Sı̇parı̇s verme sorunsalı !?

Arkadaşlar ben topluma karşı çekingen biriyim. Bunun getirdiği pek çok sorun var bunlardan biri de restoran sorunu. Aslında restorandan ziyade tüm büfe ve yemek satın alacağımız yerler. Şöyle ki canım hamburger çekti ve büfeden bir tane alacağım. İçimdeki toplum çekingenliği nedeniyle gidip isteyemiyorum. Çevredeki herkes bana bakıp hatamı arıyormuş gibime geliyor belki öyle dir belki değildir. Bu yüzden gidip bişey alamıyorum tam siparişi verecekken sesim kısılıyor değişiyor kızarıyorum. Ne alaka dimi. Daha kötüsü bu heryerde oluyor. Örneğin ikea gibi yerlere gittiğimde farklı bir yemek alma tarz oluyor. Ben bu tür yerlerde ne yapacağımı bilmiyorum. Bazı yerlerde direk masaya geçip otursammı (garson gelirmi yoksa self servis mi) sorunsalı yaşıyorum. Ya garson gelmezse mal gibi orda durup rezil olursam fln. Yani acaba kendim mi sipariş vereceğim yoksa o mu gelip alacak. Bu tarz sıkıntılar yaşıyorum. Benim durumumda olan var mı? Bu tür yerlerde ne yapmam lazım. waffle yiyebileceğim bir yerde nasıl yiyeceği alıp nasıl yiyebileceğimi falan nasıl anlayabilirim :(
Sı̇parı̇s verme sorunsalı !?