Neden bu cümle kullanılır ve ne anlama gelir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
"Devrin daim olsun" demek "Umarım iyi günlerin, başarıların hiç bitmez" anlamına gelir. Bu dilek genellikle birine uzun süreli başarı, mutluluk ve iyi şanslar dilemek için kullanılır. Bir nevi "Her şey gönlünce olsun, iyi şeyler hep seninle olsun" demek. Yani bu sözü duyduğunda sana bol şans ve mutluluk dolu bir hayat dilediklerini bil. 🌟💫
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Devri Daim Olsun Ne Demek?
Alevi Bektaşi kültürüne dayanır birden fazla anlamı vardır, ölen kişinin ardında söylendiği zaman Allah taksiratını affetsin, Allah rahmet eylesin ile benzer anlamı taşır fakat mezhep farklılığından dolayı devri daim olsun denir.
Devri Daim Olsun Ne Zaman Kullanılır?
Genellikle Alevi-Bektaşi taziyelerinde kullanılır, başsağlığı dileme biçimidir. Allah rahmet eylesin ve Allah taksiratını affetsin yerine geçer. Alevi-Bektaşi inancına göre kişi insan-ı kâmil olduğu zaman hakka ulaşır bu yüzden devri daim olsun denir.
Aşağıda ki linkten de İnsan-ı Kâmil'in kimler olduğuna bakabilirsiniz.
İnsan-ı Kamil Kimlere Denir?
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
5Cevap
- +1 yıl
Saçmalığın daniskasi.
Cennetle müjdelenen bir HZ. ALİ var, bir de Hz. Ali' yi sevenlerin onun yolundayız deyipte sazla sözle. ibadet eden, namazsız ve İslam'la alakası olmayan, Allah'a her şekilde. karsi gelen ve Müslümanım diyen kendilerine alevi diye isim koyan kesim var.
Ben o kesimin içinde olsam şunu düşünürdüm, Kuran'da emredilen belli, ben ne bo,.,.,-k yiyorum " diye sorardım kendime
71 Yorumla- Yeni 1 yıl
Sanane arkadaşım? İsteyen istediği dine istediği gibi inanır. Neden rahatsız olsun farklı oldukları için mi? Adı üzerinde bir inançtır, inançlar arasında farklılıklar olabilir. Gece gece gördüm gerildim
- u+1 yıl
başsağlığı dileme biçimidir
00 Yorumla - +1 yıl
Aleviler kullaniyor insan-ı kamil olmakla alakali
00 Yorumla sürekli olsun anlamında söylemişler
00 Yorumla- +1 yıl
Allah rahmet eylesin değilmiydi o?
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi