Suratını sınırsızca boyaya bulayıp, başı örtülü fakat bedeninin her hattının belli olduğu giyim tarzını kendine yakıştırdığını düşünen, "kapalı" kadınları nasıl buluyorsunuz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılTesettür evvela erkeğe, sonrasında da kadına inen bir ayettir. İzahatinde de hatların belli olmayacağı şekilde hanımların '' ziynetlerini saklaması '' emrolunduğu gibi erkeğin de giyimine dikkat etmesi gerektiği, gözlerine hakim olması gerektiğine değinilir.
Fakat, ilk tesettür ayetinin indiği erkek bırakın birilerine bakmamayı, ilk gördüğü kızı direkt yatakta düşünüyor; af edersiniz; ve amacını elde etmek içinse her türlü hayvanlığa, şaklabanlığa soyunuyor. Hemcinslerimden utandığıma, bu tip eğilimi olanları hayatımdan çıkarttım, tek kişi de kalsam değmezler.
Devamında, tesettürün farz olduğu hanımlar '' kapandım '' nidasıyla sizin de zikrettiğiniz gibi daracık giyinebiliyor, yüz hatları ve çehresi tamamen değişecek ve '' vitrinize '' edilecek şekilde süsleniyorlar. Peki ama tesettür güzelliği saklamaktı, tahrik etmemekti, ben nasibimi bekliyorum, Allah için kapandım demekti, ne oldu onlara?
O insanların ameli de zihniyetleri de kendine, bizi ilgilendirmez. Fakat, o insanlar tesettürün yüz karaları olduğu gibi '' işte bu kapalılar da böyle canıııım '' durumlarına sebebiyet verip tesettüre leke getiren kendini bilmezlerdir.
Allah ıslah etsin böyle insanları.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılboşa güneş ışığından yoksun kalmak boşa yaz günü sıcakta pişmek bu.. tesettürün manası kapat kapat kapat değildir.. tesettür bir ruhtur! sakınmak gizlenmek hatta karşı cinsi nefsinden korumaktır.. siz vucut hatlarınızı belli edıyor uzerıne şuh kıyafetler giyiyor bahsettiğiniz gibi kokona gibi geziyorsanız asıl o zaman allah ile sıkıntıya düşersiniz! allah size daha kızacaktır bak senin yüzünden benim yolladığım dine küsenler oldu yolladıgım kuralı assagılayanlar oldu sen ne hakla bunu yaptın diyecektir.. müslümanlığın temeli niyetdir niyetin iyiliği ve saflığıdır.. mesela günde beş vakit dostlar alışverişte görsün diye namaz kılıp secdesine vardıgınız allaha o arada yakarmıyor aksıne kişilere kotu nıyet beslıyor yalan ıftıra atıyorsanız kıldıgınızı sandıgınız namaz sadece jimnastık hareketlerıdır bunun vebali daha agır olacaktır.. sahurda kalkıp ıftara kadar o arada kımın kızı kıme ne demıs kıme ne ıftıra atsam kımın hakkını yesem dıyorsanız vallahi boşa ac kalmışsınız demektir.. kalbı temız nıyetı temız ınsanlar sıze fark atarak gırerler sız bakakalırsınız artlarından.. ne dıyorduk? önce niyet.. önce allah rızası.. boşverın dostlar alısverıste gormeyıversın... vicdanlarda yasayın dini.. reklamlarda değil!
09 Yorumla- +1 yıl
Vicdanin iyi olsun zina yap vicdanin iyi olsun namaz kılma vicdanin iyi olsun oruç tutma sen cehenneme girersin vicdanin cennete
- +1 yıl
@exeberiaisin ha sen diyorsun ki namaz kıl oruç tut apış arani kapat ama her tür pisliği hasedi iftirayı yalani yasa yine cennet öylemi?
- +1 yıl
Benim dediklerimi ekleme ile okudun sanırım peygamber efendimiz hadisinde haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandir demiş yazdığınız yorumda vicdan iyi olsun yeter manası var ben oraya laf söyledim. Her türlü pisliği yasa derken hangi sozumden bunu anladınız sasarim sozlerimi eklentisiz okuyusunuz
- +1 yıl
@exeberiaisin yok tam sizin benim anlattığımdan anladiginiz gibi anladım olayı.. doğruyu söyle buluruz benim bahsettiğim ibadeti zayif vicdani temizlermi öndedir yoksa sizin bahsettiğiniz vicdani pis ama ibadeti tam olanlarmi?
- +1 yıl
Mumim her anlamda islama uymali ama insan beşerdir hata işler günahkar olur bu ıslamın kötü olduğunu değil o kisinin kötü olduğunu gösterir. Vicdan konusunu yazdınız ve ben orayı söyledim peki ben sizin yazdiginiz hangi sözü yazdım?
- +1 yıl
@exeberiaisin yoo mümin mevzusunda hemfikiriz elhamdülillah ki burda ne ben nede siz İslam kötü demiyor bunu oyle algılayan kusbeyinlidir! Gayet anlaşılır bir dil kullanıyorum diyorumki namazda secdede komşunun karısını dusleyenmi Allah'a yakındır yoksa evinde oturup namaz kılmaz iken komşu kadını görünce perdesi i çekip başını cevirenmi?
- +1 yıl
Başını çeviren tabi lakin erkekte nefs vardır ıstemsiz bakar ki bakmam diyen yalancidir ben bakınca kafami ceviririm ama görmüş olurum şimdi benim suçum nedir
- +1 yıl
@exeberiaisin güzel kardeşim ne dediğimi anladiysan konunun dışına çıkmanın anlamı yok herkesin günahı kendine.. ayrıca ben bakmam.. sen şimdi bana yalancı diyosan oda artık allahla senin aranda😉
- +1 yıl
Nefsini yendin yani eyvallah
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılİki yüzlü olduklarını ve samimi olmadıklarını düşünüyorum.
Bir çok insanın böyle olduğunu düşünürüm zaten.10 Yorumla
+1 yılİçimden gülüyorum
11 Yorumla- +1 yıl
Nasıl bi' gülüş bu?
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
42Cevap
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. ALLAH islah etsin derim ne diycem
Baska diyecek laf yok
Kocasindan helalinden baskasi icin makyaj yapmasi haramdir
Vucutunu belli eden elbise giyemez
Seadet-i Ebediyye kitabında diyor ki:
(Tergib-üs-salât’daki hadis-i şerifte, (Örtülü olan çıplaklara ve erkek gibi giyinen kadınlara ve kadın gibi giyinen, süslenen erkeklere lanet olsun) buyuruluyor. Hele dar pantolon, erkeklere de caiz değildir. Çünkü, kaba yerleri dışardan belli olmaktadır. Bundan başka, kadınların pantolon giymeleri eskiden de, şimdi de İslam âdeti değildir. Dinsizlerden, İslam tesettürünü bilmeyenlerden gelmektedir. Haramlar yayılsa, yerleşseler de, İslam âdeti olamazlar. Kâfirlere benzeyenin, onlardan olacağı, hadis-i şerifte bildirilmiştir.10 YorumlaSelam, benim için sorun değil asla yargılamam. Kişi kendini bilir saç gösterme de şimdi yeni moda oldu. Ben kimseyi yargılamıyorken burada dediğine benzer biri beni yargıladı hakaret etti.
10 YorumlaHiçbirşey düşünmüyorum tabi yapmasa daha iyi ama herkes kendinden mesul kimse kimseyi yadırgayabilecek kadar düzgün değil kafasını kapatır onun günahını almaz dar giyinir onun günahını alır bu onunla Allah arasında. Sende sadaka verirsin onun sevabını alırsın yaşan konuşursun onun günahını alırsın. Kafası kapalı bubu nasıl yapar eder muhabbetine çok takılmamak lazım derin konular
21 Yorumla- +1 yıl
Üzerine düşündürmek istediğim giyim kuşam değildi tam olarak. Teşekkürler.
- Aile & Toplum konusunda 540 cevap paylaştı.
+1 yılDindar insan yapmaz bunu ama ülke de kapalıların üzerinden siyaset yapıp güzel ekmek yediler o üzerinden siyaset yaptıkları kapalı muhafazakar kesim süsü püsü varaklı eşyalarını gözümüze sokuyor sosyal medya da nerede kaldı bunların mazlumluğu benim türbanlı bacılarım diye yırtındıkları bacıları şatafat içinde yaşıyor
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 869 cevap paylaştı.
+1 yılÖrtünmelerinin sebebi inancı gereği olmayan aile ve mahalle baskısı ile örtünmek zorunda kalan insanlar var!
Bakın ben başımı kapattım bana baskı kurmayın mesajı veriyor böyle yaparak.
Bu mantık ile baskı yapan zihniyet içinde saçının telinin görünmemesi yeterli oluyor..11 Yorumla- +1 yıl
Yadırgamıyorum asla!
Onu bu konuma düşürenlerin sorunu bu kesinlikle
Beni ilgilendirmediğini düşünüyorum, insanları 'insan' olarak görüyorum.
Yargılamak bana düşmez 😊13 Yorumla- +1 yıl
Birleşin, yargılayalım demedim.
- +1 yıl
Teşekkürler.
Aile & Toplum konusunda 548 cevap paylaştı. Kendisini teşhir etmekten hoşlandığını, tabiri caizse arandığını, Allah'ın emri olduğu için kapanmadığını gösteriş ve zamana ayak uydurmak, ya da birilerine yaranma ve yalakalık yapmak için yaptığını düşünürüm.
20 Yorumla
+1 yılÖyle giyinecek ise kapanmasına dinimizin kuralları vardır ve bellidir o cizgiden çıkacaksa hiç kapanmasın ben karışmam ne yaparsa yapsın ama vebal altına giriyor dini öğrenen yeni nesiller onlardan gördüğünü yapıyor
10 YorumlaKendi iradeleriyle kapanmadıkları için böyle oluyor
12 Yorumla- +1 yıl
Beklediğim cevap buydu senden geldi. 👍
- +1 yıl
Kendi iradesiyle kapanıp sırf bu tarz giyinebilmek için uğraşan kızlar var. Bu dediğin çok eskide kaldı
Makyaj yapan giyiminde dikkat çekici kombinler seçen kapalı bir banan bunu dini inanış ve maneviyat adına değil bir giyim stili olarak moda olarak giyindiğini düşünürüm bu dinen ya da alışmış olduğu topluma ayak uydurma durumu onun seçimidir
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılO tip çakma türbanlilara, o tip çin malı imitasyon süslümanlara ne gözle baktigimi kesinlikle duymak istemezsin...
Allah o tipleri nasıl biliyorsa öyle yapsın.10 YorumlaHalk arasında üstü minare, altı kerhane bayanlar... Çok itici
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılBakın insanlarin tercihlerini kişilerin nasıl gördüğü önemli değil evet doğru değil ama kendine yakistiran bir bireyi elestirmekte doğru değil elbette doğrusu da yanlısı da ona ait sırf insanlar nasıl bakar düşüncesi kabuk yaratıyor resmen
05 Yorumla- +1 yıl
Soru sanırım eksik olmuş. Değinmek istediğim asıl şey başlarını örtüp başka yerlerini göstermeleri değildi. Evet, kendi içlerindeki tezatlık da benim eleştirdiğim bir kısmı fakat sadece o degil; açık kadınların ahlaksız kapalı kadınların ahlaklı görülmesi "toplumun genelince' ... Eleştirdiğim ve yanlış bulduğum bir durum.
- +1 yıl
Bu herkes için aynı durum maalesef ama bunlarla da yaşıyoruz bir şekilde
- +1 yıl
Herkes için? Başı örtük olmayan mini veya dizüstü bir elbise giymiş kadına olan bakış açısı ile sadece başı örtük kadına olan bakış açısı asla bir değil.
- +1 yıl
3lbette aynı değil ama bu yanlış değil mi sizce de
- +1 yıl
Ayrımcılık var sırf dini temsil ediyor diye, yanlış olduğunu söylüyorum baştan beri zaten.
+1 yılolabilir böyle şeyler. kendi tercihi. onları bu konuda eleştirme hakkını kendimde görmüyorum.
23 Yorumla- +1 yıl
Ben görüyorum kendimde bu hakkı. Öyleyse taciz açık olana da yapılmayacak!
- +1 yıl
tecavüzün bahanesi olmaz zaten. dilerse kadın çıplak gezer. çıplak geziyor olması bile kimseye o kadına tecavüz etme hakkı tanımaz. isteyen istediğini giyer. isteyen kara çarşaf giyer. isteyen senin de tarif ettiğin gibi türban takar ama kalçasının ve göğüslerinin hatlarını belli edecek kıyafetler giyer. isteyen budist rahipler gibi turuncu turuncu gezer. isteyen anadan doğma gezer. ben hiçbirini yargılamam.
- +1 yıl
Erkek olduğun için bu düşüncedesin. Evet, kimse kimseye karışmamalı, kimse özgürlüğü sebebiyle yargılanmamalı. Ama olay öyle şekillenmiyor. Bunu ancak ve ancak kapalı olmayan kadınlar anlayabilir. Kapalılara taciz yok. Müslüman imajı verdiği için. Dini, baş örtüsü ile simgeleştirip sınırlayan düşüncede olanlar kapalı kadını baş tacı yapıyor.
- Aile & Toplum konusunda 363 cevap paylaştı.
+1 yılDin kıyafetle ifade edilemeyecek kadar geniş bir kavramdır keza kadının ruhunda , tarz stil moda hepsi tercih meselesi , çok takılmanın anlamı yok
02 Yorumla- +1 yıl
Ortada bir ayrımcılık var ise üzerine tartışılabilinir.
- +1 yıl
Ayrımcılığa karşıyım kadının kiyafetine karışmam düşünceler müzakere edilebilir , insanın dini görüşü bile değişebilir
- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılUmrumda değil ister türbanlı olup çırılçıplak sokak ortasında haka dansı yapıpı isaya teşekkür etsin gram umrumda değil
10 Yorumla
+1 yılTesettüre karşı yürüyen hakarettir. Tesettürün ne olduğunu idrak edemeyen zihniyetteki insanların tarzıdır.
00 Yorumla
+1 yılBen namus bekçisi değilim. Belki benim yaptıklarım onun saçma kapalılığından daha kötüdür, bilemeyiz.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 472 cevap paylaştı.
+1 yılHayat onun hayatı belki kendini öyle daha hissediyor bilemeyiz
04 Yorumla- +1 yıl
Çelişkiler yumağında doğru...
- +1 yıl
Herşey çelişki yaşadıkça öğrenmeye çalışıyoruz:(
- +1 yıl
Neyi yaşadıkça öğreniyoruz?
Müslüman ol da çamurdan ol'u mu? - +1 yıl
Yaşadıkça yeni bir şeyler öğreniyoruz işte hayatla alakalı
+1 yılHoş bulmuyorum fakat herkesin kendi tercihi ve her koyun kendi bacağından asılır.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Çelişki içine girdiğini kutsal kitaptan öğrenebilir.
00 Yorumla
+1 yılyakıştırmıyorum. ama herkesin kendi tercihi. saygıda mecburuz. açıklık da kapalılık da aşama aşama
00 Yorumla
+1 yılKimin nasıl giyindiğiyle ilgilenmiyorum. Yorum yapsam bile kendi içimde yaparım ancak.
Kişi tercihleri kişiyi ağlar..10 Yorumla
+1 yılYargılamıyorum çünkü kapalı açık herkes yapıyor hata
00 Yorumla
+1 yılMakyaj her kadının hakkı kapalai açık farketmez ama bazıları gerçekten abartiyor
00 YorumlaYaklaşık 10 senedir olan durum aslında. Eskisi kadar şaşırmıyorum pek de eleştirmem.
02 Yorumla- +1 yıl
10dan öncesi yok mu?
Vücut hatlarını göstermeyi seviyorsa açılsın kapanmanin ne anlamı kaldı ki o zaman
10 Yorumla
+1 yılYanlış öyle ha açılsın ha kapalı fark yok yapıyorsanız üslübüne göre yapın
10 YorumlaYanlış ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol demiş
10 YorumlaKimseyi ilgilendirmediği gibi beni de ilgilendirmez.
015 Yorumla- +1 yıl
Beni nedense ilgilendiriyor. Gözümü çok rahatsız ediyor. "Mini" giyinmeye ahlaksızlık gözüyle bakılan toplumda, başı örtüp yağlı boyaya yüzü sokup, daracık taytları giyip bedeni komple sunan ahlaksız sayılmıyor.
- +1 yıl
Vurgulamaya çalıştığım iki ayrı tip arasında bir fark var ama. Birisi dini için vücudunun sadece belli bir bölümüne odaklanıyor. Diğeri inansın/inanmasın tamamen içinden geldiği gibi... Müslümanım diyen bir kadın, baş örtmeyi"şart" görüyorsa şayet kendinde; vücudunun baş dışında kalan yerlerini de saçmalayacak boyutta (kendi dinine yakışmayacak biçimde) sunamaz. Eğer ki böyle bir stil benimsiyorsa kendisiyle çelişiyordur.
- +1 yıl
33 yıldır bir defa dahi kapalı kadınların sözlü tacize uğradığına tanıklık etmedim. İstisnalar kaideyi bozamıyor. Çok büyük, ciddi haksızlıklar var.
- +1 yıl
Duymamış olmaktan nerede bahsettim? Tanıklık edemeyecek kadar 'türbanlı ama..."çıkarın gayet "rahat" yaşam sürdüğünü biliyoruz. Fantezisi beni ilgilendirmiyor. İki kadını sırf diğeri örtük diye el üstünde tutup "ayıran" toplumun tutumunu eleştiriyorum.
- +1 yıl
Tanıklık edemeyecek kadar 'türbanlı ama..."cıların gayet "rahat" yaşam sürdüğünü biliyoruz.***
- +1 yıl
Toplumu eleştirmekle yol alabilecek bir platformda miyiz sizce? içten dışa eleştiri yapamaz mıyım? Toplum büyük bir kitleyi içinde barındırıyor. Ama kapalı kadınlar belli bir küme. Neden açık bir kadının uğradığı yaşadığı olumsuz bir deneyimi kapalı yaşamıyor? Tabii ki de eleştiririm. Açık olanlara, özgürce giyinenlere neden direkt kötü gözle bakılıyor da sırf kafasını kapatmış diye diğeri (hem de özgürlüğünü doruklarına kadar yaşarken) kötü söz almıyor.
- +1 yıl
Siz niye bu kadar takıldınız ifadelerime. Anlamadığınız çok belli. Hiçbir kadın tacize seçimleri beğenileri kendilerine dair özellikleri sebebiyle tacize uğramamalı diyorum. Siz de kapalısınız herhalde ki dikkat çekmek istediğim noktayı göremiyorsunuz. Ayrım olmaması gerek diyorum. Uğramıyorlar. Tek bir örnek gösterebilir misiniz, tecavüze uğrayıp ölüsünün bulunduğu bir kapalı kadın haberi?
- +1 yıl
Bana "yetemediğini" söylemeniz ne kadar çirkin bir düşünce yansıması...
- +1 yıl
Konuyu cidden nasıl çarpıtabildiniz, okudum. Kapalı kadının o halini/streç filme sarılı gibi dolaşsalar dahi 'iyi kadın'olarak gören toplumu eleştirmelik hiçbir şey yok diyorsanız zaten kadın eşitliğinden söz eden bir düşünce yapısında değilsinizdir.
Bana, toplumu değil kapalı kadınları eleştiriyorsunuz gibi geldi, diyen biri eşitlikçidir oysa.
Samimiyetsiz buluyorum hem de fazlasıyla..
10 Yorumla
+1 yılAllah belalarını versin.
10 Yorumla
+1 yılsüslüman diyorlar ya heh işte tam bu oluyor
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 390 cevap paylaştı.
+1 yılOnun ismi kapalılık olmaz
10 Yorumla
+1 yılHerkesin hayatına kimse karışamaz diyorum.
13 Yorumla- +1 yıl
Mini giyinene taciz edilirken de mi?
- +1 yıl
Evet o zaman da.
- +1 yıl
Hiç görmedim. Açık olan direkt toprağa.
açıkcası çok yanlış ama moda
13 Yorumla- +1 yıl
"Başı ört, tüm hücreleri sun."
Modayı takip etmediğimden kaçırmışım. Yazık bana. - +1 yıl
Kıyafetlerden bahseden kim?
Midem bulanıyo görünce
10 YorumlaTemiz bir sosyalist kokusu alıyorum bu soruda
00 Yorumla
+1 yılHerkes istediği gibi giyinebilir ilgilenmem.
00 Yorumla
+1 yılHer koyun kendi bacağından asılır
00 Yorumla
+1 yılBeni ilgilendirmez, isteyen istediğini yapsın
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,5b cevap paylaştı. Bir tuhaflık var ortada
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 423 cevap paylaştı.
+1 yılAbes
10 Yorumla
+1 yılKapalı susluman kesim
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yıltezat durum
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılYakışmıyor
10 Yorumla
+1 yılBoşa kapanmış desene
10 Yorumla
+1 yılSamimiyetsiz...
10 Yorumla
+1 yılcogu daha cok ılgı cekıyor maalesef
00 YorumlaKadın nasıl mutlu oluyorsa öyle olsun
08 Yorumla- +1 yıl
Mini giyen de "tecavüzü hak etti" olmayacak o zaman.
- +1 yıl
Başı örtülü, yüzü boya tabakası, vücut hatları meydanda bir kadının düşüncesinden bahsediyor olabilir miyim? Tamamen dış görünüş çözümlemesi yapıyoruz. Müslümanım diyen bir kadın bu şekilde giyinemez. Yüzünü allayıp pullayamaz. Gerçekten derdi din ise.
- +1 yıl
Anlatamıyorum galiba. Mini etek giyen kadın nasıl tabir ediliyorsa bu tip de aynı olmalıdır. Kapalı kadınları diğerlerinden farklı görüp saygı duymak saçmalık ötesi. Eşitlik iki gruba da taciz etmemeyi gerektirir. Amaç gerçekten saygı ve eşitlikse.
- +1 yıl
Açık olana da salça olunmamalı diyorum. Kapalılar kapalı diye" iyi kadın doğru kadın" değil.
çok isterik ve Seksi açıkcası tahrik ediyor
00 YorumlaAradigim kadin tipi
00 Yorumla
+1 yılSehvetli
07 Yorumla- +1 yıl
Sadece başının "örtük" oluşu mu şehvet uyandırıyor?
- +1 yıl
Hayır... Kapalı ama vücut hattı belli olan
- +1 yıl
Aynı anlama gelen farklı cümleler kurduk. Görüntü iğrençler ötesi. 🤮
- +1 yıl
Baş kapalı oluşu görüntüye dönüp bir kez daha baktiriyor ( görüntü çoğu erkeklere göre güzel )
- +1 yıl
Başın kapalı oluşu neden tekrar baktırıyor?
- +1 yıl
2 ayrı durumu aynı karede yakalamak biraz zor olduğu icin
- +1 yıl
😄
+1 yılçelişki
10 YorumlaÇirkin
10 Yorumla
+1 yılEskorttur
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılZevk meselesi giysin
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKendi tercihi
00 Yorumla
+1 yılAzdırıcı buluyorum
00 Yorumla
Devamını Gör(44)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Kapalı bir kadının makyaj yapmasını daracık giyinmesini nasıl buluyorsunuz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler