Bir arkadaşım var. Beni yıllardır arayıp sormadı. Kötü zamanlarımı bilmeme rağmen bile yanımda olmadı. Şimdi güzel bir iş sahibi olduğumu öğrenince arayıp "Nasılsın ya, uzun zamandır konuşamadık. Arayamadım" falan filan deyip borç para istedi. Bu arkadaşa benim tepkim ne olmalı? Sizce kıracak şeyler söylesem haksız mı olurum?
Sizi yıllarca arayıp sormayan, aniden borç isteyen arkadaşa tepkiniz ne olur?
Prensip olarak borç vermem ve borç almam arkadşim zaten bunu bilir ve benden borç istemez. Heee dediğin gibi geldi borç istedi durumu izah ederim. Takilmam çok...
Neler söylemen gerektiğini burda yazmam pek uygun olmaz :) Özetle o senin arkadaşın değil diyeyim, öyle arkadaşlık olmaz düşman başına diyeyim, ... ve... sonra da... diyip ilişiğini tamamen kesmen en uygunu.
Yıllardır kimi arayıp sorduysan ondan iste demek isterdim ama malesef düşene bir tekme de ben atamam. Elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım.
bence kırma dökme hiçkimseyi. hepimiz borç yüzünden birilerine bankaya çingenelere veya tefecilere muhtaç kalabiliriz. düşmez kalkmaz bir Allah. ben sana soruyorum acaba sen de onu bir kere olsun aradın mı. tamam yaptığı hiç hoş değil ama sen muhtaç durumda olup borç için arasan o da aynı tepkiyi vermez mi hiç aramadı borç için arıyor diye. yalanların arkasına saklanmadan ciddi bir şekilde arkadaşınla YÜZYÜZE otur bir kafede durumdan rahatsız olduğunu anlat. konuşarak çözülmeyecek problem yoktur. zaten dost değilse birdaha aramaz.
anası babasının para vermediği yakın arkadaşlarının para vermediği birisi senden para istiyorsa demmekki onlar bişi biliyor ki vermiyor sende kibarca olmaz diyeceksin göndereksin