Görselini en iyi ifade eden kısa notunu buraya eklekleyebilirsin.

Bununla ilgilenmeniz cok guzel. Şu an bende ogretmenlik okuyorum ve 2. sınıfım. online dersler var malum ve bu tür cocuklar duzelmezse buyuyunce de boyle oluyorlar. Derste hocaya kufur etmeler, sinif arkadaslarina satasmalar görüyoruz 20-21 yasinda kendisi. Ve bu kisi öğretmen olacak malesef. Gecen hica en sonu dersten attı. Ama buyuk ihtimalle kendisi hocaya kinlenmis durumda. Hatanin kendinde oldugunu zerre anlamiyor. Bu da artik aileden mi kaynakli bilmiyorum. Bu ulke cocuk yetistirmeyi, ebeveynligi bilmiyor, beceremiyor bunu biliyorum. Bende mükemmel degilim ya da ailemde degil ama gozlemim bu yonde. Bizim ulke cocuk yetistirmeyi bilmiyor. Özellikle erkek cocuklarina karsi inanilmaz bir tolerans var. Aile ogretmiyor, duzgun yetistirmiyor sonra cocugu sinif arkadaslari, ogretmenleri, ilerde evlenecegi kadin cekmek, alttan almak zorunda kaliyor. Dedigim gibi cinsiyete indirgemesem bile cocuk yetistirmede ciddi sıkıntılarımız oldugunu düşünüyorum. Ailemde yabanci damat ve yabanci gelin var. Esleri turk. Ama cocuklari o kadar guzel eğitmişler ki. Hem cok akillilar, hemde daha kucuk yasta ne konusacagini, nerde durmasi gerektigini cok iyi biliyorlar. Biz cocuklari cok şımarık yetistiriyoruz. Dunyadaki tek zeki cocuk kendimizin ki saniyoruz. bu egoyu da cocuklara veriyoruz.
Aslında mutevazilikten bahsedip toplum olarak burnumuzun ucunu göremiyoruz kibirliyiz özellıkle erkek cocuklarini yetistirirken fazla simartiyoruz harika bir yorum tsk ederim 😊
Kendi tecrübem şöyle. Sizinki kadar ağır bir vaka değildi ama benim öğrencim derste arkadaşlarina hatta bana karşı dahi şiddet uyguluyordu. Öncelikle bunu asla kabul etmedim ve birine vurduğu zaman onu başta uyardim sizde o safhayi geçmişiniz. Sonralari ise onu dersten men ederek köşede oturttum ama asla geri adım atmadım. Bana vurmaya çalışsa bile direndim. Göz teması çok önemli kararlı ve güçlü durmalısınız. Ailesi hakkında kendisi ile konuştum ailesi ile konuştum. Evde anneden, babadan, abiden şiddet görüyordu. Bende de sürekli sevgi arıyor en ufak ters tepki de sinirleniyordu. Ona her zaman onu çok sevdiğimi o yüzden kimseye zarar vermemesi gerektiğini söyledim. Ve kavga çıkmadan önlem alıyordum hep. Olay çıkmadan müdahale. Bir gözüm hep ondaydi derste. Sınıftaki davranışını bir nebze kontrol altına aldım. Ama ailede bir değişim olmadığı için ömrüne yansiyacaginj zannetmiyorum.
Çok konuştum onunla. Dilimde tuy bitene kadar. Sürekli konusmalisiniz.
Ogutleriniz cok guzel bunlari dikkate alicam ben Şu an ozelde calisiyorum derste men etme durumum olamaz ama elimden geleni yapıyorum baktim olmuyo biraz görmezden geliyorum en sonunda yapicak birsey yok
Onun empati yapmasını sağlamalısın. Bu şekilde davrandığında onunla kimsenin konuşmak istemeyeceğini, hiç arkadaşı olmayacağını, yalnız kalacağını falan. Ama konuşurken üslup çok önemli. Onu bir yetişkin gibi görüp öyle konuşmalısın. Yani üstten bakan bir tavırla değil. Tıpkı dengin bir bireyle konuşuyor gibi. Başkaları onun davrandığı gibi ona davranırsa onun da bundan hoslanmayacaginin altını cizmelisin.
Her yolu denedim valla tık yok😂😂
Bunu en iyi görüş yapmak lazım
V
Onunla sohbet etmeyi deneyin. Yapılan hatanın ardından sebebini ona sorun ve onunla iletişime geçmeye çalışın.
EİG için teşekkür ederim.
Cevap
19Cevap
Sizin tek başınıza yapacağınız bir şey değil. Belli ki ailesi hiç ilgilenmemiş. Akıllarına "küçücük çocukta bu öfke?" diye sormak gelmemiş. Siz yine de ailesiyle konuşup bir pedagoga götürün derim. Başka türlü büyüyünce daha büyük belalar açabilir başına.
Zaten gittikleri bi yer var ama o bile cagre olamiyo
Ne diyeceğimi bilemiyorum. Umarım düzelir.
Sevgisiz çocuklar genellikle aksi ve saldırgan olabiliyorlar.
Çevresel faktörlerde çok etkili bu gibi durumlarda.
Kesinlikle aile kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Ailede çocukla beraber yardım alırsa aşılır belki.
Naçizane fikrim bu yönde okulda rehberlik öğretmeniyle birlikte hareket etmekte fayda var.
Biraz Psikolojisini anlayarak hareket edin Agresif öğrenciler genel de sevilmemiş sevgi duyulmamış dışlanmış kişilerdir ona değerli olduğunu sevginizi gösterin sınıfta sevildiğini arkadaşlarının da ona değer vermesi gerektiğini benimsetmeniz gerekmektedir Öğretmen Hanım
Çok agresif ve küfür etmesinin sebebi ailesinden özellikle babasından duyduğu küfürler. Çocuğa ya da anneye böyle davranıyor olabilmesi muhtemel. Sert şekilde uyardığında daha kinlenip küfür etmeye devam eder. Sevgisini kazanıp sana saygı duymasını sağlayabilirsin.
Bence aileden kaynaklı sorunlar var. Daha Çok aile ile etkileşime girip çocuğa nasıl davrandıklarını ya da ailede agresif birinin olup olmadığını sorabilirsin. Ailede sorun kalkarsa ve çocuğu iyi şekilde yonlendirilerse bu durum ancak ortadan kalkar.
Yani veliyle birebir konuşucm zaten buyuk ihtimalle ornek aldığı birisi var
"Ben şuna inanıyorum sevgi insana herşeyi yaptırabilir" .. Bir de "Sevgisizlik"
Agresif tavırlar.. bir insanın sevgisiz kaldığının hiç sevgi görmediğinin dışa vurumudur
Herşeyin altında sevgisizlik yatiyor
Çocuğun "ilaçsız" psikolojik tedavi görmesi için ailesine öneri de bulunabilirsin, iyi gelecektir.
Cocugun ailede sknti var
Aileyi düzeltmek eminim ki çok zor ama ailesiyle defalarca konuşmanı tavsiye ederim elinden farklı bir şey gelmez diye düşünüyorum.
Sorunun büyüğü ailede çocuklar anne- babadan ne görürlerse onu yapıyolar. İlk önce aileyle konuşulması lazım onlar hal ve hareketlerini düzeltmediği sürece çocuk böyle yapmaya devam edecek.
Yani onlarda pes etmis belki ben adam ederim kafasindalar ama ben bu sekilde cocukla daha fazla ugrasamam kurtarabilirmym bunun derdindeym baktim olmuyo birakirim kendi haline.
Aileyi okulda ki rehber öğretmenine yöneldirdiniz mi hiç belki o konuşup halledebilir.
Ozel bi kurumdaym kurumun rehber öğretmeni yok
Hm o kötüymüş ama aslında olması lazım diye biliyorum
Her insanın bir zayıf tarafı vardır.. En korktuğu, en kizdigi ve en değer verdiği şeyleri tesbit edip onun üzerine git.. Korktuğu ve kızdığı şeyden kurtar değer verdiği şeyi için yardım et o zaman sana iteat edecek.
Muhtemel sorun ailesinde... ailecek terapiye gitmeleri belki daha iyi bi çözüm olabilir...
Bende aynı şeyi düşündüm
Yapabiliyorsan ogrencin ile disarida zaman gecir ailesinden izin al kucuk bi yemek ve sohbetle en azindan ilgi gorme saplantisinin önüne gecebilirsin kendini degerli hisseder ben olsam oyle yapardım
Aile ile işbirliği öneririm. Yapilmasi gereken sorunu saptayip irdelemek ama anladıgim kadariyla bransiniz farklı işin uzmanı bu noktada daha yeterli olacaktır. Sizin yapmamaniz gereken şeyse nu davranışlara dikkat etmemek. Bazen ilgi çekmenin yolu budur çünkü. Yapilmasi gereken gelirsek bu konuda eğitim alan kişiler daha yerinde oneriler verebilir. Sorun anlaşmadan şu yapılmalı diyemeyiz. Çünkü bu davranışlar sonuç değil semptom👍👍
onu ancak aileside size yardimci olursa düzeltirsiniz siz okulda düzeltlek icin uğrasirsiniz ama evdekiler ayni hale getirir se olmaz birlikte hareket etmelisiniz
Ya derin bir şekilde saygısını kazanacaksın, ya da uzaklaştırma kararı aldıracaksın.
Işte böyle sorular gelsin bize ya diğerleri gereksiz ve çok sıkıcı böyle konular hakkında konuşmak daha mantıklı bu arada ben de 12 yaşındayım
Oyle mi sorulari irdelemek icin olgun bi düşünce yapin var tebrik ederim seni
Yapabileceğiniz hiçbirşey yok, bizdede vardı en son öğretmen istifa etmişti.
Biktirmis demekki
😂😂😂bazilari bela ya allah dusman başına vermesin
Henuz atanamadim burda kısıtlı bi surem var
Bir yil duruma göre ben değerlendirme yaparim
süper dadı çılgın buğrayı izle
Gün-de en az 3 kisiyi dövüyor hdhsjshz
izle taktik alırsın
Allahsız Buğra 😂
@TheCeketli döner şapalak buğra 10 yıl uğraşsam öyle şapalak atamam valla hll lan buğra
Babasına bağırıyor kitap okusun diye😆
@TheCeketli bugrayi 7 öğün dovcen🤣
Buğra gibi 10 tane askerim olsun, Ermenistan'ı 4 güne temizlerim.
döner şapalak buğra
@TheCeketli 😂😂😂😂
Sıkıntılıymış gercekten onunla teke tek konuşabilirsin
Zor bir durum. Hele ki mevzu çocuksa
Naziklikle ve sevgiyle
zopa hocam zopalamak lazım 😂😂
🤣🤣🤣
Ailesine soyle psikologa göndersin.
Bu tarz aileler çocuklarına suc bulmazlar
Herşeyin de bı sınırı var okulda kayıt kamera vs varsa ver görüntüleri ailesine yoksa olay büyür de diğer aileler istemiyor de
Aile çocuğunun farkinda. Bakalim ne olcgni bende bilmyrm
O zamn milli eğitim ya da aile bakanlığı olaya el atsın çocuğa polisler gözünü korkutsun çocuğun 🤣
onunla özel olarak konuş... yaşı kaç...
10
Aynn ama eğitilmesi zor cocuk ustunde cok baskı var
Yani cocugun uzerine cok düşüyorlar
Okumaz o verin sanayiye ya da barınağa bırakın
Valla bencede 😂😂
Zor bir durum...
kaçıncı sınıfta
sınıf
4.
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?