Çok çaresiz kaldım bu yüzden buraya yazıyorum. Bir anneyim 2 çocuğum var, yaşımı belirtmek istemediğim için yanlış gözüküyor. Aslında yabancıyım. Çok geçen geldim, eşim getirdi evlendik. Üniversiteye gitmeme izin vermedi. Çalışmama izin vermiyor. Her fırsatta beni aşağılıyor, kötülüyor ben karşı çıkınca seni hizmetçi vereceğim diye tehdit ediyor. Ben ona da kabul olurdum sorun bu değil bu arada yanlış anlaşılmasın. Sadece bunu aşağılamak için yapıyor. 11 ve 8 yaşında iki çocuğum var 8 yaşındaki i seviyor ama 11 yaşındakini hep aşağılıyor. Bana da ona da küfür ediyor. Aşırı öfke sorunu var.
Boşanmak istiyorum ama üstüme hiçbir maddi şey yok. Üstelik akrabalarım vs de yurtdışında. Kimsem de yok yani. Çalışmama ve okumama izin de vermediğinden birikimim de yok, yüksek iş yapma imkanım da.
Yine de çocuklarımdan ayrılmak istemiyorum. Ama haklı taraf benim biliyorum, kanıtlayabilir miyim bilmiyorum. Çocuklar bana verilir mi...
Nasıl olur bu iş ne olur yazın?
Çok Süper Cevap
En İyi Cevaplar
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
7Cevap
- Aile & Toplum konusunda 540 cevap paylaştı.
- Aile & Toplum konusunda 804 cevap paylaştı.
- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhabalar;
Genel hatlarıyla bilgi vermeden önce size Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezlerine başvurabileceğinizi ve destek alabileceğinizi söyleyerek başlamak istiyorum.
Çocuklarınızla beraber bir müddet kadın sığınma evinde kalabilirsiniz
Adli yardım bürosundan görevlendirildiğim pek çok kadın müvekkilim önce kadın sığınma evinde kalmış akabinde vardiyalı olarak çalışmaya başlayarak çocuklarıyla bir düzen kurmuş oluyorlar. Çocuklarınız müşterek evlilikten olma ise yaşları küçük ise yüksek ihtimalle velayetleri size verilecektir.
Kardeşler ayrılmaz ve velayet tek bir veliye verilir
Kendinize bir düzen kurmanız, çocukların bakımını ve ihtiyaçlarını karşılayabilecek ekonomik güce sahip olmanız, mümkün ise çocukların kendilerine ait odalarının bulunmasına dikkat edilecektir. Ancak tabi ki müşterek çocuklar kendilerini ifade edebilecek yaşta iseler sosyal inceleme uzmanları ile yapılan görüşmeler neticesinde ortaya çıkan rapor da velayete etki edecektir. Bu bilgilerin akabinde boşanmaya ilişkin aşağıda genel bilgileri size aktaracağım. B
oşanma hukuken geçerli bir evliliğin kanunda yer alan sebeplere ve şartlara bağlı olarak mahkeme kararı ile sona erdirilmesidir.
Boşanma davaları Türk Medeni Kanunumuzda düzenlenmiş olup;
Evlilik birliğinin sarsılması sebeplerine bağlı olarak açılabilmektedir.
Uygulamada sıklıkla “zina”, “sözlü/fiziksel şiddet “, “kötü alışkanlıklar” ile “maddi sıkıntılar” boşanma sebepleri olarak karşımıza çıkmaktadır. Boşanma ile birlikte eşler arasındaki duygusal, cinsel ve hukuki birliktelik sona erdirilmektedir. Yapılan araştırmalar çağdaş dünyamızda boşanmanın durumsal krizlerinden biri olduğunu ve mühim bir sosyal sorun olduğunu göstermektedir. Üstelik ülkemizde de boşanma sıklıkla gerçekleşmektedir.
Türkiye İstatistik Kurumunun ait verilere göre 2019 yılında ülkemizde 155 bin 47 çift boşanmıştır. Boşanma sebeplerinin varlığı halinde boşanma davası açmaya hakkı olan eş isterse boşanma isterse ayrılık davası açabilir. Bu davalarda görevli mahkeme aile mahkemesi olup eşlerden birinin yerleşim yeri veya davadan önce son defa altı aydan beri birlikte oturdukları yer aile mahkemesi yetkilidir. Boşanma davası kesinleştikten sonra mal rejiminin tasfiyesi talep edilebilir.
Boşanma talepli davanızı boşanmaya sebep olan vakıaları açıklayan bir dilekçe ile birlikte açmanız gerekmektedir. Bir avukat yardımından faydalanmak istiyor ancak buna yetecek ekonomik gücünüz yok ise bulunduğunuz ildeki baronun adli yardım bürosuna başvurarak avukat yardımından faydalanabilirsiniz.
Davanızı açarken adli yardım ve tedbir talepli açabilirsiniz. Boşanma davalarına ilişkin daha detaylı bilgi için internet sitemizi ziyaret edebilir sosyal medyadan hukuk büromuzu takip edebilirsiniz.