Diploma sadece teferruat, hangimiz okulda öğrendiklerinş iş ve gerçek hayatta kullanıyor ki. diplomanın verdiği özgüven le farklı enerji veriyoruz evrene ve buda bize olumlu dönüyor ikincisi, iş hayatında illa diploma şartı koşulmasından dolayı, kağıt parçası vasfından kurtuluyor 😀 yani işin özü diploma değildir donanım , tamamen kişinin kendisi ve aklıdır benim fikrim.
Diploma bazen sadece bir kağıt parçasından ibaret kalıyor. Diploma sadece bir referans, mesleğini icra edebilir belgesi..
İnsanın ahlakı, erdemi, haysiyeti yoksa adab-ı muaşeret kurallarından bir haberse o insan istediği kadar diploma sahibi olsun bir şey değişmez. Hani bir deyim var ya 'eşeğe altın semer vursan eşek yine aynı eşektir' diye. Aynı o hesap işte abla. Bir insan okuyarak, gezerek, kendini her anlamda bilgi sahibi yaparak, edep ve ahlakı bünyesinde barındırarak, herkese saygılı olarak, insanların yaşantılarını gözlemleyerek ve kendine en güzel şekilde yakışanı yaparak donanımlı olur. Gerisi boş...
Aaah ah kuzum. Bide hasbel kadar okumuş ama adam olamamış insanların kibrini görsen... onlara görede diploması olmayanlar boş, ise yaramaz. Hatta geçenlerde duydum bir kadın sırf kendisi üniversite okuyor diye eşini aşağılıyor. Adamı beğenmiyor ki adamda işinde gücünde, kazancı fena değil. Çocuklarına filan düşkün. Ama kendisi ne yemek yapmayı biliyor, ne çocukları ile ilgileniyor.. sadece kağıt parçaları yüzünden ailesine işkence yapıyor.
Rabbim bizleri öyle insanlar olmaktan ve öyle insanlarla karşılamaktan korusun. O hanımı da ıslah etsin. Ben de diploma sahibiyim ama ben en nihayetinde en şerefli mahlukat olan insanım. İnsan, insan olduğunu unutmadığı sürece, her güzel mevki onun gönlündedir zaten...
Ben donanım deyince aklına ilk diploma getiren biri değilim. donanımın daha çok manevi olması taraftarıyım Amerika'da okumuş olabilirsiniz ama gelir köy hayatında ziyan olabilirsiniz
Profesör Dr. diye geçinenler var ağızlarından vatan haini kelimeleri eksik olmuyor. Onca sene okuyorsun. Okumamış adam ağzıyla konuşuyorsun. Senin vatan haini diye bağıran dayıdan ne farkın kaldı şimdi. Artık okul bitirmekte eşekliği almıyor şu iki günde onu gördük.
Ne donanımı adam türkiye çalışkanlarından türkiye 25. Siralamada tıp mezunlarından atanamayınca maddi durumdan Gidip çöpte kağıt topluyor daha bugün okudum nalet gelsin dedim.