İslama göre erkek karısını dövebilir mi hafifçe dövmek ne demek?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Var tabiki de. Eşinin yapmış olduğu hatanın kıstasına göre değişir. Vücudunun her yerine kaba kuvvet uygulayamazsın. Kaba etlerine vurabilirsin ama yeterince. Erkeğin kadının üzerinde, Kadının da erkeği üzerinde hakkı vardır. Çok basit aşırıya kaçmadan bir örnek; Eşinin istemdği yere gidemezsin, aynı şekilde o da senin istemediğin yere gidemez. Bu durum zaruriyet eşinin eve mahkum etmesi değil, onu koruma ya da güvenmediği insanların yanınagitmemesi anlamındaki hissiyatı. Bunu tekrar kez yapması sözlü uyarılara rağmen devam etmesi erkek cezalandırabilir. Bu konu bizleri aşan bir konu burada yorumları yaparken islami çerçevede düşünmelisiniz. Günümüzde malesef kadının bir kız arkadaşına gitmesi evli ve kocası evdeyse ya da kız kardeşine gitti eniştesi eydeyse... bunlar çok hafife alınıyor. Eniştem ya arkadaşımın kocası tanıyorum ne olacak yaaa... Kadın ve erkek aynı ortamda durmaları bile hatadır. Sana nikah düşen birileriyle aynı ortamda eşleri yanındayken ve kadın tek başına kocası yokken caiz değildir. Bu sebepler küçük görünebilir Ama kocanız size gitme diyorsa ve siz gidiyorsan günaha bulaşırsınız. Gerekli uyarıda yapma hakkına sahiptir. Allah kadınları erkeklere hem eş hem de emanet olarak göndermiştir. Bunlar islami çerçevede alınacak konular. Günümüzde bu değerlere önem veren yok
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılvardır! yoktur demek ya da olmamalı demek yanlıştır kişiyi dinden çıkartır! islam akıl mantık barış ve adalet dinidir.. yaptıklarının sorumluluğunu taşımayıda öğretir.. nereden baktığımıza göre değiştiremeyiz dini!
ancaaaak erkek eşini haksız delilsiz ve mesnetsiz tartaklayamaz! bu gibi durumdada kadının akıllılardan bir heyet oluşturup boşanma talebi doğarki buda erkeği toplum içinde rezil rüsvay eder..
sizler pek yaşamadınız o günleri ama bizler gördük!
bugun eşini bacısını hatta anasını dövenlere gidin bakın destek olmaya koşan yine bir başka kadındır! yakınıdır ama bir kadındır.. oysa geçmişte gece evinden çığlık sesi gelen adama sabahleyin aynı bahçede yaşadığı kardeşi selam vermezdi.. kahvede çay verilmezdi.. toplum bu insanları absorve ederdi.. kadınınhaklı ya da haksız her konuda başkaldırması onu o mazlum masum konumundan çıkarıp haketmiştir algısı yarattıki bu hak arayışında bulunan kadının düşmanı oldu.. elde görürsek elleri kırılsın vahşi it dediğimiz kişiler kardeşimiz sevgilimiz sevdiklerimizden olunca sebepsiz yapmaz dönüştü.. yazık oluyor kadınlara haberleri yok..00 Yorumla
İslam dini kadına verdiği değeri hiç bir din vermemiştir. Oradaki dövme kelimesini carpitanlar var ve islami kötüleyen kişilikler var ne yazıkki. Oysaki durum şundan ibaret kadinlariniz sizden habersiz bir davranış yaptıkları zaman onları 3 hakka kadar uyarın baktiniz olmuyor hatalarına devam ediyor yataklarinizi ayırın. Kadın duygusaldir hatasını anlayıp duzeltebilir Bu durumda. Oda fayda vermedi onu incitmeden sizden cekinsin diye omuzuna veya bacağına hafif vurabilirsiniz bi iki şamar tek. Yüz zaten kesinlikle yasak. İşte anlatılmak istenen hakikat budur
223 Yorumla- +1 yıl
Olsun dövmek var ama
- +1 yıl
9 yaşında adet adet olan ne yapmalı?
- +1 yıl
Ona bişi demedim ki.
- +1 yıl
Ama adet olan var
- +1 yıl
15 yaşında adet olan cirit atsın 9 yaşındaki kız çocukluktan çıksın ne güzel hayat
- +1 yıl
9 yaşında adet olanın amel defteri 12 demi açlılur yukarıda 12 demişsin
- +1 yıl
Ben Müslümanım
- +1 yıl
Neyi inkar ediyorum
- +1 yıl
9 yaşında adet olanın amel defteri açılır mı diye sordum o zaman niye 12 yi örnek veriyorsun?
- +1 yıl
Ben zaten adet görmüyorum
- +1 yıl
Kısırım ben anne olmam imkansız
İslamda şiddet asla yk...
Ne kur'an ne de başka bir kitap hiçbir zaman insanları şiddete yönlendirmek için aracı olmamıştır.
Bununla ilgili
Yazıları atacam buraya
Peygamberimiz (asm) kadınların dövülmesini menetmekte, karılarını dövenlere "hayırsız" demekte,"Gündüz karısını köle gibi kırbaçlayan birisi akşam onunla aynı yatağa nasıl girecek?" (Buhârî, "Nikâh", 93; Ebû Dâvûd, "Nikâh", 60) diye sormaktadır. Esasen ayette söz konusu olan her hangi bir kadının dövülmesi değildir. Serkeşlik eden birisinin dövülmesidir ki bir kadın aile içerisinde böyle bir davranışta bulunmuyorsa ayetteki ifade zaten kendisine yönelik olmaz. Dövmenin şekli ve miktarı üzerinde durulmuş, kadına zarar vermemesi, iz bırakmaması, yüze vurulmaması genel olarak kaydedilmiştir.00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
32Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır yok tabiki de. Hafifçe dövmekten de şu anlaşılmalıdır:
- Kadının yüzüne vurmak kesinlikle yasak
- Tekme, tokat gibi şeyler de yasak
- Can acıtıcı herhangi bir nesneyle vurmak yasak.
Peki vurmaktan kasıt ne; kişinin dirsekten kolunu kaldırmadan, dirseğin hareket edebildiği kadar elindeki ince bir çubukla vurmaktır..
Bu da bir annenin çocuğuna terlikle vurmasından daha az acı verir.31 Yorumla- +1 yıl
Ben şiddet görüyorum
Gizli Üye(36-45)+1 yılhayır yok kesınlıkle hafıfce dovun dıyuosa kesın ılave etmısler yanı peygamber efendımız SAV bır hadısınde kadınlar sıze ALLAHIN emanetıdır onlara ıyı bakın der bu ayet zaten her seyı acıklıyo kımse kımseyı dovemez anne baba evladına nede kocalar eşlerıne yok boyle bı dunya zaten
14 Yorumla- +1 yıl
Eşim sözünden çıkarsan seni tişörtle döverim ayet var diyor
- +1 yıl
Sözümden
Cevap sahibi+1 yılesın bunu sana soyluyosa ya şaka yapıyo ya da senı korkutmaya calısıyo ayet hadı olsa bıle ya sen onun hayat arkadasısın bı kere bu şekılde dusunmesı yanlış bence
- +1 yıl
Bilmiyorum
- Aile & Toplum konusunda 418 cevap paylaştı.
+1 yılİslami herkes kafasına göre yorumluyor bu da islam dinine aşırı zarar veriyor. Türkler gerçek müslüman olarak görür ama alakları bile yoktur. Sadece kendi işlerine yarayacak ayetleri yorumlayıp yaşıyorlar. İslam dinin de kadın her daim ikinci plandadır bu Ortadoğu Ülkelerine bakarak anlarsınız.
12 Yorumla- +1 yıl
Orta Doğu ülkeleri gerçek Müslüman mı?
- +1 yıl
kendi dillerinde yaşıyor ve okuyorlar
+1 yılBen ateistim. Yok derler genelde ama okuyup araştırırsan belirli şartlarda var. İslam dönemin şartlarında kadına bir takım haklar tanımış ama günümüz dünyasına yakın bile değil.
31 Yorumla- +1 yıl
Millet anadilinde , kendi kültür yapısına göre gönderilmiş olan kuranı. Ataları yaşıyor , bir kültür olarak yeni nesillere aktarıyor , yeni nesillerde kendi ana dillerinde okuyor. Ama bizim arapcayı okumaktan başka bir şey yapamayan ( okumak ayrı , çevirmek ayrı , bende ingilizceyi az çok okurum ama anlayamam çeviremem ) . Üstelik kuveyş lehçesi gibi yerel bir lehçe ile yazılmış bir arapcayı bilmeden. Nasıl onların yanıldıklarını , aslında şöyle şöylede işlerine öyle geldiği için öyle çeviriyorlar gibi saçma sapan cümleler kuruyorlar anlamıyorum. Bunu neden yaptıklarınıda biliyorum aslında. İslam arap toplumunun o zamanki geleneklerine göre yazılmış ve şu an bizim toplumumuzun bunu kabul etmesi beklenemez. Eğer bu şekilde anlatırlarsa birçok kişi dinden çıkar. İki seçenekleri var. Ya islamı modifiye edip ( ılımlı islam adı altında ) sunacaklar. ya da ülkeyi arap toplumunun kültürel yapısına alıştıracaklar.
Aile & Toplum konusunda 532 cevap paylaştı. Dövmek falan yok kardeşim kim uyduruyor. Sadece her yolu denedikten sonra iflah olmuyorsa totoya hafifçe vurmak var. İlk önce söz ile uyaracaksın, baktın olmadı yatağını ayıracaksın. O da olmadı totoya vuracaksın.
00 Yorumla"Eğer evlilik hukunu bozarlarsa (fitne çıkartmak , özelleri anlatmak , ev hayatını dedikodu yapmak , erkeklere sarkıntılık etmek gibi) eşlerinizle yataklarınızı ayırın , onları yalnız bırakın , ileri giderlersede hafifçe dövün.
Bundan sonra artık gerisini kendilerine bırakın , eğer dönerlerse Allah çok merhametlidir , affedicidir."02 Yorumla- +1 yıl
Hafifçe dövmek derken?
+1 yılHayır yoktur haddi asan kadınları hafifte itebilirsiniz imasinda bulunuyor ayette. Şiddet uygulamak islam hukukunda bildiğim kadarı ile kadınlara boşanma hakkı verir
00 YorumlaBu konu hassas bir konu sevgili Yoda.
sorularlaislamiyet.com/kaynak/karisini-dovme-hakki00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 358 cevap paylaştı.
+1 yılBöyle bir hakkın olabileceğini hemde islamiyette olabileceğini gerçekten düşünen var mı? İslam dini kadına en çok değeri verendir
00 Yorumla
+1 yılO ise karşıyım dövmek nedir ya kadının dovemk icinmi ewleniliyo?
17 Yorumla- +1 yıl
😔😔😔
- +1 yıl
Yoksa siddetmi görüyorsun?
- +1 yıl
Tehdit ediyor eşim beni
- +1 yıl
Mesela? İstemezsen yazmayabilirsin
- +1 yıl
Makyaj yaptığım zaman çok kızıyor
- +1 yıl
🙂e doğru diyor o zaman ben burda hep derim zaten doğal guzellliginiz var makyaj yapıp kendinizi niye maskara ediyorsunuz allar pullar fonlar felan bence gereksiz bir aktivite sizin için doğal kalın
- +1 yıl
Seviyorum ama illa dövmesi mi gerekiyor?
Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı. Islak mendil ile vurma şiddetin ölçüsü bu şekilde dövebilir o da en asi hatunu mesela
00 Yorumla
+1 yılislam denen dinde varmış. kocandan dayak yeyince "beyim, döver de sever de" dersin.
00 Yorumla
+1 yılNisa 34 baktım da hala saçma geliyor kadınlar sanki bizim uşağımız gibi algı olmuş.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılDövmek hakki insanin insani dövmek hakki yok dayak zorbalıktır
01 Yorumla- +1 yıl
İslamda böyle birşey yok peygamber efendimiz karisini dovenin mahşerde davacisi olurum demiştir ayetlerde de bu durum nettir dünya isi için insan insani dovemez hatta islam. hukukunda savaşta dahi kendi nefsi için düşman öldürene katil muamelesi yapilir
+1 yılİslamda varsa bile benim yapıma aykırı bi kadına vurmak
00 Yorumla
+1 yılÖyle islamda kadina siddet var diye dini kötülemeye calisma.. Bazi kistaslari. var tabiki.. en basiti fitne cikaran dedikoducu kadini önce. uyarmak. gerekiyo.. Her sey bir ölçüde yani insanlarin, toplumun ve eşlerin huzuru için
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,6b cevap paylaştı. Bazı kadınlar çok şey. Ama yine de dayak çözüm değil konuşmak gerek
00 Yorumla
+1 yıldovmek ne ya, dovmek... ozaman bir erkek esini aldatiyorsa, kizdiriyorsa vs. dovemsi gerekir. Iki tarafli olmasi gerekiyor. Biz muslumanlar ne kadar cok herseyi kendi tarafimiza cekmeye meyilliz.
03 Yorumla- +1 yıl
Bazen eşim beni dövemkle tehdit ediyor çok zoruma gidiyor?
- +1 yıl
sende onu tehdit et. Allah allah namusunu koruyorsun, erkekler ile gezmiyorsun, kotu birsey yaptigin yok. Bunlari dile getir. Bunlari yapsan DAHI seni dovmesine asla izin verme. hic bir kadin siddeti hak etmiyor!!! Hic bir kadin olmeyi haketmiyor!!!
- +1 yıl
Ben namussuzluk yapmıyorum kıslanıyor
Gizli Üye(25-29)+1 yılYok diyen arkadaşlar Nisa suresi 34. ayete bakmışlar mı acaba 🤔🤔
04 Yorumla- +1 yıl
Hangi konuda dövebilir?
Cevap sahibi+1 yılOrda konu demiyor eşine dik başlılık gösterirse önce uyarın hala devam ederse yatağa almayın hala devam ederse şiddet uygulayabilirsiniz diyor
- +1 yıl
Benim eşim dövmek le tehdit ediyor.
Cevap sahibi+1 yılYani bilemiyorum sonuçta Kur'an da geçiyor bu ayet yüzünden ben müslüman değilim mesela
+1 yılHiç bir kadın dövülmez hala döven cahiller var mı ki yazık anlaşamıyor san ayrılırsın dövmek vurmak nedir ya.
00 Yorumla
+1 yılŞöyle. Kadın zina işler, başka erkekle konuşur, ya da arkandan iş çevirir o zaman hak etmiş olur. Onun dışında kadına şiddete karşıyım
00 Yorumla
+1 yılNormalde dövmesi de hatalı zaten islam da çok yanlış bir eylem ve kabul edilemez bir günah hafifiçe dövmek tokat falan oluyor ama her türlü kötü
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılkuran tüm canlılar çift yaratılmış diyor ama tek hücreli canlılar ve bazı mantarlar tek cinsiyetli :dd eşeysiz ürüyorlar
tabi nerden bilsin kuranı yazan kişi tek hücreli canlıları bu bile kuranın allah tarafından gönderilmediğinin kanıtı08 Yorumla- +1 yıl
Çift olmak, yalnız cinsiyet bakımından dişi-erkek anlamında kullanılmaz. Bunun yanında bir şeyin iki farklı parçadan meydana geldiğini de ifade eder.
Cevap sahibi+1 yıl@tebessümdurağı tek hücreli canlılar tek parçadan meydana gelir zaten de ama onla alakası yok bildiğin cinsiyetten bahsetmiş orda böyle hemen kıvırırsınız işte zuahahahhah
Cevap sahibi+1 yıl@tebessümdurağı keçinin sütünün nerden geldiğini söylemiş akıllara zarar tamamen yanlış tabi biyolojiden bi haber olunca böyle oluyor :ddd
- +1 yıl
Bilim adamları bile Kur'an'da yazanları onaylıyor. Bilim adamı mısınız, biyolog mu?
Cevap sahibi+1 yıl@tebessümdurağı nah onaylıyor attığın şeyde kıvırmışlar sürekli yaptıkları gibi puhahaha bi tane mantıklı açıklama yazmamışlar neden tek hücrelilerin çift olmadığına dair utanç verici ya güldüm akşam akşam yine bi ton zırvalığı sıralamış ama soruya mantıklı cevap yok sen de utanmadan bunu mu attın? tek hücreli canlıların zıttı yok cinsiyeti yok parçası yok tek hücrelidir , eşeysizdir kesinlikle çift değildir ayrıca mantarlar da öyle eşeysizdir tek başlarına kendi kendilerine ürerler şimdi uza bana da yazma sorularla islamiyet sitesinden link atan biri ile tartışmam fjdlskjglfsdkfşlskşsadsa
- +1 yıl
attığım şeyi bende okudum çok güzel anlatmış neyse herkes anlayamaz.
Cevap sahibi+1 yıl@tebessümdurağı tek hücreli canlılar tektir cinsiyeti yoktur zıttı yoktur kuran ise tüm canlılar çift yaratılmıştır diye ayet indirmiş ayrıca kuranda her şey apaçık ortadır diye ayet olduğu için başka kaynaklara yönelmek allaha hakaret olur sonuçta her şey apacık ortadaysa sadece o ayete bakarım ben
Gizli Üye(36-45)+1 yılHiç olur mu öyle şey hangi imam hatip mezunu cahil sokuyor bunları aklımıza
02 Yorumla- +1 yıl
İmam hatip mezunları cahil mi
Cevap sahibi+1 yılYo deist olanlar da var
İslamda var fakat adamlıkta pek olduğunu düşünmüyorum.
00 Yorumla
+1 yılBence islamda yok diye biliyorum.
00 Yorumla
+1 yılDeğil İslamda insanlıkta bile yok
00 Yorumla
+1 yılAkla mantığa uygun mu sence
00 YorumlaHayır olay çok farklı
00 Yorumla
+1 yılasla oyle bir hakki yok
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet var :D Çok yazık değil mi
00 Yorumla
+1 yılLinç yemek istemiyorum ve susuyorum 😅
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılHayır yok kimsenin yok
00 Yorumla İslam'da bilmemde insan da olmamalı
00 YorumlaDövmek Yok
00 Yorumla
+1 yılOlmamali
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Döver
00 Yorumla
+1 yılYokkkk
00 Yorumla
+1 yılEvet var
00 Yorumla
+1 yılDinde öyle birşey yok "ARAP KÜLTÜRÜ" bu