Toplum ahlakını bozduğunu düşündüğüm ilk şey dizilerdir. Şiddet gibi unsurları çok basit bir şekilde bize gösterebiliyorlar. İkinci unsur ise dedikodu yapmaktır. İnsanların arkasından konuşma, dedikodu gibi unsurlar’da toplumumuzun ahlakını bozmaktadır.
Bireyselleşme. kendimizden başka kimseyi düşünmez olduk. sosyal medya platformunda gördüğümüz samimiyetsiz hayatlara özenti duyar olduk. kendi acımızı hep en büyük acı sanıp, başkalarından yediğimiz kazıklar yüzünden herkese düşman olduk. alt kattaki komşumuzun ismini bile bilmiyoruz artık. neyse ki buna son verip tüm binaya (toplam yedi kişi) her hafta cuma günü yapabildiğim tek kek olan ( bu konuda mütevazi olmayacağım çünkü çok fazla talep var) havuçlu tarçınlı cevizli kekten bir dilim bırakarak komşuluk bağını güçlendirmiş durumdayım. “hissetmediğiniz duyguyu anlayamazsınız.” fakat anlamıyor olmamız karşımızdakini küçümsememiz gerektiğini göstermiyor. bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyoruz. birlik olmaya çalışmıyor bize yapılmadığı sürece başkasına yapılan haksızlıklara göz yumuyoruz. martin niemöller“naziler komünistler için geldiğinde sesimi çıkarmadım; çünkü komünist değildim. sosyal demokratları içeri tıktıklarında sesimi çıkarmadım; çünkü sosyal demokrat değildim. sonra sendikacılar için geldiler, bir şey söylemedim; çünkü sendikacı değildim. sonra yahudiler için geldiler, sesimi çıkarmadım, çünkü yahudi değildim. benim için geldiklerinde, sesini çıkaracak kimse kalmamıştı.” demiş. sıra size gelmeden sesinizi çıkarmazsanız, sıra size geldiğinde zaten kimse kalmayacak ses çıkaracak.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ahlaki yeterliliğe gelememiş insanların uydurduğu masaldır. Bu ülkede yaşayan herkes özgür bir bireydir, onun ne yaptığı , hangi işi yaptığı , hangi dine inandığı veya herhangi bir dine inanmadığı kendisi dışında kimseyi alakadar etmez. Kişinin hak ve özgürlüğü devlet tarafından belli bir yere kadar sınırlandırılmıştır. Örneğin sokakta çırılçıplak gezmek suçtur teşhircilik kapsamında değerlendirilir. Bu kadar uç noktalara gidilmediği takdirde kimsenin hayatına kimse karışamaz. Seni rahatsız eden bir şey varsa kibarca uyarırsın ki uyarmak bile ne haddine , o yüzden rahatsız oluyorsanız bulunduğunuz yeri değiştirin ya da bakmamaya çalışın , ayrıca böylelerinin sessiz kaldığı, ne ahlaksızlıklar gördü bu ülke.
Tiktok büyük ölçüde etkili. Ben okul da ahlak bozucu demek istiyorum çünkü birçok aşağılamayı seven, alay etmeyi seven, kendini üstün gören, saygısızca davranan bir sürü birey yetişiyor ve buna örnek olan kitleler de var bu kitle büyüyor, çoğalıyor ve daha büyük ahlaksızlıkları genişçe çevreliyor. Bir ksımı bunlar diyebilirim. Toplumun ahlakını bozan en önemli şey bireylerdir kanımca.
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
8
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
LGBT. Homoseksüellik , eşcinsellik Allah'ın İradesine başkaldırıdır, Lanet sebebidir. BİR MÜSLÜMAN MEŞRU GÖREMEZ, GÖSTEREMEZ. Yeminle söylüyorum. Vallahi billahi rüşvet kaldırılmadıkça, zina serbest oldukça, bu homoseksüellik önlenmedikçe üzerimize lanet yağar! C. Akşit.
Allah kahretsin. Lanetliler. Bunlar yüzünden bizde helak olacağız ondan korkarım Kıyamet yakın..
Hadis-i şerif meali şöyledir: (Ahir zamanda eşcinseller üç kısma ayrılır: Bir kısmı konuşmak ve bakmakla, diğeri tokalaşmak ve kucaklaşmakla yetinir. Bir kısmı da bu işi bilfiil yapar. Allah bunlara lanet etsin! Tevbe edenin tevbesini Allahü teâlâ kabul eder.) [Deylemi]
(Livata mubah sayılmadıkça, gökten taş yağmadıkça kıyamet kopmaz.) Deylemî.
Bence de dizilerdir ama burada eşcinselliği normalleştirmeye çalışan Netflix'i karşıma almıyorum, şiddeti normalleştirmeye çalışan Türk dizilerine sözüm. Mesela Hercai, tapıyorlar başroldeki herife. Dizilere ek olarak suçların cezasız kalması da insanları gaza getiriyor...
Aldatmanin dizilerde o kadar rahat bi sekilde gerceklestirilmesi aslinda bunun basit bisey oldugunu yavas yavas beynimize empoze etme amacinda oldugunu dusunuyorum. Günümüzde bircok erkek olsun kadin olsun tek kisiyle yetinmiyor. Biriyle konusurken beraberinde bikac kisiyle daha konusuyor sevgili oluyor. Bu cok igrenc ve ahlak disi bi durum. Keske olmasa..
Aynen mesela elite dizisi gibi netfilix dizileri ne kadar güzel olsa da ahlak bozuculugu var ama sadece şuursuz insanlar kontrolsuz saçma salak hayal dünyasında yaşayan insanlar dizilerden kötü anlamda etkilenir o yüzden dizilerin pek sucu olduğunu dusunmuyorum
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Toplum ahlakı mı? Pardon bizim toplumda ahlak var mıydı? Hayvanlardan,çocuklara kadınlara, erkeklere herkese tecavüz edilen, kişinin her türlü hak ve hürriyetine engel olan toplum mu? Dizilere, dedikoduya gelene kadar o kadar ahlaksız şey var ki önce herkes kendi içindeki ahlaksızlığı susturmalı ondan sonra ahlak bozabilecek unsurları konuşuruz.!
ne alakasız adam gördükleri ve duydukları şeyden etkilenip ahlakı bozulabilir demiş bu adamların hayatı söz de ahlaklı yerlerde geçiyor ama sonuç bu yani insanın içinde varsa her türlü çıkar o eğer yoksa istersen dünyadaki en ahlaksız şeyleri göster yine o kendini bozmaz