İstemeden önce ailelerin tanıması diye bişey var mı? Siz böyle mi yapıyorsunuz?

Benim erkek arkadaşımın ailesi çok rahat ve modernler. Yani diğer oğulları yabancı bir kızla birlikte ve aile toplanıp o ülkeye gittiler kızın ailesiyle tanışmaya ve söz nişan falan takmadan da geldiler. Bu daha henüz ailelerin tanışması imiş.
Şimdi erkek arkadaşım da diyo ki sıra bizde biz de böyle aileleri tanıştıralım falan.
Yahu bizde öyle bişey yok. Tamam damat adayı ve gelin adayı karşı tarafın ailesiyle tanışır bir yemek yerler hepsi bu. Sonra karşı taraf önceden araştırılır elden geldiğince, ama ailecek tanışma falan isteme sırasında olur. Ondan evvel ne sıfatla görüşeceksiniz? "Merhaba sizin kız bizim oğlanla sevgili de biz de tanışalım dedik" mi diyceksiniz?
Bana çok ters. Biz o kadar modern değiliz dedim. O da "yapma yahu İstanbulun göbeğinde sosyetenin içinde oturuyorsunuz daha mı modern değilsiniz?" diyor. Değiliz kardeşim o kadar modern değiliz. Ailen benim ailemle sadece kız isterken görüşebilir dedim. Ben erkek arkadaşımın ailesiyle tanışın ama henüz isteme olmuycak o sonra diyemem.
Haksız mıyım?
İstemeden önce ailelerin tanıması diye bişey var mı? Siz böyle mi yapıyorsunuz?