İşyerinde bir kız işyerinde biriyle çikıyorken bana asılıyordu. Kızdan uzaklaştım. Sevgilisinden ayrıldı dahada asılmaya başladı. Onu değil beni seviyormuş. Bende defol git baş belası dedim. Şimdi ise kızlar birbirini savunup işyerindeki tüm kızlar benimle iletişimi kesti üstelik gerkesin içinde küçük düşürmeye çalişiyolar.
Be şu anda işyerinde kimse beni sevmiyor. Üstelik üzerime üzerime yürüyorlar hep. Kimse bana inanmiyor. Ne yapacağim ben şimdi
Be şu anda işyerinde kimse beni sevmiyor. Üstelik üzerime üzerime yürüyorlar hep. Kimse bana inanmiyor. Ne yapacağim ben şimdi
Selamlar
Yaşam içinde türlü türlü olaylarla "deneniriz". Bu olaylarda doğru ve haklı kararları verip vermediğimize bakılır.
Yürürken önündeki kişinin cebinden cüzdanı düşer. Farkında bile değildir. Alıp içine bakarsın ve bir tomar para görürsün. Borcun çoktur, paraya ihtiyacın vardır. Bu para seni tüm dertlerinden kurtarabilir. Eğer bu senaryoda koşup cüzdanı sahibine mi vereceksin yoksa "bana ne düşürmeseydi zaten zengindir bu kişi, paraya benim daha fazla ihtiyacım var" diyerek cebine ateşten parçalar mı dolduracaksın. Buna bakılır
Bir olay olur. Herkes yalan söyler. İşin doğrusunu söylesen herkesin tepkisi çekersin ama eğer sen de onlara katılırsan hiç bir şey olmaz. Acaba ne yapacaksın? Buna bakılır
Kendi işine bakarken bir anda iftiraya uğrarsın. Dün dost dediklerin bir anda düşman olur. Derdini kimse dinlemez. Bu durumda sen kendini bildiğin için rahat olacaksın ve belki de bu olaydan doğacak güzellikleri mi bekleyeceksin. Yoksa hayata küsüp kendini bitirecekmisin? Buna bakılır
Kısacası sevgili dostum. Yaşamda sürekli sorular önüne konur. Sürekli bir test halindesindir. Her durumda doğru kararı mı veriyorsun yoksa yanlış kararı mı veriyorsun incelenirsin. Doğru kararları verdikçe yaşamın güzelleşir ama sorularda gelmeye devam eder.
Peki doğru nedir bunu nereden bileceğiz diyorsan. Her insan aslında doğrum cevabı bilir. Vicdan denilen bir mekanizma her durumdaki doğru cevabı bize hep fısıldar. Biz kötülük yaparken aslında içten içe yaptığımızın kötü olduğunu her zaman biliriz.
Ancak daha basit bir formül istersen vereyim
Yaşamda önünde verilecek kararlar geldiğinde. Doğru mu yoksa yanlış mı yapıyorum dediğinde. Her zaman şu felsefeyi kullan. Sana yapılırsa üzüleceğin ve sıkılacağın hiç bir şeyi başkasına yapma. Kısacası ahlak sana yapılmasını istemediğin hiç bir şeyi başkasına yapmamaktır.
Sevgilerimle.
Anliyorum söylemek istediklerinizi ve kendimin yazdıklarıma bir ilave yapmak istiyorum elimden geldiğince o kadına sabrettim. Ama bi yereden sonra insanların tepkisini almaya başladım. O yüzden kendimden uzaklaştırdım bu şekilde