Kürtler genel de Türkler gibi ailelerine bağlı bir hayat sürmek isterler. Aynı bize benzerler. Lakin farklılıklar vardır. Mesela bazı Kürtler dinlerine çok bağlıdır. Ve ona göre yaşarlar. Biraz bazı konularda kısıtlayıcı olurlar. Fazla çocuk sahibi olmak isterler. Ama bazıları da vardır mal ve tarla kavgası yüzünden aşiret vb şeyler yüzünden kan davası gibi problemlerle uğraşırlar. Genel işleri çoğunlukla tarla veya esnafçılıktır. Ama eğer tarla veya esnaf olamazlarsa gidip ekmeğini taştan çıkartırlar. Çünkü bakmak zorunda olduğu aileleri vardır. Birde Kürtler genelde kalabalık yaşarlar yani özelikle köyde yaşayan kardeşlerimiz aile büyükleriyle yaşar örnek ; anneleri ve babaları gibi.
Not = Amacım bir ırkı yükseltip, diğer ırkı küçümsemek değildir. Bildiklerimi yazdım. Lütfen bazı kardeşlerimiz benim yorumumu okuduğunda şu ırk üstündür demediği mi, bu konu hakkında bilgi paylaştığımı bilip yorum yapsınlar. Zira üstünlük ancak takva'dadır. Zira hem Kürt hem Türk ailelerine bağlı, ekmeğini taştan çıkartan dinine bağlı bir kardeş topluluğudur. Benim de kendimce fikirlerimi söyledim. Lütfen yukarda yazdığım yorumu yanlış anlamayınız.30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılkürt ırkını ile çingen ırkı arasında fark görmüyorum. üstün ırk diye birşey yok ama eğitimsiz, yoksul ve maraz sıfatlarını kazanmış bır ırkın "devlet buraya okul yapmasın","devlet buraya fabrika kurmasın" ve "devlet bize karışmasın" deme lüksü görmüyorum.
genele vurursak kürt ırkı parazit bir ırk (şuan için) kendilerini geliştirirlerse çok yararlı olacağını söyleyebilirim. ama onu yapacaklarını pek sanmıyorum.
not:her kürt aynı değildir. Türkiye kürtleri için konuşuyorum. Irkı kürt olupta bu yazıdan gocunan varsa gocunmasın lafım eğitimsiz türklerede geçerlidir (laz çerkez falan demiyorum genelde sorununuz sadece türklerle)510 Yorumla- +1 yıl
hukukkuşu yazdığım herşeyi anladığınnı düşünüyorum. herşeyi okuyup anladın da "sorununuz sadece türklerle" dediğim yeri anlamamışsın galiba :) bırakın şu "ezilmiş halk" olayını. daha geçen mühendisleri kaçıran siz değilmiydiniz? ben devlete vergi vereceğim batıda yaşıyacağım fakat devlet doğuya yatırım yapmaya çalışacak he. hemde doğudan hiç vergi almamasına rağmen he? tamam eyvallah yapsın. ulan benim gönderdiğim mühendisleri kaçıracak işcileri kaçıracak kundaklıyacak bide. kimse kusura bakmasın bunu kürtler değilde azeriler yapsa aynı tepkiyi verirdim. ezilen halk. kendi kendini ezmeye devam et.
- +1 yıl
sen kürtçeyi "ben özerk olacam bölecem ülkeyi" manasında konuşursan hapisi bırak s*kerler. Ülkenin resmi dili tükçe. Hukukcusun. resmi dil dışında bir dil geçersizdir. resmi kurumlarda da geçersizdir. Bu kürtçe için değil tüm diller için geçerlidir. Sen muhtara adres beyanında bulunursun ingilizce olarak. ama o kayıtlara türkçe olarak geçer. yani tercümanlık yapılır. ve o s*ke s*ke türkçe olarak işler. trt şeş aç izle. onlar hep serbest. kim doğuya gidipte sen kürtçe konuştun diye hapse attı? sen meclise gelip yeminini kürtçe yaparsan (manalı manalı) hapise atarlar tabi. ezilmiş halk numarası yapmayın bize. türkiyenin heryerindesiniz ve çoğunuz suça karışmış bir biçimde asalak asalak yaşıyor.
- +1 yıl
Babam evinde kürtçe şarkı kasedi bulundurdu diye hapis yattı, şarkı dinlemek suç ulan. Ben 2 gün nezaret yattım kürtçe şarkı söyledim diye, şarkı söylemek suç mu ulan yavşak. Allah bilir kimin tohumusun, ergen ergen gelip konuşuyorsun. Ben üzerimden kurşunlar geçerken uyuyarak büyüdğm, köyüm yakıldı, hayvanlarım talan edildi, evim gasp edildi sen sıcak yatağında yatarken hala gelmiş burada ırkçılık yapıyorsun. Ulan yavşak, sen insan olduğunu mu sanıyorsun?
- +1 yıl
:D 10 yılım doğuda geçti. mardin mazı dağı, bitlis yazıcık köyü (gerçi onlar zaza), elazığ, hakkari-yüksekova, van-bazlama... kurşunlar senin mi üzerinden geçiyordu :D bitliste karakol kuşatılırken benim mi? tank geldiğinde nasılda kaçtınız...
Kürt diyince aklıma teyzemin kocası ve sülalesi gelir, o kadar iyi ve bir birini tutan, arkasında duran, sahiplenen ki, hele bir Türk olarak kendi sülale ve akrabalarımda öyle birilerini görmedim, gerçi onlar Azerbaycan kürtleri. Şimdiki Karabağ topraklarından.
Kürt diyince aklıma en iyi dostum, 6 yılda beni hiç bir zaman bırakmayan ve her zaman arkamda duran dostum, nenesi Karabağ kürdü, babası Azerbaycan türkü arkadaşım F. geliyor.
Kürt denilince bana yardımı dokunmuş bir sürü kirmanci, soraniler geliyor. Iran kürtleri geliyor.
Ama tabi orman çakkalsız olmaz. Kürtlerinde içinde vardır güvenilmeyen, insanı yarıda bırakan tipler, tıpkı türklerin içinde olduğu gibi. Onun için ayrımçılık yapmamak lazım, ama ben bir kürtle evlenmeye karar vedim artık. Dün bu bende daha da kesinleşti41 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de hep merak ediyorum medeniyet olarak nasıl oluştu diye. çünkü iki tarafa da baktığımda tarz, medeniyet farklılığı dışında hiçbir farklılık yok. mükemmel insanlar bunu %50 Türk %50 Kürt olduğum için söylüyorum. babam türk annem kürt. ama şöyle birşey de var yakın çevreme baktığım zaman anne tarafım ki onlara da şart değil kürtlerin geneli daha cana yakın. kendini senin için parçalayacak türden iyi kalpli insanlar. evet bazıları parti fazında ayrımcılık yapabilir ama insana insan gözüyle bakmak gerek ki onları gerçekten tanımasam bile çok seviyorum. :)
neyse biraz başka yerlere kaydı ama diğer ayrımcılık yapanlara gitsin :)20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
57Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılKürt vicdanlıdır. Sokakta bir kavga gördü mü anında araya girer. Umursamaz olmaz.
Kürt duygusaldır. Çok ezilmişlikten gelen bir özelliktir.
Kürt merttir. Öyle yarı yolda bırakmaz seni.
Kürt humanisttir...
Kürt güvenilirdir.
Kürt cömerttir.
Kürt gerektiğinde maçodur :)
Kürt çalışkandır.
Kürt erkek Türk bayanla sorun yaşamaz asla. sadece dil olarak biraz sıkıntı çekebilir onu da öğrenir iki sene içinde hevesliyse.
Yalnız Türk erkek Kürt bayanla sorun yaşayabilir. Erkek bayanı dışlayabilir. sürekli iğneleyebilir siz işte örgütçüsünüz şucusunuz falan diye ha bunu tam tersi olan da yapar ama onda Erkek pek takmaz bu durumu. hepsini tecrübelerimden yazıyorum ön yargı falan yok610 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılrica ederim :) beğenmeyenlerde çekemeyenler anten taksın :D ayrıca Türkle ilgili kötü bir yorum yapmadım sadece Kürt'ün özelliklerini söyledim :)
Cevap sahibi+1 yılBen teşekkür ederim. yardımcı olduysam ne mutlu bana ;)
- +1 yıl
Kürt çalışkandır derken? sen doğuda yaşamadım galiba hiç?
Cevap sahibi+1 yılben gördüklerimi söylüyorum. sende gördüklerini yukarda cevaplaya bas yorumunu yap
- +1 yıl
Cevap sahibi+1 yıl@Naughtybynature xper artisti ne diyon sen
- +1 yıl
Kürt kadına değer vermez anladın mı ? Öyle Allahuekber dağlarına çıkarmışsıniz da kendinizi yolda en ufak bir kadın yeri açık görseniz ne küfürler attığınızı, polise, askere molotof yağdırdığınızi, ekmek yediğiniz vatana hainlik ettiğinizi, yolda Türkiye bayrağıni düşmüş görseniz çoğunuzun yerden alıp kaldırmayacağini, kaldırana da pis gözlerle baktığınızı bir Diyarbakırli olarak bilmesem iyi sanacak sizi he. He anam külahıma anlat.
ben bir kürdüm bizim için yaşamak direnmektir... bizde saygı ve sevgi sonsuzdur evlilik yüce bir kavramdır kolay kolay boşanılmaz mesela misafir perverlik fazladır biraz düşmanda gelse evine misafirdir her zaman biz sadece kendi haklarımızı değil ezilen tüm halkların hakkını arıyoruz bizim sayemizde sadece kürtçe değil zazaca, lazca, ermenice ve daha bütün diller serbest oldu pek konuşmasını bilmem yemeklerimiz başkadır insanlarımız başkadır ama her zaman heryerde din kardeşiyiz nede olsa yaşasın halkların kardeşliği... demek yeterlidir...
44 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKürt denilince benim aklıma tarihsel olarak hiçbirşey gelmemekte.
İşlerine gelince biz yüzyıllardan beri buradayız diyorlar, ama tetikçilikten ve başkalarının uşağı olmaktan başka birşeyi becerememiş bir milletler. Nihayetin de devleti olmayanın belli bir devlet terbiyesi de olmaz. O yüzden Türk ile Kürt ırkını kıyaslamak bile yanlıştır.16 devlet kurmuş,17. yi yaşayan bir ırk ile aşiretçilikten öte gidememiş bir ırk aynı olabilir mi? Hatta şu an da bile 7 ayrı devlete bölünmüş Türk ırkı farklı coğrafyalara hükmederken Kürt ne yapmıştır terör yaratmaktan, uyuşturucu kuryeliği yapmaktan başka. Sorarım vicdanlara.20 YorumlaKürt erkeği herşeye rağmen sevgilisini karısını bırakmaz aldatmazlar aşırı kıskanç sahiplenici öfkeliler romantiklik uğramaz kürtlere sevdikleri kızla hemen evlenmek isterler arkadaşlık ortamlarında genelde kızlar bulunmaz ve hiç yalan olmaz onlarda korkusuzdurlar güvenilirdirler akrabalarım kürt onlardan bilirim ve sevgilimde kürt olarak doğmuş ve çok memnunum hiç bırakmıyo beni.
13 Yorumla
+1 yılKürtleri ve Türkleri ayırmak zordur. Aynı şekilde diğer insanları da... Bir kürde bakıyorsun kültürünü geliştirmiş falan veya bir türke bakıyorsun kendisini geliştirememiş, bunun tam tersi de mümkün. O yüzden bunu ayırt etmek zor bence, kişiden kişiye değişiyor.
01 YorumlaDil din ve kultur farkliliklari... Kulturun icine orf adetler de katilabilir...
Her irk icin ortak olan iyi ve otu olma acisindan cevre kosullarin insa karakteri uzerindeki etkileri de vardir.
Misal OHAL veya OHAL benzeri ortamlarda buyumus her cocuk potansiyel GORECELI sorunludur az ya da cok.11 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. İnsanlar arası ırksal davranış farkı olmaz.. Yetişme ve sosyal ortamdan doğan farklar olabilir. ben mesela kürt kökenliyim ve istanbulun en iyi semtlerinden birinde doğup kent kültürüyle büyüdüm. Kırsaldan gelen biriyle aramda tabii ki tartışılmaz farklar olacaktır. Her yerin kırsal insanı aslında biribirine benzer. Türk , kürt değilde kırsal, kentli gibi ayırımlar daha belirleyici olur.
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılben türk bir kadının kürt bir erkekle evlenip pişman olduğunu duymadım. Ben diyarbakırlıyım ama Vanda resmi bir sağlık kurumunda çalışıyorum. Ve dikkatimi çeken batıdan buraya gelen kızların önemli bir bölümü burada kürt bir erkekle evleniyor. Eğer doğuda çalışan bir akraban, arkadaşın olan kadın varsa ona danış bence. Burada yaşamayan bilmez. Çoğuda memnun hayatından kürt erkeği sevdiği kadını yarıyolda bırakmaz. Eğer düşündüğün kişiyi seviyor ve güveniyorsan iyi düşün derim.
33 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılrica ederim. mutlu olman dileğiyle...
- +1 yıl
Lan saçma konuşma bende Diyarbakırliyim kürt erkeklerinin annelerimize neler çektirdigini bilmiyor muyuz sanki. Ses tonları kaba, kadınla nasıl konuşulur bilmezler hepsi birbirinden boş birde konuş bakalım bir türk le nasıl da değer biliyorlar
+1 yılŞimdi bunu bir Diyarbakırli olarak diyeceğim ki; elbette her kürt ya da her türk aynı değildir ama bu ortamda büyümüş biri olarak söylüyorum. Evet, çok misafirperveriz ve sıcakkanlı insanlarız ama vatana hainlik yapanların da en çok bu kesimlerden olduğunu da biliyoruz. Gerçek kürt Osmanlı döneminde barış içinde yaşayan kürttür. Ama sana tavsiyem; sakın bir Kürt ile evlenme çünkü ben ses tonundaki sıcaklığı, kadına verilen değeri bir türk ün daha iyi verebildiğini düşünüyorum. ( test edilmiştir :) ) Ya da bir gün konuş ya her ikisi ile de beş dakika telefonda konuş en basitinden anlarsın.
20 Yorumla
+1 yılBir Kürt ile birlikte olduğunda yaşayacağın problemler genellikle ailelerin anlaşamaması olur. Çoğunlukla da Türk olan ailenin kabul etmemesi ile olur. Adamın neye karışacağı neye karışmayacağı falan tamamen kendisi ile ilgili. Ama ikiniz de birbirinizi ailenize kabul ettirmek isterseniz sıkıntı yaşayabilirsiniz.
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBak bende bir Türk kiziyim.
Sen kültürüne bagli olsaydin bir türk ile evlenmen gerektigini bilirdin.
simdi ikiniz sürekli Türkce'de konusmazsiniz ne bileyim ailesi gelip konusur konusur gelini olarak birsey anlamazsin dediklerinden.
cocuklarin daha fazla baba tarafini tutar anneleri Türk olsa bile.
anlamadigin krtceyi yaninda sürekli konusmalarina tahamülün olacakmi?
ve o seni kiskanirsa , sert davranma ihtimali'de byk olabilir agresif ve sahiplenici olurlar49 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılagresif, bela gibi hayatindan bezdirir.
Cevap sahibi+1 yılBir arkadasim birlikteydi sonra ayrilmak istedi, rahatsiz ediyordu kizi baski kuruyordu görusecegiz diye huyu kötuydu, benim yanimda vurmaya kalkti kiza
kavgaya tutusdular o kiza kafa atti, kiz'sa ona tokat atti sonrasi kurtuldu ondan.
sen neyin icine girdiginin farkindamisin bir'de bundan zevk mi alacaksin?
Cevap sahibi+1 yılkiz ailesinden yumruk dahi bisey görmemis, gelip elin oglu böyle yapiyor
sen normal olamazsin.- +1 yıl
bunlara sağlam bir koca lazım. gidip gelip şamarlasınlar. anca mutlu olurlar.
- +1 yıl
Allahım Yüca Rabbim Bu insanlar benim oruycumu bozducak dediklerimi ynlış anlıyorsnz bn bşka sz bşka şydn kstedyrsnz demek istğm durum şuydu benim masaya otrtsn dedim ağzıma dğişl öyle bir durum orlsa eşşek gibide payını alır ztn ama siz yumuşak nonoş gibi canımlı cicimli romntk erkği bkliyorsnz hytınıza bilemem tşkrllerr
Cevap sahibi+1 yılyok bu tam bir hanzoydu , diyarbakirliydi
kiz'da amaclari farkliydi
ben cok konustum ayril diye. zorunlu devam ettiriyordu baski yapiyordu kiz'a.
iyisi'de vardir bilinemez. ama bu tam vurup kiran bir sahisdi.
Cevap sahibi+1 yılefkarligenc; saglam bir koca derken
anlamadim ne demek istedigini
+1 yılİnsanları ırkları, kökenleri değil yaptıkları ve kişilikleri değerli kılar.
Kürt olup şerefsiz olan da var Kürt olup kendini yetiştirmiş fikri görüşü erdemli olanda var.
Tıpkı Türk olup şerefsiz olan ve Türk olup erdemli olan gibi.11 Yorumla
+1 yılŞunu İzlemeniz Yeterli Nasıl Bir Millet Oldukları Hakkında..!
https://www.youtube.com/watch?v=xVhfBV1I2BY21 Yorumla- +1 yıl
silopi %78 bdp. batı onları hain görür ama oradaki halk bilinçli işte. güzel bir örnek olmuş
Mesela
Kürt tanrıları vardır ; Molotofos :D Devletus Bizes Bakmiyurus :D Kaçakus Elektrikus :D
Türk de Gök Tanrı vardır ;)105 Yorumla- +1 yıl
mizah anlayışına sokıym göttanrısı varmış asdfghjk
Ben de bir Zaza olarak cevap vereyim. Elbette ayrım yanlış fakat genel itibari ile Kürt erkeği kadınını çok sahiplenir. Fakat Türk kızı aileye ve eşine hakikaten uyum sağlayabilmeli. Yoksa zor.
13 Yorumla- +1 yıl
kürtler ile zazaların arası pek iyi değil :D onu çok iyi biliyorum.
Sakın ha evleniyim deme. Aç bak tarihine, Türkler kendi ırkından birisiyle evlenmediği için yıkılmıştır hep. Türk lük yücedir her kürtün içindede vatan hainliği vardır sadece uyanmamıştır bu hainlik uykudadır. Türkler ve kürtler dost olamazlar hiçbi zaman kokusu dahi farklıdır, herşeyleri farklıdır. Bitek Türk'ler değil hiçbi ırk sevmez pis kürtleri. IRKINI SEV, IRKINDAN SEV. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!
41 Yorumla- +1 yıl
Olmayan aklını seveyim. bacım çocuğu andaval
+1 yılHiç bir farkı yok bence sonuçta aynı kültürde yetişmiş insanlarız , bence bu kürt türk ayırımı ile değilde aile yapısı ve yetiştirilme tarzı eğitimle değişim gösterir..
01 YorumlaBazıları değilde çoğu devlet düşmanı. Kesinlikle evlenilmemeli kültür farkı ve kürtler de hala feodal zihniyet sürmekte.
71 YorumlaYüzyılladır yüzlerce ülke kurmuş dünyayı sarsmış bir ırk ile her zaman başka devletlerin himayesinde yaşamış bir tane bile devleti olmayan ırk nasıl bir olur? Kürtleri Türkler ile karşılaştırmak bile ahmakçadır.
17 Yorumla- +1 yıl
dikkat ederseniz eğer yazıklarımı tekrar okursnaız eğer neyi kastettiğimi rahatça anlayblrsiniz. kimse hç bir dvleti bşka bir devlet ile kıyaslamaz kıyaslayamazda. illaki türkler kürtleri sevicek diye bir kanun yokk. eminimki krtlerde türklerden haz almıyorlrdır bn sadece bir krt erkeği bir trk erkeğine göre daha bşka ne gibi tvrlar sergileyeblr gbsndn sordum soruyum tşkkrler.
Gizli Üye(30-35)+1 yılKürtler aslen sari saçlı olmalarina rağmen araplarla ermenilerle karışmış olan bir kökendir. Kürt erkeği çalışır karisini calistirtmaz.
Kürt erkeği bir kizi yari yolda birakmaz
Ve kürt erkekleri Maço oldugundan çevremdeki bütün kizlarin tercih ettiği bir modeldir.01 Yorumla
+1 yılAyırmayacaksın işte. Sen ayırıcam diye uğraştığın için ülke bu halde. Kürtüyle türküyle burası türkiye. Kardeşliği öğrenmediğin müddetçe bu ülke ileri gidemez!
10 YorumlaKarışamaz abi. Kürt, Türk, Yunan, İngiliz, Afrikalı, Japon hiç farketmez. Karışıyorsa götüne tekmeyi bas
01 Yorumla
+1 yılHarflerin yerleri dışında hiçbir fark yok !
İnsan insandır..22 Yorumla- +1 yıl
Önemli değil iyi günler..
+1 yılÇoğunluğu konuşmayı bilmeyen serseri ne bekliyorsun?
32 Yorumla
+1 yılİyi insan olması önemli , iyi insaNSA Türk kürt bir önemi yok. be Orduluyum hoslandigim kız Siirtli önemli olan insanın içi ,
00 Yorumla
+1 yılBen lazım öncelikle. :d , Kürt'ün türk kahvesi içtiği biryerde,
Türk'ünde kürt böreği yediği bir yerde
Kimse bizi ayıramaz diyorum !31 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılHic bir ayrim yok tek ayrimi harf olmasi bizde k sondayken onlarda basta. Ikinci bir ayrim ise kizlar guzel yaa
05 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim sendemi kurt kizisin yoksa :)
- +1 yıl
+1 yılAynı ülkede aynı şartlarda yaşıyoruz.. Her Türklerinde Kürtlerinde ayrı veya benzer özellikleri var.. Bireysel olarak değerlendirmelisin böyle genellemeler doğru değil..
03 Yorumla- +1 yıl
sorumu tkrar okuyun tekrar tekrar 3-5 kez okuyun blki anlmnz mmkn olr herkese aynı şyleri dmktn bktım hç bir dvlti yda hç bir insnı veya hç bir dli dini ırkı kıyslamaya kttığım yokk sadece bir kürt ve bir türk ERKEği arsndaki frklılıklar nelerdrr yani !! biri dahamı serttr birisi dahamı alngndr vs vs vs.. tşkkrler
- +1 yıl
ben de diyorum ki işte bunlar insandan insana değişir cahil cühela.. Kürt, Türk, Alman, Fransız, Azeri, Ermeni Amerikalı farketmez.. İnsanları genellemek yanlıştır.. Her insan kendi içinde özeldir.. Bu nedenle parmak izleri bile tutmaz..
+1 yılSadece ayrı yazılmıslar kardeşim kürt türk farketmez adam olanda var yavşak olanda
11 Yorumla
+1 yılHiçbir fark yok ikisi de insan ve ikisi de aynı bayrak altında yasıyor ve ben de bir kürdüm ama türk bayrağı altın da yaşıyorum ve kendini bilmez bazı insanların da ırklçılık yapmasından nefret ediyorum bir polis olarak
13 Yorumla- +1 yıl
Senin gibi hayvanlara saldırmayacakda kime saldıracak pörfect
Gizli Üye(30-35)+1 yılKürt denilince aklıma kaba kaba çirkin esmer kaşları birleşik erkekler geliyor ve tatil yerlerinde turistleri rahatsız ederler dolandırırlar genelde bu yüzden asla ve asla kürt biriyle muhattap bile olmam.
25 Yorumla- +1 yıl
Ayy gotumm. 187 boyunda vücut geliştirici biriyim. Çoğu spor dalıyla ilgileniyorum kitap okuyorum.. ve kürdüm. Şimdi duruma açıklık getirelim, seni ben sikler miyim acaba?
Gizli Üye(36-45)+1 yılkaçak elektirik, kaçak çay, a'dan z'ye her şey kaçak.
60 Yorumla
+1 yılfark yoktur bunun nedeni tarihe bakıldığında anlaşılacağı gibi kürtlerin türk kolundan biri olmasından dolayı ingilizlerin oyununa geldiler bu tıpkı japonların moğol olması gibi
22 Yorumla- +1 yıl
rica ederim
+1 yılMüslüman birini müslüman olmayan birinden ayırmaya benziyor. Nasıl ayıracan işte aynıyız.
01 Yorumla
+1 yılKürtler namuslarına daha düşkündürler onlarda evlilik sadece 1 kere olur.
35 Yorumla- +1 yıl
Yahu sen bana sordun bende cevaplamaya çalıştım gördüğüm kadarıyla. Ben nerden bileyim kumasini falan size cevap verende suç
- +1 yıl
Ya kardeşim ben nerden bileyim oyle seyler yaptıklarını benim çevremde olan Kürt insanlar yapmıyor
yazmaya başlasak ne senin zamanın yeter okumaya ne de benim yazmaya..
ortak noktaları yazayım en iyisi.. HİÇBİRŞEY !11 Yorumla
+1 yılbe hey ayseeesm ıkısıde allahın kulu. muslumanlar arasında ayrım mı olur. bu ayrımı yapanları kınıyorum.
02 Yorumla- +1 yıl
herkers gıttııgı yere ayak uydurmalı.
+1 yılKürt arkadaşlarımın çok inatçı olduğunu gördüm. Bazen takılırdık, Kürt inadın tuttu değil mi diye. Başkaca fark göremedim.
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılher ırkın kötüsü ve iyisi vardir ama kürt erkeği daha sahiplenicidir aile ilişkileri daha sağlamdır yarı yolda bırakma olayı daha zordur... ama dediğim gibi karakter olayıdır kürt erkeğinin de cok kötüsü çıkabilir...
24 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılrica ederim.. siz her yoruma kulak asmayın sadece ırkından dolayı yargılamayın batıdan gelip burada evlenip birsürü insan var...
Cevap sahibi+1 yılrica ederim ne demek..
+1 yılelektirik faturası ödemezler ceza gelince de tedaşı basarlar
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılgenelleme kesinlikle yapmıyorum ama hepsi öyle değil ama en büyük fark pkk ya destek vermeleri. vatan hainleri bunu yapanlar
21 YorumlaSadece farklı dil konuşuluyor olması. Bu da negatif farklılık değil, zenginliktir. Onun dışında bir şey yok, hepimiz insanız amküm
10 Yorumla
+1 yılBirinin kürt diğerinin türk olması başka bir fark yok insan olduktan sonra
02 Yorumla- +1 yıl
İnsanlık mecaz anlamda kullandım ama ben cinsi insan olsa ne olur kani bozuk olduktan sonra
Kürtler doğuludurlar sevgilisinin kıskanırlarlar mert adamlardır birini sevdimi tam severler hep arkasında durular genelde tabi istisnalar hariç
01 YorumlaAilemde kürt-türk evliliği çok kimse de pişman degil kimse boşanmadi :p
11 Yorumlabence yanlış yerde yanlış cümle modlar kaldırırsa iyi olur... herkes insan ayrıma ne gerek var
012 Yorumla- +1 yıl
ne sorduğumu ne dşndüğümü bndn iyi bliyor olmanız cidden şaşırtıcı !! kmse sizi buraya çğğrmdı kusura bkmyn ama sorumu sorarknde bşlğm ne olmldır diye size ya da bir bşksına sorucak dğilm !! kmse kmsey, yrgılamasın yrgldndğn yrde btrsn tm? bn ne sordğumu da gayet ii blrm tşkkrler ii gnler
- +1 yıl
ağzını topla köpek sn bir knşmyı öğren önce karşında anan baban yok senin bnle dzgn knş konşmuyosn defol kmse sni zorlmadı buraya yazman içn ok? şimdi çek sktiri kybol bozdrma orucumu şrfsz ulan türksende şrfszdn frkn yok mllt gördğünüz üzeretrknde böyle aczleir olbliyormş thnks bys sni çok ble çktim ml uza.
Tek fark ne biliyor musun biri Türk biri Kürt hepsi bu geriye kalan her şey aynı.
01 Yorumla
+1 yılYa şimdi bana göre farkları yok ama aranan böyle dayak kavga isteyen kendini 619 sananlar var milletin sevgilisine laf atan var onları sevmiyorum bide hayvanları sevmeyenleri
00 Yorumla
+1 yılşeytanın işi arkadaşlar en ince çizgimize çelme attıkları zaman
şii sünni düşman mı olur hiç yaptılar müslüman müslümana düşman oldu az akılı olun !00 Yorumlatek bir harftir. k ve t. onun dısında herşey aynı bence
01 Yorumlakürtleri ilk bakışta anlarsın mesela şiveleri farklıdır
02 Yorumla
+1 yılHER KÜRT , TÜRK OLABİLİR AMA... HER TURK KÜRT OLAMAZ ✌️✌️🇹🇷🇹🇷
00 YorumlaKürt Şerefsizdir
Türk Şerefli55 Yorumla
+1 yılElektrik faturası ödememesi
31 Yorumla
+1 yılcimri olmayanina rastlamadim
04 Yorumla- +1 yıl
teyzem nisanlisindan bu sebepten ayrildi diğer teyzem de eşiyle sürekli sıkınti içinde bu yüzden bir kiz arkadasim var o da ayni şekilde bana hep çürükleri denk geldi o zaman emin olun bir tane bile comertle karsilasmadim :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılBi-Xenon,
Sunroof
Deri koltuk ısıtma soğutma yok bunlar olmayınca ayrılıyorlar.02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılRica.
+1 yılbu ülkede olmaması gereken topluluk..
55 Yorumla- +1 yıl
Kime diyon sen onu
- +1 yıl
ya abi hiç anlamıyom ha kürtler olmasaydı osmanlılar yani turklerin birinci dünya savaşındaki 10 milyondu kurtlerle beraber 8 milyon kurtle berabar doğuyu kurtardık osmanlıyı satmadık tarite hiç adı olmayan cıhanlar dahi kurduk devletsiz kaldık çunku osmlıyı butun miletler satıp devlet kudu bir tek kurtler satmadı bunu da kalın kafana sok şimdi kimin bu ülkede olmaması gerktiğini bir daha düşün
- +1 yıl
Doğru diyon valla Diyarbakırliyim ama sevmem Kürtleri
+1 yılTek fark var :-D kürt'ü sondan oku ;)
11 Yorumla
+1 yılKürtler katı ve sabit fikirlidir
41 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMolotof kokteyli imalatı
31 Yorumla- Devamını Gör (16)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası