Baba baskısı Melisa'yı intihahara sürükledi. Aile bireylerinizden 'onun gibi olmayacağım' dediğiniz kişi / kişiler var mı?

Selam herkese.. İyi hafta sonları.
Baba baskısı Melisayı intihahara sürükledi. Aile bireylerinizden onun gibi olmayacağım dediğiniz kişi / kişiler var mı?
Aslında bunu eğlenceli yorumlar gelecek şekilde sormak isterdim. Niyetimde oydu. Ancak bir kaç gündür Türkiye gündemine oturan ve Twitter'da günlerdir TT olarak kalan bir genç kızın dramı var. Onun özelinde bu soruyu sormak istedim.
Melisa Kılıç
Melisa Kılıç
Konunun özü;
15 yaşındaki Melisa, babasının psikolojik baskılarına dayanamayarak intihar etti ve hayatını kaybetti. Onu adım adım intihara götüren mesajları ise tüyler ürpertti. Çünkü babasının Melisa'nın odasına yeni alınmış ve poşette duran urgan denilen kalın ip aldığını, 'bu nedir' diye sorduğunda 'Ben seni öldüremem ama belki intihar etmek istersin diye aldım..'
demesi olayın vahamatini gözler önüne seriyordu. Ama kimse bir şey yapamadı. O öldü.
Baba baskısı Melisayı intihahara sürükledi. Aile bireylerinizden onun gibi olmayacağım dediğiniz kişi / kişiler var mı?
Babanın adı Özay Kılıç. Kim bilir kaçımızın hayatında fiziken olmasa da ruhen öldüren, yaşama sevincimizi, umudumuzu kursağımızda bırakan, acı veren insanlar vardır. Bu sayı pekte az değildir eminim. Ama aileden biri olunca insanın içi daha çok acıyor. Çünkü biz dünyaya gelirken anne babamızı kardeşimizi seçemiyoruz. Ne yazık ki.
İşte zoraki bir aile tablosu. Melisa katiliyle, yani babasıyla aynı karede
İşte zoraki bir aile tablosu. Melisa katiliyle, yani babasıyla aynı karede
Ve her çatının altında kim bilir ne dramlar yaşanıyor. Kadınlarımız ve kızlarımız ise en çok baskıya, fiziksel ve psikolojik, hatta cinsel şiddete maruz kalanlar. Ne yazık ki

Günlerdir TT olan Melisa olayı için tepkisi gösteren bir kaç kullanıcın Twiti;

Ben KizlarSoruyor'da pek çok erkek üyenin en az bizler kadar kadına şiddet konusunda hassas olduklarını biliyorum. Bunu gördüm. O yüzden hem erkeklerin hem kızların hem bu konuyla ilgili düşüncelerini hem de soruma isterlerse yorumlarını almak istiyorum.

#funda #kizlarsoruyor
Baba baskısı Melisa'yı intihahara sürükledi. Aile bireylerinizden 'onun gibi olmayacağım' dediğiniz kişi / kişiler var mı?