Milenyumda doğanlar sanırım.. Sosyal medyada denk geldim.. Birileri bu kuşağın “çok acayip” olacağını vs söyleyip bunlar da kendilerine ayrımcılık yapılacağını sanıyor..
Ama gördüğüm kadarıyla insanoğlunun en berbat kuşağı olacaklar bu gidişle..
Edeb, adab, ahlâk, iffet, namus, şeref gibi insanî değerlerden uzak ve kopuk; tamamen heves ve hissiyatlarına göre yaşayan pimi çekilmiş bir bomba misali bir nesil yetişiyor..
Rabbim evlatlarımızı korusun.. Bize de büyük sorumluluk düşüyor.. Hatta bazı âlimler, “evlat yetiştirme sorumluluğu ve vebalini” yerine getiremeyeceğimizi söyleyerek evlenip çocuk yapmamayı öneriyor.. Z Kuşağı giyim tarzı..#Vesselam
Çok tehlikeli bir nesil geliyor, henüz başlangıcı yaşıyoruz. Etraf ahlak eksikliği ile büyüyen gençlerle doldu. İnceldiği yerden kopmuş durumda, bu sebeple durdurmak imkansıza dönüştü. Rabbim hayırlı evlatlar nasip etsin.. Çağ sebebi ile yapabileceğimiz tek şey daha ilgili ebeveynler olabilmek. En azından doğruyu yanlışı aşılayabilir, hayırlı insanlar yetiştirmeye gayret edebiliriz.
Amaçsız, dünyaya ne için geldiğini unutmuş, kuklavari şekilde yetişen bir nesil benim gözümde Z kuşağı. Aslında bir anda çıkmadı bu nesil ortaya. Her dönem bir sonraki dönemi arattı. Bu dönem de artık kıyamet alametlerinin yansımalarını barındırıyor. Zaten Allah-u Teala neslin ve ekinin ifsad edileceğini bizlere haber vermişti. Sanırım bize düşen İbrahim aleyhisselam gibi kendimize ve neslimize dua etmek, yediğimize, içtiğimize, kullandığımız her türlü ürüne dikkat etmek ve hem evlenmeden önce hem de evlendikten sonra kendimizi en güzel şekilde yetiştirmek. Ahir zamandayız ya da çok yakınız o zamana. Ondan dolayı her geçen gün biraz daha kötü olacak. Bize düşen kendimizi ve neslimizi her türlü ifsadçılardan koruyabilmek Rabbim başaranlardan eylesin
Z kuşağı daha çok teknoloji çağında dünyaya gelmiş o yüzden teknoloji kullanımı ve üretim açısından daha önce ki kuşaklara göre daha başarılı olan nesildir. Hadis-i Serife göre zaten kıyamet yaklaştığında insanlar kendi efendilerini dünyaya getirecekler diyor. Yani hiç şaşırtıcı gelmiyor eski ananemiz, dedelerimiz zamanı ile bizlerin bile büyüklerimize karşı davranışlarımız daha farklı şekillerde.. Alimlerin çocuk yapmayın dediğini zannediyorum ayrıca herkes için her çağda çocuk, aile imtihandı ve öyle olacak herkes için bize düşen elimizden geldiğince bilinçli olmak ve bol bol dua etmektir.
Bunlar 2000liler oluyor bildiğim kadarıyla. Gelecek, bu çocuklarla birlikte beni daha çok endişelendiriyor. Ele avuca gelmez asi saygısız ve amaçsız bir nesil yetişiyor. Bunların sorumlusu ailesini unutup dünya peşinde koşan anne babalar diye düşünüyorum.
Bildiğim kadarıyla 2000 ve ondan sonra doğanlar Z kuşağı oluyor bende O gurubtayim yani Bence tamamen yetişim tarzına bağlı bir durum anneler ve babalar benim içimde kaldı sen yap diyerekten çocuk yetiştirdigi için ya da aglayinca tvnin onune koyunca veya Eline tablet tlf verip çocuğu susturdugu için bu toplum boylr oluyor olabilir birde her konuda bollugun ve herseyin kolaylastigi bir zamandayiz böyle olunca tembellik ve aç gozlulukte oluşuyor son olarakta özgürlügu Avrupadakiler gibi giyinmek davranmak diye asilayinca ortaya boylr bir nesil çıkıyor..
2000 li yim ben z kusagının baslarının ilk temsilcilerinin teknolojiyle buyudugunu dusunmuyorum üstelik 95 liler biz den farklı büyümedi bana kalırsa 2004 2005 sonrası senin dedigin gruba giriyor
Z kusagi felan nedir bilmem de benim gozlemledigim ne kiz kiza ne erkek erkege benzemiyor. Kendi odalarindan cikmayan anne baba dan uzak bilgisayar telefon bagimlisi zombiler.