22 yasindayim normalde bir iste çalışıyordum fakat 2 ay önce pandemi nedeniyle çıkmak zorunda kaldım doğal olarak sigortam da sonlandırıldı. Hastaneye gidicem ama anne ya da babamın sigortasından yararlanabiliyor muyum bilmiyorum nasıl öğrenebilirim?
Kimin sigortasından yararlandığımı nasıl anlarım?

Merhaba,
5510 Sayılı Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na göre, sağlık hak sahipleri şu şekilde belirlenmiştir.
Genel sağlık sigortalısının sigortalı sayılmayan veya isteğe bağlı sigortalı olmayan, kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık bağlanmamış olan;
01.10.2020 tarihinde 5510 Sayılı Kanun’da yapılan değişiklik ile evlenen işe girip çıkan kız çocuğunun durumu düzenlenmiştir. 01.10.2020 tarihinde yapılan düzenleme ile durumunda değişiklik olan kız çocuklarının tekrar genel sağlık sigortalısı bakmakla yükümlüsü olmalarına imkan verilmiştir.
Sorunuzda cinsiyetinizi tarafımıza belirtmemiş olmanız nedeniyle tam ve net cevaplar verememekteyiz. Ancak anlaşıldığı üzere, ailenizin sağlık sigortasından yararlanmanız mümkündür. Sağlık sigortanız hakkında e-devlet platformundan bilgi almanız mümkündür.
Somut olayın detaylı incelenmesi ve gerekli adli sürecin en etkili şekilde sürdürülmesi için avukat yardımı almanızda fayda var.