Hayır bir fetişik durumdan söz etmiyorum. Geleneklerle ilgili bir durum. Gelinin ayağını öpüp ayakkabı giydirme adeti Türklerde olsa o düğünde neler konuşulurdu? :D
Bizde adet olsa normal şeyler konusulurdu herhalde. Adet oldugu için garipseyen olmazdı. Zaten düğünlerde dedikodu gırla. Bundan da bir şey bulurlardı ay ayağı ne çirkinmiş kocamanmış falan derlerdi herhalde.
Bu ne ki bak bir tanesi paylaşmış zaten biliyordum onları da tekrar baktım o kadar saçma adet var ki hele bir tanesi kızların klitorisi kesilmesi bunun yüzünden küçük kızlar hayatıni kaybediyormuş bir tanesi erkek cocuklarinin ölgülü bir seyin icine elini sokmasi 10 dakika bekliyorlarmis ve 20 yasina kadar mi ne 3 kere yapiliyormus icin kurşunlu karıncalar varmış onların sokmasi gerekiyormus verdigi acı dünyanın en çok acısı olan bir seymis nasil bir seyse bir yerde gelin ve damat dugunun ortasinda herkesin icinde gerdege giriyormus bir yerde damadin annesi ilk cinsel iliskilerinde gelin ve damadin yaninda duruyormus baska yerde gelinin annesi gelin ve damadin yaninda durup onlari seyrediyormus bir yerde bakire kizlar ayiplaniyormus bakire olanlar evlenemiyormus evlenmeden önce para karsılıgı bu isi yapanlarla hallediyormus bir yerde burada yazmiyor gelin ve damat evlendikkten sonra gelinin bekaretini damadın en yakın arkadaşı bozuyormuş daha bir suru sey bu iliskiye girme ayak opme meselesi hic bir sey degil ama en kötü kız çocuklarının klitorsinin kesilmesi bu sacmalik yüzünden 14 yasinda kız hayatini kaybediyor
O bahsi geçen karıncaların adı mermi karıncası onların ısırığı insanda mermiyle vurulmuş gibi acı veriyormuş. Ördükleri bir eldivene ilmeklere o karıncaları bağlıyorlarmış. Bunun yapılmasının sebebi erkekliğe adım atmakmış. O dediğin gerdek olaylarını da biliyorum. Bir de şey var Ruslarda Ukraynalılarda gelin sandalyeye oturur. Damat herkesin içinde gelinin eteğinin altına başını sokar damadın elleri arkadan bağlanır damat ağzıyla gelinin ya külotunu ya da jartiyerini çıkartmaya çalışır.
Yok yapar neden yapar? Her toplum dini kendi kültür geçmişine göre yaşar. Türkiye'de yaşanan Müslümanlığa da birçok Orta Doğulu Müslüman karşı. Orta Doğu'da yaşanan Müslümanlığa da birçok Türk karşı.
@Cumhuriyetçi82 kültür diyorsun islamda kültür yoktur yanlış ve doğru vardir bizde de var bir takim seyler ama böyle değil bizimki bunlarin yaninda masum kalıyor bunun yuzden cocuklar ölüyor sayisini yazmişlar hatta ben hatirlamiyorum bunun yüzunden bir kız ölüyorsa bu yapılmaz zaten bir insan kizina evladina bunu nasil yaptirabilir ki nasil kiyar
Kadın sünneti de erkek sünneti de hem islamda hem de islamdan önceki insanların çıkarttığı dinlerde var. Bakire kurban etmek de var. Tanrılara sunmak manasında. Din kültürel bir şeydir. Mesela Orta Doğu menşeli üç büyük din Musevilik, Hristiyanlık ve İslamiyet üçünde de anlatılan anlatılar, peygamber kıssaları bu üç dinden önce o topraklarda var olan çok tanrılı inançlarda da var. Ama bir Orta Asya'ya gittiğinde bu anlatılar orada yok. Ya da bir kutup bölgesine gittiğinde yok. Din, tarih, kültür, coğrafya bunların hepsinin bir bütünüdür.
@Cumhuriyetçi82 Bunu nereden uydurdun bilmiyorum ama islamda böyle bir sey yok bunlar kendilerince uydurmus yapıyorlar ne yaptıklarini kendileri de bilmiyor
Yok uydurmadım. Sümerlerin ve Yahudilikten önce kurulmuş devletlerin dinlerine, dini ritüellerine bakarsan ilahi dinlerle çok paralel olduğunu görürsün.
@Cumhuriyetçi82 ben yahudilige onlara bakmıyorum ben kendi dinime bakıyorum Allah ne demiş kuranda ne yazıyor Peygamber efendimiz ne demia ona bakarım sümerler yahudiler hristiyanlar ben onlara bakmam gerçek din olan islama bakarım böyle bir şey yok internette yazıyor zaten oradan bakabilirsin
İslamiyette kadın sünneti yok Prof. Dr. Saim Yeprem (eski Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı): İslamiyette kadının sünnet edilmesi diye bir şey yok. İslam dininde bunun yeri de yok. İslamda bir tek sünnet var, o da Hazreti İbrahim’den gelen sünnettir. Yani erkeklerin sünnet edilmesidir. Afrika’daki bazı bölgelerde kadınlar sünnet ediliyor. Bu daha çok yöresel geleneklerden kaynaklanıyor.
Herkes kendi dinini gerçek din olarak kabul ediyor. Öküze tapan adam da gerçek din benimki diyor. Sünnet çeşitleri, kadına/erkeğe uygulanması, bizim ölenin arkasından yemekli mevlit yapmamız, doğan çocuğun kırkını çıkartmamız, çocuk doğduğunda kuran, mevlit, yemek yapmamız, cenazenin başında kuran, yasin okumamız bu ve bunun gibi dinin içinde var sandığımız birçok şey İslamiyet Öncesi Türklüğümüzden geliyor. Ve bilmeden etmeden uyguluyorsun, uyguluyoruz. Bunlar yanlış değil. Bunlar kötü değil. Yasaklanmamalı da çünkü bunlar bizim kültürümüz. Musevilik de Hristiyanlık da İslamiyet de indiği bölgenin kültürel özelliklerini, coğrafi özelliklerini yansıtır. Dünyaya açılırken de her millet kendi kültürüne göre yorumlar. Yaşayış böyledir. Ha bir Türk için de Orta Doğulu için de Afrikalı için de Rus için de Amerikalı, Avrupalı için de eğer bunlar Müslümansa zina, içki içmek, adam öldürmek, hırsızlık yapmak günahtır. Çünkü bunların hükümleri kuranda açıkça belirtilmiştir. Fakat yaşayış biçimi, sosyal hayata etkisi olan konular, o milletin o zamana kadar biriktirdiği kültür kendine özgüdür. Her millet kendi kültür gözlüğü ile dine bakar ve kendine göre görür, algılar. Yorumlar.
Kadın sünneti Türk İslamında yoktur. Günahtır. Mısırlı, Sudanlı olan din adamları da kadın sünnetini dine uygun bir şey olarak görüyor. Hatta kadının kocasıyla veda seksi (ölen erkekle son kez seks yapmak) uygulamasını kadının kocasına son görevi olarak kabul eden ülkeler var. Bunu yasalaştırmışlardı. Yine Hristiyan Orta Çağda engizisyon mahkemelerinde cadılık suçu işleyen kadınların memelerinde şeytan olduğuna inanılırmış. Bir sürü cadıyı (kadını) cezalandırmak için memeleri kesilirmiş. Ama bugün Hristiyan bir Türk’e bunu söylesen o da senin gibi gerçek Hristiyanlıkta bu yok. Bu günah diyecek. Özetle kadın sünneti, veda seksi, muta nikahı gibi konular Türk İslamında yoktur. Çünkü bu konular Türklerin kültürüyle zıt düşer. Ve eğer bir kural o milletin toplumsal ahlakına, kültürel hafızasına aykırıysa Allah’ın dini bile olsa o toplumda yeri olmaz. Uygulanmaz. İnsanlar reddeder.
Adet ve töre ne kadar hastalıklı bile olsa kimse konuşmaz
Bizim adetimizdede (Doğuda halla yapılır) Gerdek gecesi sonrası gelinin bakıreliğini ispatlamak için çarşafı balkona asıp sergiletmek var mesela Bunun hakkında konuşmak lazım goygoy yapılacağına : D
ıyy 🤮 oldu olucak geçen belgeselde izlediğim ülkenin adetini de yapalım, gelinin ve damadın akrabalarının ayaklarını yıkadığı suyu içiyorlardı çift 🤮🤮 Böyle adet olsaydı bile sadece ayak fetişistleri uygulardı diğerleri bu ne saçmalık m, k derdi :D
Bu Ne yaaa! Hatun hasta olur bakarsın anlarım, gerekirse altını temizler yemek pişirir yediririm ama bu nedir arkadaş! Bence tam bir rezalet. Bir erkeğin kadın ve çocukları için çalışıp onları korumakla ilgili görevleri var. Bu ayak öpme işi neyin nesi? Böyle düşüncesi olan kızların şerrinden korusun Allah hepimizi..
Hee yani kadını alcaz eve kapatçaz, ya da yanında gezcez tecavüz olmucak? Niye kadını kısıtlıyoz? Erkek bakmamalı, sapıklıktan uzak yaşamalı. Tecavüzü yaşayanda mı kabahat yani?
Kardeş kadınları kapatçağımıza kendi içimizde bu hıyarları dışlıcaz. Anlatabiliyom mu? Evlilik falan kurtarmaz zihniyet pis olunca. Yeter ki adam taksın.. Zihniyet pislik. Kadının bi erkeğe ne de bi erkeğin bi kadına ihtiyacı yok. Sorun bizim erkeklerimizde zihniyetimizde
@Epoch Kardeş yaşın kaç? Kadıköy"de gece 3 te servis şoförünün tecavüz ettiği kızı bilir misin? Televizyonda haberlere çıkan öldürülen kadınları kızları hiç görmüyor musun? Habil ile Kabil olayını sana kanıtlamak zorunda mıyım? Bu inanç meselesidir, islama inanıyorsan durum budur inanmıyorsan zaten ne anlatsam boş. Son olarak kadınların kapatılması olayını nerden çıkardın? Ben kendi yaratılışımı çizseydim şu anda ülkenin lideri olurdum ve ülkeye barış huzur mutluluk hakim olurdu. Hiç kimse anne babasını seçemez. Örneğin sen ana babanı seçme şansın vardıysa niye KOÇ ailesinin bir mensubu olmadın? ya da sabancı ailesinden biri olarak niye dünyaya gelmedin?
Ay çok güzel bir adetmiş ya keşke benim ayaklarımı da öpse nerenin adetiyse bu kadına itat etmeyi seviyor demekki☺bence çok güzel bir adet bu hiçde saçma değil. soruya gelince türkler aynen yorumlardaki gibi derler saçma ne yapıyor bu falan derler hatta engel olmaya bile kalkarlar. ama eşini seven adam karısının ayaklarınıda öper her yerini de değer veriyorki öpüyor yani, üstün bulmaktır kadını bence bu adet bunu anlatıyor bence.😊
Farkli ulkelerin geleneklerini bilmem de, bence bazi gelenekler cok saçma ve gereksiz. Ayak öpmek hicbir sekilde benim kabulüm bir durum degildir yani ister gelenek olsun ister fetiş olsun ister ana babaya saygı amaciyla ayak opmek olsun. Hic gereği yok ya. Gelenek dedigin daha güzel davranislar eglenceler olabilir, saygı dedigin farkli bicimlerde gösterilir vs vs. Kısaca aşırı sacma
Hemen düğün de dedikodu başlar.. Gelini bak daha şimdiden damadı ayağında oynatıyor Evlendikten sonra vah damadın haline diye fısıltılar başlar. dfdddd
turklerde oyle bi gelenek olsa , bu gelenek erkekten cok kadini gerer turkiyede.. turk kadinlari düğün oncesinde ayy ayaklarimi herkes gorecek, damat operken ayaklarimin fotografi cekilecek , acaba ayaklarim guzel mi , hangi renk oje sursem ayaklarima düğünde diye , dugun oncesi gelinin stresi iki katina cikar.. bye
Gün geçmiyor ki yeni bir adet daha çıkmasın. Yok lan öyle bir adet. hiç duymadım. 7 yıllık Türkologum yok böyle bir şey.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
adetse yapılır ne olacak? bizimde bakınca pek akla yatmayan adetlerimiz yok mu? ayrıca ne var bunda işine gelince en öpülmeyecek yeri öpüyor erkek, ayakmı dert oldu? ha herkesin içinde olurmu derseniz olmasa daha iyi tabi.
allah sana omur boyu icinden gelerek sahiplenecek seni namusu gozuyle bakacak senin kalbini kirmayacak kilina bile zarar vermeyecek ev islerinde sana yardim edecek seni hic aldatmayacak devamli sana karsi icinden gelerek sevgi ilgi gosterecek yanaklarini ceneni masumca icinden gelerek oksayacak ayaklarini icinden gelerek yikayacak iyi gunde kotu gunde hastalikta saglikta hep yaninda olacak her ihtimale karsi seni savunacak sekilde bir es nasip etsin