İnsanları samimi -Sessiz Edirne ; -Tarihi bir şehir -Kiraları uygun -Denizi çok güzel -Balkanlara gezmek istersen sınır komşusu -İnsanları iyi -Yemekleri güzel Tabi ben bu söylediğim şehirler , gidip görüp beğendiklerimdir. Hepimiz aynı düşünceler içerisinde olamayabiliriz. Şahsen yaşayacak olsaydım. İstanbul dışında bu şehirlerde yaşamak isterdim.
İç Anadolu'da Sivas'ı tercih edebilirsin kültürel bir yapıya sahip her sabah fırından taptaze katmer vs alıp üzerine ucuza ama kaliteli alabileceğin kaymak ve bal sürebilirsin sakin bir yer çoğu kişi ne alaka diyebilir ama Sivas gerçekten söylediğim kadar harika bir yerdir
Egede yaşadığım için diğer iller ne alemde bilemiyorum ama Muğlanın tatil veya sahil beldeleri çok dingin, özellikle akyaka, ortaca, datça falan güzel, ileriye dönük bu yüzden muğlaya taşınmayı bile düşünüyorum kendi evime çıkınca inşallah.
Büyük şehirlerden kaç, mesela bende memurum bu sene tayin olacak büyük şehir asla düşünmüyorum, şu an memuriyetimi yaptığım şehir büyük ve pahalı. En önemlisi insan yok...
Metropol bir şehir memur filan farketmeksizin yorucu yıpratıcı ve pahalı. Küçük ve kalabalık olmayan, hesaplı çarşısı pazarı olan her şehir olabilir. Doğu-batı ya da kuzey-güney önemli değil.
Not: bana sorulsa ben karadeniz olsunda hangi şehri olursa olsun derdim 🙂
Ozaman deniz kenarında mütevazi bir şehir... araştır oralarda yaşayanlar çok daha iyi bilecektir şartları. Eskiden İzmir büyük şehir olmasına rağmen gayette hesaplı ve yaşanası bir yerdi. Ama kirası yüksek olur tabi. Onun dışında pazarı kılık kıyafeti çok hesapliydi. Şimdilerde bilemem.
ilk önce atama olsu n da memuriyet hayatında tayin işlemi yapılır... ilk ataman bu deidgin il veya ilçelere olması için yüksek puan almışsın dir umarım. onerim ise İzmir muğla vb iller... merkez olması senin yararına.. taşra da olsa zorlanır sin belki
Taşınmayı mı düşünüyorsun? 😊 Sakin, memur ve deniz kelimelerine karşılık olarak söyleyebileceğim şehir; Çanakkale! Gerçi Bursa tarafı olmasın yazmışsın. 😄
Çanakkale güzeldir. Keşke beni de memur olarak atasalar da oraya yerleşsem 😄 Balıkesir de iyidir mesela ama şehir merkezinde deniz yok. İlçeleri deniz kıyısında ve yaz dönemleri daha kalabalık oluyor.
ceyrek asırdan beri oralardayım turkıyede cok yer gordum ozellıklede denız kusagında ama orası gıbısı yok.. dunyada oksıjenın en bol oldugu ıkıncı mevkiidir! coğrafya yemyeşil... eskiden kışları ölü olurdu artık kışlarıda hayat gayet olağan.. yazları ise tam bir curcuna:)
rica ederim.. kiralık konusunda denize nazırlar özellikle sezoında uçar ama kış mevsiminde birazda içeride bir yer bulursanız gerçekten münasiptir.. tatil yerleri olarak düşünmeyin fiyatlar gayet makuldur
misafir - 5 yıl önce Karadeniz'e kıyısı olan illerimiz Artvin Rize Trabzon Giresun Ordu Samsun Sinop Kastamonu Bartın Zonguldak Sakarya Kırklareli Tekirdağ (Karadeniz ve Marmara) Kocaeli (Karadeniz ve Marmara) İstanbul (Karadeniz ve Marmara)
Ege Denizi'ne kıyısı olan illerimiz Çanakkale (Marmara ve Ege Denizi) Balıkesir (Marmara ve Ege Denizi) Edirne Aydın İzmir Muğla
Marmara Denizi'ne kıyısı olan illerimiz Tekirdağ Bursa Yalova
Akdeniz'e kıyısı olan illerimiz Antalya Mersin Adana Hatay
insallah olan paraniz bereketli olsun da. Balikesire arkadasim yerlesti oldukca memnun, tek basina yasiyor o denizi ve yesili sevdigi icin ozellikle tercih etti. Samsun 'da guzel.
Valla o konuda tek önerim Çanakkale. Kesinlikle her yöredeb gelen insanın sıkıntı çekmeden alışabildiği medeniyeti yüksek bir şehir. Çok eğlenceli ve uyumlu bir halkı var. Vatan millet duyguları yüksek insanlar genelinde...
Kesinlikle eskişehir ve yalova. Ayrıca bursa olmasın yazmışsın ama bursanin nüfusu 3 milyon bile değil ankaraya 5 saat İstanbul a bir buçuk saat ve istediğin herseye rahatca ulasabiecegin bir şehir kesinlikle tavsiye ederim.
Eskişehir, Samsun, Hatay'ın Iskenderun'u belki bir de Antalya. Son sene 12 il gezdim sadece büyükşehir olarak bakma her yerde kiralar pahalı sadece 250 TL oynuyor.
Muğla da güzel ama ölü şehir orada yaşayan bir tanıdığım kaçmaya çalışıyor 🙈 Ben oyumu Çanakkale den yana kullanıyorum hem öğrencisi çok ve hareketli bir şehirdir hemde zaten Türkiye nin en yaşanılır ili seçildi hep. Büyük şehirlere de hem daha yakın hem bana da yakın 😂😂
Hmm güzel dersen neye göre derim? Mesela ben Karadeniz tarafını tercih ederim. Doğal güzelliklere hayranım. Tarihi olsun derseniz Güneydoğu, hem ucuz, hem çok güzel. Ülkenin merkezinde heryere yakın olayım derseniz Konya. Turizm olsun ama kenarda kalsın derseniz Burdur :)
Olabilir kırklareli edirne sınır şehirleri olduğu için sınırdan geçemeyen göçmenlerin çoğu kaldı ama genelde yerli insanları olduğu için kırklareli edirne tekirdağ sakin şehirler. ona bakarsanız ülkede göçmen olmayan şehir kalmadı. Tabiki karar sizin
Yok sadece göçmenlerden bahsetmiyorum zaten ben bir yerde çoğunluk olarak yerel halkı varsa seviyorum yani karışık yerleri hiç sevmiyorum onu kast ettim