var mı aranızda kekeme olan , bu sorunla uğraşan , yenen?
Cevabın nedir?
+1 yılHiç unutmam ilk okul ikinci sınıftayken sınıfımıza kekeme bir çocuk gelmişti. İster istemez bazen gülüyorduk çocuktuk şu an güldüğümden dolayı çok utanıyorum zaten. Neyse öğretmenimiz bizimle ciddi bir konuşma yapmıştı ona yardım etmemiz gerektiğini falan söylemişti. O günden sonra hepimiz o bir şeyler okurken ciddiydik. Tenefüslerde onu konuşturuyorduk daha fazla konuşmasının bir yararı olur falan diye. Ve o çocuk o sene içerisinde bunu yendi. Bence en önemli şey çevrendeki insanların davranışları. Ayrıca yine ilk okul dönemlerinde en yakın arkadaşım da kekemeydi. Evde bana sürekli şarkı söylediğinden bahsederdi, çünkü şarkı söylerken kekelemiyormuş. O da zamanla bunu yendi
11 Yorumla
Soran+1 yılçevre önemli bu işte. evet şarkı türkü söylerken kesinlikle sıkıntı oluşmuyor :)
En İyi Cevaplar
+1 yılLise yillarinda arkamda oturan kiz arkadasim kekemeydi ve bazi harfleri konusamazdi boylu boslu guzel kizdi sarki soylerken sorun yoktu doktor tavsiyesi hep sarki soylerdi bu arada gulmezdik en onemli sey utanmasin diye zamanla yeni yillar sonra bulustuk gayet duzgun konusuyo diksiyonu duzgun
01 Yorumla
Soran+1 yılevet arkadaş faktörü etkili bu durumlarda. benimle dalga geçen bile oldu öyle berbat bişeyin içindeydim :) şarkı meselesinide yazdım aklıma bu arada
- Aile & Toplum konusunda 728 cevap paylaştı.
+1 yılKüçükken varmıymış bende öyle bişey diyolardı da inanmıyodum. Sonra kendi kendine geçmiş, ailem bu doğru söylüyolardır tabi de :D hiç bişey hatırlamadığım için :D ama çok kötü bişey ya valla Allah kolaylık versin hocam.
05 Yorumla
Soran+1 yılsağolasın. bazı kişilerde çocukluk döneminde olup belli bir yaştan sonra kendiliğinden geçiyor bu. bendeki tam tersi çocukken birşey yok 15 yaşından sonra başladı :))
- +1 yıl
Vay anasını ya, genellikle bilirsiniz belki hani bir anlık korkuyla falan oluyo derler. Öyle bişey oldu mu hocam merak ettiğim için soruyorum. Yoksa birden bire durduk yere mi başladı bu?
Soran+1 yılanlık korkularım veya heyecanlanmalarım olmuştur illaki ama hatırlayamıyorum. birden başlamadı yavaş yavaş ilerledi bu durum. ilk dönemlerinde m harfleriyle başlayan kelimeleri söyleyemiyordum. zamanla harf değişmeye ve çoğalmaya başladı
- +1 yıl
Anladım. Valla dediğim gibi hocam ya bu halde olanlara çok üzülüyorum, belki haddim değil ama ne biliyim çok üzülüyorum. bir de dalga geçen gerizekalılar oluyo ya, neyse. Tekrardan Allah kolaylık versin hocam.
Soran+1 yılo dalga geçenlerle hesaplaşıcam zaten hepsi aklımda onların :) ilgin için çok teşekkür ederim
+1 yılbir yerde bir afiş görmüştüm kekemeliği düzeltiyoruz diye ama hatırlamıyorum şu an caresi varmıs kekemeliğin ama sempatiklik kattıgını düşünüyorum kekemeliğin ve R leri soyleyememenin insanlara :)
06 Yorumla
Soran+1 yılbiliyorum oraları 15 günde kekemliğe son diye biryer :)) dayı palavra öyle yerler. düzelebilecek birşey bu zaten. tencerenin dışı parlak görünebiliyor belki ama içi kapkara :)
- +1 yıl
Yani bilmiyorum ama bence gerek yok kekemeliği düzeltmeye sempatiklik katar diye düşünüyorum keşke R leri syleyemeseydim :D
Soran+1 yılama şöyle birşey var diyelimki birisiyle sohbet ediyorsun ve fikrin var bir konuda. tam bunu söylemeye başlarken nefesin biranda kesiliyor ve ilk kelimeyi söylemek için kendinden geçiyorsun. konuşamıyorsun bunu düşünsene :))
- +1 yıl
Birde şöyle düşün hararetli bir ortam var tartışmaya uzanmak üzere derdini anlatmak için konuşcaksın hoop gitti :) yumusamaz mı ortam?
Soran+1 yılçoğu kişi bu anda senin üzerinde baskı kurmaya başlayıp seni iyice kilitlettiriyorlar. insanlar olaya sempatiklik yönünden bakmıyor. en azından benim çevremdeki insanlar böyle
- +1 yıl
Cevrendekilerin ayıbı o bence
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
4Cevap
Kekeleyerek biraz da psikoloji ile ilgili bu konuda bazı tedavi yöntemleri ruhsal rahatlama ve huzur olması gerekiyor. Yeneceğinize eminim. Lütfen denemekten vazgeçmeyin çok çalışın FİGHTİNG! :)
026 Yorumla
Soran+1 yılare you want to fighting with me? c'moooon :)) bazı meditasyonlar var onları izledim ama belli bir süreye kadar götürüyor
Soran+1 yılyabancı dilim iyi sayılmaz alttaki cümlede kural hatası yapmış olabilirim :) psikolog olayını düşündüm ama kendim yenip kendi başardığım birşeyden gurur duymak istiyorum
- +1 yıl
Bak böyle zihniyet çoğu kişide görüyorum. Ama senin uzman bir kişiden yardım alman gerekiyor. Tek başına tam olarak düzeltemeyebilirsin çünkü bazı yapılması gerekenler ve bilgiler var ama bir uzmana gidersen o sana yardımcınolmaya çalışır ayrıca o sana sadece ne yapılması gerektiğini söyleyecek bilgilendirecek ve konuşacak gene senin elinde olan bişi olucak çoğu kekeleyerek insanlar uzmana bile gitse de yenemeyeniliyorlar bunun sebebi irade ve güçlümolmakta anladığım kadarıyla sen de o var ve bir uzmandan yardım alırsan mutlaka iyileşeceğine inanıyorum ayrıca gene sen başarmış olacaksın :)
Soran+1 yıliyileşeceğime bende inanıyorum bu düzelecek elbet :) doktor olayına etrafımdakileri ikna edemiyorum. bana kalsa nolucakmış ya bir gideyim bakalım der giderdim
- +1 yıl
Etrafındaki insanların demesine bakma sen etrafındaki insanların dediğini böle dinlemeye devam edersen düzeltemeyebilirsin bunu göze mi alıyorsun? Çaktırmadan da olsa uzman bir kişiye danışmalıdır çok samimi söylüyorum etraftaki kişilerin B'nde böle dediğini dinleseydim B'nde şu an ne halde olurdum bilmiyorum lütfen önerimi dikkate al :)
Soran+1 yıletrafımdakiler mevzusu kendime uydurduğum bir mazeret bu belli bişey. gidecek olan gider o doktora. kime gitmem gerekiyor şimdi benim :)
Soran+1 yılpeki. bu konuyla ilgili tavsiyenin arkasından gideceğim
Soran+1 yılsizleri dinlemek için böyle bir başlık açtım zaten :) sizlerinde bu konuda fikirlerini beyan etmesi beni daha mutlu etti açıkçası :) kendimde yeni farkettiğim birşey daha var. yeni tanıştığım veya uzun süredir görüşemeyip yeni görüştüğüm kişilerle konuşurken rahat konuşuyorum. buna ne demeli şimdi :))
Soran+1 yılçabuk ısınan insan durumunu biraz daha açabilir misin?
Soran+1 yılyok yok yanlış manada anlamadım kesinlikle. teşekkür ederim bu arada. bir rahat konuşabilsem neler konuşucam neler anlatıcam bir bilsen ah :) eski halimi o kadar çok özlüyorumki
Soran+1 yılklavyede sorun yok da ondan :)) bu konuşkanlığımda eski halimden geliyor zaten
Soran+1 yılbilinçaltı olumlama tekniği hakkında bilgin var mı?
Soran+1 yılinternetten araştırmalarım sayesinde birkaç defa uyguladım bunu. olumlu sonuç verdi diye hissediyorum ama eminde değilim :)
Soran+1 yılçok tuhaf birşey bu ya :))
Soran+1 yılbeyin kekemelik kavramını hatırladığı için devam ediyormuş bu durum. kavram hafızadan silindiği takdirde devamlılığı sürmez diye bir açıklama okumuştum. bir kavramı silmek yerine onu başka bir kavramla yerdeğiştirmek daha etkili olabilir diye düşündüm bende
+1 yılALLAH ŞAFİ adının hürmetine bu mübarek gecede şifa versin kardeşim Amin
04 Yorumla
Soran+1 yılamin. güzel duan için çok sağol
- +1 yıl
rica ederim umarım yenersin RABBİM yar ve yardımcın olsun tekrardan
Soran+1 yılamin. (cc) cümlemizin yardımcısı olsun
- +1 yıl
Amin kardeşim ecmain
+1 yılMerhaba bende de kekemelik vardı ama kekemer adında bir merkeze gittim ve kullandıkları shaping tekniği ile kekemeliğime çözüm oldular :) kekemer. com. tr videolar/ buradaki videolarda izlemenizi tavsiye ederim:)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılpeltektim, kendim yendim. Kekemeliği yenmek pelteklikten daha kolay bunu biliyorum :)
025 Yorumla
Soran+1 yıltavsiyen veya söylemek istediğin birşeyler varsa okumak isterim
Cevap sahibi+1 yıldil alıştırması yapabilirsin. Takıldığın yerleri tekrar etmeye çalış sürekli. Sesli kitap oku tane tane ama. Sonra hızlı okumaya gayret göster. ş, s, c, ç, z, j dil araştırmaları var bunları yap. Birde nefes ve dil kontrolünü iyi yapmalısın. Mesela konuşurken bazı harfler dilin alt dişlere değmesi gerekirken bizim kekeme veya peltek olanlar dışarı çıkarabiliyor. Bunlara önceliğini ver birde sabır göster. Duanıda eksik etme. Düzelecektir eminim
Soran+1 yılilginç birşey bu. her zaman olmuyo ama nöbet yaptığı zamanda imanımı gevretiyo. bu dediğin alıştırmaları önceden duymuş ve uygulamıştım. bir zaman düzeldim ama sonraları yine başladı. psikolojik birşey olarak görmeye başladım ben bunu
Cevap sahibi+1 yılolabilirde :)
Soran+1 yıleğer bu iş psikolojikse buna nasıl bir çözüm bulunabilir?
Cevap sahibi+1 yıldestek alman lazım. Korkuların vardır belki onları yenmen gerekir. Veya geçmişe takılıp kalıyosundur bunu aşman gerekir. Bunu senin bilmen lazım yaşadıklarına dön bir bak. Tekrarladığı günlerde niye tekrarladığını sapta ona göre bir çözüm üretirsin kendince
Soran+1 yılgeçmişimde birşeyler var bunun farkındayım. bana en yardımcı olabilecek kişi yine benim bu yüzden kendim aşmalıyım bunu. genelde ne tür olaylar sebep olur bu tip sorunlara?
Cevap sahibi+1 yılanne baba yaşantısı. veya en büyük korkuların, yaşanmışlıkların. panik atak gibi düşün bazend heyecanlanmadan dolayı olur böyle şeyler. Yani bunu bir saptamanı öneririm
Soran+1 yılevet heyecanlanmadan aniden kasmaya başlayabiliyo beni bazen. genelde aşırı stres , korku , heyecanda olur. geçmişteki birikimlerin patlaması olabilir mi bu
Cevap sahibi+1 yılbirikim değilde sürekli tekrarlayan şeyler olabilir. Mesela korktuğun bir şeyi üst üste yaşamış olabilirsin belirli aralıklarla.
Soran+1 yıltekrarlanan bazı şeyler oldu bir kişi tarafından. benim için olumsuz durumlardı
Cevap sahibi+1 yılondan önceki konuşmanı birde ondan sonraki konuşmanı değerlendir. burdan çıkar belki :)
Soran+1 yılo kişiyle tanışmadan önce gayet neşeli rahat huzurlu bir insandım. ondan sonrası tam tersi oldum. o günlerimi özlüyorum
Cevap sahibi+1 yılsende bendensin :)
Soran+1 yılo kişiyle 2 sene görüştüm sonrasında hiç görüşmedim ama bütün hayat enerjimi sömürmüş :) nasıl geri dönebilirim
Cevap sahibi+1 yılaynen öyle bende 2 sene. Ben hobilerimle tutunmayı başardım diyeyim ama tam tutunamadım şu an bile topallıyorum. Futbol oynuyorum, müzikle uğraşıyorum sanada tavsiye ederim. Git basket oyna, yüz, voleybol oyna, gitar çal, şarkı söyle, bodyle uğraş, resim çiz... yap bişeyler işte
Soran+1 yılkısacası hobi. yerle bir olan bir binayı yeniden yapmak gibi bişey bu. özgüven olayıda devreye giriyo tabi burada
Cevap sahibi+1 yıltabi. ama bunlarla uğraştıkça özgüvenin artıyor merak etme :)
Soran+1 yıldediklerini uygulayacağım. inşallah düzeltirim bunu. bunun ne olduğunu başına gelen insan bilir anca. alıştırmalar ve hobilerle uğraşırken senin nasıl düzeldi. yani düzeldiğini nasıl farkettin
Cevap sahibi+1 yılbenim küçüklük hayalimi takip etmekle başladı hepsi 2 sene ara verdim ama yeni bir başlangıç içinmiş demekki diye düşündüm. Namaz kıldım, dua ettim. Boş olduğum zamanlarda şiir kitabı için hazırlık yaptım, roman yazmaya başladım, resim çiziyordum baya bir ilerlettim, gitar, bass gitar gibi şeylerle uğraştım, yemek yapmayı öğrendim iyi bir aşçıyım baya hemde, 2. dile ağırlık verdim, solistlik yaptım, çalıştım çabaladım :)) böyle işte
Soran+1 yılne mutlu sana. çaba gerektiren şeyler bunların hepsi. hobi olayını başka kişilerdende duymuştum. herşey inanmakla başlıyo. benim inandığım şey şu; birgün gelicek bu sorunum tamamiyle geçicek ve o kadar güzel konuşacağımki etrafımdaki kişiler bana özenicek :)) birçok hayalim var hepsinin altından kalkabileceğimi biliyorum ama bu konuşma olayı batırıyor hepsini
Cevap sahibi+1 yılkonuşmayı halledersin basit o bende o hayali kuruyordum ki sesime hayran olanlar oldu rahat ol sen hepsi geçmişte kalacak. Tane tane konuşmaya bak robot gibi sonradan hızlanırsın gerekirse diksiyon kursuna gidersin :)
Soran+1 yılbu günlerimi hatırladığım zamanlardada gülücem :)) senin adına sevindim gerçekten. geçmişi unutmak için bunların yanında özel bir tavsiyen var mı peki
Cevap sahibi+1 yılGeçmiş unutmak için yaşanmıyor :) onları hep iyi hatırlaman yeterli ;)
Soran+1 yıliyilerin arasındaki kötüler daha çok göze batıyosa eğer?
+1 yılDeğilim de bunların kursu var hatta bir cok onemli unlu kekemelikten kurtulmus ornek bruce willis
04 Yorumla
Soran+1 yılevet duymuştum onu daha önce. gurur türkücümüz hüseyin turan abimiz var :)) diksiyon kurslarının bu konuda etkili olduğunu duydum birkeresinde
- +1 yıl
Evet kursları tedavileri var şükredilmesi gerek ki tedavisi mevcut
Soran+1 yılkesinlikle öyle. Allah devası olan dert versin diye boşuna söylenmiyor bu söz
- +1 yıl
Aynen
+1 yılBen kekemeleri cok severim cok tatli oluyolar :-) ve elimden geldigince yardimda ederim... :-(
00 Yorumla
+1 yılhacı öğrenirsen sonucu banada yaz ya benim yeğende var daha küçük ama düzelmiyor
02 Yorumla
Soran+1 yılemin ol ben bunu başarıcam ve başardığımda forumlarda ve bu gibi sitelerin çoğunda nasıl başardığımı yazıcam
- +1 yıl
İns. Kardesim
kekememisin yok degilim maksat bulaşmak :D
07 Yorumla
Soran+1 yılböyle bir sorunum var evet
Soran+1 yılonları zaten araştırıyorum. ben sizlerle bilgi alışverişi yapmak istiyorum
Soran+1 yılpeki sağol yinede
Soran+1 yılçabalıyorum baya. düzelteceğime inanıyorum
Arada oluyo bana
010 Yorumla
Soran+1 yılkendini kontrol edebiliyor musun o anda?
Soran+1 yılo anların en etkili çözümü o evet
Soran+1 yılstres , heyecan , sinirlenme anlarında
Soran+1 yılfarklı ortamlara girdiğim zaman birden azalıyor. işi belli bir kalıba dökebilsem sorunu kökten çözücem ama ne zaman ve nerelerde blok oluştuğunu anlayamıyorum hala. saklanbaç oynuyoruz resmen :)
Soran+1 yıldoğru söylüyorsun. öyle ortamlarda insan konuşmasına daha konsantre oluyor ve daha özen gösteriyor
Ben değilim.
010 Yorumla
Soran+1 yılrahat konuşabilmenin kıymetini bil :)
Soran+1 yıldenemiştim kitabı bir zamanlar. üzerinden zaman geçince eskiye döndüm. devam edicem kitap olayınada
Soran+1 yılkesinlikle
Soran+1 yılbuna bende inanıyorumda o günü bir görebilsem :)
Soran+1 yılbu iyi görüşlerin beni çok mutlu etti gerçekten :)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım