İşte sebebi. Yetersiz hissediyoruz. Umursanmıyoruz, yeteri kadar görülmüyoruz. Bir aptal çıkıp aptal saçma cümlelerle kendini isa mesih gibi göğe yükseltirken biz alçalıyoruz. Keşke aptal olsaydım da bu kadar farkında olmasaydım diyorsunuz. Zeka nedir ki? Zeka nedir? İnsan yerine konmadıktan sonra nedir?
Zeka doğru olanı yapabilmek demektir. Birisi doğru olanı yapamıyorsa zaten zeki değildir. İQ testleri insanların olaylar arasında bağlantı kurma hızını ölçer. Bu bağ kurmaların bir çoğu öğrenebilir şeyler zaten. Bu yüzden İQ testlerine güvenip, kendini toplumdan üst görmek, ya da soyutlamak zaten en büyük yanlış. Tekrar söylüyorum. Zeki olanlar doğru olanları yapandır. Yanlış olanları değil.
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ben hiçbir şey yapmıyorum ben ne oluyorum? Korkak bir 137 iq’su olan aptalım. Çocukluktan beri hep odak sorunu yaşıyorum. Keşke eğitim alsaydım. Şu an her şey daha farklı olabilirdi
Çocuklara iq testi yaptırmak zaten yanlış. IQ testinin doğruluğu zaten önemli bir soru işareti. Odak sorunu sadece zihinle alakalı değildir, alışkanlıklarınla da alakalıdır. Geçmişi bırakmalısın artık. Çünkü Bahsettiğin olaylar tek faktörle açıklanmaz.
4 kere gittim psikoloğa kim götürdü dersin hocalar. Ya! Herkesin gözü önünde arkamdan deli nidalarıyla bağıran çocuklar eşliğinde tek başıma bir psikologla odaya girdim. 1 saat boyunca bana çözdürmediği şey kalmadı. 2 senede bir hep iq testi neden? Ders çalışmak istemiyordum. Evde her gün kavga benimle ilgilenen kim. İq’usu yüksek o yüzden dendi özel hoca dahi ayarladılar babam burda yapamıyorsa özelde nasıl yapsın dedi saldı öyle ben de deli miyim dedim aptal mıyım dedim ağladım başka bir okula gitmedim.
Hamlelerini iyi yapanlar var evet ama planlı olanlar. Ben baya dağınık bir zihinle yaşıyorum sadece. O kadar zorki umarım anlıyorsundur ne demek istediğimi
Selam, tabiki anlıyorum da zeka ıq ile bağdaştırma onu demek istiyorum senin karar vermen normal bir insana göre daha zor. Sen zeki değilsin yani sadece ıq seviyen yüksek sen ile normal bir insan arasında bir iş versinler normal insan daha hızlı yapar sen yarım saat sonuçlarını düşünürsün yapsam etsem odak sorunu sonuç normal insan kazanır.
Saçmalığa bak sen olmasın başkasımı olsun. Şu neden ben lafınada aşırı tilit oluyorum, Neden böyle oluyor falan de bari
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Olmuyor. Sistem böyle! Aptallar ber zaman en üsttedir. Zekiler ise hep mezarda. Anlaşılmıyoruz çünkü. Ben intihar edenlerin iq seviyesi yüksek insanlar olduğunu düşünüyorum hiç salak birinin intihar ettiğini gördün mü mesela? Salaklar ne eder bulur bir şey yaşamaya bakar. Konuyu bana getiriyorum ben atlatamıyorum. Hiçbir şeyi.
Asıl beyni olmayanın hayatta yeri yok sen zekiysen şanslısın
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Neyime yaradı ki bu zeka. Sadece sayıdan ibaret. Zekisin ama hiçbir b. k yapamıyordun. 80 iq bile olan bir şeyler yaparken elin kolun kelepçe gibi bağlanıyor. Neden salaklar intihar etmiyor mesela? Ya da neden salaklar delirmiyor? Çok fazla ağır geliyor bana her şey
Bipoların belirtisidir zaten mani döneminde kendilerini mesih falan ilan edenler var. Depresif dönemde de tam tersine ciddi bir çöküşe geçilir. Bu dönemi en az zararla atlatmak için kendini kontrol etmelisin. Dönemsel bi bunalımda olduğunu kendine sürekli hatırlat ve bi hata yapma. Sonra geç olabilir. Umarım atlatırsın
Hahah mesih gibi yükseldiğim hiç olmadı. Hep ezik olarak tanımlıyorum kendimi sanki bütün her şey benim başıma geliyor diye düşünüyorum depresif dönemlerimde. İlaçları da geçen sene bıraktım. Tekrar ediyor sanırım tekrardan
Her şey. Dünyanın bütün sorunları sanki benden geçip öyle yayılıyor gibi. Her şeyi kafama takıyorum. Başarılı olmak istemiyorum başkaları iyi olduğumu görmesin istiyorum. Hep ezik olmak istiyorum. Bunu hak ettiğime inandırıldım çocukken çünkü. Öz saygım yok oldu zamanla bu yüzden.
Bende aynı küçükken psikolojik şiddet gördüm sessiz olduğum için. kendimi savunamıyodum. özsaygım düşük ve yalnız kalmak istiyorum. genede intihar etmem geçmişte çok denedim. hayata tutunucak illaki birşey bulunuyor. her ne kadar hayatın anlamı olmasada. kendimizi kandırsakta
Belki yalnız olursan ya da bir süre yalnız kalırsan daha iyi olucak gibi. bunun için insanları öldürmene gerek yok. benimde isteğim bu. ölene kadar yalnız kalsam güzel olurdu