- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılHayır kesinlikle hayır, en şiddetli durumda bile dovmeyiniz vurmayiniz incitmeyiniz emri var. Hatta son yıllarda bu konuyu güzelce ifade eden bir hoca videonun tamamı değil dakikaları dinlense , İslâm ın kadına verdiği değer bir kez daha gorulecekti fakat kadın somuruculeri tarafindan video saniyelerle kesilerek yayıldı ve komplo kuruldu. Onlar yobaz hem sapik hep sadece cinsellik düşünür hem kadını döver işkence ederler hemde kadını hizmetçi gibi görürler vb. İfadelere sakin ama sakın itibar etmeyin. Hepsi , istisnasız hepsi , İslam'ın kadına verdiği üstün değer karşısında , kadını sömürü haline getirmisliklerinin ellerinden gitmemesinin savaşını veriyorlar.
01 Yorumla- +1 yıl
İslam kadına şiddeti yasaklamıştır. Sen şiddete mi maruz kalıyorsun?
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılBöyle bir şey yok, arapça okuyamayanları tefsir saçmalığı ile yola getirme uydurmasıdır. Nasıl anlatmak istiyorlarsa öyle lanse ediyorlar. Nisa da söylenen , durumdan hoşnut olmadığınızı belli edin dir ama hafifçe dövün gibi bir saçmalık , cenneti annelerin ( kadınların ) ayağının altında aratan Kuranın lafzı değldir , sadece falan cubbeli filah hazretlerinin kendi görenek ve kararlarının lafıdır. Lafz ile laf arasındaki ayrımı da sorma , o kadar da değil.
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 845 cevap paylaştı.
+1 yılkadın dövmeyi emretmez ancak kadın büyük 1 suç işlerse kocası ya da babası 1 daha yapmaması için fazla acımıycak şekilde 1 fiske vurabilir ya da kadın yüz kızartıcı 1 suç işlerse kocası ya da babası onu 1 kere affeder ya da boşar ancak ailesi onu evlatlıktan reddemez ve miradtan mahrum edemez ama görüşmeyebilir islamda kadın dövme yoktur araplar dövebilir ama biz arap değiliz türkiyeliyiz ve müslümanız
012 Yorumla
Soran+1 yılBazi erkekler dover diyo
- +1 yıl
o erkeklerin babasıda annesini dövmüştür döver dediği zaman sor bakalım kurandaki hangi ayette hangi sürede yazıyormuş döver demek kolay kanıtlasın delil göstersin gerekçesini açıklasın peygamberimiz hangi hanımını dövmüş örnek versin
Soran+1 yılBi cocuk soyledi demin34. Ayatte yaziyo
- +1 yıl
34. ayette yazan fiske ile ilgili yanlış tercüme etmiş ya da edilen yerden okumuş olabilir dedm imamdı hiç öyle kadın dövülür diye yazan kesin 1 ayet yok derdi aç diyanetin sayfasını kadının dövülmesi ile ilgili ayetler diye arattır çıkan ayetler fiske ve 1 fiske olarak sınırlı olur islamda kadın dövülmez öyle olsa peygamber kadınlarınıza iyi davranın onlara kötü söz söylemeyin ve kötü davranmayın demezdi burda kasıt olan kötü davranma dayakltır yani kadınlarınıza şiddet uygulamayın demektir
- +1 yıl
Sadece ahlaksızlık yapılırsa hafifçe vurmaya izin var. Ki bu da en son seçenek zaten. Olay vurmaya gelene kadar. Önce öğüt ver, olmuyorsa yatağını ayır gibi gibi şeyler var. Eğer hiçbirsey fayda etmediyse son çare hafifçe vurabilirsin o da sadece ahlaksızlık yaparsa. Onun dışında başka hiçbir sebepten bir kadına el kaldırılamaz
- +1 yıl
@Nightwalk35 evet aynen böyle
- +1 yıl
@1Dehliz1Zirve maalesef anlamıyorlar işte
- +1 yıl
@Nightwalk35 maalesef gerekli bilgiler ve tebliğ yapıldıktan sonra hâlâ bir anlama idraki gozlemlenmiyorsa bu durum nasibsizlik çerçevesi içerisine giriyor. Kısaca Allah'ın c. c. takdiri ile böyle bir sonuç oluyor. Hasılı Rabbimin hikmeti belki nasiblenemryecrkleri kadar bir sebebi kendileri oluşturmuşlardır.
- +1 yıl
@1Dehliz1Zirve Allah hidayete erdirmeyi sever ama doğruyu arayana. Bir insan algısını kendi irsdesiyle kapatmışsa Allah hidayet vermiyor işte. İnsanın davranışı da nasip olmasında çok önemli bir etken
- +1 yıl
@Nightwalk35 adeta yarım kelimelerimle eksik bilgilerimle ilerleyişimde , ifade etmek istediğim düşüncelerime tercüman olmuşsunuz. Teşekkür ederim.
- +1 yıl
- +1 yıl
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılHer ne kadar köşeleri yuvarlatılmaya çalışılsa da böyle bir şey var. Nisa suresi..
Ama işte ayette şöyle bir tabir geçer:
''HAFİFÇE''
Tekme tokat dal, bıçakla, kulağından tutup skip at demez.
Tut omzundan ileri geri sars işte, ne bileyim..013 Yorumla
Soran+1 yılOmuzundan sarsmak dovmek degilki
- +1 yıl
Tamam işte, o kadar yapın diyor. Ağız burun dalmayın diyor.
Soran+1 yılBazısı daha fazlasını soyluyo
- +1 yıl
Bazısı bizi ilgilendirmez. Anlamı hafifçedir.
Soran+1 yılTokat varmış yani dovmek oluyo bu
- +1 yıl
Üç parmağınla dokunursun, acıtmadan.
Hatta bir çoğunuzun, bir müddet sonra hoşuna da gider bu.
Kadınların şikayet ettiği dayaklar, sevmedikleri erkeklerden yedikleri ''gerçek'' dayaklardır.
Biz gerçek dayağı kastetmiyoruz.
Soran+1 yılHangi dayağı kastediyosun
- +1 yıl
Şikayet ettiğiniz ve sevmediğiniz adamlardan yediğiniz gerçek dayaklardan.
Sevdiğiniz adam, şefkat tokadı atsa haklı nedenlerle ve bunu hafifçe yapsa, hoşunuza gider.
Soran+1 yılYani konuya bağlı attığı dayak
- +1 yıl
Uff, muhabbetin amma kısır ha.
Soran+1 yılBos konusuyosun
- +1 yıl
Yav he he..
Soran+1 yılSeni dövmek lazim. bencr
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
35Cevap
+1 yılSâliha kadınlar hem kocalarının ve diğer aile fertlerinin yanında (açıkta, zâhirde) hem de onların bulunmadıklar yerlerde (gaybda) vazifelerini hakkıyla yerine getirir, Allah'ın koyduğu, toplumun benimsediği kuralların dışına çıkmaz, aileye ihanet etmez, şerefine leke sürmezler
Bahsi geçen ayette hukuka baş kaldıran, meşrû aile düzenini bozmaya kalkışan (nâşize) kadına karşı erkeğin yapabileceği şeyler: Öğüt vermek, yatakta yalnız bırakmak ve dövmek şeklindedir
Dövme tedbiri ve hükmünün -bu âyet dışında- en önemli dayanağı ilgili hadislerdir. Bu hadislerin, aksini söyleyen rivayetlere nisbetle daha sahih ve sağlam olanlarında Peygamberimiz (asm) kadınların dövülmesini menetmekte, karılarını dövenlere "hayırsız" demektedir:
"Gündüz karısını köle gibi kırbaçlayan birisi akşam onunla aynı yatağa nasıl girecek?" (Buhârî, Nikâh 93; Ebû Dâvûd, Nikâh 60). diye sormaktadır.
Bize göre kadının aile hukukunu çiğnemesi halinde bir ıslah tedbiri olarak ve içinde yaşanılan topluluğun örf ve âdetine uyularak serbest bırakılan "kocanın karısını dövmesi" eylemi, Hz. Peygamber (asm) tarafından toplum ıslah edilerek, insanın ve özellikle zevcenin dövülemeyeceği ifade ve telkin edilerek ortadan kaldırılmış, "iyi bir kocanın karısını dövemeyeceği" kaidesi, bu yakışıksız davranışın önüne bir set olarak konmuştur. Burada sünnet (Resûlullah'ın sözleri ve uygulaması) âyeti neshetmemiş, tarihîliğini, yerelliğini ve kültürel bağlamını açıklamıştır.
Kısacası boş laf yapanlar ya islamla ileri geri hiç alakaları yok ya da islamda olan dinini çok iyi tanımıyor..120 Yorumla
Soran+1 yılBazi erkekler dovulur diyo islamda oyle soyluyo
- +1 yıl
Sevgili kardesim benim ne yazdigimi okuduysan anlamissindir, diğer erkekler şöyle dedi böyle dedi olamaz, cahil olmayın lütfen, peygamber efendimiz bile toplumu ıslah etmeye çalışmış
Soran+1 yılSen karini doversin ozaman anladim
- +1 yıl
Sevgili kardesim yaşının küçük olduğunu tahmin ediyorm, yazdıklarımı anlamamışsın ya da anlayarak okumadın, bi kaç defa oku ne yazdi isem, ben karımı dövmem, lakin ailenin şerefi ile ilgili bi konu varsa ilk önce yatakta yalniz birakirim, daha da devam ediyorsa tokat atarim, olay bundan ibaret, durduk yere niye karimi döveyim, mantıklı düşün lütfen..
Soran+1 yılTamam ama en son asama dov diyo erkege, ilk yatagi ayir yalniz birak en son asamaya gelirse kadini dovebilirsin diyor
- +1 yıl
Diğer yazılan bazı saçmalıklara inanma lütfen, Kuran a inanmiyorsan insan müslüman degildir, ayeti saçmalıklarla anlatan cahildir inanan da cahildir..
- +1 yıl
Namus, şeref veya dine ters bişey yapti ise kadın, konuşmamak ve yatakta yalniz biraktiktan sonra hala devam ederse erkek bir şekilde mümkünse yüzüne vurmadan dövebilir, adam neden sessiz kalsın madem karisi halan ıslah olmuyorsa
Soran+1 yılPeki atiyorum hicbi sekilde dinlemiyo seni itaat etmiyo , sen olsan tokatmi atardin dovmek derken sacmi cekerdin yani
- +1 yıl
Mümkünse tokat atmam, kendime hakim olurum, çünkü mekruh sayilmistir yüze vurmak, belki saç çekilir en kötü bilmiyorm, hala ıslah olmuyorsa boşanılır
Soran+1 yılHee iyi o da dovmek sayilmazki bisi olmaz ozaman
- +1 yıl
Kişinin kendine hakim olmasına bağlı tabi ki, illa sadece saç cekilecek diye bir sey de yoktur..
Soran+1 yılSac disinda ne olabilirki yuze vurmakta yok diyosun yani ozaman dövmek sayilmiyo
- +1 yıl
Kolunu sıkar, sertçe iter ne bileyim, ama ne demek istedigimi umarım anlamissindir
Soran+1 yılanladim san ama ben mesela dövmenin asamasina bagli ıslah olur ya da olmazdim yani iste dedigim gibi bi sac cekmeyle olmazdim ama daha fazlasi gibi seyler varsa o zaman yapmazdim bidaha
- +1 yıl
Adam o zaman en basitiyle boşanir bu kadar basit, o da senin tavrına bağlı
Soran+1 yıliste hepsi bosanmiyo bazisi sadece benimsin diyo
- +1 yıl
Adam aptaldır o zaman, ne diyebilirim ki,
Soran+1 yılYo bence sahipleniyo kadinina
- +1 yıl
Aralarındaki bağa bağlı
Soran+1 yılEvet ama bence erkek kadina her turlu sahiplenmeli
Kuran da kadından sadece evlenmek için cariye yapmak için bahseder. Yaş farketmeksizin istediğin kadını al der, yetmedi mi? Eger oğlun ölürse gelininle evlenebilirsin de der.
04 Yorumla
Soran+1 yılSen onayliyomusun
- +1 yıl
İşte böyle Kuran'ı okumayanlar da boş boş yorumlar yapar
- +1 yıl
Ulan ayette öf demeyin derken bile ilk anne der sonra baba der. Sen neyden bahsediyorsun? İnsanlara yalan yanlış bilgiler verme. Okumamışsın bi halktan haberin yok gelmiş burda bi de yorum yapıyorsun
- Aile & Toplum konusunda 360 cevap paylaştı.
+1 yılÓyle bișey yok, islamda kadının yeri buyuktur.. Șiddetin hiçbir türlüsunun islamda yeri yok, aksini iddaa eden gelsin Kanıtlasin
11 Yorumla
Soran+1 yılBazi erkekler dover diyo ama
+1 yıl
sdhgdsh
011 Yorumla
Soran+1 yılNe yaziyo goremiyorumki
- +1 yıl
resme tıklarsan resim büyür...
nisa 34 tefsir yaz google a, kuran yolu, elmalılı ve feyzül furkan tefsirlerine bak özellikle
Soran+1 yılSunu sorim sen onayliyomusun dogrumu yani
- +1 yıl
Hayır, islam kadını dövmeyi emretmiyor.
Soran+1 yılCogu erkek emrediyo dedi dovmek varmis
- +1 yıl
kaynak göstersinler sana o zaman...
Soran+1 yıl34. Ayatte yaziyo
- +1 yıl
kör müsün 34. ayet önüde duruyo aç oku
- +1 yıl
kadını dövmeyi emrediyor peygamber zaten küçük kızlarla birlikteydi. Bu zalim bir din
Soran+1 yıl@ilkerkoklen3 ne yaparsa kadin erkek dovebilir
- +1 yıl
Kadın sadece ahlaksızlık yaparsa dövmeye izin var. Onun dışında hiçbir sebepten bir erkek bir kadına el kaldıramaz NET
Gizli Üye(36-45)+1 yılHepsi aynı lafı söylemiş. Bir kişi bile kuranı okumamış. Okuyun görün. Evet dövün diye ayet var. Ayeti yazmıycam okuyup kendiniz bulun. Belki dinimizin kitabını okuturum bu sebeple. Evet dövün der kuran da.
05 Yorumla
Soran+1 yılKadin ne yaparsa dovebilirmis ki
Cevap sahibi+1 yılGit oku.
Soran+1 yılYazmiyoki sordum. iste
Cevap sahibi+1 yılAyet veririm. Nasıl yok. İyi oku.
Soran+1 yılYok. istebulamadim sen soyle. iste
+1 yılEmir değil yahu.
Ceza olarak var..
Ama laf söz dinlemezse son çare olarak var.
Karılar. zivanadan çıkabiliyor bazen.08 Yorumla
Soran+1 yılYani kadin soz dinlemez erkekdovebilirmi
- +1 yıl
Öyle keyfi durum yok,
Kadın, İslam'i Hukuka aykiri bir durum yaptı diyelim. Önce söz ile uyarılır, uymazsa yatağı ayırır kısa süreliğine terk edersin o da çare olmazsa yüzüne. vurmamak kaydı ile hafifçe döversin. Bu. bosanma oncesi son care.
Soran+1 yılYani yuzune derken sadece hafif bi. tokatmi
- +1 yıl
Yüze vurmak yasak.
Soran+1 yılNereye vurabilir
- +1 yıl
😀
Soran+1 yılGulecegine soylezsydin daha iyidi
- +1 yıl
Yüzü/kafasi hariç, zarar görmeyecek bir yeri. diyeyim
Yaşın kaç senin
Gizli Üye(30-35)+1 yılkuran savaş ganimeti olarak köle kadın alabilirsiniz diyor senceeee? İslam kadına gram değer falan vermiyor kuran okumayanlar burda şöyle böyle diye sallıyor anca. İslam kendinden olmayanı bile sevmiyor.
10 Yorumla
+1 yılYok öyle bir şey, hep İslami gerici olarak görüyor güya ilerici aydın kesim var ya, okumadiklari kitap hakkında yorum yapıyorlar
Bir okuyun bakın bakalım İslam kadını nereye koyuyormus27 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim
- +1 yıl
Bunlar çarşafı Arap kültürü değil de dinin bir şartı sananlar
- +1 yıl
@momenta aynı şeyi söyledik farkında mısın?
- +1 yıl
Ben çarşafın farz değil kültür olduğunu söyledim neyin ksralaması. Arap ırkını karalamaya gerek mi var
Hayır öyle birşey yok kadınlar erkeklere emanet korunup kollanmaları için
20 Yorumla
+1 yılKötü kadînlar için boşamadan evvel hafifçe dövmek var.
06 Yorumla
Soran+1 yılNasıl kotu kadinlar icin
- +1 yıl
Kafasına estiginde giden, namusuna düşkün olmayan, asi kadınlar.
Îki seçenek var, biri hemen boşamak, digeride eger kocası seviyorsa biraz yaptırımlar uygulamak
Soran+1 yılNasil yaptirimlar
- +1 yıl
Yatakları ayırma, hafifce dövme.
Bumuydu duymak istedigin?
Soran+1 yılSen dovermiydin
- +1 yıl
Boşamayı tercih ederdim.
Aile & Toplum konusunda 590 cevap paylaştı. Evet oyle bi bilgi var ama bunun fetvasına iyice bakmak lazım iki cümleylleyazılan bişey değil
010 Yorumla
Soran+1 yılAyette yaziyo varmis yani
Soran+1 yılNe yaparsa erkek kadini dover
- +1 yıl
İşte şartları var kadının yanlış bişey yapması sonucu uyarması yatağını ayırması sonrada dövme diye bi tabir var onunda işta kaba ete olacak dirsek vucuttan ayrılmadan vs fetvası biraz daha geniş tabi bunlar olmadanda boşanabilir şartlar bunlar kadın için suç sayılan işte eve istemedi birini alması ve bunda ısrar etmesi vs tabi bu dövme meselesi meşru sınırlar içinde ki fıkıhta olan bu dövme işi uygulanmaz bişey gibi bazıları kuranda yoktur diyo ama vardır bunu kimse inkar etmesin ama eşini dövmeme konusunda tonlarca hadis vardır ve çok şiddetli tehditler var ve peygamberimiz eşlerinin hiç birine el kaldırmamıştır ama yatağını ayırdığı zaman olmuştur
Soran+1 yılDovmek derken tokat atmak falanmi
Soran+1 yılNereye
Aile & Toplum konusunda 966 cevap paylaştı. Emir yok, sadece bir takım kötü şeyler vermeyen edince kadın tarafından, kadına eşi tarafından küçük düşürücü bir fiske var diye biliyorum.
00 Yorumla
+1 yılyok emretmez ama yobazın biri çıkar olayları bir tür teoreme bağlayarak birde fetva çıkarır sonra islam bunu emrediyor der
00 Yorumla
+1 yılSacmalama Peygamberimiz esini dovenin ahirette bizzat ben davacisi olacagim demis
10 YorumlaNush ile uslanmayanı etmeli tekdir
Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir...
Bu kadın erkek herkes için geçerlidir...04 Yorumla
Soran+1 yılNasil anlamadim
Soran+1 yılYani kadin erkegin. sozunu dinlemedigi zaman erkek dovermi
+1 yılKesinlikle İslam'da boyel bir durum yoktur kadına siddete karşıyız.
00 Yorumla
+1 yılOyle bir sey yok. Emrediyor olsa Peygamber yapardi. Şerefsizlerin kendine göre uydurmasi o.
01 Yorumla- +1 yıl
kurana inanmamak için 100 neden www.facebook.com/.../
+1 yılKadın kaburga kemiğinden yapılmıştır onun kırılması boşanmasıdır denilirken kadının ne kadar narın olduğunu vurgulanmıştır bir kadını ağlatan erkeklere melekler lanet eder deniliyor sen ne diyorsun dhsbsbbs
00 Yorumlaİslam kadına bırak dövmeyi of bile deme diyor erkeğe allahın emaneti diyor evlada cennet ayaklarının altın da diyor
15 Yorumla
Soran+1 yılHayir erkek kadini dovebilirmi diye sordum
Soran+1 yıl34. ayatte dovebilir diyor
- +1 yıl
Sadece ahlaksızlık durumlarında hafifçe vurmaya izin var. Onun dışında hangi sebeple olursa olsun bir erkek bir kadına elini kaldıramaz.
+1 yılPeygamberimiz kadınları hiç dövmüş mü o bahsettikleri ayetin tefsirini ve indiriliş nedenini okuyun.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılemreder. Bu ve bunun gibi emirleri yüzünden dinden çıktım. Madem huzur islamdaydı, peki neden islam ülkeleri savaş içerisinde? google'a kuran ı kerim e inanmamak için 100 neden yaz lütfen. İyi haftasonları dilerim herkese
05 Yorumla- +1 yıl
Sözde İslam ülkesi, kitaba göre değil işlerine geldiği gibi davranıyorlar , azıcık acip mealini okusaydin anlardin
Cevap sahibi+1 yıl@Birsorunvarr www.facebook.com/.../ peki ya bunlar?
- +1 yıl
Konumuz kadının dövülmesi hususu , birincisi her sinirlendiğinde el kaldirabilirsin canın isteyince dovebilirsin demiyor , ağır suç işlediğinde diyor. İkincisi işlediği suç sonrası hemen döv demiyor , inatla yapmaya devam ederse canını çok yakmadan vurulur diyor ki buna hak veririm. Kocam gitse zina yapsa beni aldatsa onun başından aşağı kaynar su dökerim. Her zaman dövmek diye bir emir yok. Farkettiysen
Cevap sahibi+1 yıl@Birsorunvarr allah yoktur bunu birgün herkes anlayacak.
- +1 yıl
Zor zamanlardan gectigin zaman kime neye siginiyorsun çok merak ediyorum
Evet, var öyle şeyler
06 Yorumla
Soran+1 yılYani kadin erkegin sozunu dinlemedigi zaman erkek dovermi
Soran+1 yılPeki kadin ne yaparsa erkek dover
Soran+1 yılSen musluman degilmisin
Eder ama şeriat lazım o da yok uygulayan da yok
02 Yorumla
Soran+1 yılYani kadin erkegin sozunu dinlemedigi zaman dovermi
evet yatakta itaat etmezse
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılİslamda böyle birşey yok
01 Yorumla- +1 yıl
- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılCennet annelerin ayakları altındadır
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet
Hiç bir kadına el kalkmaz
00 Yorumla
+1 yılBöyle bir şey yok
10 Yorumla
+1 yılEvet emreder
17 Yorumla- +1 yıl
@volkan888 Nisa 34 öyle diyor ayeti bükmek istersen o farklı
- +1 yıl
@volkan888 hayır son seçenek olarak dövün diyor ama şüphe ettiğiniz kadınlardan. Yani bir şüphe bile yeter
- +1 yıl
@volkan888 evet var
+1 yılŞiddeti emretmez
11 Yorumla- +1 yıl
Kuranı okumalısın
00 Yorumla
+1 yılEmretmez.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 882 cevap paylaştı. emretmez
00 Yorumla
+1 yılTabiki yok
00 YorumlaASLAAAAAAA...
00 Yorumla
+1 yılAsla
00 Yorumla
+1 yılYok öyle bir şey
00 YorumlaBilmem
00 Yorumla
+1 yılsaçmalama
01 Yorumla- +1 yıl
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılHayirr
01 Yorumla- +1 yıl
? Ne bu ya Hayirdir kardesim
Gizli Üye(25-29)+1 yılVar öyle bi saçmalık ne yazıkki
10 Yorumlaasla
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNisa suresi 34. ayet
016 Yorumla
Soran+1 yılVar mi yani
Cevap sahibi+1 yılOku işte
Soran+1 yılBulamadimki
Cevap sahibi+1 yılNası bulamadın ya nisa suresi 34. Ayet yaz Google a çıkar
Soran+1 yıltamam bidaha bakayim
Cevap sahibi+1 yılBak bak hatta Kur'an da şey de var ramazan ayında iftardan sonra eşinize sevişebilirsiniz diye ayettte var böyle şeyler olduğu için Kur'an a inanmıyorum ben
Soran+1 yılEvet okudum varmis ama. dovmek derken nasil. dovmekten bahsediyo
Cevap sahibi+1 yılArapça da baya dövmekten bahsediyor Türkçe'ye çevirirken yumuşatmışlar ki bence bunun bi önemi yok ordaki adımlar da çok saçma sapan şeyler
Soran+1 yılBuna inanan uygulayan erkekler kesin var cok sacma dindeboyle soylenilmesi erkeklerde yapabilirix diye goriyolar
Cevap sahibi+1 yılEğer sen bu sure ye katılmıyorsan sen de Müslüman değilsin 😂😂
Soran+1 yılYani erkegin dovmesini kabulmu etmeliyim
Cevap sahibi+1 yılMüslüman olmak için Kur'an a inanmalısın 😂😂
Soran+1 yılYa inaniyorum ama ne bilim, sen karini dovermiydin
Cevap sahibi+1 yılYa bunun saçma olduğunu düşündüğüm için müslüman değilim sence döver miyim hiç 😂😂
Soran+1 yılDemekki sende muslumanliga inanmiyosun bide bana diyon
Cevap sahibi+1 yıl3 yorumda yazdım zaten ben Kur'an a inanmıyorum diye 😂😂
+1 yılEmretmez
02 Yorumla
Soran+1 yılBencede
- +1 yıl
Bencesi yok kadınlar çiçektir ve çiçekler kırılmaz
Emretmez
10 Yorumla
+1 yılHayır.
00 Yorumla
+1 yılEmretmez