İslam'da kadının yeri mi sorunlu yoksa tarih boyu mu bu böyleydi? ... Dünyada en saf, en iyi kalpli kızı bulurlar ve ona bu kutuyu emanet ederler. Kıza, bu kutuyu kesinlikle açmamasını, açarsa çok kötü şeyler olacağını, ne olursa olsun bu kutunun kapalı kalması gerektiğini söylerler. Kız da kabul eder, ve kutuyu alır. Fakat kutunun içinde ne olduğunu çok merak eder, içi içini yer. Bir süre sonra dayanamaz ve kutuyu açar. Kutu açılınca, bütün kötülükler, 7 Ölümcül Günah gibi birçok şey serbest kalır ve dünyada savaşlar başlar, kötülükler yaşanır, günahlar çoğalır.Ben demedim kitap dedi 🤭✌️🤭... Fakat Feminizm’i anlamadan bunu erkek düşmanlığına çeviren, elinde sırf hak var diye bunun b*kunu çıkaran bazı koltuk altı kılları orman olmuş mor saçlı kitle yüzünden Feminizm’in de adı kötüye çıkmış durumda. Feminizm demek altınıza tanga giyip çıplak bir şekilde taksimde koşturmak değildir. Böyle saçma propaganların da hiçbir yere varacağı yoktur ya neyse, biz konumuza dönelim. Zaten yazının da sonlarına geldik ...✌️😳✌️Durum böyle giderse ilerde de erkeklerin feministleri türeyebilir, özgürlüğü bünyesi kaldıramamış birtakım kişiler yetki alırsa bu sefer işi Feminazi’ye çevirebilir, benden demesi. ...👍⚠️👍Kim ne derse desin, tarihte nasıl olmuş olursa olsun, hepimizi bir kadın doğurdu ve cennet, kadınların ayaklarının altına öyle sadece lafta serilmemeli. Erkeklerin de kadın özgürlüklerine, kadın haklarına, negatif ayrımcılıklara karşı dikkatli eğilmesi gerekiyor. ... Uzunca bir makale... Okumanızı tavsiye ederim... Ama her tesbit doğru mu onu bilemem..
...
... Arkadaşlar bu bir alıntıdır... Ayni fikirde miyim? Ama buyrun birlikte tartışalım..
Cok guzel yazmissin ben baska bir acidan yazicam dostum eline saglik.
Farkettim ki herkes ama herkes kadina deger veriyor. Abazasida cihatcisida seriatcisida cumhuriyetciside namuscusuda ozgurlukcusude. Ve kime sorsak ( icinde nefret barindiranlar disinda ) en cok kadina deger verenler onlar.
-Ben kadina cok deger veriyorum. Kadin kapanmali. Onlar ozeldir. Herkes koklamamali -Ben kadina cok deger veriyorum. Kadin kapanmamali. Acik ve ozgur olmali. Kendini kisitlamamali -Ben kadina cok deger veriyorum. Kadinin namusu bizim namusumuzdur. O erkeginin korumasi gereken cicektir. Onlar olmazsa olmaz -Ben kadina cok deger veriyorum. Kadin onune gelenle yatmalidir. Dolu dolu zevke doymalidir. Erkege her anlamda karsilik vermelidir.
Ee omrunu yediklerim. Kadina deger vermenin esas olayinin KADIN lafini birakip INSAN diyerek herseyi anlamaya ozumsemeye calisinda, kadinin ne halt yiyecegine neyin dogru olduguna karar vermek yerine bi rahat birakin belki o zaman eaas degeri vermis olursunuz. Guzel sorun icin eyvallah dostum senin gibiler cogalsin su ulkedede belki neyse..
Kadının yeri, erkeğin ve tüm hayat yaşamının devamındaki değerdir. Dünyanın ve canlıların devamının simgesi kadındır. Tüm canlıların meyve, ırk ve yaşamsal maddelerini sunan kadın (dişi). Bu kadına hak ettiği değer ise saygı ve sevgidir. Bunun dışına çıkan her varlık yaratıktır.
Erkek ve kadın insan olarak, kul olarak, vatandaş olarak, düşunce hakları olarak eşittir. Ha yaratılış gereği bazi farklılıklarimız var erkekler daha güçlü, kadınlar zeka/iq olarak daha iyi, erkekler harita okumada daha iyi, kadinkar koklama ve görmede daha iyi gibi gibi ama bu farklılıklarimız bir cinsiyetin diger cinsiyete üstünlük göstergesi değildir. Her iki cinste esittir ve birbirini tamamlar.
Kadında erkekte değerli , eşitliği savunuyorum ancak mutlak eşitlik var bana göre biri diğerine üstün olamaz herkesin konumu farklı İslamda da sosyal hayatta da