Deprem gibi doğal afetlerin sebebi zina , içki mi?Enkaz altında yardıma muhtaç ve zamanla yarışırken ailen, sevdiklerin senden gelecek bir iyi haberin yolunu gözlerken çıkıp da deprem zina sebebiyle içki sebebiyle oluyor demek insanlığa sığmaz. Gerçekten böyle insanlara acıyorum. İnsanlıktan nasibini almamışlar
Onlar doğru düzgün bir Müslüman olsalar zinadan daha kötü olan faizi görürler. Faiz dünya gerçeğidir diyen adamlara oy vermezler. Sor mesela o adam için canlarını verirler. Dünyanın her yerinde faiz yeniliyor ve faiz yiyen Allah ve Resulü ile harp etmekte deniliyor. Ayeti var açar bakarsınız. Yani demem o ki faiz gibi bir bela için bir deprem olmuyor da zina için mi oluyor? Allah bu dünyada kötüye daha çok veriyor ki mahşerde azabı daha çok olsun. Tövbe eder dönerse yolundan ne ala. Eğer uyarı arıyorsanız da sadece İzmir'de olan depreme bakmayın. 2020 yılının başından beri felaketler eksik oluyor mu? Bu sadece 2020 için bir örnek ve bu yıl olan ilk deprem değil.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Evet bunlar ilahi bir uyarıdır ama hepimiz için hepimiz günaha batmışız. Zina içki her yerde var maalesef dünyada haksız yere ne kanlar dökülüyor. İnsanoğlu kendi eliyle sonunu getirdi farkında değil. Doğayı mahvetti hayvanları katletti. Herkes bir birinin arkasından kuyusunu kazar oldu. İnsanoğlunda ki şeytani hırs hiç bir zaman bitmedi daha da arttı. Evet insanlar büyük günahlara düşmüş olabilir çünkü insanda nefs var. Allah yüz defa bile büyük günah işlemiş kuluna gel tövbe kapım açık diyor ama insanoğlu kendi günahlarına bakmadan başkalarını nasıl da yerin dibine geçiriyor yazık çok yazık halimize. Velev ki oradakiler öyle olsa dahi gerçek müslüman zor durumda olana yardıma koşar onların hidayeti için dua eder. Uyan ey insanoğlu bizler Allah in yeryüzünde halifeleri adaleti , iyiliği güzelliği yaymaya çalışan elçileriyiz.!! Şeytanın bozguncuları degil.!!
Avrupa zina ve içkinin merkezi ama deprem olmuyor. Demek ki zina ve içkiyle alakası yok bu işin. Bunu böyle düşünen arkadaşıma söylediğimde Avrupa'da deprem oluyordur da sana bildirmiyorlardır gibi saçma bir cevap verdi. Sonra dedi oralarda da farklı şeyler oluyor. İşte yangın çıkıyor şu oluyor, bu oluyor... Yangın her yerde çıkıyor. Doğal afetlerin sebebi doğadır. Deprem yeryüzü şekillerinin oturmasını sağladığı için jeoloji'de yararlı bir doğa olayı olarak değerlendirilir.
Şimdiki insanlar her şeyi serbestçe yapabiliyorlar öpüşme bile milletin içinde günah sayılmıyor cinselliği normallestiriyorlar tecavüz taciz olayları bu yüzden artıyor zinaya yer verildiği için kimse günahsız değildir. Evet Ama Bir Çok İnsan Allahın dinimizce bize yasak koyduğu şeyleri çiğneyip hala bildiğini okumakta ben 2020 de yaşadığımız tüm bu olayların kıyametin bir belirtisi olduğunu düşünüyorum bu dünyada ayıp günah kalmadan yapılan her şey öbür tarafta ilahi düzende sorgulanacak ve bu dünyada cezasını cekemeyenler öbür tarafta Allahın gazabından kurtulamayacaklar Söylediklerimi yanlış anlamayın ilahi düzen böyle işliyor Allah Depremde Kalanların Yar Ve Yardımcısı Olsun 👍
Coğrafya ve jeoloji bilen birisi bu durumun Türkiye'nin 3.-4. jeolojik dönemde oluştuğu genç yer yapısına sahip olduğunu bilir ve deprem kuşağında olduğunu anlar. Batı Anadolu Fay hattı dediğimiz yer aşırı kırıklı arazidir ve sürekli deprem olur. Doğu Anadolu'da ayni sekilde zaten kuzey Anadolu fay hattı diye bahsettiğimiz yer Edirne'de başlayıp Erzincan ve Malatyanin uzerinnden devam eder. Masif arazi yani oturmuş arazi dediğimiz yerler Türkiye'de çok azdir. Anadolu coğrafyası gençtir. Ve levhaların ortasında bir konumdadır bu sebepten binlerce yıl daha bu depremler surecektir.
Hollanda gibi ülkelerde deprem olmamasının sebebi dindar uyuşturucu olmayan zinası olmayan bir ülke olması sebebi mıdır? 😂 Adamlarda zina uyuşturucu eşcinsellik ve 3 büyük dinin yasakladığı her şey var. Ama deprem olmuyor?
Depremi veren Allahtır. O ne diliyorsa omu yapıyor. Biz sağlam binalar ve çalmadan tesisler yaparsak yıkılmaz. Allah bizleri öldürmek için deprem vermiyor, dünyayı dizayn etmeye devam ediyor. Kendisine müslüman diyen kişi hiç bir felakete ve zarar görene sevinmez, sevinemez. Bu tip paylaşım yapanların hiç bir dini, manevi veya insani düşüncesi olduğuna inanmıyorum.
Ya ben sizi yakinen de tanıyorum. Çok farklı bir kişilik yapısı icerisindesiniz. Çözemedim. Çok modern insan silüetine bürünüp burda şu sorunun altında depremi veren allahtir dediğin anda, bütün goruslerin coptur benim için.
Gerçekten itibar edilmez insanlar var burda ya. Emniyet kamuoyuna aciklamis. Siz daha neyin kafasindasiniz. Depremi veren Allah demiş ya. Ağlasam mı yoksa çığlık mi atsam bilemedim. Cahiiginizi bir zahmet kendinize saklayın.
O düdük kafalilarin yazdığı terbiyesizce ifadelerden pek farkı yok sizinkinin de... Başka düşüncelere görüşlere saygı duymak zorundasınız. Kimine göre Allah yoktur kimine göre vardır. Depremi veren allahtir dediğin anda bana evrime bilgilere bilime doğaya saygısızlık etmiş oluyorsun, farkında bile değilsin.
Siz bu hesapla hiç konuşmadiniz. Siz değil ben sizi tanıyorum. Kimin yanar dönerli olduğu gayet ortada. Ben gayet netim. :) İfadelerin her zaman aynı kapıya çıkıyor.
Depremi veren allah. Oy oy oyyyy... Ne tatlis ya. Ortadoguyu batakliktan çıkarmayan da Allah 😉 ne de olsa Müslümanlığın zirve coğrafyası. Arabistan. Acılar savaslar kanlar kiyimlar... Arabistan da pek İzmir'e benziyor hani. 🤔
Özelden de yazdığın şeyleri çok iyi hatırlıyorum. Az çok nasıl biri olduğunuzu gosterdiniz. Ben içmem ama ateistim sanalpsikolog. İzmir kadar başınıza taş düşmesi dileğiyle...🤲
Muslumanlarin yine kendilerine pay cikarttigi hadiseler ne hos ne hos deprem oldu diye o kadar insana maddi manevi kayıp geldi diye içleri sizlamasi gerekirken şu yaptıklarına bak sonra neden müslüman ülkeler geri de kalıyor niye kalmasın ki iq seviyesi yerlerde göril bile bunlardan daha fazla iş gücü sağlar
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Dünya da olan şeylerin tamami fizik kanunlari çerçevesinde gerçekleştir. Allah in ilahi kanunlarının tecellisinin bir kısmı bu sekilde yansır. Her deprem, dinen ahlaksız davranislar yüzünden olur diye düşünmek yanlış oldugu gibi dünyanın düzeni çerçevesinde gerçekleşen olaylari sadece doganin kanunları olarak görmek de yanlış olur. Bu bağlam da Japonya Filipinler Endonezya gibi uzak doğu fay hattının yoğun oldugu ülkeler Ahlaksızlık abideleri olarak görülemeyecegi gibi Turkiye Almanya İngiltere gibi ülkeler de yaşanan depremlerin de sebebini fay hattı olarak görmek doğru değil.
Fay hattı olarak görmek gerektiğini bilim söylüyor. Üç şekilde olur. Volkanizma, karstik arazilerde çökme ve fay hattı sayesinde. Hadi şu sadece fay hattı olarak bakmak doğru değildiri bir ispat et. Edemezsin, çünkü sadece kültürel bir düşünce bu.
Fay hattı dedigim sey levhalarının birbirisini itip uzaklaşması. Doğrusu da bu. Senin son dediklerin levhalardaki bu hareketlilikler sonucunda oluşabilecek deprem çeşitleri. Yani üç sekilde değil bilime göre tek sebep fay hattı. dedigim levhalarin yer şekillerinin birbirisinin uzerine geçerek ya da yakinlasarak-uzaklaşarak etrafa yaydıkları enerji dalgaları. Volkanik hareketler karstik vs diger yeryuzu olaylari fay hattındaki oynamalar yüzünden olur. İlk kurduğum cumle de hersey fizik kanunları çerçevesinde gerceklesir dedim. Nasıl ki senin aklının var oldugunu ispat edemiyorsam, ilahi dairede gerçekleşen hadiseleri de Maddi bedenimle maddi Evren'de nasıl oluştuğunu ispat edemem, İspat etmek iradem de olsa da ilahi düzen buna müsade etmez.
Karstik arazilerdeki çöküntüler kimyasal değişimden dolayı erimeden kaynaklı oluyor. Yazdığım deprem çeşitleri lise coğrafya kitaplarında yazardı. Deprem sarsıntı olarak kabul edildiği için bu şekilde sınıflandırılmış. Maddi bebeninle ispat edemezsen bu sadece bir inançtan, bir kabulden ibaret olur. Başka birisi de kendince bir inanç oluştursa o da doğru olur bu mantıkla. Çünkü o da maddi olarak ben manevi bir şeyi ispat edemem diyecek.
Dedigin bir bakıma doğru bir bakıma yanlis. Burda inanç dediğimiz şeyi nasıl gördüğünle alakalı, Senin dediklerinden anladığım kadarıyla Evren'in bir Tanrı tarafından yaratılmadigi ya da karışılmadıgı. Burda ben din üzerinden değil Tanrı'nın var olup olmadığı üzerinden gidecegim sonra dini acıdan yazacagim. Tanrı'nın var olup olmadığını maddi olarak kanitlayamam, Ama sende yok oldugunu kanitlayamazsin. Fakat sana var olmasına maddi manevi sebepler örnekler verebilirim sen buna ornek veremezsin. Bir şeyin yok oldugunu söylemek icin her yerde onu araman lazım. Fakat var olmak öyle değil, Var olduğuna dair sebepler buna kafi gelebilir, Ornegin bir bina düşünelim bunu hazır olarak orada bulunduğunu söylemezsin, o binayı yapan mühendisi isçiyi mimari görmesen de var oldugunu kabul edersin.. Simdi Evren'in bu mantıkta kendiliğinden var oldugunu düşünmek fizik kurallarına aykırı olduğu gibi Koskoca kainatın sebepsiz yere yaratıldığını da düşünmek rasyonellikten uzaktır. Dini boyuta gelirsek sebepsiz yere yaratilmayan bu Evren'in levha ve mukaddes kitaplar şeklinde gelen İlahi kanunlarda, maddi ve manevi alemin ic içe olduğunun somut örneğidir.. Hak dinin hangisi oldugun ise bu kitaplarda yazmaktadır. Eger sadece Tanrı'nın var oldugunu kabul edip dinleri uydurma olarak görüyorsan kainaatin sebepsiz yere yaratıldığını kabul etmiş oluyosun, İnsan gibi beşeri bir canlının sebepsiz yere basit bir sey bile yapmadığı dünya da Koca Evren'i yaratan Allah'ın, İnsanlari basi bos olarak bıraktığını düşünmek gafilce. •Dinlerden kastım semavi dinler putperest beşeri dinler değil.
Delilin ne? Yüzlerce hadis var zina aleni olunca fuhuş yayılınca rüşvetler çoğalınca depremler ve felaketler artar diye. Boş felsefe yapmayın nefsleriniz iyi kandırıyor sizi. ac bak Kurana İsrailoğulları na hep Allah veriyor ama hep tersini yapıyorlar. ger toplum defalarca uyarı alıyor ama azıyor yine. sen söyle neden mis deprem
Bu tipi tipler sonrada çıkıp bize ayrımcilik yapılıyor derler bak işte zihniyet tam pislik sürekli cinsellik yasamadikları için övünüp bir yandanda beni nefsime köle etme diyecek kadar istekliler hayır ne alaka cinsellik deprem madem Allah namussuzluk yapanları cezalandırıyor öyleyse küçücük çocukları istismar edenlerin başına neden taş yağmıyor...
Ben seni hususi olarak takip eden bir üyeyim. Bunu neden yazıyorum? Sen gayet aklı başında bir insansın. Gayet tabi böyle olmadığını biliyorsun. Bugün insanlar çok büyük korku yaşadılar. Senden ricam bu tarz paylaşımları KS ye taşıyarak prim vermemen. Dillendirmeye değecek bir şey değil zira.
Öncellikle teşekkür ederim. Buraya taşıma amacım kesinlikle prim vermek değil. böyle insanlar afişe edilmeyi hak ettikleri için yazdım. Açıklama kısmında zaten belirttim bu düşünceyi onaylamadığımı. Asıl amacım kapalı olup kendini cenneti tapulamış gibi gören insanların yanıldığı noktayı açığa çıkarmak. Dillendirmeye değmez diyoruz ama böyleleri toplumu kurt gibi kemiriyor. Yoksa kesinlikle kötü bir amacım yok
Ben dillendirmemeyi tercih etmekten yanayım. Sorunda da fırsat bilip trollük yapanlar oluyor. Sonra başka bir üye ona sallıyor ortam iyice çirkinleşiyor.
amacım kaos çıkarmak değil kesinlikle. Yazıyı görür görmez çok sinirlendim ve böyle zihniyetsiz , vicdansız insanların afişe etmek istedim. Sonrasında bazılarının trollük yapacağı aklıma gelmedi. Çünkü gerçekten amacım bu değil. Süresi dolunca soruyu silerim
Niyetinin kötü olmadığından adım kadar eminim 🙂 ben sadece kendi fikrimi paylaştım. Nazımın geçeceğini düşünerek ricada bulundum. Gayet tabi düşüncen benim düşüncemden farklı olabilir.
Depremin nedeni, litosfer dediğimiz kabuk kısmının magma üzerinde yüzerek birbirine girmesidir. Jeoloji mühendisiyim, bu konuda biraz bişiyler biliyorum.
Dinci gericilerin derdi ise, kendileri nasıl fare pisliği gibi yaşıyorlarsa, herkesin öyle yaşaması gerektiğini düşündükleri için kudurmalarıdır. Bunlara acımayın.
Rezaletsiniz. Yarın bir gün tam sizin ev yikildiginda anaa ben namaz kiliyordum ibadet ediyordum. noldu da bu başımıza geldi demezsiniz umarım!! cahiller.👊
evet zina hat safa da icki kumar lut kavmin de sadece onlar yokmus sadece izmirde yok o dedikleri turkuyenin buyuk srhirlerinin hepsinde var bunlar cahil insanlar tesedduru ortup konusuyorlar anca Allah sabir versin enkazda kalanlara diceklerine yeni nesil cok cahil yetisiyor yaslarina bakarsan 18 20 yaslarindalar ayip vallahi ayip van depremi ni de hatirlatmak isterdim onlara
Aslına bakarsan ben de kullanıyorum. Şimdi geçmişteki kavimlerin yedikleri haltlarda Allah o kavme bela gönderirdi. Şimdikiler de bunlardan esinlenerek hemen zinayı ön plana çıkarıyor. Biz de böyle duyunca bu şekilde yorum yapıyoruz. 1992 Erzincan depreminde benim yeğenim sokak duvarının altında kalarak vefat etmişti. Şimdi bu çocuğun zina ile ne işi vardı. Allah daha iyisini bilir lakin hani bu çocuktu zaten, madem zina ile bela olsaydı, zina yapanlar sadece ölürdü diye düşünüyorum.
Başka bir yerde yazmıştım. Lut Kavmi'ne ne olduğunu soranlara, lütfen kavim helak olduktan sonra Lut'un kızlarının ne yaptığını sorun. Bu soruyu soran arkadaş sence hangisi? İçki veya zina ikisinden birisine inanıyorsan, bence inandığın dini ne kadar biliyorsun onu bir sorgula
yok daha çok fay hattı. O senin dediğin şey büyük çaplı olur. Bir toplumu yok edecek çapta. Ufak bir deprem ya da bir ilin tarumar olması sayılmıyor. Koca Türkiyeyi dümdüz edecek bir deprem olursa (Allah korusun) o zaman rahatlıkla diyebilirsin. Zina yüzünden bu hale geldi deyyuslarr. Ama ufak tefek felaketleri bu sınıfa sokamazsın.
Gene diyemeyiz. Çünkü bunun sebebi çok net. Doğal afet. Büyük bir deprem olsa büyük çaplı faylardan dolayı büyük enerji depolanacak ve deprem olacaktır. Yani sebebi her halükarda fay. Tüm Türkiye'nin dümdüz olması değil de ciddi oranda bir düzleme olabilir ülkedeki fayların durumuna bakınca
@olasılıklararenedak Arkadaş dev bir fırtına gelip sadece sadece amerikayı ve amerika vatandaşlarının tamamını yok ederse, hemen komşusu olan rusyaya zırnık etki etmezse ben o felakette bir bahane ararım.
Bazı arkadaşlarımız sosyal mecradaki yorumlarıyla gerçekten zihinlerindeki örümcek ağlarının ne kadar yoğun olduğunu belli etmiş. Tebrikler gerçekten...
dinle hemen karıştırmamak lazım ama etkisi de vardır allahın bir mesaj gönderme biçimi bu şekilde de olabilir kimseyi yargılamıyorum isteyen istediğini yapabilir zina da yapabilir kimse kimsenin özgür hayatına karışamaz ama tamamen yer kabuğuyla fay hattıyla ilgisi var
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yav şu saçma sapan tweetleri atan tiplere bakınca kendilerini nasıl bir konumda gördüklerini daha iyi anlıyorum. Kalkıp içkiyi, zinayı eleştiriyor ama aynada bir kendisine bakmıyor ben nasıl bir haldeyim diye. Zaten bir bir içki bir de zina vardı demi kötülük olarak. Başka hiçbir olay yoktu deprem sebebi olarak... Allah azcık akıl versin.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hz. Ebubekir ilk hutbesinde şöyle bir ifade kullaniyor: Bir toplumda fahişelik çoğalırsa Allah o topluma umumi bir bela gönderir. Yani anliyoruz ki Allah insanları cesitli belalarla imtihan edebiliyor. İzmir'e gelince, bunu biz bilemeyiz, ama kimse de bir başkasını yargilayacak kadar masum değil bunu da belirtmek isterim. İzmir için çok üzgünüm Allah hepsinin yardimcisi olsun. Ama tutup da böyle üzücü tartismalara girmek hoş olmuyor.
Rezalet bunlar. Gel de şimdi hakaret etme... 🤐 Beyinlerine... Size diploma veren öğretmenlerinize... Sizi yetiştiren ana babaya, kirlenmiş beyinlerinizi zamka bulandiranlarin topuna...(boşluklar serbest)
Elazig’da zina cokmuydu Yerle bir etti Allah Allah’in beyinsizleri Bu zihniyetle Daha cok bela gelir basimiza En cok zina arap ulkelerinde olur Allah neden onlari vurmuyor acaba En cok zenginlikleri onlara nasip etmis...
Bu rümeysalar her haltı yiyorlar onlar niye depremde gebermiyorda 3-4 yaşındaki cinselliğin ne olduğunu bile bilmeyen masum yavrular enkazda can çekişiyor. Ama dinde mantık yoktur eşşek gibi anırırlar ancak.
Ben de müslüman birisiyim ama depremlerin zinadan , içkiden olacağını düşünecek kadar salak değilim. Kime zinadan olmuyor doğa olayı bu desen doğa olaylarını Allah yönetmiyor mu diyor bu kadar salak olunmaz.
Ben öyle olduğunu düşünmüyorum, İzmirliler tamam diğer kesimlerden daha rahatlar ama her yerde zina oluyor, İzmir' i kötüleme çabaları gibi geldi bana bu, kıyı kesimdeki şehirler depreme daha dayanıksız olmuyor mu zaten.
41﴿ İnsanların kendi elleriyle yapıp ettikleri yüzünden karada ve denizde düzen bozuldu; böylece Allah -dönüş yapsınlar diye- işlediklerinin bir kısmını onlara tattırıyor.
Bu tesettürlü bacılarım yüzünden toplum tesettürlülere farklı şekilde bakıyor... Müslümanlıktan vs en çok bahsedenden korkucaksın asıl. Öyle bir şey olsa müslüman ülkede hiç deprem vs olmaz
Zina içki falan filan olsaydı en başta ruslar geberir giderdi depremden. Ne saçma salak insanlar bunlar ya. Din dersine verilen önem coğrafyaya verilseydi belki böyle saçma yorumlar olmazdı.
Saçmalık bunlara inanmak. Doğal afet işte, bilimsel açıklaması var. Bunu da biraya ve rakıya, sevişmeye dayatmayın.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bu konuyla ilgili hadis-i şerifler var muhakkak araştırıp okumalısın.. Direk ondan dolayı ya da değil diyemeyiz ama büyük ihtimalle İzmir halkının işlediği günahlardan dolayıdır..
Van depremi neden oldu peki Erzincan olur kürt derler izmire gavur derler ve o kadar dini biliyorlar ki (sözde) hoşgörü dini lakin hiç birinde yok insanları yaşam tarzlarına göre değerlendiriyorlar yobazca..
Yazdığın ilk cümle ikinci cumleni etkisizlestirmis. Bilmem fark edebildin mi. Allah'ın unutulduğu yerde diyerek neden bahsediyorsunuz siz? Allah'ı unutmamak olmazsa olmaz mı? Ulan size ne size? Soylesenize. Gerizekalılar. Allah'ın unutulduğu yerde zelzele olur yazmış ya. Beynine s.. ayım senin. Beyinsiz.
Sen benim. yorumu yanlis anladın sanırım. Ben hakikati söyledim. Ek olarak insanların sacmaladigini ifade ettim. Tabiki bazı sebepler var ama. Kısa bir şekilde yazdım. Neden yani yargı dağıtmaya calisiyosunki?
Allah'ın unutulduğu yerde zelzele olur ne ya. Mecbur muyuz hepimiz aynı şekilde düşünmeye? Bu nasıl dolayli yoldan bir hakarettir. İzmir olmasaydı sen bir hictin hiç.
Bak ne güzel yazmışsın herkes aynı düşünmel zorunda diye. Sen niye çomarlık yapıyorsun herkes aynı şeyi düşünmek zorunda değilse ne bu maydanozluk bu terbiyesizlik bu hakaretler?
@varlikhiclik ya çocuk bak senin şuurun olsa zaten bu mevzuyu bu denli sacmalayarak böyle konusmazdin. önce bı sorulur neden bu fikir diye. Sonra tartışılır. Direk bodoslama dalıp laf sokmaya çalışmak insan işi değil zaten. Açıkcasi sana bir dey diyemem. Çünkü fikren hiç mantık tasimiyorsun. Bu benim yorumum ve hakikat olan bir şey ister kabul et ister etme relax..
Evet o yuzden deprem sadece izmirde olur. Mesela hiçbir Müslüman ülkede olmaz. Hiç müslüman ölmez
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Deprem her yerde oluyor doğal afet adı üstünde ama bir de şu var Allah sapıtmış insanları doğal afetler ile uyarır doğruya doğru Bununla ilgili ayet ve hadisler var !
Hesaplar twitter'da dolanıyor ekran görüntüleri. Asena'lı masenalı hesaplar var. Çoğu kapandı ya da isimlerini değiştirdiler.1-2 tane de erkek (!) cinsiyetli vardı.
Sadece İzmir için bunu söylemek doğru olmaz ama şapkayı önümüze koyup düşünmenin vakti gelmedimi
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Evet öyle bir ayet var hatta sadece İzmir için geçerli degilki bu bütün dünya için geçerli bu kadar olayın olması normalmi sizce Allah uyarıyor ayetinde ve şu an zina ve içki çok yaygın...
Allahu Teala nın haberi olmadan yer yüzünde hiç bir faaliyet olamaz deprem de buna dahil ama şimdi illa zina dan içkiden oldu diyemeyiz sadece izmirde zina yapılmıyor ki 🤔
Evet deprem bir doğa olayı, ama Allah "ol" derse olur. Hayır bilinende şer, şer bilinende hayır vardır. O yüzden ne İzmir'de yapılanlara tamamen bağlayabiliriz ne de sadece bir doğa olayı diyebiliriz.
Her şeyi dine bağlayan sözde muhafazakar kesim , keşke fiziki imana uyduğunuz kadar ahlaki imana da uysanız ! Boşuna dememişler iman kişinin kalbinde biter diye...
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Be a*mın evladı Hz Ömer zamanında da deprem oluyordu
1894 İstanbul depremi olduğunda HALİFE ve ŞEYHÜLİSLAM İstanbul'da yaşıyordu. Nooldu?
Bugunku aldıkları beddualarla yarına çıkacaklarını sanmam. Başlar düdük, hayatını arastirsan hepsi... Ama İzmirde deprem olunca kuran uzmanı ahlak bekçisi kesilirler. Başkasının acısıyla hala din sidik yarışı yalan başka gerizekali millet yoktur.