Eşinin kavga sonrası 4 aylık bebeği ile kendisini evden kovduğunu belirtmiş. Bu yüzden sorayım dedim.
Eşlerin kavga sonrası diğerini evden kovmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sağlıklı bir evlilik olmadığına delalettir.. Bu haraketi yapan taraf , zerre kadar eşine saygı duymuyordur. O evde eşin söz hakkı yoktur . Evden kovmak demek , bu. evin maddi manevi tüm geçimini ben sağlıyorum.. herşeyin sahibi benim sen bu evde bir hiçsin demekle eş değerdir.. Allah kimseyi eşini kapıya koyacak kadar karaktersiz yapmasın. Bu gün kapıya koyan yarın obür gün o eşe neler yapmaz? Ekonomik açıdan evde söz hakkı olmayan eşinin eline bakan.. insanın yaşadığı üzücü bir durum.. Bu insan senin soyadını taşıyor.. senin yatağını paylaşıyor. Belki de. senin bir parçandan dünyaya gelmiş çocuğun annesi veya babası gücün evdekine mi yetiyor vicdansızlık örneği resmen..
Yanlış değilsem 1 yıldır evlilermiş filan, yorum attım aynısını buraya yazıyorum;
"Lafları kendinden büyük ettiyse ve sen de kabul edersen bunun periyodik olarak devamı gelir. Yani saygının bittiği an aslında her şey bitmiştir. Kırık bir vazo misali durumun, bir ara gelmesi güç olsa da durumu iyi analiz edip öyle ciddi kararlar al. Arada çocuk var çünkü."
dedim.
evcilik mi bu? çok karaktersiz bir davranış. heleki bir erkeğin kadını evden kovması, ne biçim erkeksin çok bunalmışsan alır ceketini çıkarsın bir hava alır gelirsin veya bir kaç gün kafa dinlersin. baba evi dahi olsa kadınını eşini başka eve muhtaç etmek nedir yaa sorsan delikanlı geçinir dürzüler.
Oturmamış. evliliğin mesuliyetini kavrayamamış genç evliliklerde malesef olabilen bir durum büyüklerin yatıştırıcı ve yapıcı yaklaşımıyla evliliğe olabildiğince zaman kazandırmak evlilikte sevginin saygının oturmasına beklemek yapılabilecek en güzel iyilik olur
Cevap
43Cevap
Eş olmak demek takım olmak demektir. İki ayrı vücutken tek vücut olmak demektir. Kişi ağzından çıkan kelimelere dikkat etmeli. Hoş değil. Yakışık bir durum değil. Bunu yapan eş, eş olamaz. İnsan olamaz. Bir erkek nasıl dört aylık yavrusunu da sokağa atar
Hiç bir erkek bir kadını ne olursa olsun evden kovmamalı. Hele çocuklu biri katiyen kabul olmaz. Bir problem varsa kendi evi terk etmeli. Hatta boşanma aşamasına gelmiş çiftlerde ev erkeğin üzerine ise ve çocuk varsa ev mutlaka çocuğun üzerine yapılmalı. Ev kesinlikle kadına bırakılmalı.
Bunu yapmayan adama da erkek denmez.
O haddeye gelmek de ayrı bir durum. Ama ne yazıkki olabiliyor böyle şeyler. Ben tamamen karşıyım böyle birşeye öyle durumda evi terketmeyi tercih ediyorum durulmak için ama bir keresinde eşimi ailesine bırakacağımı söyleyecek kadar sinirlendiğimi hatırlıyorum, beni çok zorlamıltı eşim imkansızı istemişti anlayışsız davrabıp ve bunda da ısrar edince çileden çıkmıştım..
Aşırı saçma buluyorum.. Çok kötü bir durum olur, aldatmadır falan filandır çek git dersin ama diğer konularda gereksiz bence. Konuşarak anlaşılır, evden kovmak aşırı kötü bir şey ki gerçekten seven insan da böyle bir şey yapmaz diye düşünüyorum.
Evden kovmak zaten ilişkinin bittiğinin göstergesi. Bu raddeye gelmemeli bir evlilik. Kavgada erkek bir süre dışarıda gezip tekrar gelmeli. Sakinleştikten sonra konuşulmalı.
Bnde bu kadınların neden cinayetten hapisten çıkmış alkol madde kullanıp çalıpmayan6döven satan aşaglayan erkeklerle evlenip köpek oldugunu anlayamıyorum. Öyle erkek istiyor sonra niye şikayet ediyorsunuz adam istedigğn izi veriyor işte
Elbet tartışmalar, kavgalar olacaktır ama böyle şey kabul edilemez. Hani birlik beraberlik, mücadele. Öyle şeylerde evden kovma ya da evi terketmek olmaz. Aksine sorunu çözmeye çalışılmalı.
Ev ortak mülk
yani kovmasi etik değil
kavga olur ayrı odalarda yatılır zaten o evden çıkacak olan sabah çıkar gider bir daha da dönmez
hele gece vakti olmaz öyle şeyler
Uzamaması adına erkek kendiliğinden çıkıp gitmelidir. İki tarafında motoru soğuyana kadar 1-2 saat bir çay ocağında otursun. Kovmak yanlış iki taraf içinde hele ki kadını kovmak erkekliğe aykırıdır
Kadının hiç bir yerde yerinin olmadığının göstergesidir.
Evlenirsin kocan evden kovar baba evine gidersin eğreti durursun.
Hiçbir zaman bir yere rahat bir şekilde kök salamazsın..
Ben o tur sorulari soranlarin gercek olduguna inanmiyorum. Siddetinde bu sekilde yaygin oldugunu dusunmuyorum. Bunlarin algi operasyonu oldugunu toplum duzeninin aile yapisinin degistirilerek kulturel yozlasmaya yonlendirildigimizi dusunuyorum.
O soruyada görüş yazdım bana göre yanlış heleki kucağında 4 aylık bebekle hangi dine sığarki her evde kavgalar olur hiç bir zaman gitmeyi düşünmiceksin çünkü sakinleştiğinde olay iki tarafta pişman oluyor
İlişkinin sürekli bir tartışma varsa olası bir durum olacaktır. Ancak iki de bir de kovulmaz boşanırsın olur biter
Böyle bir rezaletin olamayacağını düşünüyorum. Her şey yolundayken canım cicim diyip kavgalıyken kovmak insanlığa sığmaz!
Evliliğe ciddi zararlar verecek bir şey. Sinir anında biraz evden uzaklaşmalı sinirlenen kişi , evden kovmak yanlış
Eşlerin arasındaki kavganın anormal olması kadar anormal bir durum. Olmaz öyle.
tamamen manyaklık. hele bebekle. o kadar dayanamıyorsa ve adamsa onun evden gitmesi gerekir. ama adam değil demek ki.
Erkeğin serefsizligi. malesef o erkeklerden çok var. baska ne denilebilir
kovarsam başkasına gider... kovarsa başkasına giderim... sıkıntı yok yani o da bir fantazi :)
Kovmak nedir ya. Hemde kadını evden kovmanın tarifi yok
Eşlerin arasındaki kavganın anormal olması kadar anormal bir durum.
Oooooohoooo çocukluğumuz gençliğimiz hep öyle geçti çok normal benim için
Kovmamak gerekir bence 🤔 kibarca dışarı davet etmek daha doğru 🌝
Anlık öfke tüm her şeyin bokunu çıkarabiliyor saygısızlık bence
Kavga nedeni önemli olsa da ne demişler baktığın yüze etme ettiğin yüze de bir daha bakma
O kapısına lazım olacaksa ona göre davran
Bence yanlış
O ev ortak mal ayrica bende az once tartıştım evden çıktım kaf dinlemeye geldim erkek yanlis yapmis bence
Bende gördüm evet yazık yaa. Eş yani adı üstünde o evde ortak kullanım alanı istemiyorsan çık bir hava al gece dön yine. 👍 Kovmak nedir küçücük çocukla yazıktır günahtır. 👍 Dövmüştürde allah bilir 🙄😏
Aynısını babam bize yapar sürekli annem de onu kovar üç çocuktan sonra ben mi sen mi gidersin bu evden diye
İnanılmaz yara verici gurur kırıcı
Görsel ne alaka? Evden kovma çare değil, uzlaşmak gerek
insancıl çerçevede kaç çift tartışabiliyor ki.
Her kavgada kovulurum 😬
Yüzsüzce gitmem
Banane o gitsin
Eşler kavga ediyorsa evden gitmesi gereken erkektir. Kadın değil!!
Bir problem olursa barışmaya kalkışırım olmadı yallah sokağa 😅
Öbür türlü saygısızlıktır. Söz vermişsin mutluluğa kardeş. Kavga ne demek
bu toplumdaki bireyleri sağlıklı buluyormusun ruhsal anlamda?
kalıplaşmış kelime sonra neden gittin git deyince gidilir mi gibi anlamsız kelimelerle devam eder.
Öyle olmamalı sakinleşip sorunu çözmek gerek
Kovmak çok aptalca madem huzursuzsun sen git
Haksizlik, saygisozlik, hayvqnlik
Ben onu evden kovarım 🙄hiçbir yere de gitmem
kadin erkegi kovabilir
Cok zor bir durum kimse yaşamasın yaşatmasın
Karaktersizliktir net
Genelde tam tersi olur ama allaalla
Kafayı tirlatmak bu işte
Kovamaz. bu konuda hukuki yollara başvurabilir.
Aralarında ki bir problemi bilemiyiz.
Hiç kimseye yapılmamalı
Boşanma sebebi
Karektersizlik.
Bir daha dönmem o eve
Terbiyesizlik
Çok saçma
Boşanma sebebi
Boşanma sebebi
Kötü bisi bu
son nokta..
Serefsizliktir