Osmanlı Devleti 7 deniz 3 kıtaya hakimken o zamanlar da İsrail olsaydı ve yine Filistin'e karşı savaş halinde olsaydı Osmanlı Devleti İsrail'i çoktan yok etmez miydi? Ya da o dönem ki Osmanlı Devletinin gücü bu dönemde olsaydı yine Osmanlı Devleti gidip İsrail'i bombalar mıydı sizce? Bugün Türkiye Cumhuriyeti İsrail'e savaş ilan etse sadece İsrail'le mi savaşır? Bunun sonucunda ne olur İsrail mi yenilir yoksa Türkiye Cumhuriyeti mi haritadan silinir?
Cevabın nedir?
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Komik olmayın 500 yıl önceye göre düşünüyorsunuz.
Osmanlı'nın 19 ve 20 yy da ne kadar zor durumda olduğunu, toprak kayıplarını, dış borçlarını bilmeyen yok.
Değerlendirirken biraz dönemin şartlarına bakıp değerlendirin.
Eskisi gibi cenk edilmiyor artık "bir bombaya" bakar binlerce kişinin ölmesi. Adamların bütün dünya üzerinde gücü var birileri de kalkış ilkel yollardan kıyas yapıyor.
1. dünya savaşında adam akıllı bir donanması yoktu Osmanlı Devleti'nin neyden bahsettiğiniz hakkında fikriniz olsun biraz...
Oyun sanki "Osmanlı'nın en parlak yıllarını alalım İsraille kapıştıralım bakalım ne olacak"... Arada kaç yüzyıl var, teknoloji farkı var...
"Olsun hayal edelim olur" mantığıyla İsraili ancak kınayabiliriz işte..212 Yorumla
Soran+1 yılOsmanlının o dönemde ki gücünün bu devirde neye denk geldiğini az çok tahmin edip cevaplamanızı belirttim. Bizde biliyoruz Osmanlı'nın geçmişte kaldığını ve kıyaslanamayacağını.
- +1 yıl
Kınamamıza gerek yok ki Kur'an-ı Kerim'de geçen Nakur geldiğinde teknolojileri çalışmadığında görürüz onları. Yavaş yavaş yaklaşıyor. Ben karşılaştırmayı şöyle buluyorum o zamanın Osmanlı İmparatorluğu'nun birlik ve beraberliği ile bu zamanın Türkiye'sinin teknolojisi birleşince İsrail karınca olur.
- +1 yıl
Az çok neye denk gelir diye bir şey olamaz bende bundan bahsettiğim. Var olan vardır. Eğer kafamızdan ekler çıkarırsak karşı tarafa da eklenip çıkabilir.
Şöyle diyeyim Osmanlı Devleti hep güçlü kalsaydı 1. dünya savaşı çıkmazdı dolayısıyla Almanya da Hitler iktidar olmazdı, iktidar olmadığı için Almanya'daki Yahudiler sürülmezdi sürülmeyince İsrail diye bir devlette olmazdı.
Şimdi olmayan bir devletle neyi çarpıştırayım?
Tarih dizilmiş dominolar gibidir bir noktadan vurduğunda bütün taşlar devrilir ve en sonunda görülen resim de değişir.. - +1 yıl
Farkındaysan Osmanlı kendi çıkarı için girmedi. İngilizler'e gemi siparişi verdi bunlar parayı yedi. Osmanlı ise bu olaya sinirlendi. Enver Paşa, İngiliz Gemilerinden kaçan Alman gemilerini boğazıma aldı böylece İngiliz müddet verdi gemiler ve mürettebat teslim edilmeyince Osmanlı birinci dünya savaşına mecbur girdi. Çünkü o zaman halk öfkeliydi İngilizlere. Ayrıca Osmanlı dediğin biziz sadece ismimiz değişti. Şeklimiz, imanımız değil.
- +1 yıl
Bazı insanlar "oyun" oynamaya o kadar alışmış ki şu olsa bu olsa yeneriz... gerçekçilik sıfır.
Bu aynı "Sınavdan 100 alsam, hocada sözlüme 100 verse proje ödevine de 100 verse karneye beş getiririm hehehe" diyen bir ergenin mantığıdır."Türkiye'nin teknolojisi İsrail kadar iyi olsa, Osmanlı'nın iyi zamanlarındaki gibi olsa, kimse saldırmasa İsraille savaşıyoruz diye yeneriz ya hehehe" diyenleri komik buluyorum..."Kanatlarım çıksa uçarım ki ben" diyorlar haberleri yok insanların kanatlarının olmadığını öğrenemediler hala. - +1 yıl
Yorumumu komik bulduğun için teşekkürler. Ben hiç bir yorumum da İsrail tek olsa yeneriz ehehe demedim. Okusaydın ben yorumlarıma, İsrail, İngiltere ve Abd'yi de dahil ederek söylediğimi anlardır. Sen Nekur nedir bilirmisin bacım? Bilemezsin zira beni ergen sanıyorsun :(. Önemli değil zira ben kişiye hakaret ederek yorum yapmam saygılı bir şekilde yaparım. O senin dediğin teknolojileri kilitleyecek, çalışmaz hale getirecek bir olaydır Nekur. Boş ver anlamak için inanmak lazım inanmıyorsan bir şey fayde etmez. Onları o teknolojilerini içine çekince görürüz. Hz. Mehdi geldiğinde görürüz senin o Abd ve İsrail'ini bide benle dalga geçen tarafını saygılar.
- +1 yıl
Nickiniz yazıyor mu? Hayır. Ortaya yazmışım isim vermemişim değil mi? İyi okuyun.
Düşünceleriniz beni hiç ilgilendirmiyor @NxTGeN.
Ben soruya cevabımı yukarıda vermişim... İyi okursanız cümleyi özellikle anlaşılması için noktalama işaretlerini dikkate alarak okursanız, görürsünüz "bu aynı" diye başlayıp "mantığıdır" ile bitiyor yani bu bir benzetme anlaşılması için kurulmuş bir cümledir.. - +1 yıl
Birbirimize cevap verdiğimiz için üstüme alındın o zaman kusura bakmayın. Ama siz lafı ortaya atınca gene bana geliyor. Zira bende ortada oluyorum bu sefer çünkü burada yorum yapıyorum. İster istemez bana geliyor. Sizin anlattıklarını iyi okudum okumadan yorum yapmıyorum bacım merak etme. Bana söze başlama ve bitirme dersleri veriyorsun burada da beni hedef aldığını gösteriyor. Düşüncelerimin sizi ilgilendirmediğini söyleseydiniz keşke zira attığınız mesaj benim size attığım mesajdan sonra denk geldi. Benim düşüncelerimi sevmek zorunda değilsin ama saygı her zaman önemlidir. Sizin yaptığınız şu lafı ortaya atıp hedef göstermeden söylemektir. Ergen vb kelimeleri bana söylememeseniz bile İnsanlar'ın düşüncelerine saygı göstermediğinizi gösteriyorsunuz. Zaten benim anlattıklarım çocukca görünüyor iman meselesi.
Kafirun Suresi, 6. Ayet-i Kerime.
Sizin dîniniz sizin ve benim dînim benim.
Hayırlı ramazanlar. - +1 yıl
"Sizler Yahûdîlerle muhakkak savaşacaksınız! Harp o kadar şiddetli olacaktır ki, hattâ taş: ‘Ey Müslüman! Şu arkamdaki bir Yahûdî’dir! Gel de onu öldür!’ diyecektir.”(Müslim, Fiten, 80)
Abdullah bin Ömer (ra) bildirdi: “Resûl-i Ekrem Efendimiz Aleyhissalâtu Vesselâm şöyle buyurdu:
"Yahûdîler sizinle savaşacaktır! Fakat netîcede siz onlara musallat kılınacaksınız! Öldürme o kadar şiddetli olacak ki, bir kaya parçası: ‘Ey Müslüman! Şu arkamda duran kişi bir Yahûdî’dir. Onu öldür!’ diye haber verecektir.”(Müslim, Fiten, 81)
Ben bu hadislere göre cevap paylaştım bacım. Bilseydim benim fikrimle ilgilenmediğini elimi sürmezdim sana yorum yapmak için.
Bu arada Türk Dil Kurumun'da çalıştığını bilmiyordum gerçekten güzel ve akıl dolu bir yazı sitilin var :) - +1 yıl
Son yazımdır merak ediyorsan İsrail vs Müslüman savaşını kim kazanacak bu da cevaptır. Başka yorum yazmıyacağım merak etme.
"Müslümanlarla Yahudiler harb etmedikçe kıyâmet kopmayacaktır. O harpte Müslümanlar (gâlip gelerek) Yahudileri öldürecekler. Öyle ki, Yahudi, taşın ve ağacın arkasına saklanacak da, taş veya ağaç; ‘Ey Müslüman, Ey Allah’ın kulu, şu arkamdaki Yahudi’dir, gel de onu öldür!’ diye haber verecektir. Sadece Garkad ağacı müstesna, çünkü o, Yahudilerin ağaçlarındandır.”(Müslim, Fiten, 82)
En İyi Cevaplar
+1 yılosm. nın anca altın çağından bahsedin gerileme döneminde osmlıysa hasta adam diye dalga geçildiğini unutun hep. kurt kocayıınca köpeğin maskarası olurmuş kısaca hiçbişi yapamazdı niye kimse türkiyemiz var demiyo ya anca osmda osmlı geçti bitti gitti o dönem hala bir toprağımızın var olduğunun kıymetini bilelim yoksa asıl işte o zaman israille filistin gibi oluruz
00 Yorumla
Boşuna kendini kandırma osmanlının yükselişte olduğu zamanlarda avrupa karanlık çağda idi. avrupa kendini dinden kurtarıp, teknolojide ve bilimde gelişmeye başladıktan sonra osmanlı teknolojide ve hiçbirşeyde kendini geliştirmediği için ilerki zamanlarda savaşların çoğunu kaybetmiştir. eğer osmanlı devam etseydi (ki edemezdi son metresine kadar bütün topraklarını kaybederdi) israile karşı hiçbirşey yapamazdı. osmanlıya kültürel anlamda hayranlığın olabilir ama 21. yüzyılda siyasal olarak hayran isen koca bir malsın dostum
00 Yorumla
Teknik olarak Osmanlı'nın bahsettiğin dönemlerinde İsrail yoktu. Çok gerçekçi bir karşılaştırma değil. Osmanlı'nın yıkılmasının bir nedeni vardı ve yıkıldı. Şu an Türkiye'nin sorunlarından birini geçmişe bağlanmak olarak görüyorum ben. Gelişmenin toprakla, orduyla olmayacağını anlasak iyi olacak.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
13Cevap
+1 yılOsmanli bir gücsüz Cahil devletti. Osmanlinin Fetih zamani ve askeri gücü Kilicin savaslarda Silah olarak sayilmamasinlan bitmisti.
Osmanli bitmeseydi bugün hala Ingiliz yalakalari olurlardi, hala Batinin sömürdügü bir devlet olurdu.
Osmanli Israile karsi hibirsey yapamazdi cünkü Israilin askeri gücü daha fazla.
Nasil bugün bütün Müslümanlar israile karsi birsey yapamadiklari gibi.
Türkiyede Israile saldiramaz bu Türkiyenin sonu olur arti baska ülkede olanlar icin kendi vatandaslarini kurban edemezsin.00 Yorumla
+1 yılTürkiye İsrail'e çıkarları gereği savaş açmaz. Lafta İsrail'e düşmenız ama gerçekte müttefik ülkeleriz malesef. Varsayalım ki savaş açtık İsrail ve ABD ortadoğudaki emellerine kolay yoldan ulaşmış olur. Türkiye tek başına onlarla mücadele edemez. Başarılı olabilmemiz için Arapların da para düşkünlüğünü bir kenara bırakıp İsrail'e karşı durması gerekir. Osmanlı Devleti en zor dönemlerinde bile bir karış toprağını satmamıştı. Şimdi nerede öyle siyaset ehli... Nerede öyle bilinçli millet?
20 Yorumlabu devirde ordusu iyi olan degil teknolojisi iyi olan kazanıyor. nüfusa bakmayın. osmanlı ordusu iyiydi. o dönemde olsaydın kazanırdık. ama osmanlının son dönemlerinde aynı şey olmazdı. zaten o böyle olsaydı şöyle olurdu demenin gecmişle övünmenin bir faydası yok. gecmişe mazi gelecege niyazi demişler. önümüze bakıp olanlardan ders cıkartmak lazım
10 Yorumla
+1 yılEğer bu durum o zamanlarda yaşansaydı Osmanlı Devleti alt ederdi. Eğer şu an Osmanlı Devleti'nin gücüne sahip olsaydık bizi alt ederlerdi. Neden mi? Çünkü devir göğüs göğüse çarpışma devri değil kağıt üzerinde kirli pazarlıklar yapma devri. Eğer Türkiye Cumhuriyeti şu anki gücüyle İsrail'e savaş açsa haritadan siliniriz. Sıra bize de gelecek zaten. İsrail tek başına savaşır mı sanıyorsunuz? Geçeceksiniz onu...
14 Yorumla- +1 yıl
İsrail bizi haritadan silemez bacım silseydi 7 devlet girdiğinde silerdi. Onlarda da teknoloji vardı. İsrail'de olan her güç bizde de var. Evet İsrail asla tek girmez savaşa. Zaten daha var Amik Ovası savaşının kopmasına o zaman görürürüz kim kimi siliyo. İnşAllah o zamanları görürsün bacım.
- +1 yıl
İsrail fiske atsa bizim ekonomi çökecek. Nasıl olacakta haritadan silecez kanka?
- +1 yıl
Kardeşim şu an İsrail dünyanın en güçlüsüdür. Siz bugünle kıyas ediyorsunuz. Ben gelecek olan olaylarla kıyas ediyorum. Size göre siler bana göre silemez. Amik Ovası savaşı, Hz. Mehdi gibi olayların olacağını Nekur gibi alametlerin olacağını anlatmaya çalışıyorum siz işe teknoloji olarak bakıyorsunuz ben ise olacak ve hak olan olayla. O yüzden benim yorumum çocukca gibi görünür görünsün. Allah'ın vaadi haktır!.
+1 yılZamaninda Sultan Abdulhamit doneminde yahudiler gelip filistini ona satmasi karsiliginda butun osmanli borcunu odemeyi teklif. etmisti ancak red edilmisti
Simdi gelelim savasa osmanli gelismeye kapali oldugu ve gec kaldigi icin yikildi yani bu imkansiz. olurfu00 YorumlaOsmanlı İmparatorluğu o devleti değil!. Osmanlı İmparatorluğu bugün İsrail'i yerle bir eder. Ama Türkiye girse İsrail'i parçalasa bile İngiltere - İsrail'i vuranı bizde vururuz derken, Abd - İsrail'in yanındayız derken, Almanya - İsrail'i destekliyoruz derken girse bile İngiltere ve Abd kesin girer Türkiye'ye.
03 Yorumla- +1 yıl
Amerika'nın karşısında savaşabileceğimizi mi sanıyorsun? Eskidenmiş o bir avuç askerle koca devletleri indirdiğimiz günler. Eskiden iman gücümüz vardı artık o yok. Türkler Türk olmaktan çıktı. Şu an savaş çıksa memleketini satacak en az 1.000.000 insan çıkar Türkiye'den. Öyle bir siliniriz ki kimsenin ruhu bile duymaz.
- +1 yıl
Ben katılmıyorum sevgili bacım Türkiye'nin starejik konumu baz alındığında Abd ve İngilziler girse bile bizi silemez. bir bildiğimiz varda konuşuyoruz. Abd ordusu Afgan'a ve Irak'a girdide ne oldu gördük. Ülkemde inanmayanlar olabilir. Ama bir o kadarda şehit olmak için canını verecek çok kişi var. Savaş uzun sürer ama asla kaybetmeyiz. Türkiye'de bulunan İslam cemaatleri ehli sunnet olanlar vatan için dua eder. Zira duadan başka hiç bir şey önemli değildir.
" (Onlara): “Rabbim, dualarınız olmasa size değer vermez. Oysa siz yalanlamıştınız. Fakat (azap) kaçınılmaz olacak.” de."
Furkan Süresi, 77. Ayet-i Kerime
+1 yılbizdeki bu yozlaşma devam ettiği sürece herkes bize madik. atar. osmanlı ruhunu yeniden canlandırmak isteyen cok kişi var ama bir okadar da içimizde karşı çıkan haçlıların p*çleri de var... 7 düvele kafa tutan ecdadımızın torunları 3 kuruşa namusunu ve 250 gramada herşeyini satıyor. mk.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. İsrail'in nüfusu 6 milyon bizimse 76 milyon İsrail'e dört bir yandan saldırırsak alt ederiz. Burası tamam ama onların ittifakları ne olacak Amerika Almanya vb.
Onlar Türkiye ye girerlerse o zamanda biz yeniliriz.10 YorumlaGeçin kardeşim bu Osmanlıcılık hayallerini geçmişte yasayıp duruyorsunuz şimdiye bakıp şimdi yapmaya çabalamak varken bunlar olsaydı sunlar olsaydı bla bla bla ACABA OSMANLI VARKEN SELCUKLU DEVLETI ŞİMDİ OLSAYDI NE GUZEL OLURDU AHH SELCUKLU AHHH demıs mıdır sadece kendini gelistirmeye calısmıstır nokta.
00 Yorumla
+1 yılabi osmanlı olsaydı tozu dumana katardı ama su an israil alır dalge gece gece alır türkiye artık bitiyo ya anca konusuyorlar uyarıyorlar sabrımızı zorlamayın sabır tasına donduk be. bir boykot et ticareti kes yap işte bişeyler dimi
00 Yorumla
+1 yılOsmanli hilafeti zamaninda cok onemsemis sonra 1. dunya savasinda araplar tarafindan vurulan ulkedir. hala ayakta olsaydi yardim edecegini cok sanmiyorum
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 613 cevap paylaştı.
+1 yılİslam ın ilk emri okudur ne zaman Müslüman alemi hak olana yani bilime sanata ve üretmeye yönelirse işte o zaman kurtuluş andır
00 Yorumla illa büyük devleti beklememize gerek yktur şimdi müslümanlar birşleşse bile anasını belleriz ama herkez piyon olmuş birilerinin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİsrail korkak tek başına savaşa girmez. Yanına alacağı devletlerden doalyı TÜRKİYE CUMHURİYETİ haritadan silinir
13 Yorumla- +1 yıl
Madem silinecek o zaman niye yaşıyoruz gidip teslim olalım açalım ülkenin kapısı buyrun efendim siz efendi olun biz köle olalım diyelim. Bizi yönetin diyelim. Harita'dan silinirmiş. Almanya silindi mi de Türkiye silinsin. Yorumuna saygım var ama niye küçümsüyoruz kendimizi. Bugün bile Komandomuz dünyanın birincisidir. Bak en iyisi demiyorum birinci diyorum. Bizim askerimiz ölmeye Allah için koştukça, dualar Allah katına yükseldikçe kimse bizi silemez!.
Cevap sahibi+1 yılBen diğer devletlerden olan korkumu belirttim
Ogün ki olanklarla bugünkü bir mi israil tek değil hem
00 Yorumla
+1 yılOsmanlı simdi olsaydı TC kadar güçlü olamazdı bu bir realite
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMUSTAFA KEMAL gibi cesur bir lider yapabilir bunu anca... Osmanlı değil..
27 Yorumla
Soran+1 yılGördük g*t kadar toprak bırakabildi ancak. Bunun iki katını yapacak Osmanlı Padişahları da vardı. Ayrıca ben bunu sormadım.
Soran+1 yılOsmanlı döneminde teknoloji var mıydı sence? Ya da o zamanın son dönemlerin de olan teknoloji bugünün ya da atatürk zamanında ki teknolojiye eşit miydi? Osmanlının toprağı az olsa bile yine güçlü bir devletti. Sen işi ikinci boyuta atıyorsun kendi zevk uğruna vatanı bile satarsın. Söylediğin şeye bak osmanlı olsa bu siteye bile giremezdin osmanlı olsa istediğimiz giysileri giyemezdik. Sen osmanlı ile atatürkü çelişkilendiriyorsun. Be gerizekalı ben onu mu sordum.
Cevap sahibi+1 yılya saltanatla ne kadar güçlü olablirsin? işte böyle sonun gelir yıkılır gidersin. hiç bişe yapamazdı diorm bende nokta.
Soran+1 yılee ben demokrasiye bakıyorum zaten saltanatın kaldırılması iyi oldu ayrıca benim sorum bu değildi sen gitmiş atatürkle osmanlıyı kıyaslıyorsun. Hiç tarihini okumadığın belli. Salak atatürk cumhuriyeti hangi devletinin üzerindnek urdu tabi ki de osmanlı. Ama senin gibi salaklar osmanlı ile atatürkü düşman olarak görüyor. Biraz tarihinizi okuyun. Gerçekleri kabullenemediğiniz sürece de böyle ergenler gibi söversiniz işte.
Cevap sahibi+1 yılsaltanatın kaldırılması iyi oldu ama osmanlı devleti olsa iyi olurdu dien bir gerizekalıdan ne bekleyebeilirmki. allahın cahili. bas gt
Soran+1 yılOsmanlı devleti olsa iyi olurdu nerede dedim ben. Ayrıca osmanlının son halini demiyorum en güçlü zamanlarıyla kıyaslama yapmanızı istemiştim. Osmnalı yıkılacağı zaman yerine yeni bir devlet gerekliydi evet hatta bunun savunucusuyum da. Bu soruya bile kendi ataları arasında kıyaslama yapan bir haysiyetsizle tartışmaya girecek değilim zaten.
Cevap sahibi+1 yılhaysiyetsiz sensin sayın yorgo..
+1 yılİsrail hiç kurulmazdı kardeşim :)
02 Yorumla- +1 yıl
Osmanli Israilin kurulusunu resmi bayram ilan ederdi. Haberin yok asasada
- +1 yıl
Birader daha iki gün önce seni madara ettim hala konusuyosun ya :) ne yüzsüz adamsın
Ederdi keske olsaydi turkiye hala guclu bence
10 Yorumla
+1 yılBuralara kadarda gelemezdi o serefsizler. :(
00 Yorumla
Devamını Gör(5)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Osmanlı Devleti şimdi olsaydı İsrail'i çoktan yeyip bitirmişti?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım