En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Başvurma ve peşin harç ortalama 400 TL falan tutuyor en fazla. Çekişmeli boşanma dilekçesi ve protokol ile davacı ve davalı birlikte gidip vermeniz gerekiyor dilekçeyi
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Harçlar kişi başı 600-700 civarı bin TL yi asmaz Hemen dilekçe verin Birbirimizden talebimiz yoktur diye bir protokol yapın onuda mahkemeye dilekçeyle verin Tek celsede boşanirsiniz. Hukuki net diye bir site var ordan daha doyurucu bilgi edinirsiniz.
110 Yorumla- Soran+1 yıl
Teşekkür ederim
- Soran+1 yıl
Hayırlısı
- +1 yıl
Ne kişi başı 600-700 mü? Çok değil mi sence bu rakam?
- Soran+1 yıl
@Bordobere61 dilekçe için 100 dava açmak için 362 verdik. Kişi başı değil
- +1 yıl
Ben biliyorum ne kadar oldugunu hukukçuyum zaten
- Soran+1 yıl
@Bordobere61 hallettim ya saol
- +1 yıl
Birşey yapmadım ki 😀😀😀😀
- Soran+1 yıl
@Bordobere61 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
- +1 yıl
👍👍👋👋🇹🇷🇹🇷
- +1 yıl
Protokol imzalayacaksınız, maddeleri siz belirleyeceksiniz. İsterseniz 1 lira vermeden de anlaşırsanız boşanabilirsiniz
14 Yorumla- Soran+1 yıl
Mahkeme masrafı dilekçe falan onu soruyorum
- +1 yıl
Dava masrafı ödeyeceksiniz, çok masraflı olmaz tek celsede biteceği için. 400 lirayı geçmez harcı pulu tebliği
- Soran+1 yıl
Teşekkür ederim
- +1 yıl
ricalar
- +1 yıl
Ya sevmiyorsan niye evleniyorsun sen mal misin
00 Yorumla annem 600 mü ne vermiş ti
10 Yorumla- +1 yıl
Benim var
10 Yorumla - +1 yıl
Dkkswlpslwldpdld
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Anlaşmalı Boşanma Davası Masrafı
Anlaşmalı boşanma davalarında tanık dinlenilmesine gerek olmaması sebebiyle dava açılış masrafları ona göre hesaplanmaktadır.
Anlaşmalı Boşanma Davası Masrafını Kim Öder?
Anlaşmalı boşanma davasında bahsettiğimiz üzere harçlar ve gider avansı peşin olarak dava açılırken ödenmektedir. Anlaşmalı boşanma davası masrafını kimin ödeyeceği en çok sorulan sorulardan biridir.
Kural olarak dava açacağı sırada davayı açan yani davacı dava masraflarını ödemektedir. Ancak anlaşmalı boşanma davalarında masraflar nitelikleri itibariyle farklı şekillerde ödenebilmektedir. Örneğin taraflar masrafları ortaklaşa ödemeye karar verdikleri gibi yalnızca bir tarafın ödemesini de kararlaştırabilirler.