Bikiniyle havuza veya denize girmek harammis. Peki biz ne yapalim? Pantolon ve t-shirt le girelimmi?
https://hizliresim.com/bQAq2j
https://hizliresim.com/bQAq2j
Müslümanız diyor muyuz? Diyoruz. sokakta öyle gezersek günah işlemiş oluyor muyuz? Oluyoruz.
Peki bu günahın mekanla alakası mı vardır? Günahsa her yerde günahtır. Değilse her yerde günah değildir.
Dolayısıyla siz sadece helaliniz olacak erkeğin görebileceği vücudunuzu bütün insanlara sergilemiş oluyorsunuz. Yani bunu anlamak için profesör olmaya gerek yok ki. Kalkıp "vayy be harammış" demeye de gerek yok. Bunun günah olduğu bariz ortada.
Ayrıca bunu hangi Müslüman reddederse imanından olur. Çünkü haramı helal kabul etmiş olur.
O yüzden iman çok hassastır dikkat etmek gerekir sözlerimize.
Aynen bence de helal olanı haramla haram olanı helalle değiştiren dinden çıkar ve dinden çıkan kâfir olur
islamda zorlama yoktur hoşgörü dinidir tamam da çok fazla sınır yasak yok mu benim kafam karışıyor çağ değişiyo surekli daha önceki günahlarımız işleyeceklerimizin yanında hafif kalıyor gittikçe daha çok günah işliyoruz farkına varmadan halimiz duman :((
"Harammış" ibaresini kullanman bile hata. Seni bikiniyle görenler kafalarında nelr kuracak biliyor musun? Bir de denizden çıkınca ıslak ıslak görünce neler olacak o düşünceler bunu biliyomusun? Kendinle birlikte onlarında günaha girmelerine sebep oluyorsun ama sen daha çok günaha giriyorsun.
Neden?
Sende haşema giy o zaman. Al bak güzel bir model buldum sana.
www.tesetturmarkalar.com/.../0016189_1000.jpeg
Bu ne? Sanki spor elbisesi 😂
Cevap
74Cevap
Canm sole acikliyayim kapali olmayabilirsin ki ben de degilim ama boyleyiz diye kapanmak die birsey yok deyip isin icinden cikamayizki bu bir kac ayette gecmektedir hasa bunu inkar etmek adami dinden bile cikarabilir bu nefsi birseydirki kapanmak cidden nefse agir gelir mayaymus bikiniymis koymus thsortmus kadinin hatlarini ortaya cikaran kiyafetlerdirki haramdr kadin nie kapanio erkwk bakmasin dedigimz durumda da erkeklerde tesettur goz kapklaridir demis hz ali yani evet onlar da bakmayacak nefise agir gittigi dogrudur ben sadece uyarida bulunmak istedm
Anladik delisin
Kim demiş avrupa insanı medeni?
Ne edep var ne haya çırılçıplak bedeni!
Eğer medeniyet açıp saçmaksa bedeni;
Desenize hayvanlar bizden daha medeni!
Siirmi bu? :/
Nazım hikmet çok güzel söylemiş dimi
Nazım Hikmet hahah 😄
nazım hikmet değil mehmet akif ersoy
Caktirma mehmet akif ersoy du 😀😄😃😀😄😃😀
Nazım en iyisi yahu 😄 devam devam 😄
Ben sizi deniyordum zaten bakalım bilen çıkacak mı diye 😄😃😀
Bunu bilmeyen var mıdır ki acaba ya 😄 gerçi şu kuralları yeni öğrenenler için bir şey diyemem, yazık...
Yanilmadiniz doğru cevabı verdinz tebrik ediyorum hepinizi +1 hakettiniz :P
denize tabikide bikiniyle girilir her yerin bir adabı var camiye sortla girilmiyorsa orayada öyle girilmiyor. ha o kişi cok biliyosa dini kuralları cok istiyosa kurallar uymayı falan denize girmesin o zaman cünkü hem kalabalık oluyor degilmi erkeklerde var kadınların onlarla olması günah böyle düşünenler var madem öyle denizede girmeyin
Sence mantiklimi dusunuyorsun ;)
Nerde terslik var biz dinimize artik kimse onemsemiyo. Calistigimz yerde yarin bu saatte gel calis diyolar gec kalmadan gidiyoruz.
Ezan da bizi namaza cagiriyor. Hangisini o onemsiyoruz sizce dunyevi isleri ;) biz muslumaniz diyince musluman olmuyoruz dinen bir erkegi tahrik etmek yanlis bisey allah bize vermis oldugu emaneti hiyanet mi edelim yukarda fotograf koymuslar carsafli yanlis mi diye bakiyorum bn yanlis gormuyorum arkadas ozgurluk. Yani tabikide camiye sortla giremezsin ama denize girmek icimde illa bikini giymeye gerek yok cunku ben adap gormuyorum
bikni ya da mayo bunları tecih etmelisin zaten o kadar kapalı denize girersen ne hissedeceksin nasıl tad alacaksın ki senin dinin denizden önemlimi neden denizi seciyorsun dinini ve kurallarını sec gitme orda hem erkekte var cok kalabalık erkeklerle aynı yerde yüzeceksin buda sızın mantıgnızla aynı ona bakarsan
Bak bak bak allah allah niye girmeyecekmisiz denize denizler sizin tapulu maliniz mi? Denizle camiiyi de karsilastirdin harikasin gercekten deniz ibadet yerimi oraya kapali ya da acik giymenin nasil bir kurali olabilir? Turkiyede yasamiyosunuz sanirim ama artik tesettur markalari kapalilar ve fazla acik giyinmek istemeyen bayanlar icin gayet şık ve tesetture uygun deniz kıyafetleri uretiyor. Bunlari giydikten sonra yüzmek gunah degil hatta yuzmek sunnettir. Tabiiki cok kalabalik biryerde kimse yuzmek istemez. Onun disinda baska bir engelleme yok dinimizde ve denizler kimsenin tapulu mali degil girmek icin soyunmak zorunda degiliz!!!
Dunyevi islerle urasmak yanliz tabi ki tad almasini biliceksin ancak kapali haldede tad alabilirsin illa acik olmaya gerek yok ki dinen yanlis.
Zaten bikiniyle o kadar adamin icine giren de var bn kapali olduktan sonra daha cok rahat ederim. hersey ahiret değil yani %50
ya allah askına diyosunki dünyevi seylerden kapalıykende zevk alabilir bu kız mesela sporda nasıl kariyer yapsın basortuyle nasıl yüzme sporu tenis ya da basketbal nasıl oynasın ben hiç görmedim belki amtor vardır * görmedim yani hem o kıyafetlerle hareket zor olur yani bir nevi özgürlük kısıtlanıyor
Ya tercih meselesi sen allahin dediklerini yok sayacak kadar isini onemli buluyosan bisey diyemem. Ozgurluk sonucta kendimi kisitlayam diyosan dinini yok saymis olucaksin. Bizim ulkemisin amaci sadece sosyallesmek ancek niye obur yandan duanumesseiniz onu anlamiyorum.
Benm sadece demek giyinis tarzina saygi duyulmali...
Sana mayoyla denize bol bol Girmeler dilerim gir gir hatta rahatsız olmuyorsan çıplakta girebilirsin kime ne dindende çıkacak olan sensin cehennemdede yanacak olan sensin kime ne dimi aynen bildiğin gibi yap sen lan arkadaş peygamber ölmeden önce ölün diyor anlamını bilen yoksa açıklık dünya heveslerini aldanma yaşarken mevsimi kötü amellerde karşı öldür diyor siz mayo derdindemisiniz
www.jetbilgi.com/.../...se-ile-Denize-Girenler.jpg
Böylemi olcaz
Kardes kiyafetlerle gir diyen yok zaten dinen sana emanet olan vucudu allah sana acma diyo hasema denen bise var ya da yarim hasema
😂😂😂 aynen
Sen giymesende olur
Haram-Helal.
Kime göre neye göre,
Farklı görüşlere ve pencerelere sahip kişilerin yorumlayışına göre mi?
Kişinin benliğin de yer alan niyet ve zihniyet önemli olan hususdur.
İnançların sömrülmesi ve öcüleşdirilmesin den ibaret bunlar.
İnandığına sarıl lakin inandığını baskıyla yansıtma çapasına girişmeki inandığının niyetin de gerçekcilliği yansıta bilsin, derim bu zihniyette olanlara.
evet bıkını ıle mayo ıle toplum ıcınde bu gunah, vucut hatların bellı olmamalı ve gorunmemeli bu dini yorum..
sahsı fıkrımse devır degıstı artık kendını esını arkadasını bılen bır baskasına bakmıyor bıle.. normal sartlarda bır bıkını neden kullanılmasın denıze gıtme gayesı ne! bunlar bazen ıcınden cıkamadıgımız kaos durumlar..
Ortalık fena karışmış asdfg :D
Benim anne tarafım Christian ve doğal olarak büyüdüğüm ortamlarda böyle şeyler söz konusu olamaz. Hayatım boyunca bütün yakınlarım ve çevremdelerin normal karşıladığı ve yaptığı bir şey olduğu için ben de giyiyorum. İsteyen istediğini yapar herkesin "günahı" kendine.
hala takılıp kaldığımız konulara bir bakın hele ya millet yeni dünyalar keşfediyor evinde bilimsel deneyler yapıyor biz açık kapalı o günah şu sevap diğeri haram açılsam mı kapansam mı - ama suç bizde değil bizin din adamları dediğimiz insanlar bile kendi aralarında uzlaşamazken biz ne edelim...
Müslüman dinine göre her şey yasak kolunun gözükmesi saçının gözükmesi bacaklarının gözükmesi. En iyisi kara çarşafla gezelim daha iyi. ya da hiç yaşamayalım daha iyi.
Kardeş senin düşüncede şey gibi sanki ben Müslümanım ama istediğim gibi yaşamak istiyorum zorlama yokki istediğin gibi yaşa kimse sana git kimliğini değiştir demiyorki ama Allah ne der onu bilmem
kısaca girrme diyorlaaaarr ya da girceksen sadce bayanalrın oldugu yerde :D diyorrlarr
Evet )
Senin keyfine göre din olacak değil. Yalnız bir yerde istersen çıplak gir. Ancak erkek dahi olmasa, kendi cinslerin içinde bile bikini giyemezsin. Haşema giy ama çağ dışı oluyorsun tabi bikini giymeyince değil mi?
Yahu be modum, İslamiyet ''kadınları'' aşağılayan bir din. Bu dünya da herkes eşiitir, tamam sen erkekleri de bu konuda uyatıyorsun fakat genel kanı bu yçnde değil. Ayrıca burada herkes bizim gibilere de saygı duymuyor. Ya ''kafir'' oluyorlar, ya da edepsiz.
Edep-şeref, beyinde yahu. Yapmayın, etmeyin. Sana saygım var, biliyorsun.
Ben denize girerken elalemin karısına kızına bakmıyorsam başkalarıda bakmayacak benim kız arkadaşım bikini giyecek eğer ki yavşak gibi bakan olursada elimden kurtulamaz bu kadar açık ve net. İnsanları cinsel obje gören her fikire karşıyım.
😂😂😂xaxa
Gayette haram, bide "yobaz" gibi gorunmemek icin yazdiginin altina aciklama yapmis asdf
Dimi, musluman olunca direk akp secmeni oluyosun
Beynine tukureyim mk
Nerenden anlıyon sen lafı?
Denize bikiniyle girilir onun hariciyle girenlere yobaz diyorum sende onu savunuyorsun belliki
İnsanları cinsel obje olarak görüyorsun sokakta açık giyiyen kızları görünce ''oha kıza bak nasıl giyinmiş kesin o...'' diyorsun ve %100 akp seçmenisin yanılıyorsam söyle
Yahu cevabinda bakanlari elestirmissin, bakan da suc oldugu kadar bikini giyende de vardir bunu kimse inkar edemez.
Ayrica bende acigim, ama haram haramdir, ona haram diyen yobaz olmaz. İnanmazsin o ayri.
Mhpliyim bu arada, akpli falan degilim, siyaset ne alakaysa
Bana ne dersen de ben denize kız arkadaşımla gidersem ve onun üstünde bikini/mayo haricinde bişey varsa onu ben yanımda taşımam. Rezil olurum 40 derece sıcakta denize giriyoruz ve üstünde sırf elalem bakmasın diye haşema veya onun gibi bir zırvalık var? İlla ben yavşağım illa ben pezevengim diyen varsa cesareti varsada baksın bakalım. Haram dediğiniz şey insan vücudunda olmamalı. İnsan vücudu kullanılmalık birşey değil
Bu soruda gerçeği öğrensen bilene bikini giyiceksin, onun için boş yapma..
Ona bakılırsa açık saç'da günah ama, açık saç oranı türbanlı saç oranından daha yüksek..
Haram olan birçok şeyi yaparsın, ama aklına bu takılır, ilginç..
Madem ''Müslüman'' değilsin, atlamasaydın lak diye lafa o vakit. Herkesin kendine, benim de senim de. O bahsettiğin ''Tatlı Su Müslümanların'dan'' daha çok bilgi sahibiyim. Üstüme de alınmadım, sana genel kanı bu diyorum. Ne kadar saçma bir düşünce. ''Sen Müslüman değilsin, yorum yapma''.
Bizim ''Cadılar Bayramı'' günümüzde, cadı kılığına girip parti veren yine siz Türkiye. Dinimiz hakkında konuşma diye bakınız, al hadi sil hepsini!
Modsun hani yahu.
Bizim fillada yüzebilirsin pikiniyle heval bakmam ben.
😂😂😂
Ben babamın yanında bile bikini giyiyorum. O ne lan öyle giyinmemek. Sanki amcalarımın, dayılarımın şeyi çadır kuruyor. Tövbest.
Ona bakarsan denize girmekte ham size :D takilmayin boyle sacma seylere isdiginz gibi giyinin. Namus bacak arasinda degil kalptedir
ya denize girmende problem yok ki, oranı buranı helalin olmayanlara göstermende problem var. güyya muhafazakar hükümet var, gençlik iyice aptallaştı...
Tanrı! Öyle yüce bir varlıktır ki, yarattıklarına karışmaz.
Koskoca evreni yaratan Tanrı'nın işi gücü yok, aaa benim kulum bikini giymiş; bunu cehenneme atayım mi diyecek!
Bu yapılanlar Tanrı'ya hakarettir.
Haramı helali düşünüyorsan uyacaksın dinin koyduğu kurallara. Dinin koyduğu yasakları yobaz olarak görenleri siddetle kınıyorum asıl sizler yobazsınız allah sizi islah etsin.
Ooo.. sen her lafa bakarsan evden dışarı adımını atmamam lazım o zaman.
Hmm
😂😂😂😂😂
sadece bikini ve mayoyla değil, genel olarak ortamda bir erkek varsa haşemayla bile girmesi caiz değildir.
Caiz ne? :/
yani sen günah de ona
ya dalgamı geçiosn. islamiyete göre zaten saçın açık olması bile günah. ki bikini giycek. ama ben kapalı değilim o ayrı
Paçalı don ilk tercihim. Gidiyoruz uç beş arkadaş. Birimiz çiçekli birimiz kalpli birimiz şirinler desenli giyip boyle bıcı bıcı. Tahrik etmiyoruz insanları. Siz de haşema giyin.
ahşema var ama bunu bılmıyosan dinen görevlerini pek yerıne getırdıgın soylenmez bence sen bosver :Ddd
Olsun yimese soruyorsa var demekki içinde haşema giymesi lazım tabiki :)
Yanlis mi sence
cok yanlis. insanlar istedigi gibi giyinsin bence.. kimse karismasin
Ya kadin rahatsiz degilse
ilgilenmiyorum komik geliyor artık bana bu konular...
Hasema diye bisey var arkadas hayir da zaten giyilmicegini bilmiyomusun
Bütün haram olan şeyleri yapmadın. Bir bu mu kaldı düşündüğün :))
Yalan soyle, kötü söz söyle , kitabını okuma , namaz kılma bla bla bla sonra gel soru sor :)
Neyin kafasisin pantolon ve tisortte bayanlara haram dine gore. onlarla girecegine giy bikinini herturlu gunahkar olcan :D
tesettürlü mayo var yardımcı olur :))
çok komik la
şimdi bikini giy zaten yaşlanınca giymezsin tövbe edersin olur biter:)))
dinler kurallardan oluşur. eğer o dine inanıyorsan kurallarına uyacaksın
Islamda aradan çıkma yeter. Sahilde bikini giysen allasen o kadar insanin içinde dikkat mi çekecen?
Amac dikkat cekmek degil acmak sen emanete hiyanet et
Cok biliyosun ya sen erkeklerim bakislarindan cikan bir isinin yani nazarin kadinlarin ciltleri uzerinde hastalik yaptigi kanitlandi. Ayrica ozon tabakasi bu kadar delinmisken acaba vucudu savunmasiz biramak yatip malak gibi kararmakmi daha mantikli yoksa korumak mi kremlerin yeterli gelmedigi ortada. Ayrica ben o kiyafetlerden hic rahatsizlim duymuyorum denizde rahatca yuzebiliyorum cikincada hemen kuruyor oyle sandiginiz gibi deli gibi yandigimiz pistigimiz falan yok yani.
haşema alacaksın vicuduna yapışacak öyle gireceksin o zaman sana değil bakanlara günah :)
O ne?
bir ayakların görünüyo kara carşafın renklisi www.google.com.tr/imgres
Tovbest ben kapali deilim
Bikini goydiğin zaman islam dininin görülmesini yasakladığı yerlerin açığa çıkıyor. o yüzden doğal olarak haramdır. haşema diye bir şey var. müslümanlar için tesettürlü bikini gibi onu kullan :)
sanki bu zamana kadar günah olan hiç mi bir şey yapmadık koyver gitsin
Haramdr tabi islama göre. ama islami bir şekilde girmek için haşama var. genelde kapalılar da gördüm ben bunu.
Hasoma denen kıyafetlerle girebilirsin ancak. Diğer türlü haramdır. Amelenin teki 21 yy da yaşıyoruz haram olur mu demiş yazık resmen
Yazık Sana :-D
Sacmalik ya bunlari yazanlarin hepsi samanyolundaki dizileri izleyen yobazlar 21. yy da yasiyoruz inanma bunlara.
Doğru iş giyinmeye gelince taş devrine kadar gitmek lazım Size göre..
Senin gibi abazanlar bakmasn die bakipta farkli hulyalara dalmasn die kadini korumaya yoneliktr.
Ülkemizde kim bikini giyiyor diye dayak yiyor? Arkadaş harammı diye sormuş evet haram ancak uyup uymamak ona kalmış.
Derin derin nefes almakta harammış. Öyle duydum ben.
😂😂
uyarsın ya da uymazsın bu kişinin suçu günahı!!! ince knuşlar girme derim,1
Bunları yeni öğreniyorsanız zaten bu kurallara uymadan devam edebilirsiniz...
tamam hemen mayokinimi çıkarıp şalvarımı giyip havuza öyle girmey gidiyorum.
daha yeni mi biliyorsun bunu bu saatten den sonra da önemli olmasın sen bikiniyle devam et denize girmeye falan
Girersen seni diğer tarafta da denize atarlar ama bu deniz su ile değil ateş ile. ;)
Gidin sadece bayanların olduğu yerlere girin.
Kuran'la, Allah'la senin aranda olan bir şey. İster giyersin istersen giymezsin. Allah'ın emrine uyup uymama gibi serbestliğin var.
Yobazların lafına bakarsan evden çıkmaman lazım sktiret milletin lafını.
kıyafetlerinle atla pnp
😂oyle yapacam artik
Günah. Doğrudur. Ama kimsenin salladığı yok gibi :)
Girenin neyi arttiki girme bacim imanindan taviz verme
sadece kadınların oldugu yerde girin karışık olmasın :)
bikinisiz girmeniz tercih sebebidir
aşırı kilo yoksa tabiki ;)
bunlar müslümanlar için başka kıyafeti var ya da özel aile yerlerine gitcen
Kafana göre takil bence. Günah point sana kitleniyor zaten anasini satiyim.
edepsizlik işte bizde nerde yalandan müsşlümanımız biz kafamıza göre bize uyana evet uymana hayırdiyoruz.
Kürkle gir. En dogrusu o olacaktır. :D :D
😂😂
Herkesin günahı kendine ama artık bazı şeyler saldırı derecesine geçmiş hani saygı
Neye göre - verdiler merak ettim ^^ neyse hayırlısı dilerim daha fazla karismaz ortalık hersey karşılıkli saygı ama görünürde kimse kimseye saygı duymuyor yazık
Diz altı ve göbek hafızasını ört yeterli. Bu bayanlar için geçerli.
Bunlar hep yobazlık, kaldı ki Müslüman da değilim zaten lan.
Nesin peki?
Kim demiş avrupa insanı medeni?
Ne edep var ne haya çırılçıplak bedeni!
Eğer medeniyet açıp saçmaksa bedeni;
Desenize hayvanlar bizden daha medeni!
Tamam ne kavga ediyosunuz?
Bu kız haksız olduğunda, haksızım diye de kabul etmiyordu. Bakalım haksız olduğunu kabul edecek mi? Bekliyoruz...
Senin gibiler süzme or*spu yani, sizin hrisriyanlikta or*spuluk mesur, sokakta her yerde ilişkiye giriyorlar, babası kızını sik*yor, oğlu anasını sik*yor, sizin hristiyanlık böyle bişey, inanacak bir kitabınız olmadığı için yasadiklariniza inanıyorsunuz..
Sana burada o lafı diyen oldu mu?
Müslümanlık sadece Allah'a inanmakla bitmiyor, önemli olan yapılmaması gerekn şeyleri yapmamak..
İşte bu da sadece Müslümanlıkta söz konusu.
Senin yobazlık dediğin, bizim dinimizde 'günah'a giriyor, hoş benim içinde geçerli, bende mayo vs. giyiyorum, ama herkes kendinden sorumlu..
Diceğim o ki, neyin ne olduğunu tam öğrendiğin zaman, burada o konu hakkında yorum yap..
Şahsına laf eden yok..
Yeter artik
Poppy sen sürekli kotuluyorsun saygın yok insanların inancına millet oyüzden galyana geliyorlar ve haklılar da
Kim demiş Müslüman olmadığımı?
Adjlgdadss, sesli güldürdün, burada Cadılar Bayramı kutlanmıyor..
Siz sadece öyle biliyorsunuz, kimin doğru olup olmadığıda aldığımız + ve - ler ile kendini belli ediyor..
Bu arada, kurallara aykırı bir cevap göremediğim için kaldırmam, hoş sen cevaplarından gocunuyorsan orası ayrı..
Bilseydin, böyle laf yapmazdın, ne kadar kültürlü olduğunu her yerde belli ediyorsun..
bornozla giriyorum ben ya :D :D :D
Xaxaxa :D iyiymis :D
Müslüman kadınlar diyor? Niye ustune alindin?
Bende muslumanim :/
Ben zaten soyun demiyorum. Sen bir kendi yzdigini oku sonra benm yazdiklarimi oku kardes. Bn dinen acik bulmayi yanlis buldugumu ancak tabiki tercih meselesi oldugunu anlatiyorum. Ama dinen yanlis, ve snn yazdiklarini yanlis buluyorum. Sen bir yekrar bastan oku anlarsin belki. Bunlari yazmak icin turkiyede yasamaya gerek yok dinin muslumanlik olsun yeter
https://www.modanisa.com/yarim-kapali-mayo.htm bak burada yari kapali mayo modelleri var fazla acik giyinmek istemeyen bayanlar icin. Ve daha bir cok model var arastirirsan bulursun. Cok fazla talep var artik boyle seylere ve uretimi de yapiliyor.
Pardon cevaplari karistirmisim kardes kusura bakma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar