normalde televizyon izlemiyorum haberleri beklerken reklamlara denk geldik diziler aynen şöyle: konak, villa, yalı, aşiret, töre, holding... böyle gidiyor toplumda böyle yaşayan kaç kişi var yahu? :D nerede kaldı cennet mahallesi, akasya durağı? Evet belki biraz saçmaydı ama en azından “samimiydi” be.
Türk dizileri neden gerçek yaşantımızı yansıtmıyor?
Yıllardır aynı soruyu soruyorum ya neden hep aşırı zenginlik var? Köy dizisi bile olsa konak var, ağa var. Kaçımızın hayatı böyle veya hayatında böyle insanlar var ki? Bu yüzden zaten o hayatlara özenen memnuniyetsiz bir nesil yetişti.
İkinci olarak gerçekliği yansıtan yabancı dizi gösterin bana? Nerede varsa yoksa hep anormal tipler ve hikayeler. Normal yaşantının gerçekleştiği ve onun buna sokmadığı dizi varsa bende izleyeyim seninle?
Yabancı dizilerde gerçeği yansıtıyor demedim ki ama. :D en azından yabancı dizilerin çoğunda ilgi çekici bir olay örgüsü, karakter gelişimi var türk dizilerinde sadece zengin holding ve töre konuları işleniyor gerçekten baydı artık.
Zengin holding dizisi yabancılarda da çok. Ben dizilerin geneline karşıyım. Çünkü altın çağını yaşayan gençliği uyutuyor. Sorgulamamızı engelliyor. Buna kati suretle karşı çıkmak gerek topyekûn olarak.
Hadi diyelim kore dizisi izleyip oturduğu yerden sorgulama yapıyor. E bu kişi embesil hayatına yine devam ediyor. Benim gördüğüm hep tanrısal sorgulama kore dizilerinde. Var mı sisteme ufak bir laf? Önyargılı değilim ayrıca.