o görüntü nedir öyle yaa? gelin kişi gerçekten nasıl kabul edebiliyo o görüntüyü? üstelik bundan gurur duyan bile var. bu konuda yalnız olmadığımı düşünüyorum. bence aslında büyük bir aşağılama var haksızlık var. gelinlik hadi neyse ama o kırmızı kurdele nedir öyle hediye paketi gibi. neyse ben bu konuda sayfalarca yazarım ama siz ne düşünürsünüz serbest kürsü coşun...
Cevabın nedir?
Aile & Toplum konusunda 520 cevap paylaştı. Çağdışı ve utanç verici bir gelenek.. Kadına mal muamelesi yapıp paketlemek ve alıcısına teslim etmek !
Bir nevi kızın '' bacak arası durumunun '' eşe dosta konu komşuya duyurulması.. Çok aşağılayıcı çok onur kırıcı.. İşin üzücü yanı kadının da buna karşı duracağı yerde boyun eğerek sessizce kabullenmesi..
Hiç kimsenin hatta ailelerin bile kızlarının özel hayatını bir şekilde teşhir ve ima etmesi suçtur.. Ataerkil aile düzeninin olduğu doğu zihniyetlerinde böyle şeyler normal ve namus kabul ediliyor.. Kadının çilesi bununla da bitmiyor evlendikten sonra çarşaf göstermek ve bazı yörelerde çarşafı yıkayıp balkona asarak o evde '' herşeyin yolunda '' olduğunu çevreye göstermek şeklinde devam edebiliyor da bu konumuz dışı ama dile getirmeden geçemeyeceğim çünkü duydukça kan beynime fırlıyor, bir kadın kendini nasıl bu kadar aşağılatabilir..
Hey gözünü sevdiğiminin medeni batı zihniyeti.. Sıkıysa yapın bakalım böyle şeyleri orada , şikayet olduğu taktirde ödersin yüksek meblağlı cezayı aklın başına gelir..
Bu zihniyetlerle aynı ülkede yaşamaktan hatta aynı havayı solumaktan bile utanıyorum..1422 Yorumla- +1 yıl
Tamamiyle aynı frekanstayız emin olabilirsin.. Hatta daha geçen gün eşimle bu konuyu konuştuk.. Şimdi de soruyu görünce atladım hemen..
Evlenirken bana da bağlamak istemişlerdi reddetmiştim öyle saçmalık olmaz, kabul etmiyorum diyerek.. Tuhaf tuhaf bakmışlardı yüzüme.. Varsın baksınlar veya nasıl anlarlarsa anlasınlar umrum değil.. Özelimi kimseyle paylaşmaya mecbur değilim.. - +1 yıl
bu işte. tamm olarak sergilenmesi gereken tavır bu. yanıma seçtiğim geleceğimi hayatımı paylaşcağım kadın bukadar vakur bukadar asil olmalı. düşüncesi olmalı dirayetle savunabildiği. kendine ait... karanlık çağdan kalma pirimitif saçmalıklara isyan edebilen koyun gibi kabullenmeyen... ancak ozaman çocuğum olabilir. o anne yetiştirebilir işte... helal bee... enişteye ayrıca saygılarımla... nekadar şanslı olduğunun farkındadır umarım
- +1 yıl
:)) '' ahır koksaydı zihnim '' ahaha güldürdün valla :D
Sürüden ayrılmakta fayda var.. Korkma kurt kapmıyor, aksine benliğini buluyor, kendini tanıyor, kişiliğinle gurur duyuyorsun.. Milletimiz için şu tanımı yerinde buluyorum izninizle paylaşacağım '' Cehennemde yaşadığı halde kendini cennette sanan tek milletiz '' ( gelenekler, görenekler, başımızdakiler, töreler vs herşey dahil bu cehenneme ).. Bilmem anlatabildim mi? ;)
En İyi Cevaplar
+1 yılo kırmızı kurdeleyi sen evden çıkarken abin ya da baban takar bunun takılmasının sebebi bu kızın evinden hoş görülü bir şekilde ayrıldığını gösterir. yani bir baba ya da bir abi bu kurdeleyi takıyorsa demek ki gelin olan kızlar arasında hiç bir problem yok bir küslük yok ve saçma bulmuyorum kurdele takılan kişiyi de hediye paketi gibi düşünmüyorum çünkü öyle bir durum olsaydı o kurdele takılırken o kadar gelin ağlamazdı.
35 Yorumla- +1 yıl
En akıllı cevap.
- +1 yıl
eger baba ya da abinin kız ile arasında bir problem varsa örnegin bu evliliği onaylamıyorsa mantıklı olarak baba ya da abı takmaz şimdi ki devirde o kurdele namussuz olanada takılıyo farkındaysan sırf bu yuzden namus kelimesini kullanmadım
bak kardeşim kırmızı kuşak gelinin erkek kardeşi tarafından takılır hatta kör düğüm edilir ki sana eziyet olsun açarken aslında sana verilen bir mesaj dır bak biz bugüne kadar büyüttük ben abilik yaptım namusuma sahip çıktım attığım bu düğüm ile onu her korudum şimdi sıra sende sende bu düğümü çözerken nasıl bir bağ ile koruman ve sahiplenmen gerektiğini anlayacaksın ve koruyacaksın demek anlamına gelir gelinin erkek kardeşi yoksa bu kuşağı akrabalardan birilerine bağlatırlar senin için paket bağı gibi gelse de kız tarafı için namus meselesidir anlayacağın.
519 Yorumla- +1 yıl
Namusuma sahip çıktım? Erkeklerin namusu yok mu da kardeşlerini, eşlerini namusları olarak görüyolar? Nefret ediyorum bu zihniyetten ya.
- +1 yıl
profit sen git crysis oyununu oynamaya sanalda dünyayı kurtarmaya devam et. anlaşılan bilgisayar başında zaman geçirmekten evde kalmış buradan da kendine dikkat çekme yolları aramaktasın tabi allaha inancı olmayanın gelenek göreneklerine e tabi namusa da ne inancı nede saygısı olur yarın birini bulur evlenirsin ertesi gün doymayıp başkasına atlarsın sonra sen başkasına atlayınca evlendiğin o yaparsa bende yaparım ardından bu şekilde devir değişir gider sen bildiğin yoldan şaşma ha profit bk daha kurtarılacak çok dünya var gelecek senin ayaklarının altında kaymadan yetiş evlende çora çocuga kavuş bakalım senin evladın bu düşüncede olur başkasının oğlu senin kızına bu düşüncede yaklaşırsa halin tavrın ne olacak çok merak ediyorum allah büyük ben görmem de sen yaşayınca ben ne yaptım dersin.
- +1 yıl
ya kardeşim kimse evladının yanlış yola düşmesini istemez burası türkiy'e elbette vatanının bazı geçmişten gelen örf adetleri var. türkü türk yapan bu namusuna karşı örf ve adetlere olan saygısı ve bağlılığıdır. sen istiyorsun ki amerika gibi yaş 16 dedi mi kızlar acaba bekaretimi kime versem düşüncesine kapılsın oh erkeklerde acaba kim bozulmamış itinayla kızlık bozulur gibi havalarda ortalıkta arayış içinde olsun bu yanlış bizi ayakta tutan ülkemizi yenilmez yapan namusumuza sahip çıkmamızdır senin gereksiz bulduğun örf ve adetlere sahip çıkmamızdır. baba olduğun zaman helede bir kızın olursa bunu daha iyi anlayacaksın ama umarım iş işten geçmemiş olur. amacım seni eleştirmek değil doğru ile yanlışı ayırt etmek.
- +1 yıl
hayır güzel kardeşim. diyorum ki:zaten doğal olanı buderece ispat gereksiz değil mi? o namus zaten korunsun ama böyle herkesin gözüne sokulmasın bak nedegüzel koruduk ençok bizkoruduk pozları beni deli ediyo. ve eş olan anne olan gelin öyle hediyelik eşya gibi paketlenmesin diyorum. anladın? ve kız sadece bekaret değerine değil daha biçok değere sahip olmalı gurur duyabileceği... anladın?
- +1 yıl
ben anlayacağımı anladım. o zaman sen alacağın kıza düğün yapama (senin tabirince ispatlama evliliğinizi) gelinlikte giydirme ( senin tabirinde hediyelik paket yaptırma ) Kuşakta bağlanmaz o zaman (senin tabirinde kırmızı kurdele) ve eğer evlendiğin dulsa zaten zamanında kurdeleyi takan takmış açan açmış basan basmış sende razı olmuşsun bu duruma daha nasıl anlatayım sana bilemedim ki kurtul şu örümcek ağlarından değiştir bakış açını ama tabi bu senin düşünce ve yorumun saygım sonsuz ama buda benim türk milletinin gelenek ve görenekleri değişmez bir senin düşüncenle değişmez asırlardır bu böyle bu değişirse türk olmanın ne anlamı kalır dimi.
- +1 yıl
ben ne desem boş sen kafana takılan yanlışlarınla devam et tabir yanlış olabilir ama sen gibi örümcek kafalara ne anlatsan boş sen bildiğin yoldan şaşma kuşak adı üstün de kuşaktan kuşağa gelen bir gelenek e seninde geleneklere saygın olmadığına göre ilerde alacağın insana da saygın olmayacaktır diye düşünüyorum benim bakış açımda bu.
bana itici geliyo ya ne bilim kurbanlık koyun alır gibi bazıları başınıda örter gelin evden çıkarken falan hoş değil içime sinmiyo yanii... adet tamamda adetin bir yaptırımı var mı bir amacı var mı şundan dolayı böle yapılmışta adet olmuş gibilerinden yok.. neticede sevmiyorum
61 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
33
Cevap
11Cevap
+1 yılSaçmalıktan başka bir şey değil. Aklı mantığı olan kadınlar zaten bunu takmaz. Akrabalarin toplumun ne düşüneceği falanda umrumda değil. Ne bakirelikmiş ya millet kafayı buna takmış
71 Yorumla
+1 yılkadını mal gibi görmekten başka bişey değil bence bak bu kız açılmamış birde senin için paketledik doya doya kullan der gibi çok saçma
71 Yorumla
+1 yılevet genel anlamda komik olsa da dalga geçsem de namusu simgelediği için bağlayıp çıkacağım babaevimden.
geleneklerle ilgili ödev yaptım ve genel anlamda hoş, komik ve eğlenceli çok geleneğimiz var. bazıları hep unutuldu. aslında sahip çıksak daha hoş olurdu.32 Yorumla- +1 yıl
benim için yeterli değil. onurdur, gururdur.
hediye paketi. d. d. d doğru haklısın ben takıcagımı düşünmüyorum gelinligimin asillğini bozamam zarif ve abartısız durması lazım:)
51 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılAynen ben de karşıyım. Bir gün olur da evlenirsem asla takmam.
51 Yorumla "Mahalle tarafından kontrol edilmiş, onaylanmıştır.
Lütfen mal bozuk çıkarsa geri iade ediniz."
Demek o ejfhdhdb :D31 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılBakış açın farklı buna saygı duymak lazım.
Ama ben kırmızı. kurdelenin verdiği intibadan korkmadığımdan hoşuma gider.:))25 Yorumla- +1 yıl
İspat etmek zorundayım. Eşim için ailem için.
Ailemim de eşimin de namusuna şerefine daha da önemlisi kendim için bunu yapmam gerek.
Sana bu anlatamam çünkü bu zihinde olan biri beni anlayamaz.. bu yüzde susmayı tercih ediyorum... - +1 yıl
Ben o zihniyetle yetiştim. Halimden memnunum. Memnun olmayanlarla uğraş sen..
kırmızı kurdele, kanlı çarşaf geleneği. hepsi azalarak bitsin. kime ne elin kızının bekaretinden.
63 Yorumla- +1 yıl
bunu anlamıyolar işte. hala ortaçağ karanlığındaki kadar dar açıda düşünüyolar. insaf artık. yanımda eş olarak benle denk duran kadını kimseye ispat etmek zorunda diilim. yanımdaki kadında kimseye bişi ispat etmek zorunda değil. anlaşmışız ve birlikte ömür geçirme planı yapmışız. artık kimseye söz düşmez. o bana yapacağı ispatı yapmış zamanında. biter...
+1 yılSacma bir gelenek ailemden birinin bana kurdele takmasi bni cok utandrir uzer sahsen
53 Yorumla- +1 yıl
:) sana katılıyorum geleneklerı ınsanlar ıcat etmıs bu ınsanlar cok mu akıllı da bız onları surdurmek zorundayız
- Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılO kırmızı kurdelenin anlamı farklı. ayrıca rahatsız etmiyor beni de. Gayet güzel bir adet.
31 Yorumla
+1 yılsaçmalığın en önde bayrak tutanı.
böyle gereksız adetlerimiz var.61 Yorumlahelal ya böyle düşünen bir erkek olması ne güzel. aslında aban bakarsan düğün mğün bile gereksiz ya, topluma ne kadar karşı çıkabiliyoruz, tartışılır.
51 Yorumla
+1 yılGelenek gorenektir oyle gidiyor. senin bbaktign penceredn hic bakmanistim bu duruma. gercekten hediye paketi gibi o neymis oyle :)
524 Yorumla- +1 yıl
Tebrikler o zamn
- +1 yıl
Dugun bittikten sonra paket eve giderken taktilardi :)
- +1 yıl
O anda daha farkli duygularda oluyor insan. ailenden ayriliyorsun kus yuvadan ucuyor yabni. aglaya aglaya hemde.
- +1 yıl
Annemler benden 30km uzakta kaldi. biraraya gelemiyoruz ben gidip orada kalmadigm surece. ayda haftada belki de yilda bir olabilir o fedign. ama haftada bir olmaz yani. ayda yilda
- +1 yıl
Ne gibi?
- +1 yıl
Lavas mi?
- +1 yıl
Carsamba pazarinda satiliyodu bir ara. ben satmiyorum :)
- +1 yıl
Ben yaparim ama satmam. yiyebilir misin onu dabilmem.
- +1 yıl
Beceremeyebilirim bogazinda kalabilir :)
- +1 yıl
Uenmeyec biseye benzese bike istiyorsun yani. peki yapip cocukla yollarim pazardan alirsin :)
- +1 yıl
Amac lavasi yemek degil dogru mu anladim?
- +1 yıl
Hhi okuyor beynm calisiyor bazn boyle. her ne kadar geri kafali da olsak (!)
+1 yılhayır cokta yakışıyor bir kere ustune bide dmatla gelinin ismini işliyorlar çok güzeel
22 Yorumla- +1 yıl
ne alkaası var ki hoşuma gidyor bneım gnekle alkası yokki hata benim yöremde yok bile kusak
+1 yılDoğru bulmuyorum kırmızı kurdele takılmasını ben lila takacağım :D anlamı falan yok sadece görünüm ne güzel :D
42 Yorumla- +1 yıl
Kim eksi veren o kız? Pembe de olur bak o da güzel düşünebilirsin :D
+1 yılbayankurukafa diyorki ;malesef bu gecmisten gelen bir gelenek oldugu icin herkes bunu zorunlu olarak goruyor ama bn olsam bgltirim yni :-)
19 Yorumla- +1 yıl
:-) gelenekler gelenekler hic bitmez tukenmez bnde hani gelini damat dugune kadar gormez ya ona kfyi tkiyorum dha ne gelenkler var :-)
- +1 yıl
bayankurukafa diyorki;bencede en iyisi gelenekler resmen sossuz kendini ispatlma araci
- +1 yıl
off ya yanlış yazmışım telefon çok kasıyor :D en iyisi bence oluşumun üyesi olma :D bazı gelenekler sözsüz kendini ispatlama aracıdır.
- +1 yıl
:D :D geleneği ilk bulan hangi psikoloji içindeyse artık :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim gibi dusunen biri varmis demek ki komik gercekten
51 Yorumla
+1 yılben evlenmeyi düşünmüyorum evlensem bile düğün istemem o yüzden bağlatmazdım :)
31 Yorumlaartık evden çıkarken takıyorlar dügünde takan yok çıkarıyorlar
16 YorumlaBekareti simgeliyo o kirmizi kurdela
Hediye paketiyle alakali bir durum değil114 Yorumla- +1 yıl
velevki derler. koca vazmıgeçcek? nedir bu çevreye yaranma ispat etme kabul görme derdi. onlar zaten isterse istedikleri haltı derler. o uyduran ve herşeyi diyen çevre yokolsun zaten. hala bukadar geri bukadar sığ bukadar pirimitif olmayı kabullenemiyorum. ve bu toplumdan birine nasıl bakabilirim?
neden sacmalık olsun kı neden rahatsız etsın? eskı bır gelenek bu şahsen ben hiç rahatsız olmadım o kurdaleyı takarken aksıne ailemın evınden namusumla hakkıyla temız cıktıgım ıcın gururluydum ;)
222 Yorumla- +1 yıl
arkadasım ne celallenıosun fıkırlerımız farklı :)
ıyı o zaman kımse de evlenmesın ne geregı var ısteyen ıstedıgıyle yatsın kalsın sıkılınca gerı donsun aılesıne
ıyı o zaman kına gecelerı yapılmasın ne geregı var evlenıon dıye kınamı yakılır
ıyı o zaman dugunlerde yapılmasın seks yapıcan dıye bunu mılleete duyurmaya ne gerek var gır seesız sedasız evlen!
fıkırler farklıdır anladın mı? - +1 yıl
büyük düşündüğüm için büyük konuşuyorum. aslında bana göre küçük cümleler ama işte bakan dahada küçük olunca cümlelerim büyük görünüyo:))) öpüp başıma koymak yerine karşı yola geçiyorum. uzak durmak daha mantıklı... kadın dediğin kurbanlık koyun değil hediyelik eşya değil. önce bunu farkına varmalı. eş seçiyosn bak yanına. sana denk... biraz duruşu olcak. tek mahareti neolduğu belli olmayan zarı korumak olmamalı...
- +1 yıl
sen kendın dıyorsun bak zar korumak maharet degıl rabbım basına oyle bır dert verırkı kaybedersın zarını anlatamazsın cahıl ınsanlara sonra :)
bır bayanla saygılı sekılde konusmasını bılmıyorsun bır de gelmıs benımle polemık yapıyorsun ben senınle karsımda adam varmşcasına konusuyorum! sen bana bakan kucuk olunca cumleler buyuk gorunuyor dıyorsun
ılk once bır bayanla nasıl konusulması gerektıgını ogren senı adam sanıpda ben senle konusuyorumya haa bende ıyı gunler... - +1 yıl
Sonuna kadar hak veriyorum ++++
- +1 yıl
Hiç sevişmemiş olmakla insan neden gurur duyar cidden şaşıyorum.
- +1 yıl
@soran sana dil @sevdamol'a Hayırlı akşamlar verdim ;)) ayrıca @ütopik namusumuzla sevişmeyi tercih ettiğimiz için gurur duyuyoruz 😄
- +1 yıl
Hayırlı akşamlar = hak 😉
- +1 yıl
Hayırlı akşamlar demek istememiştim "Hak" demek şstediydim otomatiğe Hayırlı akşamlar yazmış ;))
Benim dul yengemede kirmizi kurdale taktilar. Bizim sulale anlamini bilmiyor galiba. :D
50 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbenim belime bağlıcak ne abim var ne babam o yüzden benim için önemli değil
15 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılabim yok. babam var ama yok. evladını sevmeyen bir babaya sahibim.
Cevap sahibi+1 yılBen mi hemen inanıp bağlancam? Yaşadıklarım bana babama bile güvenmememi ögretti
yo adetlerimiz öyle neden rahatsız etsinki beyenmegen varsa tr dışına
24 Yorumla
+1 yılValla o kurdeleyi taşıyıp onu hak etmeyen o kadar kişi var ki..
O ayrı bizim geleneğimiz böyle. Yani takmassan ''o'' bile olabilirsin bu toplumda :)))31 YorumlaÇok itici duruyo gerçekten gelinliğin bütün güzelligini bozuyo. İğrenç bence
60 Yorumla
+1 yılBende merak edip gelin bir tanidiga sordum... bekaret simgesi dedi.. mesela ikinci kez evlenirse takilmiyomus:)
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhiç kimse zorunlu değil ama sizler hangi topraklarda yaşıyorsunuz kimlerin adetlerini geleneklerini savunuyorsunuz anlıyamıyorum Allahın sana bir hediyesi bir emanetidir seçtiğin eş he sen bunu ister bakir al ister bakirolmayan al o senin karakterine bağlı neidüğü belirsiz biri gelip kızının duygularıyla oynatıp bakirliğini elinden alsın sende geç karşısına güle oynaya seyret ozaman
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılispata gerek yok tabiki kimse kimsenin ne olduğunu bilmek zorunda değil lakin öyle bir toplumda yaşıyoruz ki insanlar eşleriyle cinsel ilişkiye girerken bile utanıyorlar ve sen kalkmış bu topluma keden kırmızı kurdela takıyosun diye soruyosun kırmızı kurdela sadece bekareti simgelemez baba ocağından senin himayene girecek bir emaneti simgeler ama bizim toplummuzda derler diye bir laf vardır asıl çözülmesi gereken bunlardır derler diye kimse içinden geleni yapamaz
- +1 yıl
işte o topluma kardeşim neyi neden ispat edeceksin. ben düşünürümki saygı gördüğüm bir toplumda zaten koluma taktığım eşime saygı duymalılar. zaten seçtiğim eş asil vakur yanıma yakışan biridir. yanımda olması yetmezmi zaten? bide ekstra simgelere gerek varmı? senin çevrende mesela seni severler sana saygı duyarlar. düğününde gelin kurdele takmıyo diye ona kötümü bakcaklar? hadi baktılar bu hem ona hem sana hakaret olmucak mı?
O kırmızı kurdele bekaretin simgesidir.. gelinin kardeşi vs. 3 kez bağlayıp çözdükten sonra, damat için, artık helalindir anlamını taşır!
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbende öyle düşünüorm ben takmıcm evlennce diorm ama bzmkiler kzıo
20 YorumlaGelenek görenek bana göre takilmasinda bir sakıncası yok
00 Yorumla
+1 yılO kurdaleyi hakki ile takan kiz bulduktan sonra hiiiic de zoruma gitmez.
Nede guzel duruyor p gelinin ustunde o kurdele.00 YorumlaAile & Toplum konusunda 435 cevap paylaştı. adet ve göreneklerimize göre yapılan uygun bişey bu kızın temiz ve daha önce evlenmemiş olduğunu gösteriri
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılrahatsiz etmek degilde cok aptalca geliyor bana.
23 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılyani yapan yapsin bana ne? bize ne?
+1 yılEvet gerçekten mide bulandırıcı bir görüntü.
47 Yorumla- +1 yıl
Mecburiyetten. Bende şimdi böyle diyorum ama zamanı gelince mecbur bende takmak zorundayım. Gelenek dediğimiz bu saçmalık yüzünden hep bunlar
- +1 yıl
Sonrada insanların gözünde "aa bu kız yoldan çıkmış, kendini kaybetmiş" oluyoruz. ya da kesin bunun altında bişey vardır takmadığına göre yargılanıyoruz. Kız olmak, bayan olmak işte bu yüzden zor
- +1 yıl
Haha haklısın
+1 yılAnlamı ne ki o kurdelenin niye takıyolar
11 Yorumla
+1 yılbaksennnn örf ve adet düşmanı :) neden rahatsuız edicekmişşş kurdeleyi gelininn kardeşi bağlar ve bağlarkende ağlarr böyle güzel bişeyde olamaz...
00 YorumlaValla çözemedim ama bazilarina çok yakışıyor
10 Yorumlabuna utanc verici diyenler ne olduğunuz neden böyle düşündüğünz belli
00 YorumlaGelenek görenek cınıım
21 Yorumlabundaki amac ne onu anlamadım:/
11 YorumlaKızımız el değmeden paketlenmiştir
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGelin bakire değilse rahatsız edici tabi :))
10 Yorumla
+1 yılBakire olduğunun simgesidir.
00 Yorumla
Devamını Gör(29)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Geline kırmızı kurdele takılması sizide rahatsız etmiyomu gerçekten?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler