Cok zeki ! yurdum insani yeni bir yontem kullaniyor artik, sokaga rahat rahat cikabilmek icin. Kamu hastanelerinde hafta sonu normal randevu verilemiyor. Ama özel hastaneler ve muayenehaneler hasta kabul edebiliyor. Özel hastanelerin birçoğunda internet üzerinden randevu alınabiliyor. Daha sonra vatandaşa bir SMS gönderiliyor. Bununla kişi dışarı çıktığında ve kontrol olduğunda 'ben hastaneye gidiyorum' diyor. Geçen sokağa çıkma yasağında da yaşadık, cumartesi günü hastaneye gidiyorum, hastaların önemli bir bölümü gelmiyor. Arıyoruz, 'unuttum, gelmeyeceğim' gibi bahaneler sunuluyor. Bu kötü bir suistimal. Hem bir doktor olarak hafta içi çalışıp yoruluyoruz, bir de hafta sonu hastalarımız için hastaneye geliyoruz ama bu kötü bir psikoloji oluyor. Kendimizi kullanılmış hissediyoruz."Her insanin basina bir polis bile dikilse, insanimiz kural tanimiyor!
Sokağa çıkma yasağını delmek için sahte randevu! Suç sayılıp ceza verilmeli mi?
Basit. Hastahaneler gelmeyenlerin tüm listesini polise versin. Tekrar olduğunda yapışsınlar yakasına. Gerçi polisin umursayacağı yok. Sözde yasak; iki hafta sonu da sokak doluydu ve polis karakolu iki dakika mesafede olmasına rağmen bir kere bile geçmediler burdan. Bazılarına market fırın bahane oldu bazıları da arada kaynadı. 20 yaş altı gençler buluşup gezdiler. Karşımızda hafta içi bile açık olmayan iş yerine pazar pazar ne hikmetse 10 kişinin geleceği tuttu (pazar günü çalışma izni bile yoktur) Onlar yeterince umursasa, denetim yapsa bu kadar delinmez bu yasaklar.
Bence kesinlikle bunlara denetim şart. Ayrıca farklı konuya deyinmek istiyorum. Buranın yerel haber grupları var Facebookta ailecek ormana yürüyese çıkan insanlardan bahsediyordu yasak gününde denetime yakalanmışlar. Bir yorum vardı çok enteresan ormanda yürürüs yapan insanların size ne zararı var diye ula andaval yasağı delmişler işte ne zararı olmasın TV'ler bas bas bağırıyor sokağa çıkma yasağı var diye sen kurala uymazsan cezayı da yersin bu kadar basit ister şehire in ister ormanlık alanda gez aynı şey. Evde kalanlar enayi mi çıkmıyor o zaman
Suistimal işte maalesef sonucunda yine bize dönüyor. Sonra da belki kendi akrabasına dostuna dönüyor bu durum maalesef; tabi bu durum tüm insanlığı etkiliyor...
Ön ödemeli randevular başlasın, kartınızdan sallıyorum 20 lira randevu ücreti kesilmiştir ve muayeneye geldiğinizde ücret düşülecektir de bak ne oluyor :)
hem gerçek hastalrın randevu ve tedavi haklarını elelrinden alıkları için "insan canına, sağlığına kasten zarar vermek suçundan yargılanmaları" hemde yüksek miktarda para cezasına çarptırılmaları gerekli diye düşünüyorum. Doktorlar boş boş hasta beklerken, gerçek hastalar randevunun boşalmasını bekliyor. Buna insanlık diyemem.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
işte bu gibi hareketler birşeylerin her zamanki gibi yine idrak edilemediğini ispatlıyor. halbuki hayatı kolaylaştırmaya ve korumaya yönelik kuralları birileri denetleyeceği ve yapılmaması halinde cezalandıracağı için değil, tamamen kendi menfaatimize uygulamalıyız. disiplin kelimesi sadece askerlikle ya da güvenlik gücü olan kişilerle alakalı zannederiz, halbuki disiplin; "hiç kimse denetlemese-kontrol etmese bile kurallara riayet etmek"tir
Ölçmesi zor bir durum. Gerçekten de randevu alıp gidemeyenler de olabilir. Ahlaksızlık maalesef uyanıklık adı altında çok kişide var. Hem kendi hem de başkalarının sağlığını riske atacak ne önemli işleri olabilir ki?
Gereksiz dışardan gezen herkes ceza almalı ve ödemeli. Bence para cezası artı yurt karantinası desinler bak kimse kalıyor mu ortada. Ama yazılan cezayı kaymakamlık silerse bu iş olmaz