Arkadaşlar 1-2 hafta önce kahkül kestirdim saçıma. Kuaförde gözüme çok iyi gözüktü ama sabah kalktığımda aynaya bakmamla dank etti başıma. Acaba kahkül nasıl düzeltilir? Düzleştiriciyle düzleştirdim biraz fakat gene çok kabardı ve çok kötü duruyor ne yapabilirim? Kahkül şekillendirme nasıl olmalı? Şuan kahkülüm havada duruyor, ne yapmalıyım? Kahkül şekillendirme nasıl olmalı?
Yapısı gereği dümdüz saçlarınız yoksa kakül kullanımı biraz zorlayıcı olabilir. Saçlar iki yandan ayrılmaya ya da sağa sola atılmaya alışmışsa, kaküle alışması da zaman alabiliyor. Ben de ilk kestirdiğimde saçlarım sağa sola doğru ayrılıyordu :D
Kakül şekillendirmek için en doğru yöntem ince fırça tarakla fön çekmektir. Bu sayede hem daha kalıcı olur hem de kakülün modeli ortaya çıkar. Düzleştirici ile hiç kıvrım olmadan dümdüz duran kaküller zaten hiç hoş durmuyor.
Kahkül nasıl düzleştirilir?
Elbette sadece fön makinesiyle değil, düzleştiriciyle de kahkül şekillendirilebilir. Ancak düzleştiriciyi kıvırarak tutmak gereklidir. Kakül her zaman hacimli durmalıdır. İki tutam halinde düzleştirip sonradan ince dişli bir tarakla tarayıp hepsinin üzerinden tekrar geçebilirsiniz. Diplerden başlayıp uçlara doğru, düzleştiriciyi içe doğru kıvırarak düzleştirebilirsiniz. Kısaca kahkül nasıl düzeltilir sorumuzdan bahsetmiş olduk. Bu şekilde kahkül nasıl düz durur.
Saçlarını kolayca şekillendir hem de aşırı ısı olmadan: Dyson Airwrap Saç Şekillendirici
Dyson Airwrap'in hacim veren fırçası tam da kaküllere göre :) Özellikle saçlarınız ince telliyse kolaylıkla şekillendirebilirsiniz. Fırçayı içten kaküllerinize tutun ve aşağı doğru kaydırın. Dyson Airwrap'in bukle yapmak, düzleştirmek, kurutmak için de ayrı başlıkları bulunuyor. Saçlarınızda istediğiniz modeli aynı şekillendirici ile yapabilirsiniz. Sizde kahkülüm havada duruyor diyorsanız mutlaka denemelisiniz.
Isıyı her saniye kontrol altında tutuyor ve saçları yüksek basınçlı hava akımını kullanıp coanda etkisi yaratarak şekillendiriyor. Hem saçlar yıpranmıyor hem de oldukça pratik kullanımı var. Saçlarını tutamlara ayırmak yetiyor, mıknatıs gibi kendine doğru çekiyor ve şekillendiriyor :) Dyson ile kahkül şekillendirme çok kolay <3
saçlarının kabarma özelliği varsa (benimde kahkülüm var ama kabarmıyo) önce işe şampuan değiştirmekle başla.nemlendiricili şampuan kullan.onlar saçı biraz ağırlaştırıyo kabartmıyo.ya da kuru kesim yaptırıcaksın.saçı incelttireceksin.sprey kullanırsan saçların epey yıpranır.baktın şampuan değiştirmek yetmiyo o zaman alnında ki sivilceler için çözüm bulacaksın.
aslında sorun düzleştiricide değil, benim saçım şekil almıyor pek.kahkülün bi kısmı farklı yere kayıyor diğer kısmı düz kalıyor çok garip bi saçım var :D
Pardon türkcesi sprey mi oluyordu onun :-))) Aslinda tam sacinin dip kisimlarina sprey SIKIP üzerine dikkatlice düzlestiriciyi vursan o üst kismi sertlesir ve öbür yana kaymaz... Saclarin cok yipranir ama zamanla.. Dikkat et.
Ben yaklasik 1 yil once kahkul kestirmistim. Benimde ilk hafta fon cekilmisti p yuzden guzeldi ama zaten cirkindim biliyordum haftaya okula papaz gibi donucegimi. Gercekten de oyle oldu igrenc durdu kahkullerim. Ben nasil olsuysa oyle durdum bi sure sonra kahkuller azalmaya basladi ama bu seferde yamuk yamuk oldu igrenc durdu. Benim zaten saclarim asiri fazla ve asiri kabarik ve ayrica kahkul kestirmek isteyenlere bisi soylicem. Duz saciniz yoksa ve sac duzlestirme makineniz yoksa yaptirmayin. Dusa girince yuvarlak yuvarlak donuyo yay gibi oluyo. Ben dustan ciktiktan 1 saat sonra duslestiriyorum Şu an ama cok zaman atladim konuya donem. Hala cok cirkindi kahkullerim zaten tipim de igrenc olmustu artik. Daha sonra kahkuller cok azaldi ben hala onume atiyodum surekli. Sonra kahkul kestirmeye gittim iste. 2 haftada 1 kestiriyodum. Sonra uzadilar ve ben kenara ayirdim. Oyle basladi iste percem gibi yaptim. Ama yay gibi oluyo dedigim icin oda cirkin duruyodu ama kahkulden daha guzel duruyodu. Daha sonra annemin aklina dank etti duzlestirdi. Ay allah deyme benim keyfimee. Nasi guzel oldu muhtesem durdu gercekten. Yani duzlestirme makinesiyle ust uste denerdin belki duzlesir. Ayrica sana tavsiyem sivilce gibi bisiler yaziyo yorumlarda eger ergenlik sivilcen varsa bisey yapma herkeste olan bisi. Bandana al hem cok guzel cok tatli duruyor cok severim ben bandanalariii. :) al bandanayi internettekiler gibi bagla baskalari da sivilcelerine bisi derse hiic aldirma. guzel olucak :))
Canim ayni hataya bende dustum kuafore resimle gidip benim saclarim kivircik banyodan sonra cekiyor oyuzden uzun kes dememe ragmen havaya kalkacak kadar kisacik kesti😑 o gün sabaha kadar uyuyamistim. Bir sure bandaj kullandim ama bandaj takmakdanda sıkılmıstım. Sonra aklima bisi geldi her banyodan ciktiktan sonra kahkullerime zeytinyagi surdum uzama aşamasinda olan bi saci surekli fonlemek yerine yağla şekil vermeye basladim. Biraz yagli da dursa model hosuma gitmeyi basladi. Bi dene istersen iki yana ayirip guzel durmazsa yagi surup yana dogru tara Ben oyle yapiyorum.
benim de öyle bir şekil almıyo fön çektim olmadı düzleştiriciyle olmadı maşayla da düzleştirdim gene olmadı kahkülümü hep tokalıyorum yapcak bişi yok :(
Saçın madem kabarıksa yaptırmasaydın keşke. ama baştabenımde kabarıktı saç yana alısıyo önde kullanınca doğal olarak kabaeıyo normal yani. Duştan sonra bakım kremi var loreal un ona bakabilirsin güzel yapıyo