Havuzlu lüks sitede yaşıyor kirası yok, altında araba tabi üstüne değil, en az 5000 maaşı var, asgari gösteriyor ve bizim çocukların 1000tl yi ödeyemiyor öyle mi. Ve ben çocuklarıma sahip çıkmalıyım o yapmıyor bunu. Çalışacak durumda değilim ki zaten iş yok. Hemde bu çocukların hiç mi hakkı yok onda. Kendime bişy istemiyorum. Ona bu çocukların vebali yeter ama ilahi adalet geç işiyor beklemek boşuna
Ödenmeyen nafaka için yapılması gereken adımlar nelerdir?
Havuzlu lüks sitede yaşıyor kirası yok, altında araba tabi üstüne değil, en az 5000 maaşı var, asgari gösteriyor ve bizim çocukların 1000tl yi ödeyemiyor öyle mi. Ve ben çocuklarıma sahip çıkmalıyım o yapmıyor bunu. Çalışacak durumda değilim ki zaten iş yok. Hemde bu çocukların hiç mi hakkı yok onda. Kendime bişy istemiyorum. Ona bu çocukların vebali yeter ama ilahi adalet geç işiyor beklemek boşuna
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba,
İcra İflas Kanunu’nun 344. maddesinde nafakaya ilişkin kararlara uymayanların cezasına ilişkin hüküm düzenlenmiştir. Madde hükmüne göre, Nafakaya ilişkin kararların gereğini yerine getirmeyen borçlunun, alacaklının şikâyeti üzerine, üç aya kadar tazyik hapsine karar verilir. Hapsin tatbikine başlandıktan sonra kararın gereği yerine getirilirse, borçlu tahliye edilir. Nafaka alacağın icra yolu ile tahsil edilebilmesi için beş şart bulmaktadır.
Nafaka alacağını ilişkin zamanaşımı süresi on yıldır. On yıllık zamanaşımına uğranılan nafaka borcuna ilişkin icra takibi başlatılamaz.
Dava konusu somut olaydan anladığımız kadarıyla eski eşiniz nafaka ödemesini gerçekleştirmemek için hileli hareketlerde bulunmaktadır. Eski eşin hileli durumu ispatlanabilirse durum sizin lehinize olacaktır. Yargıtay’ın yerleşik içtihatlarında da görüldüğü üzere, hileli mal kaçırma durumu hukuka aykırı bulunmuştur.
Somut olayın detaylı incelenmesi ve gerekli adli sürecin en etkili şekilde sürdürülmesi için avukat yardımı almanızda fayda var.
Arabayı üzerine almamıştır bunu nasıl kanıtlayayım. Aileden birinin üzerine alınmıştır onun arabası der, biz aileyiz hepimiz kullanıyoruz der yani kanıtlayayım. Sadece bindiğini gören var bu da kanıt olmaz. Banka hesaplarında da fazla para bulundurduğunu sanmıyorum yine annesinin ya da birinin hesabında biriktiriyordur bu da kanitlanamaz. Yani yapacak birşey yok gibi