AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
125Cevap
Eğer sana kazık atıyorsa gerçekten arkadasın değildir bence , kendi yararı için kullanmıştır sonra da işine yaramayınca tekmeyi basmıştır. Sende arkasından salak gibi üzülürsün acaba neyi yanlış yaptım diye
herkes sadece kendi yediği kazığı anlattığı için olabilr mi. Bir de kazık attın mı diye sorun o zmaan herşey daha kolay anlaşılır sanırım. "mutluluk" arkdaşın olsun
okumadım başlığa göre cevap veriyorum, arkadaş kazığı şundan oluyor
gereğinden fazla değer veriyosun veya kısa sürede yakın ilişkiler kuruyosun. Genelde bu ikisinden birisi olur sebep.
Hayır, sadece iğneyi kendimize batırmayı bilmiyoruz... Empati meselesi farkında olmadanda çevremizdekilere zarar verebiliriz. Veya bencillik benlik olmuşsa da. Soruların hangisine cevap vereceğimi bilemiyorum herhalde bu yeterli.
Bu devirde "arkadas, dost" filan yok. Masadan kalkan ilk kişiyi gömen "hayvanlar" var sadece..
Yıllardır süren, 15-20 yıllık arkadaşlıklar dışında başka kimseye içinden geçen her şeyi söylemiyceksin. Bildiğin her şeyi anlatmıycaksın. Yani bir gün olurda bozuşursanız, seninle ilgili fazla şey bilmesini önler.
Çünkü kazık yiyenler de gün geliyor kazık atıyor. Kisaca atmayan yok.
Genelde bu kazık atanlar senin içini dışını bilen senin en yakının olduğunu sandığın insanlar oluyor. Seni nasıl yıkacağını bilenler atıyor kazığı.
Ben etme bulma diye dusunuyorum
Iki cumle burada devreye girer. Ilki ne ekersen onu bicersin ikincisi gun gelir devran doner horoz dom... tavuk gom...
Kişiliksiz insan çok çünkü. Ama kazığı yiyende mutlak bir yerde birine bir şey yapmıştır diye düşünüyorum
arkadaş kazığı =dost kazığı. güvenmek zorunda kaldığın için kıramadığın için yediklerin kazıklar sanırım.
çünkü arkadaşlara güveniyoruz ve değer veriyoruz
Ben eskiden öyleydim de şimdi kimse önemli değil.
Aileden başka kimseyi önemsememek lazım pek
Kazık attıysa ona arkadaş kelimesi bile fazla diyebilirim.. Bende daha yeni hazık yerdim 14 yıllık arkadaşımdan daha yüzüne bakmıyorum SÜRÜNSÜN!
Olayın özeti ,
https://www.youtube.com/watch?v=rvUoEyWQdg8Kazık atana öyle bir kazık atarım ki götü sikilir. Ama vedakarlık edip benimle yola çıkana öyle bir dost olurum ki 15 kişi bile bizi dövemez
pardon fedakarlık olacaktı vedakarlık yazdım yanlışlıkla
Herkes kendince bir haklı neden bulabiliyor kendine... yani sen gayet masum biri kabul ederken kendini başka birileri seni kazık atmakla suçluyor olabilir
Herkes Önce Kazık Yer Sonra Bu Çektği Acının İntikamını Almak İçin kazık Atar...
onlar IRISPI ok? çünkü onların değer verdikçe götü kalkar
çok şukur yasamadm.. dedigin gibi herkez kendini iyi goruyorsa bu kötuleri nerde, herkez iyim diyor herkez iyi olmaya calisiyor. hersey onyargi. Herseye ragmen guvenmen lagzm
Ben de yedim dost kazigi. Sevdigim cocukla ilgili her seyimi biliyordu ve gidip sevgili olmaya calisti. Dogal olarak kendimi kotu gormuyorum bu durumda. Vee anliyoruz ki herkes kendisi icin baskalarini feda etmeye hazir. Bence tamamen bencillik
''Tanrım sen beni dostlarımdan koru düşmanlarımla ben ilgilenirim.'' diye çok güzel laf vardır. Ailenden başka kimseye sırtını dönme çünkü insanoğlu ne kadar seviyorum, samimiyim dese de kendi çıkarları söz konusuysa bunları aklına getirmez.
bizim gibiler yani arkadaşlık kavramına önem verenler her zaman yenik düşer çünkü biz safızdır, karşımızdaki de uyanık. iş böyle olunca da kazık yiyen bizler oluruz.
Bazen bir an olur ve insan bir tercih yapmak zorunda kalir ve insan oyle bir anda kac yillik arkadasini siler atar ve menfaatlerinin pesinden kosar
Sabah sabah cok kasmissin. Kimseye deger anlam yukleme. Dosttan kazik her zaman yenir. Onemli olan dostun elinde koz olmamasi. Soz agizdan bir kere cikar sonra o sana hukmeder sen ona degil.
Böyle insanların varlığından dolayı insan bir süre sonra yalnızlığının kıymetini bilmeye başlıyor. Sanırım yediğim kazıkları toplasam buradan Everest Dağı'na yol olur.
çünkü savunma mekanızmamız düşmanlara göre ayarlanmıştır dostlara göre değil ondan bu kadar çok darbe yiyoruz hazırlıksısız çünkü. senin için araştırdım l*n :D
ağzımın gülmesinden donumun ıslaklığı geçmez diye bir laf var
bilmem anladın mı?
kazık atan arkadaş yoktur, kazık atılmasına izin veren arkadaş vardır...
tüm ilişkileri çıkar ilişkisi olarak görmeye başladı çoğu insan denen varlık ondan bu kadar kolay kazık atıyolar...
kendimizden çok o kişiye güvendiğimiz için kaybettik bence
İyi niyetni kötüye kullanıyorlar. sonradan kotu olup uzulmektense, baştansen kötü ol.
Artık herkes kendini düşünür olmuş menfaati nasıl iyi olursa onu yapıyor
yedim. o günden sonra insanlara pek güvenmiyorum, çok sevdiğim biri olsa dahi ona güvenmeden önce 10 kere düşünürüm
Arkdas kazığı !!! Hmmm düşüneyim!!! Kaç kez yedim hmm veya yemedim hatırlamıyorum ki
Tamam ben herkesi severim ama; dünyada güvendiğim kimse olmadığınıda herkes bilir.
göte tekmeyi bende yedim arkadas kazığı kazık gibi kazık * çok koyuyo vallahi :D
Bence koymamasi lazim nasil olsa geri gelecektir hic birsey olmamis gibi bu sefer sen Koy onun... kazigin kralini
öyle olur zaten sonra pisman olur o arkadas felan kaşşar işte :D
tecrübe denilen şey hayatta yediğin kazıkların toplamıdır dedikleri şey tamda bu aslında
Her şeyin tek bir sebebi var çok safız karşıdakini de bizim gibi sanıp güveniyoruz.
kazık yiyenler şikayet edebilir ama bir şartla, başka arkadaşına kazık atmıyorsa. ama insanlar şikayet ettikleri şeyleri başka insanlara yapıyo. önce kendilerini değiştirmeleri lazım
Insan hak ettiğini yaşarmış iyi ve ya kötü farketmez. Şöyle bir gerçek var ki herkesin yavşak bir arkadaşı vardır eğer yoksa muhtemelen yavşak kendisidir.
canım menfaat diye bişey var biliyorsun.. işte herkes onu önemser.. tam olarak genellemiyorum ama.. iyi dediğimiz kişilerde de var bu az olsada.. sorun bunun ölçüsüdür işte..
şairin dedigi yoluna devam et kimseyi bekleme beklenenin işi düşünce o sana saten yetişir... arkadaş die bişi yoktur o yüzden kazık denilen şey bu kadar yaygın
çıkar dünyası. paran varsa dostun vardır yoksa kimsen yoktur.
Başını Bir Dağa Yasla Ama Asla Güvenmediğin Omuza Yaslama..! :)
Cunki hepsi iyi gun arkadasi, kotu gun arkadasi yok... hic kimseye guven olmaz. bu hayatda
Her insan kazikcidir.
İnsanoglu nankor diyoruz. Biz de insaniz.
Kazık atan arkadaş genellikle fesat olan arkadaştır. Birisinin seni ne kadar kıskandığıya ne kadar kazık attığı aynı orantıdadır, insanlar değişik.
insanlar kendi menfaatleri ön plana çıkınca , özelliklede arakdaşlar arasında menfaat çatışması varsa , arkadaş kazığı yiyerbilirsiiniz...
Bana göre BEN sana göre SEN haklısın... aslında oturup konuşulsa 2 medeni insan gibi iş tatlıya bağlansa sorun olmaz da...
bu konuyu bende coook merak ediyorum. bende kazik yedim 3-4 kisiden. iyilik yapsamda yardim etsemde insanlar nankör
o kişinin en yakını en oldugundan anlamıyorsun ilk başlarda bir gün ona işin düştüğünde anlıyosun menfati için yanında oldugunu paran için yanında oldugunu
Genel olarak insanlar kötüdür. Insanlara yaklasma seklim: herkesle ayni uzaklikta ol, kimseye en yakinim deme!!
menfaat dünyası kesinlikle seçici olmalısın. İnsanın bir tane dostu olur gerisi bla bla bla..
Bu yüzden yalnızım arkadaşım ya da dostum yok böyle daha iyi
kibir kıskançlık güvensizlik aç gözlülük çağın vebalı duyguları...
basit şeylerde bile senden fazlasıyla yüz buluyorlar bunu tekrarlıyarak seni deniyorlar özellikle hassas bir insansan karşındakini alttan alıyorsan bu kazığı tonlarca kez yemişsindir insanlar senden faydalanıyor diyebilirim
Fzla değer G*t kaldırır.. Kazık Girer benim tecrübem bu..
benım 4 senelik en iyi arkadaşım sınıftakı herkesın parasını çalan bı hırsız çıkmıştı
Evimi soyacak kadar ne kötülük yapmış olabilirim ki?
Ben kazık yemedim neden çünkü kimin ne ayak olduğunu anlayabiliyorum..