yeni evlendi ve yengem ne derse onun sözünden çıkmıyor. yengemin bana ve aileme etmediği saygısızlık kalmadı ama abim yinede o benim eşim onu böyle kabul edeceksiniz diyor. sizce olay ne?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
La yesinler onun eşini he. Aİle her şeyden önemli onu öyle kabul ettirmek ne demek. Saygılı olacak oturup kalkmasını bilecek her boka dil uzatmasın bir zahmet.
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılÖncelikle abin fazla kılıbıkmış, her şeyin fazlası zarardır ailesini hiçe sayıp ailesine yapılan saygısızlığı göze alacak kadar eşinden korkan biri olmuş. Siz. ne yapsanız da düzelmez hatta abini size karşı dolduruşa bile getirir kötü siz olursunuz.
21 Yorumla- +1 yıl
getiriyorda zaten
Zor bir durum Allah yardımcınız olsun. Babanız ağabeyinizi kenara çekip konuşmalı eşinin yaptığının hatalı ve saygısızlık olduğunu söylemeli. Sürekli huzursuzluk çıkar tadınız kalmaz.
10 Yorumla
+1 yılAbin mutluysa karışmayın , bırakın mutlu olmaya devam etsinler.
hem yeni evliler yengeciğin abinin gözlerine perde indirmiştir ondan başkasını göremez şimdilerde.00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
59
Cevap
60Cevap
Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. - Abin pisirik
- Abin delik derdine düşmüş
- Abin insanların olduğu gibi kabul edilmesi ile saygisizlik arasındaki farkı göremeyecek kadar gözü kapalı
- Kavganın saygisizligin nedeni ne nasıl çözülür
- Baştan oluşmasını önlemek için ne yapılabilir
- Bu kadın herkese mi aynı sizin ailenizemi
- Herkese ise yapacak bise yok
- Başkalarına farklı size farklı ise atın gitsin basinizdan cozemezsseniz
- En azından muhatap olmazsiniz zorunda kalmadığıniz sürece
00 Yorumla
+1 yılİlk zamanlar çok çatışma olur alışamamışsınızdır. Şöyle düşün sen evleniyorsun ve kocan senle görümcelerin için kavga etsin istermisin? Bence ne olursa olsun saygı gösterin yuva kurmuşlar. Haklarında hayırlısı olsun. Herkes mükemmel değil. Sizin ailede yetişmemiş biri her ailenin hal hareket ve davranışları farklı. Onun farklı bir birey olduğunu kabul edin. Mutlu olsunlar
14 Yorumla- +1 yıl
güzel söylüyorsunuzda babam ve annem evdeyken kapıyı çarpıp ben annemin evine gidiyorum demeside mi normal bir davranış
- +1 yıl
Yeterli olgunlukta olmadığını anlıyoruz ona biraz zaman lazım. Bir yere kadar bunu yapmaya devam eder. Ailede şımartılmıştır. Koca evinde de aynı olmak istiyordur. Annenin karşısına alıp güzelce konuşması lazım ya da kendi annesinin. Kaç yaşında gelin?
- +1 yıl
31 . şımarık büyüdüde biz ona zulüm etmiyoruzki ne isterse yapıyoruz
- +1 yıl
Yaşı da baya varmış. Bilemedim
Size değil, eşine arka çıkmayı tercih etmiş. Ben eşimi seviyorum, siz de onu olduğu gibi kabullenmek zorundasınız demiş açıkça. Bunda anlaşılmayacak bir şey yok. Abin eşinin ağzına bakıyor. Eşi de bunu bildiği için üzerinize oynuyor. Ne de olsa eşinin kendisine arka çıkacağını biliyor. Abin de olsa tavrınızı koymanız lazım.
20 Yorumla
+1 yılAbin ailesine sahip çıkıyor bence hiç umursamayın bu durumu sizde fazla uğraşmayın alttan alın geçin abinin mutluluğu için sanki aynı evde misiniz?
Zamanla yengen sizi tanıdıkça size karşı alışır güzel dille konuşmayı deneyin üzerine gittikçe inatlaşır.10 Yorumla
+1 yılmesafe koyun samimi olmayın sen s*ç yengenin ağzına şuna da yenge diyip durma
11 Yorumla- +1 yıl
demiyorum zaten adıyla hitap ediyorum artık
+1 yılYa abin çok sevmiş ya da yengen abinin aklını çalmış. Takmamaya çalışın görmezden geldikçe bir süreden sonra saygısız davranmayı bırakır bence. Hatasını inşAllah anlar...
10 Yorumla
+1 yılBöyle bir durumda karışmayacaksın hiç kendi hayatlarına devam etsinler yeni oldukları için bir birlerini daha net tanıma fırsatları fazlasıyla olur ve kendi hatalarını kendi bulsunlar çevresinde kimse kalmadığı zaman değer anlar.
10 Yorumla
u +1 yılDoğru olanı yapıyor, ailenle eşin arasında kalmak bence zaten zordur.. eninde sonunda evine dönecek dibdibe kalacak yengenle, dırdır 'dan kurtuluyordur
01 Yorumla- +1 yıl
evet ama sonuçta abim onun ailesine bir saygısızlık yapmıyorken o neden yapıyor
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılValla karısına ses çıkarsa yuvasından olacak adam akıllı nede olsa siz kanındansınız affederler beni diyor ama eşi affetmez sonuçta onunla geçirecek bşr ömür
02 Yorumla- +1 yıl
Doğru tespit. öyle düşünüyor da peki bu bize saygısızlık yapabilir anlamına mı geliyor?
- +1 yıl
Nasıl bir saygısızlık acaba bu şimdi sende bşr bayansın evisindir belkide ya da bekar ol değişmez sende gelin olacaksın gelin olunca beklentiler büyüyor çok eziliyorsun birde bunun bilincinde olup evlenen kızlarda ister istemez gardını alıyor siz belkide çok iyi insanlarsınjz ama bu kız bunu bilmiyor korktuğu için sizden kötülük göreceğini düşünüyor olabilir konuşmayı dene sende ya da annende bir hata olup olmadığına bak
Saygısız olan yengen değil, abinin kendisi. Abin ile yalnız başına konuşmanı tavsiye ederim ve aynı tepkiyi alırsan, aile olarak tepki koymanız gerekiyor. Başka türlü bir düzelme göremezsiniz.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 399 cevap paylaştı. Aman sanki sizin koynunuza giriyor boşverin ne bok yerlerse yesinler umursamayın bence pek
10 YorumlaAbin dünya kadar mala karşılık bir mala bağlanmış. Hayat onun hayatı, ona vereceğiniz en güzel mesaj ondan uzak olmanızdır. Kıymetinizi bilirse gelir, gelmezsede bırakın malı ile mutlu olsun
12 Yorumla- +1 yıl
@Syhppttya eyvallah :)
+1 yılBende aynı durumu yaşıyorum ve en kötüsü kız daha gelin gelmedi nişanlı ola ola hertürlü saygısızlığı yapıyor artık evlendikten sonra başımıza ne gelecek düşünmek bile istemiyorum.
00 YorumlaAilecek uzak durun abin ve yengenden. Hatasını elbet anlayacaktır. Şimdi cicim ayları yaşıyor. Mutlu heyecanlı falan. Biraz zaman geçsin normale dönecektir.
00 Yorumla
+1 yılAbinin yine de böyle bir durumda karısını uyarması gerekir eşinin yaptığı saygısızlık kötü bir şey peki ne gibi saygısızlıklar yapıyor?
01 Yorumla- +1 yıl
Annesi sürekli yemek getiriyor mesela aralarında bir tartışma oluncada senin annen yapmıyor, bak benim annem bizim karnımızı doyuruyor gibisinden şeyler söylüyor
+1 yılİlerki zamanda abiniz de farkedecektir emin olun söylediğiniz gibi ise pişman olacaktır ama aralarında kötü bir şey yoksa iyi anlaşıyorlarsa umarım öyledir sorun olmaz
Sonuçta en son onlar beraber kalacak beraber olmayacaksınız bir zaman sonra ama bu nedenle en önemli olan aralarındaki ilişki
Yengenizin yaptığı kesinlikle hiç hoş değil ama ne yazık ki bazı insanları değiştiremiyoruz00 Yorumla
+1 yılAileye yavaş yavaş alisiyorlar hemen bir günde her şey düzelmiyor canım
Birde kendileri anlaşıyor ya onlara ilismeyin
Rahat bırakın zamanla aranıza girerler iyide olursunuz..00 Yorumla
+1 yılAbin değilde yengende sorun var. Saygısız karaktersiz biri abinde ona kaptırmış kendini. Aman sizde muatap olmayın samimi olmayın baksınlar hayatlarına
00 YorumlaAbin böyle yaptıkca yengen suyunu cıkarmaya devam edecektir bu net
11 Yorumla- +1 yıl
çıkarıyor zaten hertürlü şeyi yapıyor
Gizli Üye(36-45)+1 yılMutlaka büyü vs. gibi şeyler karıştırmıştır..
.. ve genelde bu tür huysuz kadınlar, kocalarından bir iki gömlek daha üstün erkeklerle aldatırlar kocalarını.
Eşeğin aklına karpuz kabuğu düşür ve çekil..00 Yorumla
+1 yılBenim abim de bi garip oldu evlenince. Gereksiz yere konusmuyorum ben de :D karisiyla saadet diledim
04 Yorumla- +1 yıl
en iyisini yapıyorsun. sizin eve geldiklerinde falan napıyorsun
- +1 yıl
@södkkdjfjfnf gelmeden önceki 4-5 gün evde ağlıyorum zaten :D geldiklerinde de kendime iş çıkarıp dışarda dolaşıyorum. Akşam da bebekleri sevip uyuyorum.
- +1 yıl
hiç mi görüşmüyorsunuz şaşırdım nedir bunlardan çektiğimiz
- +1 yıl
Yapacagin tek şey var. Saadet dilemek 😃
Ben konusmuyorum ikisiyle de. İşi düşerse mesaj atar. Tek iletisimimiz bu
- Aile & Toplum konusunda 614 cevap paylaştı.
+1 yılSize "o benim eşim" mesajını vermiş ama eşine "onlar benim ailem" mesajını verememiş anlaşılan..
01 Yorumla- +1 yıl
verememiş evet bunu ona söyleyincede diyorki hani size ne yapmış. öldürmesi mi gerekiyor illa dedim. şeytan gibi gözleri var bakışları fildik fildik
Aile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Elin armut mu topluyor? Patlat tokadı akit pekmezini o yengenin. Korkup ta abinden mi destek ariyorsun?
00 Yorumla
+1 yılaynisini biz yasadik simdi bosandilar kanka bakalim hayirlisi
01 Yorumla- +1 yıl
kaç sene beraber kaldıklar çocuk?
+1 yılAynı evde yaşıyorsanız bu durumu kabullenmeniz gerek aksi halde abin arada kalır. O mutluysa görmezden gelmeyi deneyin, bir süre sonra anlayacaktır
07 Yorumla- +1 yıl
Öyle olmuyor uygulamada malesef
- +1 yıl
@KayıpSamuray Olmayan tarafı nedir?
- +1 yıl
Saygısızlık kabullenilemez ki. Yapılacak şey onlardan uzak durmak olacaktır.
- +1 yıl
@KayıpSamuray Tek taraflı dinleyip "Olayın sorumlusu gelin" demek mantıksız. Gelin görümce her zaman için didişir, bu böyledir. Biraz zamana ihtiyaçları var, yeri geldiğinde anne kızı ile anlaşamaz. Yangına körükle gitmek yersiz
- +1 yıl
Biz anlatıldığı açıdan değerlendirdik. Diğer halli zaten işker farklı olur
- +1 yıl
@KayıpSamuray Sana anlatıldığı şekilde değerlendirip tek taraflı yönlendirme yapıyorsun ama, bu doğru mu?
- +1 yıl
Haklısın. Ama anlattıpı şartlarda ben de değerlendiriyorum. Bunun dışında fikrim böyle olmayacaktır
+1 yılbekle bi aradan 2-3 ay geçsin abin abazalığını atınca normale döner
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 903 cevap paylaştı. Canım cicim günleri geçsin haddini bildirir merak etme elbet dank eder birkaç zaman sonra.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 15,3b cevap paylaştı. Bence şöyle bir durum var olayda :
Erkekler genelde bazı kadınları gördükten sonra acayip değişir ve onları el üstünde tutarlar. Sanki o dünyasını değiştirmiş gibi oluverir birden durumun farkına varması epey zaman alacak gibi00 YorumlaKonuyu bilmeden birsey diyemm. Iki tarafida dinlemek gerekir.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 472 cevap paylaştı.
+1 yılBüyü müyü yapmasın kız abine valla kedi yapmış abini.
00 Yorumla
+1 yılBaşkalarının fotosunu profile koyma problem yasarsin sonra
00 Yorumla
+1 yılSende yengene karşı saygısız ol, oda sizi öyle kabul etsin madem
00 YorumlaYa ilerde aklı başına gelebilir yeni evli oldukları için ya da hep böyle kalır
00 Yorumla
+1 yılbence çok saçma böyle nereye kadar gidecek ben olsam terslerim hayırdır yani dünkü bok
00 Yorumla
+1 yılAbinin koynuna el. kariei girdi canım . artik. siz. ikinci plandasi iz b nde ay ini yasadim
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılYengeler çok fena ya, bizde de var malesef bir tane 🤷
00 Yorumla
+1 yılSalla gitsin ya abinle görüş yengenle mesafeli ol ikisi mutlu olsun yeter.
00 Yorumla
+1 yılSaygisiz kadın ilerde herkesi kendine düşman eder değersiz olur üzücü sizin için mesafe iyidir abin öyleyse değişmez
00 Yorumla
+1 yılAbin karı köylü hanımcı denen tıp. Tam anlamıyla hımbıl
00 YorumlaAğbin kılıbık o zaman ailme kralı saygısızlık yapamaz
00 YorumlaAbin aile yönetecek biri değil
Yakında ayrılır zaten boş ver00 YorumlaArayi bulmaya calisiyor, tahmini uzun vadede de halledebilecegini dusunuyor eger sozunu dinlerseniz.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 818 cevap paylaştı.
+1 yılabin ağır hanımcı gözü de kör olmus geçmiş olsun :D
00 Yorumla
+1 yılSaygi karsiliklidir abine helal olsun kizi oyuncakmi edecek size karsi
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSadece aklı başında bi adam olduğunu gösteriyo abin... Evlenmiş gitmiş ve kendi ailesini koruyo... Numunelik gibi adam helal olsun...
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAklıma çok uygun bi atasözümüz geldi
Kaynana yılan her dediği yalan, gelin çiçek her dediği gerçek.
😂😂05 Yorumla- +1 yıl
çok saçma
- +1 yıl
ironi anlamındaysa doğru tabi ama
Cevap sahibi+1 yılNe diyon knk aç atasözleri sözlüğünü bak sonuna sert olmasın diye smile ekledim sadece
- +1 yıl
atasözü olması doğru ve mantıklı olduğu anlamına gelmiyor. burda kimi kötülediğini anlamadım. soruyu soran arkadaş yalan mı söylüyor? gelin melek mi?
Cevap sahibi+1 yılSen merak etme knk bu bi atasözü ve anlamını okursan anlarsın zaten derdi sana düşmedi, ayrıca kimseyi suçlamak için de yazmadım buraya, hadi tamam anlaman için ipucu vereyim; görümcenin tarafındayım ben öyle yorumla bakalım bu sefer atasözünü
Gizli Üye(25-29)+1 yılYapcak bişey yok uzaklaşın biz 11 senedir iyilik ettik düzelir diye olmadı.
04 Yorumla- +1 yıl
küstünüz mü
Cevap sahibi+1 yıl@södkkdjfjfnf hep abimi üstümüze salıyordu. Babam kovdu en sonunda evden
- +1 yıl
nası salıyordu üstünüze neden yapıyordu
Cevap sahibi+1 yılAbim sanki eski sevgilim gibi davranıyordu. Sarılamıyoduk, konuşamıyoduk, bize bişey alamıyordu. Uyuz oluyordu iletişim olmasına sadece ben değil annem hakkındada doldurdu çok
abin idare etmeye calışıyor. bir yanda siz bir yanda eşi adam ne yapsın. ::)
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYa boşver yengeni, sen neden bukadarr güzelsinn, gel sen benim ol...
00 YorumlaOldu canım eski köye yeni adet.. sert davranın böyle gelin mi olur
00 YorumlaAbin yuları eline vermiş.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 425 cevap paylaştı.
+1 yılSonra pişman olacak kendide ona aynısını yapanda
10 Yorumla Mümkün olduğu kadar olayların dışında kalın. İkisinin mutlu olması daha önemli bir konu.
10 YorumlaMalesef yapacak bir şey yok siz abinizle ilişkinizi koparmayın yoksa hepten onun kucağına atarsınız
00 YorumlaKadın gözünü karartmoş abinin geçmiş olsun
01 Yorumla- +1 yıl
nasıl yani
Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Abin tam bir kılıbık.
01 Yorumla- +1 yıl
sanırım evet
- Aile & Toplum konusunda 888 cevap paylaştı.
+1 yılNasıl saygısızlıklar yapıyor mesela
02 Yorumla- +1 yıl
sinirlenince evden çıkıyor babamın evine gidecem diyor abim gidiyor kolundan tutup tekrar getiriyor. 1-2-3-4-5 her defasında
- +1 yıl
Sizinle aynı evde yaşamıyorsa evden gitmesi size değil abine yaptığı bir saygısızlık
+1 yılBende o durumdan muzdaribim hdjxjxjx
01 Yorumla- +1 yıl
hadi ya konu ne :d
Aile & Toplum konusunda 551 cevap paylaştı. Olay aynı evde yaşamanız.
02 Yorumla- +1 yıl
ayrı evde yaşıtorlar
+1 yılAbin sizi satmış kızım.
Yapacak bir şey yok10 Yorumla- Devamını Gör (59)
Devamını Gör(104)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Yengem bize karşı çok saygısız ve abim ses çıkarmıyor. Abim ne yapmaya çalışıyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler